火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
While camping is fun to do, the pre-packing and post-cleaning could be tiring🫠 Hearth Yakinku saves you the trouble, just drop by without the hustle and leave with a satisfied tummy 🥳As a carnivore, I opted for the 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 which essentially included all beef cuts. The quality was really high especially the 𝗢𝘅 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 which I encored😍 Do get their egg york truffle sauce for that. The 𝗧𝗵𝗶𝗰𝗸 𝗖𝘂𝘁 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 was another must order here. The staff was very kind to offer help and cook for

The 𝗧𝗵𝗶𝗰𝗸 𝗖𝘂𝘁 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 was another must order here. The staff was very kind to offer help and cook for us since this fatty cut is easily burnt.
I can’t do yakiniku without a bowl of 𝗡𝗼𝗿𝗶 𝗥𝗶𝗰𝗲, so here it’s! If you got the truffle sauce for the ox tongue, do add some for your rice or 𝗬𝗮𝗸𝗶 𝗢𝗻𝗶𝗴𝗶𝗿𝗶 for an upgrade😆

I also very much enjoyed the vibe here that each and every piece of items from utensil to chair were camping tools and equipments. It’s truly a hustle-free camping experience with good food🔥

• 厚燒豚腩肉
  • 薄切香蔥牛舌
2023-03-18 1471 瀏覽
🤍火土燒肉🖤尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖📍近年興起glamping風,今次第一次見有露營風做主題嘅日式燒肉餐廳,門口已經見到有帳篷!入到餐廳除咗擺設同檯凳,連餐具都使用露營用餐具,感覺好放鬆好似真係去露營咁!🍴全牛特選拼盤 $458拼盤入面有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排各4塊,牛肉色澤都好靚,尤其牛胸腹油脂分布均勻,味道濃郁建議點埋餐廳特調既紅酒汁試,會令到牛肉更加鮮味。🍴厚燒牛舌 $118牛舌控必點!餐廳會原塊牛舌上,我哋可以按自己鍾意嘅厚度去切燒牛舌口感極爽口,而且餐廳都好貼心咁附上檸檬同埋大蔥令到更加惹味!🍴月見醬燒飯糰 $38即係蛋黃燒飯團😂但係佢嘅飯團撈好醬油,而且燒得啱啱好,飯團表面脆脆地有飯焦,再撈埋蛋黃醬真係好正!喺香港食過最好食嘅燒飯團🍙🍴椰菜火山胡麻沙律 $48胡麻醬椰菜沙律表面再有大量三文魚籽,外貌超吸晴!份量都多,食肉嘅話可以點嚟食解下膩~🍴海鹽菠蘿梳打/鮮生薑梳打 $38兩杯飲品都係用咗露營杯,唔鍾意太甜嘅就啱飲生薑梳打,飲落好重薑味,海鹽菠蘿梳打就鹹鹹甜甜好開胃。🍴菠蘿雪山冰 $88最後點左個綿花冰🍧同樣都大大份,兩個人食都食
🤍火土燒肉
🖤尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

🍴全牛特選拼盤 $458
建議點埋餐廳特調既紅酒汁試,會令到牛肉更加鮮味。

🍴厚燒牛舌 $118

🍴月見醬燒飯糰 $38

🍴椰菜火山胡麻沙律 $48

🍴海鹽菠蘿梳打/鮮生薑梳打 $38

🍴菠蘿雪山冰 $88
最後點左個綿花冰🍧同樣都大大份,兩個人食都食唔哂,好綿好冰涼~
2023-03-18 103 瀏覽
🏕️ ⛺️ 🏕️ 起初吸引既唔係食物本身,而係餐廳內主打既camping主題,門口有個大帳幕,仲有一系列露營用品作裝飾餐廳範圍有一半部分係正常燒肉枱,另一部分就係坐camping枱櫈,的確好有風味,夠特別每枱都有掛起既camping 餐具,紙巾,燈,睇到好有心去營造主題少少驚喜係肉類質素比想像高,但價錢略貴全牛特選拼盤($458)包括有牛三筋、雪花小牛排、牛舌、牛肋肉、牛腹胸,每款都有幾塊,可以試到唔同類型既肉,食落都知係質量良好既肉,唔會un 牛外橫隔膜($98)好有牛味,食落口好淋,就算遇爾燒耐左都唔會變到好乾好鞋阿波酢橘雞腿肉($78)燒雞腿肉一向都唔會失望,依間都一樣,肉質juicy 唔會好乾
🏕️ ⛺️ 🏕️

