火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2022-08-24 199 瀏覽
天氣時晴時雨,黎緊仲打風添!想去露營點算好?黎呢度打下卡 + 食下燒肉最好🤣🤣.「火土燒肉」嘅露營打卡位,真係好靚 + 好有露營feel~我專登著一身運動look黎打卡,都幾襯丫😜😜.為左想打卡,所以對呢度嘅食物無乜期望~呀~又幾好食喎👏🏻👏🏻.。全牛特選拼盤:一共有五款牛~~我最鍾意嘅係牛肋肉(肉質夠稔、牛味又香)、薄切香葱牛舌(係響日本食到嘅牛舌嘅口感,好好味).。鷄肉燒肉套餐:套餐有白飯、有湯,都幾抵食!雞肉份量夠,而且肉質好嫩滑,同埋我鍾意燒香左嘅雞皮,脆卜卜🥳.。味噌蟹肉甲羅燒:好想搽上塊多士度食~不過可惜無!但蟹膏味超級香濃,大啖大啖食,又幾爽喎🥳.。柚子梅素冷麵:店員話好多人揀呢個冷麵,試下先~好香柚子味,夾住酸酸地嘅莓味!最特別係好幼身嘅冷麵,好滑!😋.。白桃燒酎梳打:白桃味好香,有少少似一杯白桃汁~不過略帶酒味,易入口、正😇.嚟緊打風,我都係乖乖地,安排d室內嘅活動去玩啦~~
天氣時晴時雨,黎緊仲打風添!
想去露營點算好?黎呢度打下卡 + 食下燒肉最好🤣🤣
嚟緊打風,我都係乖乖地,安排d室內嘅活動去玩啦~~
2022-08-23
2022-08-23 189 瀏覽
又一家ATUM group 旗下的餐廳開張🍴每次的主題都令人有驚喜呢!這次日式燒肉搭上近年最火熱的戶外活動:露營🏕️無論是佈置、擺設,甚至乎餐桌用具,都完美營造出露營的感覺🤩打卡度爆登📸✨燒肉拼盤✨牛油燒廣島蠔✨味噌蟹肉甲羅燒✨醬油帆立貝✨磯野雪昆布✨月見醬燒飯團✨海鹽菠蘿梳打✨鮮生薑梳打餐牌款式當然豐富,各款肉類和海鮮都應有盡有🙌🏼一份燒肉拼盤包括牛、豬和雞🐮🐷🐔滿足三個願望,而且肉質質素不錯,油潤又有肉味👍🏼海鮮類的廣島蠔和帆立貝都是超大一隻,味道新鮮🦪還有飯麵和小吃,特別推薦外脆內軟的醬燒飯團🍙外層焦香,再加上一顆流心蛋黃,好creamy呢🤤最後還有甜點和日式飲料,鹹甜味覺都能滿足!🍧🍻

✨燒肉拼盤
✨牛油燒廣島蠔
✨味噌蟹肉甲羅燒
✨醬油帆立貝
✨磯野雪昆布
✨月見醬燒飯團
✨海鹽菠蘿梳打
✨鮮生薑梳打

踏入八月,夏季變得更炎熱,而且是每年雨量最多的月份之一,大概所有的水上活動都成了筆者 (此人剛購買了新泳衣) 短期內達不成的夢吧。雖然跟戶外活動無緣,但還有很多「室內活動」也能玩得很High!位於尖沙咀K11的「火土燒肉」乃ATUM Group的全新概念店,是一間以露營為主題的燒肉餐廳,讓食客在鬧市中也能歇息一番之際,與摯愛圍着爐火,大口吃肉,大口喝酒,渡過幸福時光。環境:✨整間店的規劃都顯得很細心,門面是一個竹林,前方擺放着露營帳幕及工具,品牌形象鮮明。✨進入竹林 (餐廳門口) 後,整個用餐空間都以露營元素為主題,所有桌椅、燒肉工具、餐具、牆上裝飾等,皆是露營專用用品,讓你瞬間遠離都市的喧囂,置身於山野之間,處處都是打卡位!服務:✨當天午市人流頗多,職員數目多,上菜速度令人滿意。食物:❄️ 雪花牛小排 ($138)💗筆者推介!✨雪花紋路很漂亮,質感極柔嫩,細緻腍滑,牛味非常濃郁。🐮 牛肋肉 ($98)✨脂肪分布平均,肉質鮮嫩,牛味不錯。🐮 牛里脊肉 ($98)✨脂肪較少的瘦肉,但相對細緻,很適合燒烤。🍙 月見醬燒飯糰 ($38)💗筆者推介之「呃Like首選」!✨一顆橙黃的蛋黃放在飯糰頂

環境:

服務:
✨當天午市人流頗多,職員數目多,上菜速度令人滿意。

食物:
❄️ 雪花牛小排 ($138)
💗筆者推介!

