火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
說到露營,其中一樣令我著迷嘅係同三五知己準備食材,圍爐野炊,邊食邊傾。有年除夕,得7度,人在野,體感再低幾度,圍住個火,騰騰震食芋圓,但又唔知點解,開心又難忘。呢幾年露營文化愈嚟愈hit,𝐀𝐓𝐔𝐌亦都開左新餐廳: 火土燒肉🔥以露營為主題,等大家喺疫情下感受室內露營風燒肉。環境闊落,餐廳分左區域,簡單以人數區分,二人枱大致喺餐廳中心,四人坐八角枱,六人則可坐到營幕裏的大枱,都是相當有氣氛👍🏻〔燒肉拼盤 $378〕包含牛胸腹、薄切香蔥牛舌、雞脾肉、牛肋肉同五花豚肉,乜都有啲,適合選擇困難症嘅朋友🤣樣樣都好食高質,唔點汁都好食!〔雪花牛小排❄️$138〕肉質嫩靭適中,油脂豐富,入口高呼oishi( ´▽` )ノ點選嘅蘋果味噌醃汁低調地襯託肉香!〔醬油帆立貝 $88〕〔蒜蓉牛油本菇 $38〕〔厚燒玉子蛋 $38〕玉子蛋頗為綿密嫩滑🍳我自己幾鐘意〔月見醬燒飯團 🍘$38〕飯團已由餐廳燒過,朋友再將飯團輕輕燒到外脆內軟,帶有焦香,配上日本月見、醬汁,又估唔到幾唔錯😍〔白桃可爾必思 $38〕〔海鹽菠蘿梳打 $38 🍹🍍〕杯邊天然鹽味同菠蘿梳打,咸咸甜甜,好飲特別,好岩燒肉飲👍🏻融冰後仍然夠味,唯一不足
說到露營,其中一樣令我著迷嘅係

〔燒肉拼盤 $378〕

〔月見醬燒飯團 🍘$38〕
月見醬燒飯團

〔白桃可爾必思 $38〕
〔海鹽菠蘿梳打 $38 🍹🍍〕
杯邊天然鹽味同菠蘿梳打,咸咸甜甜,好飲特別,好岩燒肉飲👍🏻融冰後仍然夠味,唯一不足係杯邊太多鹽,有點過咸,飲哂成杯仲有勁多鹽剩🤣

不得不說,每張枱上都有營燈、露營碗碟、手柄、餐具,牆上掛滿林林總總的gear、帳篷,連水壺都係黑色山系暖水壺!成本固然高,更重要可見餐廳打造氣氛的認真同用心,真係有嗰個𝚌𝚊𝚖𝚙𝚒𝚗𝚐 𝚟𝚒𝚋𝚎𝚜🤞🏻🏕

整體感覺: 價錢略高,但食物同氣氛一流🫶🏻
今次滿足左夏天休緊季嘅我,亦都相信可以等未露過營嘅朋友仔感受下露營的儀式感,圍埋一齊食野真係好溫暖架
月見醬燒飯團
2022-09-25 211 瀏覽
見到youtuber 介紹得好似好吸引,將camping 融入燒肉,就去朝聖。裝修非常好,好似真係入咗露營,而且有好多露營用具。感覺真係好似入咗camp咁樣。星期日晚去幫襯, 8:00去到,其實已經唔使等位可以直入。點餐,係用自助落單,方便快捷。全牛肉燒肉拼盤- 正常不過不失,$498 以份量計係少咗d,同埋食唔出係日本和牛。牛油帆立貝,個盤同燒烤爐設計成剛剛好,有心思抵讚.鹽燒昆布,燒完後有少少鹹香,有少少似食紫菜。白桃可爾必思特飲,難得唔係檸茶檸水。總括來說,主要係食裝修,至於食物質素,我覺得可以再提升。畢竟想要再翻食嘅時候唔係因為裝修,而係要啲食物好食😊
星期日晚去幫襯, 8:00去到,其實已經唔使等位可以直入。
點餐,係用自助落單,方便快捷。

牛油帆立貝,個盤同燒烤爐設計成剛剛好,有心思抵讚
鹽燒昆布,燒完後有少少鹹香,有少少似食紫菜。
白桃可爾必思特飲,難得唔係檸茶檸水。

2022-09-11
