招聘中
月薪 (面議)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2025-06-13 1775 瀏覽
K11 向來美食多羅羅,今次黎左呢間3樓嘅燒肉店二人套餐黑醋冰蕃茄沙律原個蕃茄🍅新鮮,酸酸甜甜幾開胃~花切長牛舌👅厚切激長牛舌👅建議切開一小塊黎燒,方便煮熟透,記得放上檸檬🍋汁一起吃,更有提鮮作用!豬肋條(鹽醬)無骨豬肋條,記得要切開一半,否則好難燒熟透~個人認為不用蘸任何醬汁,都可以食到其鮮味!雞爽肉(鹽醬)有少少似豬頸肉嘅口感,食落去真係好爽脆!配上自家製醬汁, 層次感更豐富~雞腿肉(鹽醬)雞脾🍗肉, 食落去好嫩滑, 將雞皮煎成金黃色, 更有焦香脆口感覺~雖然有D邪惡😈但真係好好食!玉子🥚海苔飯米飯🍚採用左珍珠木, 粒粒分明飽滿~ 將紫菜及玉子拌勻一起吃, 口感更加match~柚子梅素冷麵🍜梅味的冷麵, 柚子湯底及檸檬🍋酸酸地, 有些微的解膩作用凍烏龍茶🍵前面食太多肉, 可以飲返杯烏龍茶, 有消滯之餘, 在這個夏天喝一口尤其解渴~海鹽🧂菠蘿🍍梳打🍹杯邊沾滿海鹽🧂內裡放入菠蘿🍍鹹鹹甜甜的感覺, 感覺既新奇又解渴!散叫:牛油🧈粟米🌽粒粟米🌽粒新鮮爽脆, 配上即溶牛油🧈好好食~清酒🍶煮蜆有微微的清酒🍶香味, 配上大大粒的蜆肉一起吃, 鮮味尤其突出!
K11 向來美食多羅羅,今次黎左呢間3樓嘅燒肉店

二人套餐
黑醋冰蕃茄沙律
原個蕃茄🍅新鮮,酸酸甜甜幾開胃~

花切長牛舌👅

豬肋條(鹽醬)

無骨豬肋條,記得要切開一半,否則好難燒熟透~
個人認為不用蘸任何醬汁,都可以食到其鮮味!

雞爽肉(鹽醬)

有少少似豬頸肉嘅口感,食落去真係好爽脆!
配上自家製醬汁, 層次感更豐富~

雞腿肉(鹽醬)

雖然有D邪惡😈但真係好好食!

玉子🥚海苔飯
米飯🍚採用左珍珠木, 粒粒分明飽滿~
將紫菜及玉子拌勻一起吃, 口感更加match~

柚子梅素冷麵
🍜
梅味的冷麵, 柚子湯底及檸檬🍋酸酸地, 有些微的解膩作用

凍烏龍茶🍵

海鹽🧂菠蘿🍍梳打🍹
杯邊沾滿海鹽🧂內裡放入菠蘿🍍
鹹鹹甜甜的感覺, 感覺既新奇又解渴!
散叫:
牛油🧈粟米🌽粒
粟米🌽粒新鮮爽脆, 配上即溶牛油🧈好好食~

清酒🍶煮蜆
呢間以露營為主題嘅燒肉店一路都好想試今日終於有機會食到!⛺️⛺️⛺️入邊所有嘅餐具全部都係露營嘅設備,餐廳嘅裝飾都係,全部都好有心機,亦都好啱打卡,露營迷呢呢度應該會好瘋狂!叫咗一個全牛特選拼盤!分別有牛肋肉,牛里脊肉,牛舌,牛空腹同雪花牛小排~~雖然價錢唔算太平,但係肉質確實係有保證!而且份量都好多,兩個人都夠食!個人最鍾意雪花牛小排,雪花分布平均,肉質鮮嫩,好濃牛味!牛里脊肉肉質柔軟,有入口即溶嘅感覺!月見雞肉棒雞肉同雞軟骨嘅比例恰到好處,月見汁加上蛋黃,味道層次豐富,多咗蛋香迷你甜番薯好鮮甜嘅番薯🍠 食燒肉梗係要配玉子海苔飯啦!最愛溫泉蛋🥚🥚福島縣產白桃果汁酒,甜甜地好易入口!

叫咗一個全牛特選拼盤!
分別有牛肋肉,牛里脊肉,牛舌,牛空腹同雪花牛小排~~

個人最鍾意雪花牛小排,雪花分布平均,肉質鮮嫩,好濃牛味!

