2015-10-25 10540 瀏覽
同班朋友約係銅鑼灣行頭,一行就3,4粒鐘。到咗食飯時間,唸話食乜都頭痛,就係呢個時候,有位a姐遞咗張宣單黎,原來是滿屋,之前就聽同事話哩間唔錯,又餓左咁奈,就決定上左去la。上到去見到好多人係度,心唸有冇位咖,等左五分鐘左右就入左去,比我想像中快一開球梗係要點刺身la,黎得勁快,值得一讚三文魚肥美,甜蝦,帶子鮮甜,本人十分愛油甘魚夠肥滑之後就叫咗d串燒,雞翼,牛舌(好食)甜番薯,牛柳粒燒羊架梗係我最愛都唔知叫左幾次之後就叫左天婦羅,冇唸過會咁好食,平時食行果d食到一口粉,哩個完全冇,十分值得讚有個叫滿屋雙色卷都幾有特色,同時可以食到吞拿魚、三文魚同帶子><,海膽手卷張枱幾大下,叫左咁都野都放得落,服務真係好值得讚,不停咁收枱面d唔要嘅野,仲會換埋碟,態度非常之好最後雪糕是movepick 勁好食,質感轻薄 不會甜膩味, 仲想買黎食,(原來外面冇得買)
同班朋友約係銅鑼灣行頭,一行就3,4粒鐘。
到咗食飯時間,唸話食乜都頭痛,就係呢個時候,

一開球梗係要點刺身la,黎得勁快,值得一讚

三文魚肥美,甜蝦,帶子鮮甜,本人十分愛油甘魚夠肥滑

之後就叫咗d串燒,雞翼,牛舌(好食)

甜番薯,牛柳粒燒羊架梗係我最愛
都唔知叫左幾次

張枱幾大下,叫左咁都野都放得落,

服務真係好值得讚,不停咁收枱面d唔要嘅野,
仲會換埋碟,態度非常之好

羊架
鯖魚
  • 燒牛舌
  • 甜蝦刺身
2015-10-16 9032 瀏覽
是日跟同事聚會, 一行5人, book左位唔洗等!開動引擎, 大點特點, 魚生走不了!魚生上場, 造型不錯, 夠大堆頭!食落算新鮮, 夠大塊, 唔似旺角D放提咩都細細塊, 小家到死!欣賞三文魚, 劍魚, 蝦!前後追加3 round! 天婦羅熱辣辣唔錯, 用料不俗! 幾好味, 不過怕熱氣只追加一輪!還點了很多食物, 一般般, 沒大驚喜。一讚的是食品選擇幾多, 合適不同口味的人!彈的是坐位幾迫, 位同位很近, 所以幾嘈下! 同埋部份侍應態度麻麻!(因餐中有來電, 太嘈走去未有人的位置,有一女侍應不停問我做咩? 當看見我在打電中, 竟拋出一句"車! 打電話咋話"! 態度差! 公司應對D侍應再教育!埋單連加一, 每人$250, 不算貴!
是日跟同事聚會, 一行5人, book左位唔洗等!
開動引擎, 大點特點, 魚生走不了!

魚生上場, 造型不錯, 夠大堆頭!
魚生併盤
欣賞三文魚, 劍魚, 蝦!
前後追加3 round!
天婦羅熱辣辣唔錯, 用料不俗! 幾好味
, 不過怕熱氣只追加一輪!
還點了很多食物, 一般般, 沒大驚喜。
一讚的是食品選擇幾多, 合適不同口味的人!

埋單連加一, 每人$250, 不算貴!