【火土燒肉 尖沙咀露營風日式燒肉店⛺️】呢2年露營風盛行,一到秋冬就有好多朋友仔plan去camping/glamping🤣 但係香港嘅天氣應該到10月仲係30度🔥熱辣辣,今次呢間山系燒肉店就幫到你喺室內感受露營氣氛😽火土燒肉係ATUM Group嘅新餐廳,ATUM嘅餐廳一向都好有特色,內外兼備,食物高質同時又係打卡熱點📸 呢間燒肉店以glamping為主題,無論係座位、餐具、環境佈置都用上露營用具,老細勁開心仲興奮過我😂我哋係星期六lunch time去,大家記得book定位,餐廳而家做緊早鳥優惠,7pm前買單有85折,lunch去會抵食啲😉~~~~▫️燒肉拼盤 ($378) ⭐️8/10燒肉拼盤有齊豬牛雞,包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、雞腿肉😍 每款肉大概有4片,3-4人 share都可以😙 牛肋肉、牛胸腹同五花肉都好肥美,油脂豐富🤤 我個人最中意牛舌,連埋上面嘅蔥花一齊燒,惹味之餘又有咬口,好正👍🏻.▫️內臟拼盤 ($188) ⭐️8/10內臟係燒肉必備,為食妹平時去牛角一定要叫雞肝🤣 呢個內臟拼盤有雞心、雞腎、雞肝🐥 第一次食雞心,有驚喜喎,肉質爽彈有嚼勁;雞肝超入味,燒耐咗
【火土燒肉 尖沙咀露營風日式燒肉店⛺️】

~~~~

▫️燒肉拼盤 ($378) ⭐️8/10

▫️內臟拼盤 ($188) ⭐️8/10
內臟係燒肉必備,為食妹平時去牛角一定要叫雞肝🤣 呢個內臟拼盤有雞心、雞腎、雞肝🐥 第一次食雞心,有驚喜喎,肉質爽彈有嚼勁;雞肝超入味,燒耐咗都仍然係keep到咁綿軟🤤👍🏻

▫️牛里脊肉 ($98) ⭐️8.5/10
拼盤以外散叫嘅肉類有醃製醬汁選擇,呢碟牛里脊肉我哋揀咗蘋果味噌🍎 牛里脊肉係beef tenderloin 部位,口感軟腍細嫩,脂肪比例較低,冇咁油膩,但係燒熟啲都唔韌😋

▫️ 玉子海苔飯 ($28) ⭐️7.5/10
▫️ 黑醋冰蕃茄沙律($28) ⭐️7.5/10
▫️ 牛油燒廣島蠔($78) ⭐️8/10
▫️ 菠蘿($38) ⭐️8/10
除咗肉類,餐廳都提供好多沙律/前菜、海鮮、野菜選擇😉 燒蠔同燒菠蘿就當然無得輸,每次燒肉/BBQ食到好飽都要食燒菠蘿消滯🤣 玉子海苔飯係一人份量,好中意燒肉送飯嘅朋友最少要自己食一碗🍚

▫️月見醬燒飯糰 ($38) ⭐️8/10
呢個飯糰🍙打卡靚仔之外,味道都不錯😋 飯糰好入味,外層烤脆成飯焦,再撈埋月見蛋汁增加濕潤,簡單又好味😚
好有特色嘅燒肉體驗,一家大細👨‍👩‍👧‍👦想帶小朋友預習露營不妨一試🤣 飯食物質素整體都不錯,我哋2個人lunch就大概$400/pp,多啲人share應該會更抵🤤
💟回頭指數:7.5/10
  • 薄切香蔥牛舌
2022-09-24 75 瀏覽
以camping做主題嘅日式燒肉店,有露營帳幕、露營椅、露營用具⛺️ 設計有心思、實用、齊全✨ 可以打卡扮去咗camping~ 食物款式多元化,除咗燒肉同海鮮,仲有唔少炸物、甜品、飲品😚.燒肉拼盤 $378: 牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、雞腿肉! 每款有2-3件,特別推介牛肋肉及豚五花,油脂豐富,肉汁多😆.牛油燒廣島蠔(3件) $78醬油帆立貝(3件) $88: 帆立貝好大粒,貝肉厚新鮮😝.🍙月見醬燒飯糰$38: 燒飯團用醬汁燒過,飯焦外脆內軟,生蛋黃令飯團更加香滑☺️ 外貌圓碌碌好可愛😍.玉子海苔飯 $28 : 燒肉一定要配碗紫菜蛋黃白飯☺️.椰菜火山胡麻沙律 $48: 一見到嚇親🤓 椰菜絲擺得好高,好似一座火山🌋 再配上大量蟹籽粒 好似岩漿流出,外貌非常吸引😍 麻醬汁好多,令味道豐富好多😙.黑醋冰蕃茄沙律 $28: 冰蕃茄好清甜,配開胃嘅黑醋、沙律菜同洋蔥,有助解膩清爽✨.🍠紫番薯甘栗餅 $48.🍎蘋果汁 $38

