由於禁左晚市堂食既關係,好耐無食日式放題。今日年三十晚,想食餐勁既,不如就食返餐午市日式放題啦。地點就當然係我最鍾意既老銅滿屋。午市12點至4點,任何兩個鐘任飲任食,收費$183+10%,平過晚市之前$238+10%。驚喜地發現原來午市同之前晚市黎既order紙係一摸一樣!Order紙一共有14張,種類都非常多。1)刺身13款最愛北海道帶子,厚身啖啖肉兼鮮甜甜蝦必食,鮮甜,蝦頭有汁大赤蝦唔算大,但係非常爽脆日本油甘魚厚切,食落魚香四溢三文魚都好新鮮肥美赤貝雖然細塊,但係好爽脆象拔蚌大部分都好脆仲試左吞拿魚同北寄貝,其他刺身有希靈魚,松葉蟹棒,彷鮑片同酒煮榮螺片2)壽司6款池魚王必試,質素可媲美omakase,只係比較薄切仲試左廣島蠔同柚子油甘魚腩,其他壽司有京蔥三文魚腩,黑松露吞拿魚醬油漬同黑松露赤蝦3)火炙壽司4款同芝味系列3款辣汁燒三文魚試過都唔錯,唔太辣仲試左鹽燒左口魚邊,其他火炙壽司有蟹油蒜香燒帆立貝,秘醬厚燒玉子火炙厚燒芝士鰻魚既鰻魚的確幾厚,加一小塊薄薄既芝士係上面都幾好食仲試左醬燒芝士鮮蝦都ok,其他芝味系列有芝士長腳蟹棒4)創作壽司4款海苔牛油果醬伴鮑汁元貝鵝肝伴帶子忌

甜蝦, 大赤蝦, 日本油甘魚, 北海道帶子

1)刺身13款

最愛北海道帶子,厚身啖啖肉兼鮮甜
甜蝦必食,鮮甜,蝦頭有汁
大赤蝦唔算大,但係非常爽脆
日本油甘魚厚切,食落魚香四溢
三文魚都好新鮮肥美
赤貝雖然細塊,但係好爽脆
象拔蚌大部分都好脆

池魚王, 柚子油甘魚腩, 廣島蠔

2)壽司6款

池魚王必試,質素可媲美omakase,只係比較薄切

辣汁燒三文魚, 火炙厚燒芝士鰻魚
醬燒芝士鮮蝦, 鹽燒左口魚邊

3)火炙壽司4款同芝味系列3款

辣汁燒三文魚試過都唔錯,唔太辣

仲試左醬燒芝士鮮蝦都ok,其他芝味系列有芝士長腳蟹棒

4)創作壽司4款

海苔牛油果醬伴鮑汁元貝
鵝肝伴帶子
忌廉芝士玉子
燒海膽吞拿魚茸

呢張order紙入左,但係可能miss左,所以試唔到。

5)手卷三款

北寄貝沙津
龍蝦沙律
 海膽

香蔥吞拿魚茸, 三文魚籽軍艦

5) 軍艦 4款

香蔥吞拿魚茸軍艦雖然唔見左d香蔥,但係吞拿魚茸都好滑,如果份量多d同紫菜脆d就更好
仲試左三文魚籽軍艦,其他軍艦有海膽魷魚同蟹子

花之戀

6)卷物6款

花之戀都唔錯
雙重芝士鰻魚卷
鐵火卷
芒果蟹卷
加州卷
海鮮火焰三文魚卷

漏過一次單,之後再落就有黎

鹽燒牛舌, 牛油翠玉瓜, 燒新鮮菠蘿

7)串燒6款

燒新鮮菠蘿係必食,非常juicy,食完成塊面都係汁
鹽燒牛舌調味唔錯,有d咬口但係都算淋
牛油翠玉瓜爽脆又唔算太油

鐵板和風牛舌

燒羊鞍
鹽燒雞軟骨

9)燒物6款

西京比目魚必食!魚肉超滑魚皮超脆仲燒得燶燶地好香,味道甜甜地,加d沙律醬更好味
蒲燒鰻魚撒上白芝麻粒,又香口又彈牙,加上濃濃既鰻魚汁,上檯時仲係暖暖地,好正
燒羊鞍唔係每一轉d質素都係穩定,但係好食個轉真係燒得外脆内嫩,唔會過熟,肉汁仲可以鎖得住,調味亦好好味道
鹽燒雞軟骨燒得乾身,有少少燶邊,粒粒都脆口,又唔會過咸,好好味
黃金焗蠔
七味燒三文魚鰭變左燒鯖魚