少少驚喜係肉類質素比想像高,但價錢略貴

全牛特選拼盤($458)

牛外橫隔膜($98)
好有牛味,食落口好淋,就算遇爾燒耐左都唔會變到好乾好鞋

阿波酢橘雞腿肉($78)
👍🏻 全牛特選拼盤啱晒我哋呢啲牛魔王🐮一次過可以試晒唔同部位嘅牛肉 鍾意油脂比較重嘅會特別喜歡雪花牛小排、牛空腹、牛三筋!而喜歡肉味重、有韌勁嘅話 牛肋肉同牛舌會比較適合!👍🏻 味噌蟹肉甲羅燒極濃蟹味🦀鵪鶉蛋黃提供creamy口感 拌勻後每一啖都好香濃 同飯糰一齊食係最佳配搭👍🏻 鹽燒油甘魚鮫🐟燒肉店比較少見嘅款式 燒過後魚鮫外皮香脆 魚油滲晒出嚟 而且店員會提醒客人火喉同埋時間⏳所以魚肉依然保持嫩滑👍🏻 月見醬燒飯糰🍙好飽都要encore嘅飯團🥰本來以為係自己燒嘅 上枱時發現飯團已經被炸熟 外層香脆 入面嘅飯糰已經係輕輕調咗味 戳破蛋黃一刻 真係好療癒😎👍🏻 蒜蓉牛油本菇上枱時店員會講解旁邊有特製嘅夾 夾呢款錫紙兜😇蒜蓉牛油味道濃郁 本菇成功吸收晒 好入味🍄口味比較重嘅朋友 可以加少少鹽調味👍🏻 菠蘿🍍食燒肉我哋習慣係點一份燒菠蘿作為甜品 解一解燒肉嘅罪惡感😛菠蘿新鮮、爽甜 燒過後甜味更加出!👍🏻 海鹽菠蘿梳打不鏽鋼杯上面圍咗滿滿一圈嘅海鹽 入口時會先被鹹味衝擊到🙈但係好快菠蘿梳打嘅酸甜就會隨後跟上 係舌尖相遇 味道好夾而且清爽🧊注意事項⚠️- 餐廳除咗佈置、座椅等充滿露營風 用嘅餐具

👍🏻 全牛特選拼盤

👍🏻 味噌蟹肉甲羅燒

👍🏻 鹽燒油甘魚鮫🐟

👍🏻 月見醬燒飯糰🍙

👍🏻 蒜蓉牛油本菇

👍🏻 菠蘿🍍

👍🏻 海鹽菠蘿梳打

注意事項⚠️
- 餐廳除咗佈置、座椅等充滿露營風 用嘅餐具都貫徹左呢種風格🪵

- 室內有帳篷的座位設有最低消費 詳情可以向餐廳查詢📞

- 仲有戶外飲品區域 同朋友chill吓都好正架!🍻
餐廳以露營作為主題⛺️由枱櫈、餐具🍽️、擺設、燈光💡都係用camping去設計同裝修,好有氣氛!本身以為露營主題裝修只係gimmick,估唔到食物都係水準之上,好有驚喜🤩以下係特別推薦:•ᴗ• 燒肉拼盤 $378•ᴗ• 雪花牛小排 $138•ᴗ• 牛肋肉 $98•ᴗ• 厚燒牛舌 $118•ᴗ• 月見雞肉棒串 $??•ᴗ• 厚燒玉子蛋 $38•ᴗ• 月見醬燒飯糰 $38•ᴗ• 蒜蓉牛油金菇 $38•ᴗ• 抹茶蕨餅 $48燒肉拼盤 🥩CP值好高,有齊牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肉燒🐖、豚五花🥓、雞腿肉🍗,可以一次過試晒牛豬雞,覺得好食再encore! 個人認為牛肉比較出色,由其係雪花牛小排,肉質鮮嫩多汁,油脂分布均勻,食落軟綿綿🤤肉味香濃。牛舌都推薦,好爽口彈牙!月見醬燒飯糰🍙外層燒到好香脆, 飯焦撈埋蛋黃🍳,口感一絕,大大大推!抹茶🍵蕨餅都十分驚喜,抹茶味濃但唔太甜,蕨餅好輕盈爽口🥹有解油膩的作用整體無論食物質素,環境同服務都好好👍🏻🥹