燒肉拼盤 $378
: 牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、

牛油燒廣島蠔(3件) $78
醬油帆立貝(3件) $88
: 帆立貝好大粒,貝肉厚新鮮😝

🍙月見醬燒飯糰$38

玉子海苔飯 $28
: 燒肉一定要配碗紫菜蛋黃白飯☺️

椰菜火山胡麻沙律 $48

黑醋冰蕃茄沙律 $28

🍠紫番薯甘栗餅 $48
🍎蘋果汁 $38
2022-09-24 66 瀏覽
火土燒肉 Hearth Yakiniku by ATUM  @ 尖沙咀 Tsim Sha Tsui📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖📍Shop 314, 3/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui天氣炎熱,已經好耐無去CAMPING今次去左K11既火土燒肉度食lunch感受番CAMPING既氣息餐具佈置全部用露營為主題,比起其他燒肉店多左一份新鮮感全牛特選拼盤 $458拼盤有牛肋肉,薄切香蔥牛舌,牛胸腹,牛三筋,雪花牛小排牛胸腹同雪花牛小排油脂豐富,分布平均厚燒豚腩肉 $168大大塊五花肉,燒肉必選 阿波酢橘雞胸軟骨 $78唔係咁多地方有雞胸軟骨食燒住黎送啤酒一流鮮蜆 $58
📍尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖

天氣炎熱,已經好耐無去CAMPING
餐具佈置全部用露營為主題,比起其他燒肉店多左一份新鮮感

全牛特選拼盤 $458
拼盤有牛肋肉,薄切香蔥牛舌,牛胸腹,牛三筋,雪花牛小排
牛胸腹同雪花牛小排油脂豐富,分布平均

厚燒豚腩肉 $168
大大塊五花肉,燒肉必選

阿波酢橘雞胸軟骨 $78
唔係咁多地方有雞胸軟骨食
燒住黎送啤酒一流

鮮蜆 $58
2022-09-17
2022-09-23 1854 瀏覽
#pb食在尖沙咀 露營主題燒肉餐廳⛺️有睇開我嘅朋友仔應該都知道我係ATUM集團嘅粉絲 欣賞佢餐廳種類夠多元化 而且好多都好高質🥰 知道佢係7月嘅時候新開左間燒肉店 即刻book枱試下😋 佢位於尖沙咀K11商場3樓 交通非常方便👍🏻 呢間燒肉店以露營作主題 一去到門口已經有大大個打卡位🤪 店內好大 周圍都佈滿露營用品 幾特別😍 旁邊仲有帳幕座位 真係好似露營燒肉咁😆 建議想去嘅朋友仔一定要打電話book枱 因為佢真係好full🤪 不過呢間整體價錢偏貴(應該係關K11租金事)我地4個人食左$1800🥲.今次唔係影左好多食物相🤪 佢全部野都係散叫 不過佢有幾款拼盤 包括海鮮拼盤、燒肉拼盤、豬雞特選拼盤、全牛特選拼盤等😋 價錢$348-$458不等🤪 除左燒肉 佢仲有不少炸物、小食👍🏻 甜品方面 佢有雪糕、鯛魚燒、蕨餅、雪花冰等 都幾多選擇😍 🔹全牛特選拼盤🐮呢個拼盤($458)包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排😋 全部都望落油花分佈唔錯😍 當中牛舌、雪花牛小排最好食 牛味最重👍🏻🔹燒肉拼盤🥩呢款($378)包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、雞腿肉😋 兩款豚肉有驚喜👍🏻🔹內臟