牛里脊肉肉質柔軟,有入口即溶嘅感覺!

月見雞肉棒

迷你甜番薯
好鮮甜嘅番薯🍠

食燒肉梗係要配玉子海苔飯啦!最愛溫泉蛋🥚🥚

福島縣產白桃果汁酒,甜甜地好易入口!
6天前 0 瀏覽
🏕️露營風格 x 日式燒肉——我諗就係佢命名為「火土」的原因。最原始的字和畫面表達燒肉的意思。好食過其他連鎖,值得推介下:🐮我地左個牛肉特選拼盤、包左幾種不同的牛肉:雪花牛小排、鹽蔥薄牛舌、A5宮崎牛三角、牛肋肉同牛胸腹。牛的肉質鮮嫩,油花分布均勻,露營🏕️風格都反映係調味上、冇用太多醃料醃製,似你喺露營嘅時候嘅調味~簡約。我就覺得突出牛嘅原味同鮮味。燒完之後再點少少醬汁同海鹽已經好好味。🐖另外,伊比利亞豬肋條都係優秀。豬肋條就用柚子胡椒醃左,唔會覺得太油膩。重點是冇骨嘅,肉質又唔會太韌,食落啖啖肉。記得問佢拎鉸剪✂️ 剪開豬肉條易燒啲!蟹肉蟹膏鐵鍋飯🦀🍚 另外有啲驚嘆嘅係佢真係鐵盤煮出嚟,,所以可以有飯焦嘅!🍹飲品吖咗凍烏龍茶同埋百香果梳打。烏龍茶茶味濃,而百香果梳打甜度同酸度適中,兩杯都可以中和油膩感。其實佢本身另外有個露營風格嘅戶外酒吧、有埋 tent 添,但就因為落雨所以冇開🥲要等下次地址:河內道K11 Musea 314號鋪

牛肉特選拼盤

生日
百香果梳打
  • 全牛特選拼盤
2025-07-09 224 瀏覽
今次去咗間露營主題燒店食二人套餐,成餐飯真係幾有驚喜,佢哋完全係用露營食具。啲食材新鮮,配搭有心思,連甜品都正到想Encore!首先上枱係黑醋冰蕃茄沙律,一入口已經覺得涼浸浸,開胃到爆!冰蕃茄酸酸甜甜,加埋黑醋好refreshing,食完胃口即刻打開。跟住係花切長牛舌,係我今餐嘅Top 1!牛舌切得厚薄適中,煎到外脆內嫩,咬落煙韌得嚟唔會韌口,好香牛味,配埋啲蔥鹽一齊食真係冇得輸。**豬肋條(鹽醬味)**鹹香惹味,燒到有少少焦香,啲油脂唔會膩,反而提升咗整體口感,啱晒鍾意重口味嗰啲朋友。北海道豚腩卷就係另一個驚喜,外脆內嫩,豚腩脂香滲晒出嚟,咬開仲有肉汁,好邪惡但真係好正。夢見鳥雞腿肉個名夠晒夢幻,雞腿肉煎得啱啱好,嫩滑又有肉味,皮脆肉嫩,點少少醬汁更加突出。飯就嚟咗個夢王蛋海苔飯,蛋香濃郁,飯粒粒分明,加埋海苔香,雖然係簡單配菜,但好滿足。柚子梅素冷麵又係另一樣加分位,柚子梅味酸酸甜甜,凍麵彈牙清爽,啱晒夏天食,一啲都唔heavy。飲品係福岡草莓可爾必思,甜甜地又有啲乳酸味,幾有特色,打卡都好靚。最後我哋另外加咗個開心果雪山冰,一上枱已經嘩一聲,勁大份又靚,開心果香味濃郁,下面啲刨冰