•ᴗ• 燒肉拼盤 $378
•ᴗ• 雪花牛小排 $138
•ᴗ• 牛肋肉 $98
•ᴗ• 厚燒牛舌 $118
•ᴗ• 月見雞肉棒串 $??
•ᴗ• 厚燒玉子蛋 $38
•ᴗ• 月見醬燒飯糰 $38
•ᴗ• 蒜蓉牛油金菇 $38
•ᴗ• 抹茶蕨餅 $48

整體無論食物質素,環境同服務都好好👍🏻🥹

2023-03-10 130 瀏覽
講到近排大熱嘅燒肉,一定非呢間露營主題嘅燒肉店莫屬,成間餐廳嘅佈置有齊帳篷、露營櫈、露營燈,連餐具同埋紙巾套都係露營用品。除此之外,成個環境都好有空間感,同其他人嘅位置有一定距離,食個燒肉都勁舒服,好Chill其實之前有見過網上文章覺得呢間性價比好低,黎之前好擔心唔好食,但食物質素同價錢我覺得成正比,唔會話定價偏高,始終以地段,餐廳佈置,主題噱頭,食物小細節同服務,我覺得無嘢可以挑剔,個人覺得呢間係ATUM三間入面整體我會比最高分添~全牛特選拼盤 $458拼盤包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排,有選擇困難症嘅朋友仔都唔使驚,而且唔係每樣得一兩塊做下樣,自己最鍾意牛舌同牛胸腹阿波酢橘雞腿肉 $78雞髀肉醃製過,係超級超級入味!呢個入面仲有芫茜,平時嘅我好怕,但呢個我可以。燒完雖然唔算好juicy,但都夠嫩滑鮮蜆 $58呢個就算係所有之中較為失色,大小不一,食到好幾隻有沙蒜蓉牛油金菇 $38呢個組合就唔會錯啦,配料蒜蓉同埋牛油嘅份量一啲都唔吝嗇,燒完係每一條金菇都包滿調味,邪惡又好味👸月見醬燒飯糰 $38自己覺得呢個係餐廳必點!蛋黃汁勁香濃蛋香味,飯團兩面燒到微焦,入面嘅飯粒軟糯

全牛特選拼盤 $458

阿波酢橘雞腿肉 $78

鮮蜆 $58
呢個就算係所有之中較為失色,大小不一,食到好幾隻有沙

蒜蓉牛油金菇 $38

👸月見醬燒飯糰 $38
自己覺得呢個係餐廳必點!蛋黃汁勁香濃蛋香味,飯團兩面燒到微焦,入面嘅飯粒軟糯,每粒都包裹住醬汁,滿足咗食燒肉都想下carbs嘅慾望

海鹽菠蘿梳打 $38
食燒肉一定要食梳打Gur一Gur條氣!幾乎有菠蘿都會係我piority,呢個仲好有心思咁用咗海鹽圍住杯邊,又靚又好飲
2023-03-09 118 瀏覽
尖沙咀露營風燒肉⛺️火土燒肉📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖➰前排得知開左間露營風嘅燒肉餐廳,筆者亦係露營常客,就即刻同朋友嚟幫襯下,店鋪設計佈置都好有心思,餐廳裝修由外到內都好野外向,連餐具方面都配合主題用上常見嘅露營餐具。✥味醂魚乾 ⭐️3.9/5⭐️送酒小食,正常水準發揮,不過不失。✥鹽蔥牛舌包 ⭐️4/5⭐️上枱吸睛,用香蔥包住牛舌變凍小福袋嘅樣好精緻,牛舌輕輕一燒已經夠哂爽口嫩滑,唔錯。✥燒肉拼盤 ⭐️3.5/5⭐️有齊牛肋肉﹑牛舌﹑牛胸腹﹑豚肉燒﹑豚五花﹑雞腿肉嘅燒肉拼盤,咁多款式相信係大部分人都會點,而且份量豐富,但係豬肉肉質非常一般,部分部位完全鞋口,有d失望。✥雞腎 ⭐️3.7/5⭐️正正常常,份量亦夠,亦有燒汁醃制過,幾爽口。✥阿波酢橘雞爽肉 ⭐️3.9/5⭐️雞頸肉,食落爽口,係今晚除左牛舌之外最好食嘅肉類。✥月見醬燒飯團 ⭐️4.1/5⭐️飯團有調味,配埋月見蛋汁一齊進食出奇地好味,輕輕一燒飯團之後,入口甜中帶脆,推薦。➰總結餐廳整體打卡度滿分,但食物質素有少少浮動,希望餐廳除左佈置之外亦著重一下食物出品。➿➿➿#火土燒肉#尖沙咀美食#hkfood #hkfoodie
尖沙咀露營風燒肉⛺️