#pb食在尖沙咀
露營主題燒肉餐廳⛺️

🔹全牛特選拼盤🐮

🔹燒肉拼盤🥩
🔹內臟拼盤🐔
入面有雞心、雞腎、雞肝 中意食內臟嘅朋友仔可以試下🤪
🔹燒野菜拼盤🥬
🔹阿波砟橘雞腿肉🐔
🔹阿波砟橘雞翼🐔
兩款雞肉都幾好食 肉質幾嫩滑😋 可惜份量偏少🥲

🔹玉子海苔飯🍚
類似牛角飯 加左生雞蛋、大量海苔 唔會唔好食🤪

🔹明太子沙律🥗
推介❤️ 呢個最有驚喜🥰 份量比想像中多👍🏻 一粒粒明太子好好食 加埋沙律醬好開胃😋 會食唔停口😍

整體✨ 位於尖沙咀K11商場入面 交通非常方便👍🏻 店內環境幾大 露營主題的確幾特別 仲有帳幕等打卡位😍 食物質素唔錯 不過價錢偏貴🥲 唔似ATUM旗下其他餐廳 呢間未必會再去食了🤫

火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖

4️⃣ 青花 @旺角 The Forest
5️⃣ 火土燒肉 @尖沙咀 K11
午餐
2022-09-23 59 瀏覽
夏天去露營真喺好攞命..🥵尖沙咀呢間近期好hit嘅露營風日式燒肉店就幫到手⛺️,餐廳以露營為主題,有齊帳篷、露營櫈、露營燈,連餐具都係露營用品,環境氣氛呃like程度都💯,懶人們真喺可以約齊朋友嘆住冷氣去一個偽露營充滿儀式感💖午市同早鳥晚市仲做緊85折優惠啊✨🔸燒肉拼盤 $378喺花多眼亂下都喺叫拼盤每樣可以試吓✨拼盤有齊豬、牛、雞分別有;牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花、雞腿肉。每款都有4片肉類配搭經典燒肉汁,最深刻一定喺牛胸腹呈現雪花紋油脂夠曬平均,牛肋肉就肉味濃👍🏻🔸雪花牛小排 $138食完拼盤心思思再想食多款牛🐮就叫埋牛小排試試,原來醬汁都幾多選擇,除咗經典燒肉汁,仲有自家調製蘋果味噌及月見松露醬汁。牛小排明顯脂肪比例較多,但勝在肉質較柔軟同油脂味濃~呢款就揀選咗月見松露醬汁味道亦都有驚喜,先有濃烈松露香再有蛋香味✨🔸厚燒豚腩肉 $168原條腩肉油脂分布夠平均,我就揀選配搭柚子胡椒醬汁,肉味香濃而唔會太油膩🍊推薦啊!兩邊燒得焦香再用鉸剪剪開,真喺好想包埋生菜一齊食😛~🔸玉子海苔飯 $28食燒肉都喺要配搭啲澱粉質🍚海苔飯面頭放上大量紫菜、蔥花再加上鮮橙色蛋黃,肥仔就會再落埋枱上
夏天去露營真喺好攞命..🥵

🔸燒肉拼盤 $378

🔸雪花牛小排 $138

🔸厚燒豚腩肉 $168

兩邊燒得焦香再用鉸剪剪開,真喺好想包埋生菜一齊食😛~

🔸玉子海苔飯 $28

食燒肉都喺要配搭啲澱粉質🍚海苔飯面頭放上大量紫菜、蔥花再加上鮮橙色蛋黃,肥仔就會再落埋枱上嘅燒肉汁撈勻嚟食,好似牛角飯咁特別滋味🤭

🔸海鹽菠蘿梳打 $38
🔸巨峰提子可爾必思 $38

兩杯飲品都用咗露營水杯裝住好Cute😂以為份量會好細但都幾大杯。菠蘿梳打杯邊沾滿上海鹽,入口先有海鹽嘅鹹味再飲到菠蘿梳打嘅甜🍍味道幾特別!另一杯可爾必思正常發揮,夠冰涼解渴🍇