✨雪花紋路很漂亮,質感極柔嫩,細緻腍滑,牛味非常濃郁。

🐮 牛肋肉 ($98)

✨脂肪分布平均,肉質鮮嫩,牛味不錯。

🐮 牛里脊肉 ($98)

✨脂肪較少的瘦肉,但相對細緻,很適合燒烤。

🍙 月見醬燒飯糰 ($38)
💗筆者推介之「呃Like首選」!

✨一顆橙黃的蛋黃放在飯糰頂部,飯糰被燒得酥香,把蛋黃刺破後,飯糰質感變粘稠,帶濃郁蛋香。

🦀 明太子蟹棒 ($58)

✨比一般蟹柳更長更粗,明太子的鹹香配上清甜的蟹棒,是非常安全的組合。

🥚 厚燒玉子蛋 ($38)
✨富蛋香,帶有甜味,烤香後更芳香,質感厚實。

🦀 日本蟹肉忌廉薯餅 ($48)
✨外脆內滑,配以牛奶忌廉味餡料,滋味可口。

🍠 紫番薯甘栗餅 ($48)
✨外脆內軟,紫番薯蓉配上粒粒甘栗,香濃甘甜。

🐟 鯛魚燒 ($48)
✨職員提醒不要烤太久,黃金微焦便是最好的狀態,内裡的餡料是奶黃吉士,甜蜜幸福。

🍚 玉子海苔飯 ($28)
✨光吃肉也許會感到太膩,來一碗日式的玉子海苔飯中和味覺和填飽肚子,是不錯的選擇。

🍄 蒜蓉牛油本菇 ($38)
✨ 香氣撲鼻,爽滑健康。

🥛 活乳酸可爾必思 ($38)
✨清涼微甜,能補充流失水份。

🥛 活乳酸燒酎梳打 ($48)
✨大人版本的活乳酸飲品,解溫一流!