2015-09-14
2015-09-02 11955 瀏覽
之前上網睇到食評吾錯,所以book左2位8:30去食,book個時講左因為執枱,要8:45先可以入座8點鐘就到, 以為要等45分鐘先可以入去,點知竟然吾使等,即刻可以入去,太滿意佢的安排啦,由於驚要等好耐先有野食,所以一坐低就叫野食,上菜速度實在太快,吾使10分鐘就有刺身,其他野食都超快就有,我都忍吾住問待應係米吾使煮架,一order就馬上黎咁,厲害厲害,講返食物先刺身好新鮮,種類都好多,叫幾多就上幾多,絕對要食多兩碟啊,炸物,芝士年糕,年糕好軟身,包住溶左的芝士,超好食,炸蠔都好好食,蠔好大隻,粉吾厚,上枱個時超熱,一定要叫,第一次食秋葵,估吾到炸秋葵都吾錯,可以試下,燒物,燒菠蘿必食,吾酸,幾甜,叫左好多碟,羊架,好軟身,吾會太熟,好食,最後仲叫左個龍蝦粥,都幾大份下,兩個人食有點多,不過真係好好食,好多料,有龍蝦,蝦,一定要試,必叫必叫飲品係自助,自己出去攞,有甜品叫,不過太飽啦,無食,最後會有雪糕紙,每人一杯雪糕,有dreyers或者movenpick, 兩款都有朱古力,士多啤梨同雲喱拿簡,服務態度超好,會不停幫你收碟,又會幫你換碟,下次一定再同朋友黎食啊,