《不負責任食評—火土燒肉》評分:🌕🌕🌕🌕總評:食之前做過功課有個YouTuber話呢個地方主要都係食環境多過食食物所以自己對佢嘅期望都會相應調整😵‍💫但係出到嚟又冇想像中咁差個人覺得好食過牛角首先喺環境方面真係做得好透徹完全滿足到嗰種想去glamping但唔想而唔想煩嘅心態👍🏻有啲座位仲要係坐露營櫈(個人就好憎因為覺得坐得好辛苦,但係朋友就好鍾意)餐廳器具都係用露營風為主 真係好有feel 打卡able!🏕唯一要彈就係環境比較昏暗 食到後期真係有少少眼瞓我覺得佢定價比較進取雖然話佢肉類嘅質素我覺得好過牛角嘅但同時佢價錢份量其實唔算性價比好高🥹自己幾鍾意食過月見飯團同埋厚切牛舌飯團係有啲醬油醃(?)過再燒 面頭加個蛋黃 食落好香 係略嫌油左少少姐厚切牛舌都係用咗牛舌心嘅部位 厚得黎唔會硬實 好好食😋配左個黑松露月見醬油 個汁就唔算好特別但$118每人得一啖(4個人)真係好貴😂其他肉類質素都唔錯唔會話好似牛角有啲牛係會咬落好un整體來講用餐體驗都開心嘅🤭啲職員態度幾好啦跟住環境相真係好滿足仲有一樣要讚就係場內其實唔會好大浸油煙味 食完都唔會成身臭👍🏻👍🏻同埋每一張枱之間既空位非常充足 完全
《不負責任食評—火土燒肉》
個人覺得好食過牛角

首先喺環境方面真係做得好透徹
完全滿足到嗰種想去glamping但唔想而唔想煩嘅心態👍🏻
有啲座位仲要係坐露營櫈
(個人就好憎因為覺得坐得好辛苦,但係朋友就好鍾意)
唯一要彈就係環境比較昏暗 食到後期真係有少少眼瞓

唔會話好似牛角有啲牛係會咬落好un

整體來講用餐體驗都開心嘅🤭
啲職員態度幾好啦跟住環境相真係好滿足
同埋每一張枱之間既空位非常充足 完全冇逼夾嘅感覺
我覺得同朋友嚟食個氣氛都會好滿足嘅 但就絕對唔可以算係抵食💸
2022-09-21 80 瀏覽
上星期行街見到K11 新開一間以露營⛺️為主題的燒肉店。今晚約左一位露營發燒友黎依度慶祝生日。 餐廳裝潢佈置及色調很有山系格調,加上佔地廣闊,有一定的舒適感。 而且餐廳的抽風系統十分完善,不覺油煙味-🐟 蒲燒鰻魚件薰上醬汁烤炙至焦糖色澤,鰻魚肉質相當彈牙-每款烤肉都可以選擇不同的醬汁口味,如蘋果味噌、鹽醬、燒汁等,挺特別!🐮 雪花牛小排(蘋果味噌) 牛小排的大理石脂肪紋分佈平均,肉質非常鮮美-🐮牛三筋(塩醬) 牛三筋的油脂相對牛小排少,肉質帶咬口,肉味濃郁-🐮牛里脊肉(月見松露醬汁)牛里脊肉軟嫩,有細膩的雪花紋理。點上月見松露汁,蛋汁的順滑與松露的香氣,吃新起來更是滋味-🐷 厚燒豚腩肉(柚子胡椒)就是喜歡那種脂香油豐的味美。 經燒炙後,油脂緩緩溢出,配上鬆化的肉質,入口那種香口回盪良久,令人再三回味-🍖日本骨付腸經烤炙過後,香氣突出。入口肉嫩多汁,肉汁甜美,滋味無比-🍚玉子海苔飯 橘黃的蛋黃汁伴著日本珍珠米,還有大量的脆海苔碎,很喜歡!-🍹巨峰提子🍇可爾必思 🍹鮮生薑梳打 清爽與綿密細緻的微氣泡口感,解膩又解渴

🐟 蒲燒鰻魚件
薰上醬汁烤炙至焦糖色澤,鰻魚肉質相當彈牙
🐮 雪花牛小排(蘋果味噌)
牛小排的大理石脂肪紋分佈平均,肉質非常鮮美
🐮牛三筋(塩醬)
牛三筋的油脂相對牛小排少,肉質帶咬口,肉味濃郁
🐮牛里脊肉(月見松露醬汁)
🐷 厚燒豚腩肉(柚子胡椒)

🍖日本骨付腸
經烤炙過後,香氣突出。入口肉嫩多汁,肉汁甜美,滋味無比

🍚玉子海苔飯
橘黃的蛋黃汁伴著日本珍珠米,還有大量的脆海苔碎,很喜歡!