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼🖼
2022-08-04
午餐
1K
2022-08-19 427 瀏覽
相信大家對ATUM Group不陌生,質素向來有保證!新店以露營為主題,環境廣闊開揚,設置各種營具、營帳、露營凳和露營燈等,在鬧市中也能感受露營氣氛,打造出與別不同的燒肉體驗,非常有特色,讓客人可於室內邊歎冷氣邊歎日式燒肉,十分適合與家人朋友一起來輕鬆渡過假日。全牛特選拼盤 ($458)有牛肋肉、牛三筋、牛胸腹、雪花牛小排及薄切香蔥牛舌,四款肉油花均勻,且以自家調配燒汁輕醃,肉香脂香並重,肉質嫩滑juicy。牛三筋入口柔軟嫩滑,又有香濃的油味,美味得無與倫比。薄切香蔥牛舌爽脆彈牙,口感非常好。阿波酢橘雞腿肉 ($78)雞腿肉嫩滑彈牙,肉味香濃,配上蒜香芫荽醬,非常惹味!牛油燒廣島蠔 ($78)廣島蠔肥美飽滿,把牛油、蒜蓉和廣島蠔一起燒,香氣誘人,廣島蠔吸收了醬汁精華,吃進嘴裏既有蠔鮮又有蒜香。醬油帆立貝($88)肉質爽口彈牙,大大粒,鮮味十足。海鹽菠蘿梳打 ($38)杯邊沾滿海鹽粒,一啖飲到鹹鹹甜甜,清爽涼快又消暑。
相信大家對ATUM Group不陌生,質素向來有保證!
全牛特選拼盤 ($458)
牛三筋入口柔軟嫩滑,又有香濃的油味,美味得無與倫比。
薄切香蔥牛舌爽脆彈牙,口感非常好。
阿波酢橘雞腿肉 ($78)
雞腿肉嫩滑彈牙,肉味香濃,配上蒜香芫荽醬,非常惹味!
牛油燒廣島蠔 ($78)
醬油帆立貝($88)
肉質爽口彈牙,大大粒,鮮味十足。
海鹽菠蘿梳打 ($38)
杯邊沾滿海鹽粒,一啖飲到鹹鹹甜甜,清爽涼快又消暑。
2022-08-17 435 瀏覽
一行4人大概19:30-19:45 到達餐廳walkin 留了電話 問職員我們大概排第幾 職員A說大概8點幾有位 聽到8點幾 我們都覺得有希望 於是就決定等 到大概20:30 時上餐廳詢問前面還有幾張枱 職員B 說還有12張枱 我們瞬間感動震驚 現時因疫情關係餐廳堂食至22:00 餐廳last order 應該是21:00 1小時4個人吃燒肉由落單到上菜到燒到食 都有點趕急 所以我們又再上前跟職員B 道出以上的顧慮 而同事B的回答是 其實1個鐘你哋都夠食㗎啦 我再次詢問 你剛才說8點多能入座我們才等差不多1小時 但到現在還未能入座 請問能確保我們在last order 前入座嗎? 只剩下半個鐘時間可以入晒12張枱? 職員B 的回答是 我唔擔保㗎 睇你博唔博囉 可能前面有客唔到呢 我再詢問 你們叫客人排隊 但沒有截龍 咁客人咪白等? 職員B 沒有回答今次特意到貴店用餐 沒想到會有如此不快經驗 請貴店再審視是否應該截龍/ 給walk-in 客人提供不實/ 順口講出口的時間 誤導客人 PS 剛剛21:03才收到餐廳打來說有枱

PS 剛剛21:03才收到餐廳打來說有枱
2022-08-17
2022-08-15 546 瀏覽
𝗴𝗹𝗮𝗺𝗽𝗶𝗻𝗴-𝘁𝗵𝗲𝗺𝗲𝗱 𝘆𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂 𝗲𝗮𝘁𝗲𝗿𝘆 𝗮𝘁 𝗸𝟭𝟭 𝗺𝗮𝗹𝗹⛺️ @heart.yakiniku_atum 𝗶𝘀 𝗮𝘁𝘂𝗺'𝘀 𝗹𝗮𝘁𝗲𝘀𝘁 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝗱𝗲𝘀 𝗰𝗮𝗺𝗽𝗶𝗻𝗴 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝘀 𝘄𝗲𝗹𝗹 𝗮𝘀 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗼𝗱! 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲 𝘄𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝘁𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗵𝗶𝘃𝗲𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝗿𝗶𝗯𝘀. 𝗺𝗲𝗮𝘁𝘆, 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝗿𝗳𝘂𝗹 𝗮𝗻𝗱 𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆! 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗮𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝘀𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗰𝗼𝗿 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗺𝘆 𝘆𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝗳𝘂𝗻💯.露營發燒友一定要去嘅燒肉店,成個環境佈置都充滿露營風,連燒烤用具同餐具都係露營用品,嘆住冷氣食燒肉好似去咗glamping咁⛺️ ATUM出品食物一定有保證,燒肉拼盤有齊牛雞豬,全部預先醃過燒完即刻食得;雞心好有驚喜,食落口感似雞腎但咬落爆汁,鹹香味十足~ 食到咁上下食返啖素麵解解膩都唔錯,麵汁充滿柚子同紫蘇香好清新!最尾梗係要食返甜品做結尾,鯛魚燒夾住雲呢拿吉士做
露營發燒友一定要去嘅燒肉店,成個環境佈置都充滿露營風,連燒烤用具同餐具都係露營用品,嘆住冷氣食燒肉好似去咗glamping咁⛺️ ATUM出品食物一定有保證,燒肉拼盤有齊牛雞豬,全部預先醃過燒完即刻食得;雞心好有驚喜,食落口感似雞腎但咬落爆汁,鹹香味十足~ 食到咁上下食返啖素麵解解膩都唔錯,麵汁充滿柚子同紫蘇香好清新!最尾梗係要食返甜品做結尾,鯛魚燒夾住雲呢拿吉士做餡,外皮燒完之後煙煙韌韌好似麻薯咁,唔錯😋
牛舌包
冰蕃茄沙律
柚子檸檬冷麵
鯛魚燒
2022-08-14 454 瀏覽
火土燒肉係一間以露營為主題嘅燒肉店,餐廳唔單止裝修好靚,餐具同裝飾都好精緻,真係令人有去咗旅行同出走嘅感覺!佢哋嘅餐牌選擇多,除咗普通嘅豬牛雞之外,仲有海鮮,蔬菜同埋日本嘅特色小食,全部質素都好高,仲會配唔同嘅醬油同調味料,個人覺得同一般嘅燒肉店好唔同,比較有特色!試咗咁多樣嘢令我最有驚喜嘅係雪花牛小排配月見松露醬汁,甲羅燒同埋明太子蟹棒!雪花牛小排非常肥美,兩邊辣兩下就食得,有入口即溶嘅感覺。月見黑松露汁蛋味同黑松露味都好濃郁,配上牛肉非常夾,雖然價錢有啲貴,但都絕對值得一試!甲羅燒係另一個有驚喜嘅菜式,放上燒爐之前,要先將蛋黃,蟹膏同蟹肉撈勻,再燒幾分鐘就食得。食落去非常有蟹鮮味,甜中帶少少海鮮味,用嚟送飯一流!最後覺得佢哋嘅特色小食明太子蟹棒都好吸引!呢個小食可以燒或者唔燒都得,蟹棒上邊加咗海量嘅明太子醬汁,食落去好惹味,蟹柳嘅面燒到脆脆地,好食到停唔到口!