由於驚要等好耐先有野食,所以一坐低就叫野食,

講返食物先

刺身好新鮮,種類都好多,叫幾多就上幾多,絕對要食多兩碟啊,
炸物,
芝士年糕,年糕好軟身,包住溶左的芝士,超好食,

炸蠔都好好食,蠔好大隻,粉吾厚,上枱個時超熱,一定要叫,
第一次食秋葵,估吾到炸秋葵都吾錯,可以試下,

燒物,
燒菠蘿必食,吾酸,幾甜,叫左好多碟,
羊架,好軟身,吾會太熟,好食,

最後仲叫左個龍蝦粥,
都幾大份下,兩個人食有點多,
不過真係好好食,好多料,有龍蝦,蝦,
一定要試,必叫必叫

飲品係自助,自己出去攞,

甜品叫,不過太飽啦,無食,

服務態度超好,會不停幫你收碟,又會幫你換碟,
下次一定再同朋友黎食啊,

2015-08-21 11541 瀏覽
早排同三個fd係銅鑼灣買衫,行到二期附近我個fd拍一拍我叫我睇下前面,一抬頭就見到有兩個好大既吹氣公仔係前面,心諗搞咩牙,咪行左過去睇下,見到公仔附近有人派緊傳單,傳單上面寫住滿屋。我個fd就話橫掂都未諗到夜晚食咩,不如試下呢間啦。上到去,見到入面好多人,心諗唔會冇位掛,好彩問完佢話有位,跟住就帶左我地入去。入面既裝修都幾ok,d位又唔細,坐得幾舒服。一睇個menu,發現佢地有好多唔同款式既野食,淨係壽司都有十幾廿款。咁坐低第一時間梗係食刺身先啦,d刺身又真係好得wo,叫既三文魚全部都係腩位,帶子又新鮮,d甜蝦又冇霉味,好食。xd熟食都完全唔差,最鍾意係食炸既芝麻雞翼同埋芝士年糕,d炸野唔會話送到黎就已經凍晒,好明顯係即叫即炸既。飲品種類又多,唔會淨係得汽水,咁就可以食多d野xd除左野食好食之外,d員工既招呼都做得好好,好有禮貌,每次叫人都好快有人應,收吉碟又收得密wo,而且揾佢地追野食都第一時間幫我地去跟,咁既服務真係好過出面好多放題。到最尾仲有一人一杯雪糕做飯後甜品,正牙。所以我地幾個fd都話下一次都會再黎呢度食放題。
到最尾仲有一人一杯雪糕做飯後甜品,正牙。
所以我地幾個fd都話下一次都會再黎呢度食放題
2015-08-12
  • 芝士年糕
2015-08-21 9494 瀏覽
食過既咁多間放題入面,如果要揀推介既,滿屋一定榜上有名,因為呢間放題唔止d野好食,服務仲好好。先講一講,因為我最鍾意約晒一大班朋友一齊食飯,開心d麻,所以通常每次食放題都有十一二個人度。但係出面好多放題為左慳位,通常都會俾d十人位我地,但係重點係我地係十三個人,有兩三個仲要係大隻佬,點樣可以十三個人坐一張十人枱,咪玩啦。首先我要讚滿屋既就係座位安排。咁訂位個陣我有同佢地負責訂位既同事講因為我地有兩三個朋友比較大隻,可唔可以幫我地安排一張大少少既枱。咁佢話盡量幫我安排啦,不過通常聽到呢句都知應該冇行架啦。但係到食個日佢竟然真係安排一張十四人一行過既枱俾我地,而且仲要係左右仲有空位淨。呢d聆聽客人要求,唔會聽完就算既,一個字,正。呢間放題既食物都好值得我推介。刺身方面,出面好多放題都話主打刺身,但係就一d都唔新鮮,叫d客點有信心食其他野牙。不過呢度既刺身好新鮮,而且每件都切得好厚,唔似出面有d薄到成張紙咁,食落好有口感。小食方面好多款,而且唔係好似出面個d咁行,有好多特別野,最鍾意佢個個蕃茄柚子沙律,酸酸地好開胃。熟食都好得,特別推介既係炸既芝麻雞翼同埋個牛柳粒,好好食。而呢度d員工既服務
而呢度d員工既服務又真係幾好,換碟既速度好密,好多時唔使我地叫佢已經主動黎幫我地換。因為有幾個唔鍾意飲汽水同果汁,所以淨係飲茶。而佢地亦都好勤力加茶,唔使我地叫。
依家可以做到野食好食而且對客人既招呼做得好既放題真係唔多,呢間係其中一間
2015-08-19
  • 蕃茄柚子沙律
2015-08-21 8099 瀏覽
聽朋友講哩間放題D嘢食唔錯, 今日襯七夕就同女友去試下la , 去到門口超多人係度排隊a ,不過五分鐘就入左去,     好快咁坐抵 ,點左刺身先 , 個刺身盤好靚a,睇到都唔捨得食佢, 刺身度有厚切天然真鯛 , 三文魚, 玉子, (超愛帶子,甜蝦)十分好好食!!d飲品模式同外面d一樣, 自助ge ,d飲品種類都幾多下, 竟然有果汁先生 , 柑桔檸檬, 本人最愛蘋果綠茶之後叫左d 壽司, 鰻魚壽司都戣推介, 其他可試...... 然後叫左炒帆立貝 (哩個勁好食) 所以我叫左三四次, 都冇漏單, 哩個值得一 , 炒什茱都好香,未放抵都係隔離聞到, >o< 仲有炒栗米我至愛  , 燒牛舌好香, 菠蘿一級推介,好甜!! ,一口薯都唔錯. 焗原殻廣島蠔 ,超正 !! 番叫三四次!! , 仲有羊架 , 勁正` (裹面燒得岩岩好, 可能女友接受唔到仲有d生, 搵左waiter 幫忙,  waier very nice, 就重新比左份全熟ge 羊架比我地) 講起waiter ,真係好好服務, 成日換碟, 收嘢都會講聲小心 (搞到我都唔好意思) , 仲經常加茶   , 我食雪糕時唔小心