最後我哋另外加咗個開心果雪山冰,一上枱已經嘩一聲,勁大份又靚,開心果香味濃郁,下面啲刨冰夠細滑,啱晒夏天完美收尾。

這次在尖沙咀K11 Art Mall的火土燒肉用餐,真的好像去咗一次輕鬆的室內露營!⛺✨🌿 環境每張木枱都搭配露營摺椅🪑,頭頂掛著暖黃露營燈💡,用鋁製餐具,感覺非常特別,好有野外燒烤既氛圍,令人一入座就放鬆心情。🥩 燒肉推薦🔹 花切長牛舌厚切長條,油花均勻,輕輕燒烤至微焦,入口彈牙多汁,鹹香十足😋🔹 雪花牛小排油脂超豐富,燒到五分熟最啱,入口即化,牛味香濃👍🔹 和牛胸腹 & 牛里脊肉簡單鹽醬調味,肉味非常濃郁,牛里脊肉特別有嚼勁,越食越香🔥🔹 牛肋肉脂香突出,表面燒到微焦脆,一咬就爆汁❤️🍚 玉子海苔飯紫菜鋪滿飯面,中間放隻生蛋黃🥚,再配上燒肉一齊食,香滑又有層次感,減低油膩感,好滿足!🧊 飲品凍烏龍茶清爽解膩🥤,中和炭火熱氣,配燒肉啱哂。✨整個用餐不只是味覺享受,露營風布置和氛圍都令人難忘,下次一定再回來慢慢燒肉~

🌿 環境

🥩 燒肉推薦
🔹 花切長牛舌

🔹 雪花牛小排
油脂超豐富,燒到五分熟最啱,入口即化,牛味香濃👍

🔹 和牛胸腹 & 牛里脊肉

簡單鹽醬調味,肉味非常濃郁,牛里脊肉特別有嚼勁,越食越香🔥

🔹 牛肋肉

脂香突出,表面燒到微焦脆,一咬就爆汁❤️

🍚 玉子海苔飯

🧊 飲品
凍烏龍茶清爽解膩🥤,中和炭火熱氣,配燒肉啱哂。

2025-07-06 0 瀏覽
🐷知我好想試露營,但一帶好多物品既時候就搞唔點,🐷又做到野,搵到尖沙咀有得户外露營燒烤,可惜個晚好大雨,唯有室內啦😭下次可以同👦🏻一齊去叫左個牛拼盤,都幾多牛既款式 牛肋肉牛肋肉肉質嫩滑,燒烤後外焦內嫩,配上蘋果味噌,甜甜酸酸,增添咗一份清新。 牛舌牛舌口感特別,燒到啖啖都有煙燻香味,咬落去彈牙,配上少少鹽,真係好味。牛胸腹牛胸腹肥瘦適中,燒出嚟嘅油脂令肉質更香滑,咬落去濃郁,唔會悶。 牛里脊肉牛里脊肉肉質細膩,燒烤後唔會太油膩,味道清新,淨係用鹽調味已經好好味。雪花牛小排雪花牛小排油花分佈均勻,燒到咁香,肉汁充盈,口感滑順 阿波酢橘雞腿肉阿波酢橘雞腿肉有股清香,酸酸甜甜,燒烤後肉質多汁,選了辛辣味噌,有啲微辣。清酒煮蜆清酒煮蜆味道鮮美,帶有酒香,蜆肉滑嫩,十分開胃。

叫左個牛拼盤,都幾多牛既款式

牛肋肉

牛舌

牛胸腹

牛里脊肉

雪花牛小排
雪花牛小排油花分佈均勻,燒到咁香,肉汁充盈,口感滑順

阿波酢橘雞腿肉

清酒煮蜆
清酒煮蜆味道鮮美,帶有酒香,蜆肉滑嫩,十分開胃。

2025-07-06 0 瀏覽
放假去K11行街,順便去呢間bookmark左好耐既露營主題燒肉食lunch,餐廳由門口裝飾、到餐具,全部都采用露營主題,好有特色😍✨二人套餐 (包括前菜沙律、4款肉類、海苔飯、冷麵、兩杯飲品) $298 每位✨黑醋冰蕃茄沙律🍅天氣熱辣辣好適合食呢個前菜,好冰爽,蕃茄鮮甜多汁✨花切長牛舌 🐮✨豬肋條(鹽醬)🐷✨雞爽肉(鹽醬)🍗✨雞腿肉(鹽醬)🍗呢個套餐有齊牛、豬、雞,最中意花切長牛舌,好長同埋好厚,口感軟腍彈牙,帶濃郁油香,分量好多食到好滿足🤪雞爽肉都好正,係雞脖子部位的肉,比普通雞肉更加爽脆,口感彈牙😋✨玉子海苔飯🍚✨柚子梅素冷麵🍜滿滿的海苔加玉子,我地又加左燒肉醬汁,配上燒肉,滿足冷麵配燒肉解膩一流,仲要加左柚子梅,酸酸地好開胃😋✨巨峰提子可爾必思🍇✨福岡草莓可爾必思🍓提子同草莓都清新解膩,福岡草莓仲有一粒粒草莓粒增添口感😜另加✨牛油粟米粒 $38✨味醂魚乾 $48味醂魚乾帶有微微的甜味和淡淡的酒香, 食落煙韌有咬口🥰