2022-08-13 491 瀏覽
尖沙咀K11新開既露營風燒肉店⛺️全店以露營作為裝修主題 環境佈置非常用心 由擺設到餐具都用上露營用具有帳篷,露營桌椅,餐具等 務求令大家有種置身營地既感覺💯而menu選擇好多 質素亦不錯👍🏻🌟燒肉拼盤拼盤好豐富 一次過可以試到好多款包括有爽彈既薄切香葱牛舌, 牛味濃郁兼油脂豐富既牛肋肉, 肉質厚實有嚼勁既牛胸腹,仲有豚肉燒,豚五花同雞腿肉 😋🌟梅花豚肉豚肉肥瘦適中 肉質鮮嫩🐖🌟味醂魚乾輕輕燒一燒 蘸埋沙律醬食 風味十足🌟月見醬燒飯糰呢個必嗌 熱辣辣帶微焦香既🍙配🥚督穿後撈埋一齊 簡單又好味😋🌟鮮蜆啲蜆好新鮮 用燒既方法更原汁原味 保留到蜆肉鮮味🌟蒜香牛油扇貝超多蒜蓉同牛油舖係面 扇貝亦好鮮甜👍🏻🌟玉子海苔飯跟燒肉一齊食 絕對係超開胃🌟巨峰提子可爾必思🌟白桃可爾必恩飲品都係用上露營杯 真係好有camping 既感覺😆
尖沙咀K11新開既露營風燒肉店⛺️
全店以露營作為裝修主題
環境佈置非常用心 由擺設到餐具都用上露營用具

🌟燒肉拼盤
拼盤好豐富 一次過可以試到好多款
仲有豚肉燒,豚五花同雞腿肉 😋

🌟梅花豚肉

跟燒肉一齊食 絕對係超開胃

🌟巨峰提子可爾必思
🌟白桃可爾必恩
飲品都係用上露營杯 真係好有camping 既感覺😆
餐廳室內佔地約3,700平方呎,有足夠空間給大家享受冷氣同時圍爐燒肉嘆啤酒,🍺無論是三五知己還是一家大小都超適合。燒肉拼盤非常合適「食肉獸」,🥩環境➕餐具都超精緻🔥燒肉拼盤:<牛肋肉, 牛舌, 牛胸腹, 豚肉燒, 豚五花, 雞腿肉>這個拼盤牛、豬、雞肉都有齊✨😍✌🏻重油脂感同重肉味既款式都有! 但如果想all in牛肉都有另一個牛肉拼盤🐮🦐海鮮拼盤:拼盤有大蝦、帆立貝、蠔及大蜆,帆立貝厚身、圓潤,口感滑溜,品嚐到純樸鮮味。大蝦燒至金黃色,🥢熱霧中傳來陣陣鮮香,肉質彈牙鮮香,把蝦頭燒到脆卜卜,挖出濃稠蝦膏,💜是滋味享受。食材新鮮👍