鰻魚壽司
然後叫左炒帆立貝 (哩個勁好食
) 所以我叫左三四次, 都冇漏單, 哩個值得一
 , 燒牛舌好香, 菠蘿一級推介,好甜!! ,一口薯都唔錯.
 , 我食雪糕時唔小心整抵匙, 我未舉手, 個waiter就攞左黎, 我愣左....
 咁細心ge .... 食物同服務認真OK , 下年ge情人節睇黎就走唔甩哩間
題外話/補充資料: 座位有點窄, 問題唔大~ 價錢OK ,可以接受
2015-08-20
5 分鐘 (堂食)
鰻魚壽司
  • 燒帆立貝
  • 帶子
  • 甜蝦
  • 焗蠔
2015-08-20 6422 瀏覽
今次又去左滿屋幫襯,不過對上一次去食已經係差唔多四五個月前去架啦,如果唔係返工太忙應該一早去左食第二次。個日八點七已經去到二期樓下,已經見到好多人係度排緊隊。登記完攞左張卡仔之後,排左一陣隊已經可以上去。因為我地幾個想坐得舒服d,所以訂位個陣已經講左要卡位XD。佢地既四人卡位唔算話超大,但係勝在好舒服。望一望個menu,原來同上一次食個陣個menu已經轉左,見到好多新既野食,有新野就梗係要試啦。係咁多新野入面,我自己最推介既有兩樣。第一樣就係新出既涼拌茄子海蜇,其實我都淨係鍾意食d海蜇,不過佢真係俾得好足,唔會係是但夾幾條海蜇俾你就算數,一份起碼都有十幾條,好扺食。另一樣就係佢個天婦羅秋葵蝦,d炸粉唔會話整到好厚,搞到好似齋食粉咁,而且入面d蝦肉好多,多到突晒出黎。其他既野食都好好味,份量足又新鮮。不過呢度既服務又好得,個場好大,正常好難叫到d人幫你,不過呢個情況又冇係呢間發生,次次叫人都好快有人幫我地收單,所以d野食都好快到。又成日幫我地收野,等我地有位擺野食。換碟又快。呢間放題既食物同服務都好得,真係值得推介。
呢間放題既食物同服務都好得,真係值得推介。
2015-08-14
  • 涼拌茄子海蜇
  • 天婦羅秋葵蝦
2015-08-20 5140 瀏覽
(呢間放題我好滿意 )一向為食既我,梗係鍾意周圍食,睇下有咩好食,扺食架啦。呢間係銅鑼灣叫滿屋既放題我會俾一個字,好。咁我地一家就book左食六點既,但係因為我地一向都唔鍾意遲到既,所以五點十就上左去滿屋,早到好過遲到牙麻。一到滿屋個層出lift,已經有個接待係門口問我地幾多號訂座number,然後就俾張卡我。我跟住就問係咪準時六點先入得,其實心入面都預左係架啦。點知個接待竟然話可以人去坐得啦,坐住飲住野先啦。個刻個心真係一暖,呢d小事其實就係令到我地客人覺得窩心既因素,俾着出面有d餐廳,你訂幾點就一定要幾點先入得,邊會好似呢間放題咁好。我唔係淨係因為咁而讚呢間放題好,野食當然係一個好重要既因素啦。刺身新鮮不在話下,又多款式揀,淨係刺身都有十幾款。而我自己最鍾意既就係佢地個個焗廣島蠔。出面好多既放題都有焗蠔食,不過通常黎到個陣,真係要用放大鏡先揾到隻蠔肉,其他咪用d沙律醬同d配菜扮到好似好大隻。但係呢度隻焗蠔d蠔肉真係好大隻,可能有人話咁啱個幾隻係大隻啫,不過我個晚我地一家四口食左差唔多廿幾隻,隻隻d蠔肉都好大,咁冇咁橋啦掛。所以我最推介既係刺身同焗蠔。員工既服務都係一個好扺讚既地方
(呢間放題我好滿意
員工既服務都係一個好扺讚既地方。每次舉手俾單d員工都好快咁過黎收,見我地隻碟多食完個d殼同垃圾就好主動同快咁幫我地換碟,又成日加茶,仲有d禮貌好到呢,成日都會唔該前唔該後,very good!
所以話呢間放題真係好,扺我俾個like佢。XD
2015-08-17
  • 焗蠔
一年前,同一個地方同同一個人黎食飯實在感覺滿分。今晚我訂左845依個時段,仲要訂番同一張枱。雖然被要求落訂金。但服務員都講得好有道理。怕我訂嗰個位會比人坐左,咁我就預早幾日落訂。合理既。好似講緊愛情故事咁。。哈哈☺️入正題。。。今晚去比上次更多人,可能係星期六既關係,我地8點40分去度已經勁多人登記勁多人排緊隊😓佢地既安排既唔混亂又唔危險,雖然有d熱,但都明白既。。。一上度去都已經8成滿,緊係咩都唔理點左剌身先啦,今次特別點左希靈魚,其實本人就麻麻中意食,但係女朋友想食咪試下。其實昧道都不是太差姐😞甜蝦繼續有頭,無得彈啦。沙律多左但海哲茄子,拼湊一齊都幾ok咖😋點左個煮大蜆,雖然唔係想像中咁大隻,但都接受到既。雪花蚌配菜比較多,但配菜比主角好昧😓😓😓炒帆立凡大大隻,正呀。不過味道就重左少少囉.特別推介芝麻雞翼同吉列蠔,可口既芝麻雞翼正,吉列蠔但皮薄裡面好juice。。。雞軟骨都重昧左dd.不過都可以既。最後每人一杯哈根大師,好好既總結。依度員工好細心,特登整個甜品比我地慶祝,訂枱嗰陣真係無預到有咁既offer 😙好驚喜呀☺️不過佢 地話我知下年可能無得再坐番同一個位慶祝😢因為佢地會裝修噃。