✨黑醋冰蕃茄沙律🍅
天氣熱辣辣好適合食呢個前菜,好冰爽,蕃茄鮮甜多汁

✨花切長牛舌 🐮
✨豬肋條(鹽醬)🐷
✨雞爽肉(鹽醬)🍗
✨雞腿肉(鹽醬)🍗

✨玉子海苔飯🍚
✨柚子梅素冷麵🍜
滿滿的海苔加玉子,我地又加左燒肉醬汁,配上燒肉,滿足
冷麵配燒肉解膩一流,仲要加左柚子梅,酸酸地好開胃😋

✨巨峰提子可爾必思🍇
✨福岡草莓可爾必思🍓
提子同草莓都清新解膩,福岡草莓仲有一粒粒草莓粒增添口感😜

另加
✨牛油粟米粒 $38
✨味醂魚乾 $48
味醂魚乾帶有微微的甜味和淡淡的酒香, 食落煙韌有咬口🥰
2025-07-06 0 瀏覽
火土燒肉牛肋肉套餐深褐色的牛肋肉,表面燒到金黃色澤格紋,油脂透亮,肉縫間溢出肉汁,聞到焦化油脂的濃郁燻香,粉紅色的肉質鬆軟,咀嚼出牛肋獨有香氣,膠質的黏唇感悠長的肉脂甘甜日式玉米湯入口如絲絨滑,圓潤粟米微顆粒感,濃郁中帶清甜,粟米的回甘香味燒豚肉表面金黃色肉面,脂肪透亮,脂層入口化絲 ,瘦肉溢肉汁 ,筋膜膠質黏唇齒 ,豚肉五花,慢燒脂香不膩肉甜吉列炸廣島蠔吉列炸廣島蠔的味道非常獨特,外層酥脆,裡面則保持著蠔的鮮嫩多汁。當你咬下去時,酥脆的口感,海鮮的鮮美與炸物的香脆,讓人一口接一口明太子雞翼明太子雞翼的味道獨美味,雞翼外皮金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,明太子增添了濃郁的風味,帶有微微的辣味和豐富的海鮮鮮味,鹹香的味道與雞肉的鮮美,明太子雞翼既有香氣又有味道
火土燒肉
牛肋肉套餐

日式玉米湯

燒豚肉

吉列炸廣島蠔

明太子雞翼
2025-07-06 0 瀏覽
📍火土燒肉😍尖沙咀高質素露營風餐廳👍🏻~金牛特選拼盤😍A5宮崎牛三角腹入口即溶😍雪花牛小排都超正😘牛胸腹肉質鮮嫩多汁🤪牛肋好牛舌都好高質👍🏻~花切長牛舌😍非常高質素嘅牛舌😍應該係牛舌芯部位👍🏻切得非常之靚😛牛舌爽口彈牙❤️👍🏻完全唔會有牛臊味😘~雪花牛小排❤️牛小排油脂分布平均😘接近入口即溶👍🏻我同朋友都食到停唔到口啊😛~順帶一提😛餐廳環境靚😍戶外超舒服❤️食物質素高🥳店員服務態度好👍下次一定再嚟食😎📍火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
📍火土燒肉😍尖沙咀高質素露營風餐廳👍🏻

~金牛特選拼盤😍

~花切長牛舌😍

~雪花牛小排❤️

📍火土燒肉 (尖沙咀)