燒肉拼盤非常合適「食肉獸」,🥩環境➕餐具都超精緻

🔥燒肉拼盤:
<牛肋肉, 牛舌, 牛胸腹, 豚肉燒, 豚五花, 雞腿肉>

🦐海鮮拼盤:
2022-08-11 413 瀏覽
ATUM’s latest venture, a camping-themed yakiniku eatery has just launched in K11 Art Mall. Aiming to provide diners a fervent wild-camping experience, the restaurant is anchored with large canopies and tents, with glistening string lights illuminating the area. The adventure couldn’t get more legitimate when tablewares, water bottles and utensils were all camping gears; and you are surrounded by Aztec prints. The quality of cuts in the beef platter was excellent with beautiful marblings and juic

The quality of cuts in the beef platter was excellent with beautiful marblings and juicy tenderness, not to mention the velvety, melt-in-the-mouth A5 Miyazaki Sirloin that was a burst of umami with the truffle dip.

The pork belly had perfect fat-to-meat ratio with a bubbling and crackling exterior after grilling.

Packed with profuse crab roe and meat, the koura yaki infused our palates with intense buttery and sweet flavors.

We also couldn’t get enough of the seaweed rice that soaked up all the essences from the meat.

With an innovative concept and superb food quality, this new eatery provides a reprieve for travel lovers whose plans are altered due to the pandemic. It is sure to thrive in the course of time.
2022-08-11 351 瀏覽
獨特露營風格🤎 店內區分幾個area 各有特色 所有佈置 細緻到角落同餐具都係露營用品🪵充滿儀式感同埋氣氛✨令忙碌既我地都可以輕鬆體驗到戶外露營🔥圍着爐火燒肉既感覺🍢🍡🐮全牛特選拼盤$458雪花牛小排/ 牛三筋/ 薄切香蔥牛舌/ 牛胸腹/ 牛肋肉當中雪花牛小排最嫩滑😋牛三筋牛味濃郁口感軟而韌 牛舌爽口👅 其他部位油花都好靚 秘制燒肉汁同紅酒汁都好match🦐塩燒虎蝦$118蝦肉新鮮彈牙 蝦頭充滿鮮甜蟹膏🦀味噌蟹肉甲羅燒$88蟹肉蟹膏加上鵪鶉蛋黃攪拌一起 蟹味濃郁🤤🐷厚燒豚腩肉$168長長一大塊 唔會太多肥膏 兩面燒香後剪成細份 加上配菜炒一炒 肉嫩juicy價錢略貴 但環境氣氛完勝 而且食完個身完全冇燒肉味👍🏻.#gfoodglife #gfood_tsimshatsui

🐮全牛特選拼盤$458

蟹肉蟹膏加上鵪鶉蛋黃攪拌一起 蟹味濃郁🤤

🐷厚燒豚腩肉$168

價錢略貴 但環境氣氛完勝 而且食完個身完全冇燒肉味👍🏻

2022-08-11 307 瀏覽
最近令我印象深刻既食店!環境設計以露營做主題,有露營帳幕、椅子、用具等!像真度高!好有露營feel 🤣好打卡同可以一過露營癮👏🏻 而且地方好大!可以內納多人~呢度其實係燒肉店,有好多肉選擇!兩款醬汁都好味🤤燒肉拼盤(牛肋肉,牛舌,牛胸腹,豚肉燒,豚五花,雞腿肉) $378賣相吸引!一次過有幾款肉試下👍🏻幾高質🤤燒野菜拼盤(南瓜,秋葵,杏鮑菇,茄子,粟米芯) $98鍾意食下蔬菜👍🏻 清一清,冇咁邪惡🤣牛胸腹 $118薄切香蔥牛舌 $88好高質!口感軟軟又幾爽口月見醬燒飯糰 $38巨峰提子燒酎梳打 $48