好似講緊愛情故事咁。。哈哈☺️入正題。。。今晚去比上次更多人,可能係星期六既關係,我地8點40分去度已經勁多人登記勁多人排緊隊😓佢地既安排既唔混亂又唔危險,雖然有d熱,但都明白既。。。一上度去都已經8成滿,緊係咩都唔理點左剌身先啦,今次特別點左希靈魚,其實本人就麻麻中意食,但係女朋友想食咪試下。其實昧道都不是太差姐😞甜蝦繼續有頭,無得彈啦。沙律多左但海哲茄子,拼湊一齊都幾ok咖😋點左個煮大蜆,雖然唔係想像中咁大隻,但都接受到既。雪花蚌配菜比較多,但配菜比主角好昧😓😓😓炒帆立凡大大隻,正呀。不過味道就重左少少囉.特別推介芝麻雞翼同吉列蠔,可口既芝麻雞翼正,吉列蠔但皮薄裡面好juice。。。雞軟骨都重昧左dd.不過都可以既。最後每人一杯哈根大師,好好既總結。依度員工好細心,特登整個甜品比我地慶祝,訂枱嗰陣真係無預到有咁既offer 😙好驚喜呀☺️不過佢 地話我知下年可能無得再坐番同一個位慶祝😢因為佢地會裝修噃。不過無咩所謂,因為我食到您地比我既窩心同細心
Keep住呀,繼續支持您地

題外話/補充資料: 用citybank埋單有枝少少清酒送番
2015-08-15
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
  • 海蜇
  • 花之戀
  • 大蜆
2015-08-16 4056 瀏覽
呢間係平生最搵笨嘅日式放題。諗住同外國返嚟嘅朋友去食下日式放題。點知真係失望到喊出嚟,永久blacklist 。話說佢地午餐同晚餐個menue係一樣的,但係我地十二點半坐低,點下呢樣點下嗰樣……我地十二點四十分落order... 我地order 咗 川辣牛肉,鹽燒牛舌,清酒煮大蜆,仲有其他嘢。只係十分鐘嘅時間,就已經同我地講話冇哂貨!問幾時會入貨,就話夜晚先會入……我地即時黑面,諗住食放題就可以盡情咁叫,咩都冇得食真係今人好失望。你收咁嘅價錢但係咩都唔俾人食呢下真係好離譜!我地懷疑唔通食午餐就咩都唔俾人食?要留返俾食dinner嘅人食?😠😠😠😠我地之後叫嘅嘢就完全漏哂單,直到last order 嘅時候,嗰樣嘢都冇嚟到。我地交哂單嘅同時先發現原來之前叫嘅嘢完全冇嚟到。我地已經即刻再寫過,想再交嘅時候就已經話截咗單!只係一分鐘就咁快截單?係咪加埋小小嘢都咁難?!😤😤😤呢到嘅服務態度真係差到冇人有。我地想知點解冇哂啲嘢食,佢地就即刻眼啤啤,好悔氣咁話:冇啊,夜晚先有啊。跟著我地可以食到3點,喺兩點十就催我地走,話:我地要落場啦,好似想趕客咁。😑😑😑講下啲嘢食啦。啲魚生幾新鮮,全部厚切。三文
呢間係平生最搵笨嘅日式放題

講下啲嘢食啦。啲魚生幾新鮮,全部厚切。三文魚幾凡全部係腩。其他熟食都ok嘅,個鐵板蒜片牛肉粒,和風牛肉壽司同個牛肉窩就真係幾唔錯。但係龍蝦粥完全冇味!