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
2025-07-06 0 瀏覽
以露營為主題的日式烤肉店,無論是餐具或是店內的每個角落都可以成為打卡點📸🏕️✂︎❥$𝟵𝟴 牛肋肉:肉味濃郁有嚼勁✂︎❥$𝟵𝟴 牛里脊肉:細嫩柔軟✂︎❥$𝟭𝟭𝟴 豚五花:表面烤得焦香很美味✂︎❥$𝟰𝟴 燒雞皮餃子卷:質感軟軟嫩嫩✂︎❥$𝟳𝟴 阿波酢橘雞腿肉:肉質幼嫩無比,很喜歡👍🏻✂︎❥$𝟴𝟮 月見雞肉棒:整體不錯,略嫌月見汁咸度過高✂︎❥$𝟴𝟴 醬油帆立貝:鮮味滿滿而且口感幼嫩👍🏻✂︎❥$𝟰𝟴 月見醬燒飯團:表面焦香和月見醬拌勻香滑美味👍🏻✂︎❥$𝟱𝟴 ꜱᴀᴘᴘᴏʀᴏ札榥生啤:凍爽解膩
❥$𝟵𝟴 牛肋肉:肉味濃郁有嚼勁
❥$𝟴𝟴 醬油帆立貝:鮮味滿滿而且口感幼嫩👍🏻
❥$𝟰𝟴 月見醬燒飯團:表面焦香和月見醬拌勻香滑美味👍🏻
❥$𝟱𝟴 ꜱᴀᴘᴘᴏʀᴏ札榥生啤:凍爽解膩
2025-06-29 0 瀏覽
火土燒肉以露營為主題,係尖沙嘴鬧市當中,尤其愜意。外面熱辣辣,係室內涼住冷氣燒肉,超爽。作為牛肉愛好者,當然叫宮崎牛啦。出名香氣濃郁,入口即化,我地叫左A5宮崎和牛幻切沙巴當配月見松露醬汁,仲有店員幫手燒添。我地要生d,咬落超嫩,入口即化,充滿油香。松露月見汁口感濃厚,配上牛肉一口接一口。月見醬燒飯團:飯糰外面焦香,好似煲仔飯焦脆脆咁,蛋黃爆開,送飯一流,每顆飯粒都有煙韌有日本醬油味,係肉與肉之間的完美間場。花切長牛舌:刀功細膩,一段接一段,可以直接放烤盤上面燒,好方便。烤到外面剛剛好微微焦,入面有咬口,陣陣牛味慢慢滲出泥。蒜蓉牛油金菇:蒜蓉牛油香濃,同 see you tomorrow 係露營經典。A5宮崎和牛三角腹肉(配蘋果味噌):微甜果香配上肉味香濃的三角腹肉,令每塊肉片即使有大理石油花都不會油膩,每口都係牛牛牛,最岩牛魔王。最後慢慢燒住菠蘿,聽住日文歌,飲住酒,渡過一個愉快的晚上。

月見醬燒飯團:

花切長牛舌:

蒜蓉牛油金菇:

A5宮崎和牛三角腹肉(配蘋果味噌):

最後慢慢燒住菠蘿,聽住日文歌,飲住酒,渡過一個愉快的晚上。
2025-06-27
2025-06-28 0 瀏覽
個營地配置幾有feel,三五知己圍埋一齊飲酒一流,戶外感覺幾空曠。全牛特選拼盤(牛肋肉/牛里脊肉/牛舌/牛胸腹/雪花牛小排)佢呢度嘅肉全部都好有質素,我最鍾意牛胸腹肉味好重之餘仲有咬口。另外雪花牛小排個油脂分布都好充足,燒到有網紋勁正。牛肋肉質地口感有啲唔同,食落比較有彈性。塩燒虎蝦虎蝦勁大隻同埋勁新鮮,一燒嘅時候已經有好香嘅燒烤蝦味,食落去肉質勁實,必定要叫。唐揚魷魚個炸漿用得啱啱好,入面個魷魚都好鮮嫩。玉子海苔飯食燒肉一定要配白飯,入面仲勁多紫菜每一啖飯都超級好食。日本椰菜估唔到活動送嘅椰菜都咁出色,加啲柚子醬一齊燒,食落去勁甜。

全牛特選拼盤(牛肋肉/牛里脊肉/牛舌/牛胸腹/雪花牛小排)

塩燒虎蝦

唐揚魷魚
個炸漿用得啱啱好,入面個魷魚都好鮮嫩。

玉子海苔飯
食燒肉一定要配白飯,入面仲勁多紫菜每一啖飯都超級好食。

日本椰菜
估唔到活動送嘅椰菜都咁出色,加啲柚子醬一齊燒,食落去勁甜。

2025-06-25 0 瀏覽
K11頂樓以露營為主題的燒肉店,裝修有心思,食具都用上露營系列,令燒肉都變得更有儀式感及輕鬆.而且地方闊落更有戶外位置,全場並無多餘油煙味,加上店員主動更換燒烤網,整體舒服愜意.燒肉拼盤包括:牛肋肉/牛舌/牛胸腹/伊比利亞豬肋條/豚五花/雞腿肉.整體所有肉質都在水準之上,特別是牛類肉質柔軟,油脂平衡, 豬肋條又爽口油香豐富,雞肉肉質嫩滑可口! 塩蔥牛舌雖則價格較為高一點,但是口感非常好!爽彈而有肉汁,內裏包裹蔥蒜,香味一咬散發.宇治抹茶雪山冰甜度較為高一點,但是清涼爽快,夏天消暑也不錯!