呢度其實係燒肉店,有好多肉選擇!
兩款醬汁都好味🤤

賣相吸引!一次過有幾款肉試下👍🏻幾高質🤤
燒野菜拼盤(南瓜,秋葵,杏鮑菇,茄子,粟米芯) $98

鍾意食下蔬菜👍🏻 清一清,冇咁邪惡🤣
牛胸腹 $118
薄切香蔥牛舌 $88

好高質!口感軟軟又幾爽口
月見醬燒飯糰 $38

巨峰提子燒酎梳打 $48
自從疫情之後,去左好多酒店staycation 玩到無野好玩,朋友已經開始轉戰wild camp, 露營車上次都同姊妹去左個星空營glamping , 靚係靚,但都要成幾千蚊, 仲要乜都唔包其實我地都係想打下卡姐😂😂.所以一見到出左間主打露營風既燒肉店仲要出自間間裝修都咁靚,食物質素普遍唔錯既atum 集團!二講不說book 位試__________________________🔹 燒肉拼盤 $378👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ⭕️拼盤有牛肋肉,牛胸腹,牛舌,豚肉燒,豚五花,雞腿肉有齊晒想食既元素,豚五花油脂感好強,所以之後再追加左一盤,雞腿肉燒完仲係幾鮮嫩有雞味.🔹 黑醋冰蕃茄沙律 $28👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️好冰凍,酸尾尾又好開胃,係個好好既starter 鋪底既菜索晒啲黑醋酸味,用黎夾住油脂滿滿既豚五花食,一流!.🔹 豚五花 (鹽醬)$118 100g👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️水準好平均,同拼盤一樣咁充滿油香.🔹 阿波酢橘雞胸軟骨(鹽醬)$78👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕
自從疫情之後,去左好多酒店staycation
玩到無野好玩,朋友已經開始轉戰wild camp, 露營車
上次都同姊妹去左個星空營glamping ,
靚係靚,但都要成幾千蚊, 仲要乜都唔包
其實我地都係想打下卡姐😂😂
所以一見到出左間主打露營風既燒肉店
仲要出自間間裝修都咁靚,食物質素普遍唔錯既atum 集團!

二講不說book 位試

__________________________
🔹 燒肉拼盤 $378
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ⭕️
拼盤有牛肋肉,牛胸腹,牛舌,豚肉燒,豚五花,雞腿肉

🔹 黑醋冰蕃茄沙律 $28
Keto friendly: ⭕️

好冰凍,酸尾尾又好開胃,係個好好既starter
鋪底既菜索晒啲黑醋酸味,用黎夾住油脂滿滿既豚五花食,一流!
🔹 豚五花 (鹽醬)$118 100g
Keto friendly: ⭕️

水準好平均,同拼盤一樣咁充滿油香
🔹 阿波酢橘雞胸軟骨(鹽醬)$78
Keto friendly: ⭕️

一大盤有超多舊,開頭見到都係軟骨,
無燒好耐就拎黎食
感覺無一般雞軟骨咁廷身,無咁好咬
但燒透啲,其實都好好咬
喜歡軟骨既朋友千祈唔好錯過
🔹 雞心 $68

Keto friendly: ⭕️
咬到纖維感,幾有嚼頭
份量都不少
🔹 一口炸芝士 $38
Keto friendly: ⭕️

即食熱辣辣,夠脆夠芝士
🔹 玉子海苔飯 $28
Keto friendly: ❌

同牛角飯好似,一樣咁好食
要襯啲飯仲熱既時候食,蛋黃紫菜撈埋食
仲會食到紫菜微脆咸咸地
隔耐左蛋黃變杰就影響口感
🔹 鯛魚燒 $58
Keto friendly: ❌

