2022-10-16
最近好出名既露營體驗燒肉店🤤🤤🤤 辛苦朋友好勁咁book到位, 先可以咁快食到!!唔單止係一間餐廳, 仲有一晚好好嘅體驗👍worth the money 🤑🤑🤑 🌟黑醋冰蕃茄沙律 $28番茄 好紅好新鮮 黑醋汁甜甜地 唔會過酸 加咗少少橄欖油 食燒肉食到後期覺得有啲 油膩嘅時候 會覺得呢個沙律係超值 refresh 晒成個口腔🌿🌟全牛特選拼盤 $458有五種牛肉- 雪花牛小排 short rib / 油脂極豐富 粗花 帶筋 咬落油脂重 肉味弱 但入囗好滿足- 牛肋肉 rib /肉味比牛小排濃 油脂唔係均勻分佈 而係似牛仔骨嗰種 一大嚿脂肪 因此比火燒完會多啲焦香味- 牛三筋 oyster blade /似薄切西冷 少油脂 肉味唔算濃- 牛胸腹 short plate /最好食既肉 可能因為近內臟 肉味好濃 油脂剛剛好適中 肉質好軟林 夢幻中的肉就係佢😍- 薄切香蔥牛舌 beef tongue with Japan scallion /係高脂肪既牛舌 成塊係淺粉紅色 雖然佢話係薄切但係我覺得都幾厚 而且一入口係軟淋淋而 唔會咬唔郁 加埋啲葱好香🌟柚子胡椒厚燒豚腩肉 $168不過不失 唔
🌟黑醋冰蕃茄沙律 $28
- 牛三筋 oyster blade
/似薄切西冷 少油脂 肉味唔算濃
- 牛胸腹 short plate
🌟柚子胡椒厚燒豚腩肉 $168
不過不失 唔算好有胡椒味 好既地方係 肥瘦分佈得好均勻 豬皮燒完好煙韌( 有時就係想食下肥野🤭🤭..
🌟月見醬燒飯糰 $38
!必食! 38蚊好大個 有個蛋黃係中間係好濃郁嘅醬汁 而且飯係 糯米口感 調味亦都啱啱好唔會淡而無味 重點係唔會硬掘掘!! 配埋燒肉食好幸福
🌟白飯 $18
(好大碗… 兩個人食唔曬
雖然我哋唔係坐帳篷入面嘅位, 見到有個小朋友生日一家人慶祝, 蛋糕 上面有一支好大火既 蠟燭, 一定係好好嘅回憶😊