2025-06-22 498 瀏覽
✔️黑醋冰蕃茄沙律 —— 味蕾覺醒の儀式食燒肉前,先要用清爽前菜打開胃口!呢道黑醋冰蕃茄沙絕對係神來之筆——冰鎮過嘅日本蕃茄一咬爆汁,酸甜清新,配上濃郁嘅黑醋汁同埋脆脆嘅洋蔥絲,口感層次分明。✔️花切長牛舌 —— 彈牙與柔嫩の二重奏牛舌控注意!呢度嘅花切長牛舌採用舌根最軟嫩部位,師傅以細緻刀工切出花紋,炭火一燒即捲成花瓣狀。表面微焦脆口,內裡保持juicy,簡單蘸少許檸檬汁或岩鹽已足夠帶出肉香。食落彈牙得嚟完全唔韌,絕對係全場MVP! 份量同埋味道都非常好食,我同朋友都非常喜歡!✔️豬肋條(鹽醬)—— 油脂與醬香の完美融合豬肋條切成粗條狀,脂肪分布均勻,燒到外皮金黃微脆時最正!鹽醬以秘製配方調製,鹹中帶甜,能夠突出豬肉嘅鮮味而唔會蓋過肉香。建議燒至全熟,入口脂香爆發但毫不油膩,配啤酒一流! ✔️雞爽肉 & 雞腿肉(鹽醬)—— 日式燒鳥の精髓✔️雞爽肉:即係雞頸肉,部位罕見但口感驚艷!燒到微微焦香,咬落爽脆彈牙,鹽醬更能帶出雞肉嘅鮮甜。 ✔️雞腿肉:厚切大件,皮脆肉嫩又多汁,鹽醬滲入肉紋之中,簡單卻見功力。 ✔️玉子海苔飯 燒肉食到中場,一定要試呢碗玉子海苔飯!日本米飯粒粒分明,鋪滿香脆紫菜絲
✔️黑醋冰蕃茄沙律 —— 味蕾覺醒の儀式

✔️花切長牛舌 —— 彈牙與柔嫩の二重奏

✔️豬肋條(鹽醬)—— 油脂與醬香の完美融合

✔️雞爽肉 & 雞腿肉(鹽醬)—— 日式燒鳥の精髓

✔️玉子海苔飯
燒肉食到中場,一定要試呢碗玉子海苔飯!日本米飯粒粒分明,鋪滿香脆紫菜絲,頂層係半熟溫泉蛋。戳破蛋黃後撈勻飯粒,蛋漿包裹住米飯,再加埋燒肉一齊食,邪惡度爆燈但超級滿足!

✔️柚子梅素冷麵
食完濃味燒肉,以呢道冷麵作結簡直完美!蕎麥麵冰鎮過後超級爽滑,湯底係柚子汁加梅子醬,酸爽開胃,仲有青瓜絲同紫蘇葉增添香氣。麵條吸盡湯汁精華,啜一啖即刻消解油膩感!

✔️Staying ALive IPA 手工啤酒 —— 苦香回甘
呢款IPA啤酒苦度明顯但唔突兀,帶有柑橘同松木香氣,入口清爽又解膩,特別適合配油脂豐富嘅牛舌同豬肋條。啤酒花餘韻悠長,鍾意craft beer嘅朋友必試!

✔️Sapporo札幌生啤
如果偏好輕盈口感,Sapporo生啤絕對穩陣!冰涼順喉,麥味清新,能夠溫和地中和燒肉嘅濃郁感,係大眾接受度極高嘅配餐酒。

唔會再嚟第二次1)book左6:30,話食2個鐘,去到7:30已經叫你last order,去到8:00,未食完啲嘢已經不停叫你交枱2)食物唔平,但份量少亦不算好食3)坐位奇差,勁矮嘅champing櫈,坐得勁唔舒服用餐時間短,傾耐少少都唔得。佢個爐又細,一次燒唔得多嘢,不停燒都唔係好夠飽。佢唔係放題任食,叫得多嘢食未食完都會趕你走。絕對唔適合朋友聚會,人多嘅話更加唔好揀呢間。唔好信佢係啲咩受歡迎餐廳,佢係會叫人投佢再送少少嘢比你
唔會再嚟第二次

2)食物唔平,但份量少亦不算好食
3)坐位奇差,勁矮嘅champing櫈,坐得勁唔舒服

唔好信佢係啲咩受歡迎餐廳,佢係會叫人投佢再送少少嘢比你
2025-06-21