🍹巨峰提子🍇可爾必思
🍹鮮生薑梳打
清爽與綿密細緻的微氣泡口感,解膩又解渴
2022-09-19 81 瀏覽
呢間係ATUM旗下新開嘅燒肉店 聽人講話幾高質 所以就一於去試吓 唔知好唔好食呢😚👅雪花牛小排(80g)$138呢個超級高質 係必食嘅‼️雪花牛食落油脂感十足 近乎入口即溶 煎完好香 牛味都幾突出 好好食🤤👅燒肉拼盤 $378呢個拼盤幾豐富🤩包左牛肋肉 牛舌 牛胸腹 豚肉燒 豚五花 雞腿肉 牛肉都幾有驚喜 肉質唔錯😋咬落冇筋唔韌 尤其係牛胸腹最好食 幾嫩😍👅一口炸芝士 $38炸芝士都唔錯 炸粉夠薄 同埋都幾脆 好味😆👅松阪豬頸肉(80g)$98豬頸肉夠爽口 調味十足😛好味道👅網燒一口牛(80g)$98呢個食落正正常常🤓👅玉子海苔飯 $28食落同牛角飯差唔多 都係好食嘅😝可以一試👅鰹魚湯讚岐烏龍麵 $58佢嘅湯底比較清 可以用平衡返燒肉嘅油脂感 都幾好🥰總括嚟講 呢間餐廳嘅燒肉好高質😋同埋以露營嚟做主題幾特別 大家要嚟呢度一試🙈😋 好味:8.96/10🤑 價錢:7.88/10🤗 服務:7.56/10😝 環境:7.76/10😚 衞生:7.67/10🤩 整體:8.62/10

👅雪花牛小排(80g)$138

🤗 服務:7.56/10
😝 環境:7.76/10
😚 衞生:7.67/10
🤩 整體:8.62/10
依加仲係好熱,去露營仲係好辛苦,一於去市區露營😄 呢間以Glamping為主題嘅餐廳🏕️餐廳將所有裝飾、擺設、餐具、飲品杯,都係用露營用具🤣加埋燒肉,唔講以為自己真係去咗Glamping😆特選拼盤($378),拼盤有齊晒牛肋肉、薄切香蔥牛舌、牛胸腹、雞肉、豬腩肉😁😁厚切牛舌($118),咬落比薄牛舌更爽口!!好味推介😍再另加多份雪花牛小扒($138),最特別係佢會配埋-月見松露醬汁, 一啖食落去會食到黑松露味+和牛味☺️不過飲品就麻麻地😢 唔知係咪因為佢用露營杯,感覺好難飲🥲

厚切牛舌($118),咬落比薄牛舌更爽口!!好味推介😍

不過飲品就麻麻地😢 唔知係咪因為佢用露營杯,感覺好難飲🥲
2022-09-16
  • 月見醬燒飯糰
尖沙咀K11最近新開咗間露營主題嘅日式燒肉餐廳,化身成為室內大型營地,有齊帳篷、露營櫈、露營燈、露營裝備及用品佈置,超有feel😍 連枱面所有餐具都係露營theme,可以涼住冷氣享受Camping,坐住露營櫈圍爐食日式燒肉,真係好新鮮嘅體驗,好有氣氛💕 用手機掃qr code即可落單,枱面設有海鹽、紅酒汁及燒肉汁,隨時隨地為燒肉調味😋✦ 燒肉拼盤|$𝟑𝟕𝟖有6款肉,包括牛肋肉、香蔥牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花及雞腿肉,一次過食齊豬牛雞😋 唔好睇佢一碟細細份,其實食落2個人都幾夠,而且質素都有返咁上下架☺️ 特別係牛類,口感軟腍好香牛味!