甜品真係超差。我地叫咗個焦糖布甸,個布甸完全冇焦糖未,只係求其一啲黃色嘢咁樣。然後叫咗一個櫻桃啫喱,佢嘅英文譯名係叫peach jelly,咁我地就好疑惑到底係桃完係車厘子?嚟咗之後發現佢係充滿藥水味嘅車厘子啫喱。自家製嘅甜品完全唔掂,唯一值得推介嘅係百福豆腐花同個雪糕😌😌。仲有,雪糕只係限一人一杯,驚死你食哂佢咁。😒😒😒

經過今次,我確定我係以後唔會再幫襯。因為真係好差 👎👎👎👎
2015-08-15
  • 燒牛舌
2015-08-16 3196 瀏覽
上個星期二又去左銅鑼灣間滿屋食放題,不過今次去係因為同女朋友慶祝拍拖紀念日,所以我係半個月前已經book定左枱慶祝😊😊我地就book左食845個場,個日個天有少少雨,我仲同我女朋友講緊早左到要係下面一路排隊一路淋雨,今次九成九會病。點知係樓下登記完攞左張枱卡之後下面個人同我講講今日落雨,所以可以俾我地早d上去。聽到個一刻心都暖埋,好小何遇到d咁貼心既服務。😄😄講明食評,梗係要講下野食啦。其中一樣最值得欣賞既係佢地既海膽手卷。唔會好似出邊咁一舊手卷得果少到差d睇唔到既海膽,呢間既海膽手卷真係好足料,d海膽又新鮮,唔會食落會有霉味。另外好鍾意既一樣就係佢既粟米湯,好滑又唔會過甜,我女朋友不知幾鍾意飲,個日佢差唔多飲左六碗😂😂另外點都要讚既當然仲有佢地既服務啦😊😊出品快不在話下,而且全部員工都好有笑容,好少何有放題做到咁,所以我地食得舒服又開心,睇怕遲d有機會變左做我既飯堂😆😆
2015-08-11
  • 粟米湯
  • 海膽手卷
2015-08-15 2781 瀏覽
今次已經系第二次幫襯啦 食六點時段員工仲好好人提早十分鐘入客比我地坐住先員工帶位個陣仲提我地汽水轉左自助形式因為想比多啲款式我地揀 竟然有果汁先生 第一輪刺身好快到枱 大大隻甜蝦 仲好多蝦膏北寄貝 記得上次黎食個菜單系冇架刺身帶子好新鮮 好吃好吃其實刺身仲有好多種類(花竹蝦,鮑片)熟食都十分出色鐵板帆立貝一定要食 好入味辣辣地 雪花蚌炒露荀 食落清淡得黎好香天婦羅嘅秋葵海蝦 好特別但未必個個接受到佢個口感芝士年糕 熱辣辣好好味 樓面服務值得一讚換碟速度好快仲會不停加熱茶 員工仲好細心跌左筷子未同佢地講要多對就已經攞左比我 食到一半重有得抽獎幸運地比我抽到活橡拔蚌刺身 會再次幫襯
今次已經系第二次幫襯啦

北寄貝
記得上次黎食個菜單系冇架

刺身帶子好新鮮
好吃好吃
其實刺身仲有好多種類(花竹蝦,
鮑片)