火土燒肉
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

✥味醂魚乾 ⭐️3.9/5⭐️
送酒小食,正常水準發揮,不過不失。

✥鹽蔥牛舌包 ⭐️4/5⭐️

✥燒肉拼盤 ⭐️3.5/5⭐️

✥雞腎 ⭐️3.7/5⭐️
正正常常,份量亦夠,亦有燒汁醃制過,幾爽口。

✥阿波酢橘雞爽肉 ⭐️3.9/5⭐️
雞頸肉,食落爽口,係今晚除左牛舌之外最好食嘅肉類。

✥月見醬燒飯團 ⭐️4.1/5⭐️

➰總結

➿➿➿
#火土燒肉
#尖沙咀美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#月見醬燒飯團
2023-03-08 97 瀏覽
Hearth Yakiniku by ATUM 火土燒肉 🥩祝大家新年快樂~身體健康同埋心想事成😆近排天氣又會開始凍番,大家記得著多少少衫啦😆相信依個時候大家都會想去打邊爐或者食燒肉,咁就啱啦~介紹火土燒肉俾大家😆如果兩個人黎又揀唔到食咩肉好,咁就跟我地揀下面兩個餐 雞牛豬有齊晒!😋全牛特選拼盤:$458拼盤包括左牛肋骨,牛舌,牛胸腹,牛三筋,雪花牛小排。全部肉質都好好,油脂分配好靚,基本上輕輕燒下已經好好味,地獄廚神都一定可以燒得好好味😘豬雞特選拼盤:$348拼盤包括左豚里脊肉,豚五花,松阪豬頸肉,雞腿肉,雞翼,雞爽肉。雞同豬相比起牛一啲都唔遜色,每件嘅肥瘦都好適中,雞肉燒完竟然仲係好滑完全唔乾!😆氣氛好舒適同埋好鍾意佢哋嘅餐廳嘅Camping主題😆佢哋會用唔同Camping嘅擺設同埋裝飾,真係好有feel,好似去左camping咁😍大家都可以去體驗一下😆。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。餐廳:Hearth Yakiniku by ATUM 火土燒肉 地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖

全牛特選拼盤:$458

豬雞特選拼盤:$348

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
又到露營季節喇喂!⛺️雖然呢排開始有啲凍…☃️咁就一於嚟個室內camping先啦 都一樣有feel!🔥 Bookmark咗呢間喺 K11 Art Mall 嘅餐廳好耐 終於有機會一試!💖◍「燒肉拼盤」🥩 $378先嚟一個燒肉拼盤先啦 豬牛雞咩都有啲 咁就可以每款都試吓😋牛已經包咗有牛肋肉、牛胸腹同牛舌 份量好足!另外雞腿肉質素都好唔錯呢🤩肉質好嫩滑😋◍「薄切香蔥牛舌」👅 $88由於太喜歡牛舌嘅關係 所以特別追加多一個牛舌 仲有得揀蘋果味噌口味呢🍎食落好refreshing!🌿◍「月見醬燒飯團」🍙 $38趁燒緊肉未有得食嘅時候就叫咗個熟食燒飯團 撈埋蛋黃一齊食 脆卜卜好味道呢!😋◍「蒲燒鰻魚件」🐟 $108大推呢個鰻魚 食落勁新鮮一叫都唔腥🥹店員提示我哋要先燒左個魚皮先 咁就可以食到外脆內軟嘅鰻魚!🫶◍「蒜蓉牛油本菇」🧈 $38燒肉一定要食牛油菇 直接將錫紙放上爐度燒十分方便☺️◍「味噌蟹肉甲羅燒」🦀 $88海鮮控一定要食埋呢個甲羅燒 燒香咗嘅蟹肉蟹膏絕對冇得輸!❤️‍🔥📍火土燒肉 (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖

◍「燒肉拼盤」🥩 $378

◍「薄切香蔥牛舌」👅 $88

◍「月見醬燒飯團」🍙 $38

◍「蒲燒鰻魚件」🐟 $108

◍「蒜蓉牛油本菇」🧈 $38

燒肉一定要食牛油菇 直接將錫紙放上爐度燒十分方便☺️

◍「味噌蟹肉甲羅燒」🦀 $88

📍火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11 Art Mall3樓314號舖
剛開業的時候已經post過一次 之後最瘋狂試過有1-2個月差不多每個禮拜或者隔個禮拜就去吃🤣隔了一段時間再去 Outdoor的地方也要開放啦🥰我最喜歡吃一定是月見醬燒飯糰🍘🥰超好吃!!!必點!!!一個人可以起碼吃兩個😆玄米牛入口即化好好吃😋(個人認為可以配熱帶風情海鮮雞尾酒杯一起吃😬配點酸酸的一起吃沒那麼膩)還有各款牛舌也是必點的😬😬😬

• 月見醬燒飯團
  • 薄切香蔥牛舌
2023-03-01 209 瀏覽
呢間燒肉店真係好特別,好有露營feel,真係啱晒我呢類鐘意野外既人士,餐廳內佈置連餐具都感覺置身野外露營,約埋三五知己,圍爐燒烤,真係一個好好既體驗。燒肉拼盤牛肋肉、薄切牛舌、牛胸腹、豚肉燒樣樣都咁出色,食齊唔同嘅肉質和味道,特別係牛肋肉,入口煙靭、牛肉味重,入味之餘油脂亦豐富。梅花豚肉超薄切豬肉,燒到微燶,入口就好脆又入味,必食蟹肉忌廉薯餅外脆內軟忌廉餡,蟹肉味豐富加埋忌廉真係絕配。鯛魚燒感覺置身日本既鯛魚燒,兩款味道不同既餡料,食完都唔會覺得滯。