一客兩件,兩件都係吉士味
見到有人會一件紅豆,一件吉士
我估係隨機,除非特別request
燒完真係外脆內煙靭,唔錯
呢排好Hit去露營,不過試過就知露營準備功夫多,天氣咁熱去都真係幾辛苦😢最近尖沙咀K11就開左間日式燒肉店係以露營為主題,有齊帳篷、露營櫈、露營燈,連食嘢嘅餐具都係露營用品,有足夠空間畀大家吹住冷氣圍爐燒肉,真係有種去左露營既感覺! 海鮮拼盤 $378唔想散叫佢地都有幾款拼盤選擇,海鮮有蠔、帶子、蜆同蝦,蝦大大隻都幾彈牙,蜆肉冇沙清甜 薄切香蔥牛舌 月見松露醬汁 $88牛舌爽口,幾鍾意個月見松露醬汁,用黎點其他肉都好好食 豚五花 柚子胡椒$118松阪豬頸肉 燒肉汁 $98韓國豚肉特別好食😽大大塊肥瘦均勻,豬頸肉爽口 日本蟹肉忌廉薯餅 $48份量有2嚿,外皮香脆蟹肉忌廉都好綿滑,旁邊亦有附上沙律醬 海鹽菠蘿梳打 $38餐廳有提供唔同牌子嘅日本生啤同手工啤酒🍻,今次試既呢杯海鹽菠蘿梳打都好清爽,杯邊有海鹽,菠蘿幾甜有助解膩

海鮮拼盤 $378

薄切香蔥牛舌 月見松露醬汁 $88
牛舌爽口,幾鍾意個月見松露醬汁,用黎點其他肉都好好食

豚五花 柚子胡椒$118
松阪豬頸肉 燒肉汁 $98
韓國豚肉特別好食😽大大塊肥瘦均勻,豬頸肉爽口

日本蟹肉忌廉薯餅 $48
份量有2嚿,外皮香脆蟹肉忌廉都好綿滑,旁邊亦有附上沙律醬

海鹽菠蘿梳打 $38

2022-08-10 1384 瀏覽
💛 近排天氣咁熱,真係唔係好想去室外🙈 今次比我發現到室內有冷氣都可以享受到露營風情😆💛 餐廳佔地都幾大~ 裝修佈置都有露營嘅感覺🏕 難怪吸引到咁多人嚟食,座無虛席,如果過嚟記得要book位啊👌🏼💛 好開心坐到露營櫈嘅位置,感覺更加chill~ QR code落車好方便 😊💛 黑醋冰蕃茄沙律 $28整個鮮蕃茄加黑醋酸味,非常易入口👌🏼💛 燒肉拼盤 $378燒肉拼盤豬牛雞都有😚 分別有牛肋肉, 薄切香葱牛舌, 牛胸腹, 豚肉燒, 豚五花, 雞腿肉我個人最鐘意豚肉燒😆💛 味噌蟹肉甲羅燒🦀 $88去到邊都要食甲羅燒,蟹膏真係食極都唔會厭😁💛 蒜蓉牛油本菇 $38個人來講唔係太鍾意乾燒蔬菜🙈 呢個有蒜蓉牛油就唔會乾晒😌 本菇加牛油香味好好食😍💛 月見醬燒飯糰🍙 $38上面隻半熟蛋好正🥚 蛋汁加醬油飯團飽肚又好食💛 柚子梅素冷麵 $58冷麵都推薦,清新冰涼💟 梅子味道幾特別!💛 鰹魚湯讚岐鳥龍麵 $58食完冷麵再來一個暖笠笠之選🤩💛 鯛魚燒 $48 超級推薦嗌呢個甜品!都係要自己燒熱佢㗎😊 燒到去外面脆卜卜,入邊啲吉士熱辣辣,好正呀!💛 Glamping 主題幾特別,又啱打卡👍🏼👍🏼

💛 黑醋冰蕃茄沙律 $28
整個鮮蕃茄加黑醋酸味,非常易入口👌🏼

💛 燒肉拼盤 $378
燒肉拼盤豬牛雞都有😚
我個人最鐘意豚肉燒😆

💛 味噌蟹肉甲羅燒🦀 $88
去到邊都要食甲羅燒,蟹膏真係食極都唔會厭😁

💛 蒜蓉牛油本菇 $38
💛 月見醬燒飯糰🍙 $38
上面隻半熟蛋好正🥚 蛋汁加醬油飯團飽肚又好食

💛 柚子梅素冷麵 $58
冷麵都推薦,清新冰涼💟 梅子味道幾特別!

💛 鰹魚湯讚岐鳥龍麵 $58
食完冷麵再來一個暖笠笠之選🤩

💛 鯛魚燒 $48

💛 Glamping 主題幾特別,又啱打卡👍🏼👍🏼