食到一半重有得抽獎
幸運地比我抽到活橡拔蚌刺身

會再次幫襯
2015-08-03
5 分鐘 (堂食)
2015-08-15 1867 瀏覽
前幾日同幾個同學經過銅鑼灣 見到廣場下而排哂長龍 味睇下咩事 原來係滿屋放題 之前聽過但未食過 原來有咁多人等食.. 我就問下隊頭果位員工有無walkin啦 好彩仲有   上到去拎住卡仔直接入座 我地4個人坐左張卡位 一開始更係例牌刺身啦 有勁多選擇 其他食物都有好多款係未食過既 估唔到我地落左單幾分鐘已經上枱 仲要係勁靚 我地幾個都影左唔少相 而且又好食 唔會有d冰係刺身入面 之後就開始叫其他熟食 多到數唔哂 牛舌羊架都燒得好好 入口又唔硬 味道好夠 雞翼都好食 芝麻雞翼仲正 又脆又好味 我叫左個叉燒拉面 細細碗岩岩好 d壽司細細舊 我一個人食6件唔同款都唔覺飽。火灸三文魚 同左口魚都勁好食 入口即熔仲有唔同卷物都幾好食 另外呢度d員工態度都唔錯 起碼會有禮貌咁同我地講野先 收碟加茶都會主動 有時落野食都會幫下我地汁個空位出黎 雖然眼見成間鋪都full哂 但少漏單 又keep到好禮貌 其實好難 到埋單果陣有一人一杯高級雪糕 勁正
仲有唔同卷物都幾好食
到埋單果陣有一人一杯高級雪糕 勁正
  • 壽司
  • 牛肉鍋
2015-08-13 1503 瀏覽
當你想節省金錢而又想食好少少時候,你會揀咩? 而我就會揀放題,而今次就選擇了銅鑼灣滿屋,一來佢夠方便,而且朋友也很推薦。 於是就早兩日訂平日食,但真係好受食家歡迎,竟然只得門口位,好彩最後有人NO SHOW,有好少少嘅位,但都係好窄,不過放題都預左LA。而今次放題都集中左多國菜嘅精華,有日本魚生,炸物,煮硯,抄雜菜,羊架等等。 等等日本菜方面,就係普通日本餐廳咁,總算沒有將價就貨,用的是有頭甜蝦,魚生都叫幾肥美,不錯。尤其欣賞係佢卷物,好似係鰻魚卷,有鰻香,真係唔錯。 反而炸物就炸粉麻麻地羊架就油左少少 不過放題要將貨就價,都預左嘅~~~~枝豆就正正常常(好難煮得唔得晤好食呢~~~~~)除此之外,佢仲有一個disadvantage 就係佢同其他放題店一樣都有漏單情況,不過較其他放題店已經好好了。marks:7/10(較整體好)
當你想節省金錢而又想食好少少時候,你會揀咩?

GOOD
V。GOOD
等等
尤其欣賞係佢卷物,好似係鰻魚卷,有鰻香,真係唔錯。
4/5
反而炸物就炸粉麻麻地
羊架就油左少少

不過放題要將貨就價,都預左嘅~~~~
開胃菜
枝豆就正正常常(好難煮得唔得晤好食呢~~~~~)
麻麻
marks:7/10(較整體好)

GOOD
4/5
開胃菜
  • 有頭甜蝦
  • 鰻魚卷
去完動漫節就緊係要補充體力啦!! 諗左陣好快就揀左食滿屋日本料理佢係分時段, 未夠鐘唔可以上去, 要係樓下街邊排隊等上!一坐低緊係不停點野啦! 話咁快就點好, 亦話咁快就有野食!! 例牌就緊係食個刺身先啦, 其實有漏單既情況出現, 不過應該只係執漏, 唔係突登既北海道角螺刺身, 北寄貝刺身, 好味, 勁爽甜蝦刺身夠大隻! 三文魚刺身, 厚切其他都唔錯! 海鰻壽司, 海膽黃金蝦壽司, 海鰻冇咩特別, 但唔多醬, 海膽黃金蝦壽司好味, 食到少少既海膽香黑松露中拖羅壽司, 黑松露生蝦壽司, 兩款我都冇試, 因為我唔鍾意黑松露, 聞落好大陣既可油氣味, 朋友就話根好味三文魚腩壽司, 好味! 腩位算肥, 食落香口鐵板雪花牛柳粒, 我覺得食落味道OK既, 但唔食冇壞吉列蠔, 芝麻雞翼, 吉列蠔我覺得麻麻地, 芝麻雞翼就冇試冇錯, 忍唔住黎多ROUND既刺身! 今次咩都有叫! 我想講其實真係樣樣都幾好食! 放題黎講叫好好架喇!!! 清酒煮大蜆, 冇味, 好淡接住係花之戀, 海鰻壽司, 兩款都唔突出, 花之戀唔夠沙律醬, 海鰻壽司唔夠鰻魚汁泰式生蝦壽司, 黑松露中拖羅壽司, 醬燒蟹腳壽司, 和風牛肉壽
去完動漫節就緊係要補充體力啦!! 諗左陣好快就揀左食
滿屋日本料理