建議鍾意食牛嘅朋友就嗌一個全牛拼盤👍🏻✦ 牛外橫膈膜 配月見松露醬汁|$𝟗𝟖平時比較少食到嘅部位,較煙靭彈牙非常可口!肉味濃郁非常鍾意☺️ 而且仲有埋生雞蛋配松露醬,沾上一齊食味道一流!推介~✦ 塩燒虎蝦|$𝟏𝟏𝟖大大隻虎蝦,好多蝦膏好新鮮,完全唔需要蘸上調味料,就咁食佢原味已經非常唔錯,鹽味醃料剛剛好👍🏻✦ 醬油帆立貝|$𝟖𝟖✦ 玉子海苔飯|$𝟐𝟖食燒肉配生蛋黃紫菜飯真係幾時都咁正,加埋少少燒肉汁,好想encore食多碗!😋✦ 海鹽菠蘿梳打|$𝟑𝟖✦ 巨峰

✦ 燒肉拼盤|$𝟑𝟕𝟖

✦ 牛外橫膈膜 配月見松露醬汁|$𝟗𝟖

✦ 塩燒虎蝦|$𝟏𝟏𝟖

✦ 醬油帆立貝|$𝟖𝟖
✦ 玉子海苔飯|$𝟐𝟖

✦ 海鹽菠蘿梳打|$𝟑𝟖
✦ 巨峰提子可爾必思|$𝟑𝟖

菠蘿梳打杯邊沾滿海鹽,有新鮮菠蘿係面,飲落唔太甜!中意乳酸嘅可以嗌巨峰提子可爾必思,都係有梳打水在內,中意佢地好夠氣🤪 餐廳另外有酒品提供👍🏻

✦ 菠蘿雪山𣲙|$𝟖𝟖

比想像中大份,面頭放上菠蘿肉,菠蘿冰酸酸甜甜,食完燒肉食佢好清涼舒服😌

💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
佈置好用心,好有感嘅露營主題燒肉體驗🥰 出餐好快,服務幾貼心~ 定價稍高但食落其實出乎預期地飽,同牛肉質素的確唔錯,仲啱晒鍾意打卡嘅朋友!物有所值☺️ 如果人多嗌多啲野食齊齊圍爐燒肉認真一流👍🏻 享受下「偽」露營gathering💕

想睇更多分享 歡迎follow Instagram @vivianeat.hk ♥️
2022-09-14 117 瀏覽
ATUM group旗下嘅新餐廳 - 火土燒肉, 以 Camping為主題, 餐廳嘅佈置好有特色, 有齊帳篷、露營櫈、露營燈, 連餐具🍴同埋紙巾套都係露營用品, 完美營造出露營嘅感覺⛺️! 室內好有空間感, 玩味十足, 好適合同幾個frds喺度圍爐燒烤兼打卡呢! 𓌈˒˒ 全牛特選拼盤 🥩拼盤有牛肋肉、薄切香蔥牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排, 食材相當豐富! 可以一次過試勻牛嘅不同部位🐂, 啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人! 款款牛肉都好肥美, 牛小排油脂分布平均, 食落好軟嫩, 牛肉味濃; 薄牛舌同牛胸腹肉質軟腍, 另外亦可以沾上餐廳特製嘅紅酒汁或燒肉汁, 更為惹味!𓌈˒˒ 厚燒牛舌 (塩醬)牛舌大件又厚身😍! 燒完可以剪成3-4件, 肉質爽嫩彈牙, 富油香, 有咬口但又唔會韌, 簡單用塩醬調味已經好好味😋𓌈˒˒ 燒野菜拼盤有南瓜、茄子🍆、雞髀菇、秋葵、玉米筍⸝⸝ 𓌈˒˒ 厚燒玉子蛋玉子燒香甜軟嫩, 食落有厚實嘅質感, 蛋味濃郁, 口感嫩滑, 食完好滿足!