燒肉拼盤
牛肋肉、薄切牛舌、牛胸腹、豚肉燒

梅花豚肉
超薄切豬肉,燒到微燶,入口就好脆又入味,必食

蟹肉忌廉薯餅
外脆內軟忌廉餡,蟹肉味豐富加埋忌廉真係絕配。

鯛魚燒
黃豆粉雲呢拿雪糕
鯛魚燒
2023-02-27 115 瀏覽
餐廳環境好舒服位於河內道K11,安排坐喺野餐feel嘅枱幾特别,空間感十足唔會好迫,星期6下午入座食完吹吓水都冇好趕要求你埋單。待應服務唔錯會詳細講解枱上餐具及各肉類燒烤時間,好快有人收拾枱上吃完餐碟,燒烤途中會替換燒烤網。食物質素好生鲜,價錢亦十分合理特別喜歡小牛排雪花適中唔太油膩又有肉質(忘記了沒有影太多食物相),燒同帶子就不過不失。下午訂位有85折,我一行3人大約$1000埋單,沒有點特別海鮮類。
食物質素好生鲜,價錢亦十分合理
2023-02-26
用餐優惠
優惠券
  • 厚燒豚腩肉
  • 雪花牛小排
  • 海鹽菠蘿梳打
2023-02-24 141 瀏覽
🏕️ Yakiniku 🥩.Love their theme and decor! They really went all out with the outdoor camping design. From the design of the chairs to the cutlery and water jugs, they nailed it😂.⭐️Favourites:🍙Fried onigiri w/ yolk - this was amazing!!!😍 🥩Genmai Beef 🐟Unagi .😋Recommend? ✅ for the vibes👩🏻‍🍳Food rating: 3/5👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 4/5
Save低share俾朋友!依間大滿意零伏位💯🤩露營風格獨特,餐具、佈置、燈光都打造到好似去左glamping咁⛺️食物下面就見到款款讚到爆😂service又係上到天花版,全部店員都超細心,好主動影相教點燒,仲要燒燶左幫我cut翻舊肉燶嘅位🥹近期燒肉最愛一定係依間‼️肉類—— 全牛特選拼盤 $458全部都係靚牛‼️有齊牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排。款款肉味濃厚,紋理雪花,肉質軟腍,油脂香十足—— 阿波酢橘雞腿肉 $78 雞肉大塊放落去燒都好嫩,最正一定係個雞皮燒到脆皮乾身金黃色🤩—— 厚燒豚腩肉 $168 超靚嘅五花腩!!肥瘦層層分明,比例平均,完全冇羶味👍🏻海鮮—— 鮮蜆 $58大隻厚肉🤩清洗乾淨吐哂沙,一打開好多汁💦—— 蒲燒鰻魚件 $108有驚喜!!!!個皮燒到好脆🤤就咁食翻鰻魚原味都好鮮,仲有鰻魚汁點完再燒一樣正👍🏻飯/麵—— 松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88 蟹肉多到瀉出黎🤩撈埋蟹膏,放入爐烘熱後蟹味加倍散發出黎—— 月見醬燒飯糰 $38 鼓油x蛋黃x飯團,簡單嘅組合但撈埋就已經好好食😋飯團燒完仲多重脆香口感—— 柚子梅素冷麵 $58私心大推介‼️配燒肉超正!!!湯汁係超清爽嘅柚

肉類
—— 全牛特選拼盤 $458
全牛特選拼盤

—— 阿波酢橘雞腿肉 $78

—— 厚燒豚腩肉 $168
超靚嘅五花腩!!肥瘦層層分明,比例平均,完全冇羶味👍🏻
厚燒豚腩肉

海鮮
—— 鮮蜆 $58
大隻厚肉🤩清洗乾淨吐哂沙,一打開好多汁💦

—— 蒲燒鰻魚件 $108

飯/麵
—— 松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88
蟹肉多到瀉出黎🤩撈埋蟹膏,放入爐烘熱後蟹味加倍散發出黎
松葉蟹肉蟹膏拌飯

—— 月見醬燒飯糰 $38
月見醬燒飯糰

—— 柚子梅素冷麵 $58
私心大推介‼️配燒肉超正!!!湯汁係超清爽嘅柚子味,梅味冷麵好開胃,食完一掃熱氣油膩感😍
柚子梅素冷麵

甜品
—— 抹茶雪山冰 $88
食完燒肉最後食個冰係幾咁幸福🥹抹茶味咁香,雪山冰綿綿口感
抹茶雪山冰

🌟推薦指數:10/10‼️
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 火土燒肉 (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
  • 月見醬燒飯團
  • 阿波酢橘雞腿肉
  • 柚子檸檬冷麵
2023-02-18 172 瀏覽
在鬧市中尋覓露營,圍着爐火,大口吃肉的感覺。從儀式感及氣氛渲染成令人難忘的燒肉體驗。把燒肉和客人變成一種連繫!步入店內感覺彷彿從鬧市一步之間進入戶外露營的輕鬆體驗感覺。獨特氣氛創造出獨一無二的燒肉店。燒肉,火焰與食材的對決,人類最為原始且直接的料理手法,透過翻烤的烹調方式,直接呈現食物由生至熟的狀態,更能透過視覺刺激食慾!來吧準備迎接美味的燒肉旅程 !!燒肉在烤爐上吱吱作響的聲音,光是想像就讓人口水直流。享用美味燒肉時,亦都可以體驗露營的樂趣。非常受歡迎的豚腩肉$168,肉味及油脂分布平均,甘香而不膩,多汁鮮嫩,爽口彈牙。盡享美妙的牛肉滋味⛺️稀有部位「牛三筋」$118,位於肩甲骨內側肩肉中霜降最好、最柔軟的部位,牛味濃郁,而餘韻分明紅白相間漩渦狀的紋理、烤熟後肥瘦均勻,口感軟而韌。

2022-07-29
15 分鐘 (堂食)