佢係分時段, 未夠鐘唔可以上去, 要係樓下街邊排隊等上!

北海道角螺刺身, 北寄貝刺身, 好味, 勁爽
甜蝦刺身夠大隻!
三文魚刺身, 厚切
其他都唔錯!
海鰻壽司,
海膽黃金蝦壽司
海鰻壽司, 海膽黃金蝦壽司
黑松露中拖羅壽司
三文魚腩壽司
, 好味! 腩位算肥, 食落香口
黑松露中拖羅壽司, 黑松露生蝦壽司, 三文魚腩壽司
鐵板雪花牛柳粒
, 我覺得食落味道OK既, 但唔食冇壞
吉列蠔,
芝麻雞翼
, 吉列蠔我覺得麻麻地, 芝麻雞翼就冇試
吉列蠔, 芝麻雞翼
清酒煮大蜆
, 冇味, 好淡
清酒煮大蜆
接住係
花之戀,
海鰻壽司
, 兩款都唔突出, 花之戀唔夠沙律醬, 海鰻壽司唔夠鰻魚汁
花之戀, 海鰻壽司
泰式生蝦壽司, 黑松露中拖羅壽司, 醬燒蟹腳壽司, 和風牛肉壽司:
泰式生蝦壽司
, 好唔夾既配搭, 個生蝦汁唔得
醬燒蟹腳壽司
,和風牛肉壽司, 冇試, 佢地話冇咩特別
鐵板帆立貝, 唔夠香, 食落冇咩帶子味, 個汁略甜
鐵板帆立貝
海膽手卷
, 海膽唔算多/ 新鮮, 低勝在有得食下
味噌煮牛舌
, 汁既味道唔濃, 牛舌可以炆耐D入味少少
味噌煮牛舌
汁燒墨魚嘴
, 墨魚嘴好爽口, 好味!
盬燒雞軟骨
, 唔錯, 如果可以有D調味料係上面會惹味D
我最愛既
焗廣島蠔, 雖然唔夠大喜屋好味, 但放題既焗廣島蠔黎講算好唔錯, 好鍾意佢好多沙律醬
焗廣島蠔
龍蝦海鮮粥
, 好怪, 個粥既味好似腐竹雞蛋糖水既味, 不過係咸既VERSION
龍蝦海鮮粥
香草羊鞍
, 燒得好香, 羶味唔太重, 岩唔食得太羶既人食, 我自己覺想佢羶D
天婦羅
, 其實已經食到尾聲, 有D野我都冇試, 天婦羅我只係試左蕃薯, 食落冇咩味
芝士年糕
, 我冇試, 但見唔到有好多芝士
塩燒牛舌
, 燒得唔錯, 好香, 但略薄
一口雙色腸
, 我試左一啖, 覺得好膠
一口雙色腸
下面兩款我已經冇試, 因為太飽

川辣牛肉
川辣牛肉
泰式鳳爪
泰式鳳爪
可能你會覺得睇我講完都係麻麻, 不過我認為一班人食的確唔錯, 食放題有兩個樣野要考慮, 多唔多野食, 同平均好唔好食, 野食我真係覺得佢算多, 平均黎講野食既質素係唔錯, 係銅鑼灣好食既放題真係唔多, 所以覺得呢間係去得過

2065 瀏覽
2052 瀏覽
2039 瀏覽
題外話/補充資料: 記得無論食放題同自助餐時, 一定要問下佢有冇信用咭優惠呀!
2015-07-26
海鰻壽司, 海膽黃金蝦壽司