火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
今日介紹嘅呢一間餐廳位於尖沙咀,餐廳主打日本燒肉,裝修以露營風格為主題,設有室內同埋室外,餐桌上面有燒肉醬料,可以用露營嘅迷你碗載着,都幾可愛。🌟全牛特選拼盤 $458拼盤有分雜肉拼盤或者全牛拼盤,今次試既全牛拼盤入面有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排每款各4塊。全部牛肉質素都不錯,尤其牛雪花牛小排油脂分布均勻,牛味較出,但係每款牛都有配上醬汁未能夠試到肉既原味。🌟A5宮崎和牛三角腹肉(走醬) $148一共有 4件感覺都幾抵食而且切得厚身,三角腹肉油脂感十足 ,一咬落去爆曬啲肥油出嚟,肉味相對較少,食一碟已經好肥膩了。 🌟 松葉蟹肉蟹膏拌飯 $88食前可以將飯放在烤爐上8分鐘烘熟,可以做到有飯焦效果,飯面滿佈蟹肉並包一隻日本溫泉蛋撈飯用但略嫌飯太濕。📌火土燒肉 (尖沙咀) @hearth.yakiniku_atum 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖🚇港鐵尖沙咀站D 出口, 步行約4分鐘📍#尖沙咀

🌟全牛特選拼盤 $458

🌟A5宮崎和牛三角腹肉(走醬) $148