𓌈˒˒ 全牛特選拼盤

𓌈˒˒ 厚燒牛舌 (塩醬)

𓌈˒˒ 燒野菜拼盤
有南瓜、茄子🍆、雞髀菇、秋葵、玉米筍⸝⸝

𓌈˒˒ 厚燒玉子蛋
2022-09-13
  • 燒野菜拼盤
近期超hit嘅室內露營燒肉店⛺️🍖位於K11嘅火土燒肉🔥以露營🏕️為主題由舖面,到內在裝潢都充滿露營風(๑・̑◡・̑๑)餐廳內放滿露營用品 露營餐具🍴露營燈🔦好有feel😼😼 打卡度十足📸✨🐽 燒肉拼盤🥩 ($378)好豐富嘅肉肉拼盤🤪🤪有牛肋肉 牛胸腹 薄切香葱牛舌🐮牛味十足😎😎牛胸腹油香滿滿 牛舌爽口😛另有豚肉燒 豚五花🐖同雞腿肉🍗燒完都keep到juicy😋😋係整體唔錯嘅燒肉拼盤😈🐽 醬油帆立貝🥢 ($88)三粒大型帆立貝😻😻好彈牙🤪醬油較淡味😗🐽 牛油燒廣島蠔🦪 ($78)好飽滿嘅廣島蠔😝完全冇腥味😋😋配搭牛油🧈簡單好食🤩•🐽 味噌蟹肉甲羅燒🦀 ($88)好香濃嘅蟹膏🤤🐽 月見醬燒飯糰🍙 ($38)吸晴蛋黃🍳飯糰外層燒得焦香😛•🐽 蒜蓉牛油本菇🍄 ($38)蒜蓉🧄配牛油🧈 無得輸嘅組合🥳菇菇新鮮😎•🐽 鰹魚湯讚岐鳥龍麵🐟 ($58)鰹魚湯淡淡地 暖暖飽肚🥰🐽 海鹽菠蘿梳打🍍 ($38)🐽 巨峰提子燒酎梳打🍇 ($48)用露營杯勁qq😝燒酎梳打酒味偏淡🤓菠蘿梳打配上杯邊嘅海鹽 幾特別😼😼

近期超hit嘅室內露營燒肉店⛺️🍖
位於K11嘅火土燒肉🔥
以露營🏕️為主題
由舖面,到內在裝潢都充滿露營風(๑・̑◡・̑๑)
餐廳內放滿露營用品 露營餐具🍴露營燈🔦
好有feel😼😼 打卡度十足📸✨

🐽 燒肉拼盤🥩 ($378)
好豐富嘅肉肉拼盤🤪🤪
有牛肋肉 牛胸腹 薄切香葱牛舌🐮
牛味十足😎😎
牛胸腹油香滿滿 牛舌爽口😛
另有豚肉燒 豚五花🐖同雞腿肉🍗
燒完都keep到juicy😋😋
係整體唔錯嘅燒肉拼盤😈

🐽 醬油帆立貝🥢 ($88)
三粒大型帆立貝😻😻
好彈牙🤪醬油較淡味😗

🐽 牛油燒廣島蠔🦪 ($78)
好飽滿嘅廣島蠔😝
完全冇腥味😋😋
配搭牛油🧈簡單好食🤩

🐽 味噌蟹肉甲羅燒🦀 ($88)
好香濃嘅蟹膏🤤

🐽 月見醬燒飯糰🍙 ($38)
吸晴蛋黃🍳
飯糰外層燒得焦香😛

🐽 蒜蓉牛油本菇🍄 ($38)
蒜蓉🧄配牛油🧈 無得輸嘅組合🥳
菇菇新鮮😎

🐽 鰹魚湯讚岐鳥龍麵🐟 ($58)
鰹魚湯淡淡地 暖暖飽肚🥰

🐽 海鹽菠蘿梳打🍍 ($38)
🐽 巨峰提子燒酎梳打🍇 ($48)
用露營杯勁qq😝
燒酎梳打酒味偏淡🤓
菠蘿梳打配上杯邊嘅海鹽 幾特別😼😼
今次慶祝男朋友生日 自己一直好想去camping但依加咁熱又未到秋天 所以未去到住但唔緊要 最近K11 art mall多左camping點位置係3/F 見到lulu豬向左行就見到門面已經好有氣氛 仲要係門口空地位置set左tent同放左好多露營用品⛺️比食客打卡影相可以話係近期見過最有心思嘅餐廳入到去 都幾大 最入邊有幾個大帳幕 比較有特色 其他就係高身長枱 有啲就係camping chair比較矮 第一下就係坐依種 如果你比較高就建議你同店員講換位 如果唔係應該無心機食餐枱佈置都好有心思 滿滿露營風提子燒酌梳打真正露營緊係要小酌一杯 飲落去有淡淡嘅提子味 酒味唔算重玉子海苔飯 正常一碗飯 只係比較多紫菜😂全牛拼盆依碟有5款牛嘅部位 但我個人黎講 認為雪花牛小排係最好食 有牛味又嫩又重油脂 唔錯精選豬雞拼盆 兩種肉都好新鮮 一啲雪藏味都無 份量都唔錯💛7PM前離坐有85折 整體都算唔錯滿足哂去露營嘅心
今次慶祝男朋友生日 自己一直好想去camping
但依加咁熱又未到秋天 所以未去到住