鮮茄蝦湯海鮮鍋

10)煮物6款

鮮茄蝦湯海鮮鍋,鮮茄湯底超清甜同濃厚,蔬菜量超多,好多娃娃菜,鮮茄粒,小棠菜,一隻大冬菇,仲有粉絲同金菇。叫左走蝦真係全走但係加左好多連殼既蜆肉,想食得健康d必叫
瑤柱海鮮粥
喇沙海鮮鍋
日式黑蒜油拉麵
雪花肥牛窩
牛肉烏冬

辣酒煮東風螺

11)厨師推介6款

辣酒煮東風螺真係幾辣,一共有大概十粒東風螺,肉質新鮮好食
香辣雞翼尖
四川風味炒鴨腎
串燒和風牛肉
竹笙瑤柱蟹肉翅
御品鮑汁燴花膠

蕃薯, 苦瓜, 溫室南瓜, 虎蝦

12)天婦羅5款
虎蝦唔算細隻,新鮮炸起,肉質鮮甜爽脆,可以encore
試左溫室南瓜,蕃薯同苦瓜。另外仲有蟹棒

自家製吉列炸蠔, 芝士年糕, 水牛芝士

榴槤炸彈

13)炸物5款

最愛榴槤炸彈!外皮薄薄,裏面超多榴槤醬流出黎,超辣嘴,連唔食榴槤既我都encore左3次
自家製吉列炸蠔必試,炸皮唔算厚而超脆,入面蠔汁豐富,好食
芝士年糕有d似榴槤炸彈,但係有dQ彈,中間係流流地心既芝士,食完唔覺膩
水牛芝士中間咬開超拉絲
芝麻雞翼

HD Ice-cream Cups

14)雪糕

每人只可以揀一杯雪糕,全都係大牌子包括Haagen Dazs,Movenpick 同 Dreyer's。每個牌子都有幾款揀。Haagen Dazs今日有Belgian Chocolate, Caramel Biscuit & Cream 同芒果。净係呢杯雪糕出街食都唔少錢。

Sake

除左Order紙,仲有其他自助野食同飲品自己攞。有Sake任飲。

沙律,前菜,壽司

有沙律,日式前菜同壽司卷物,款式比之前晚市少,都理解既,價錢都平左。

炸物

有炸薯條同麥樂鷄。

前菜

有韓國泡菜,車厘茄同popcorn。

熱食

有熱食如青菜,湯水,炆牛腩等等。但係無左我最愛既芝士撻

甜品

甜品有好多唔同口味既蛋糕仔,慕斯杯,布丁杯等等。款色比之前晚市好似少左d,不過我地都無試lu。

水果甜品

水果有蜜瓜同哈密瓜,不過我太遲先攞,已經清左。

飲品

飲品櫃有好多不同種類既飲料,啤酒汽水果汁茶維他奶都有。

熱飲

維他奶仲有熱既!呢個我最欣賞,旺角分店無架!最愛熱黑芝麻豆奶!

總括而言,食物款式衆多,好食既食物好多,夠你大飽口福。雖然無可避免有漏單既情況出現,不過兩小時絕對夠時間食飽飽。座位舒適,兩個人霸佔四人座,足夠私隱度。$183+10%呢個價錢都幾抵食,食完仲有半日慢慢消化。生意勁好,基本上滿座。
2021-02-11
  • 苦瓜
  • 溫室南瓜
  • 虎蝦
2020-12-14 2072 瀏覽
正常一陣唔夠幾個月又開始禁堂食啦🙃宜家喺香港想約朋友食個飯都好奢侈咁樣。。。所以今日趁佢仲有得堂食就同朋友嚟察餐勁嘅😤因為我哋中學嘅時候成日都食呢間 所以今日都嚟返呢度搵返啲回憶🤣喺銅鑼灣廣場二期一出life就係👍🏻餐廳入邊同以前一樣 食物小食飲品種類都有好多選擇仲可以同friend子任斟清酒 梅酒一路飲一路傾偈😏呢度都係一樣有刺身 壽司 燒物 串燒 天婦羅等等 好多野食!例牌都係先叫盤刺身過吓癮先啦🙈呢度嘅刺身質感都唔錯 夠時間解凍!而象拔蚌同埋大赤蝦就最高質 象拔蚌爽口彈牙!而大赤蝦就非常鮮甜 仲好大隻添!之後就到呢度嘅招牌芝麻雞翼!呢個真係每次睇到都要叫 因為真係好好食!雞翼炸得勁乾身 而且調味仲好濃 好惹味添!咬落去勁脆口 雞翼尖炸到連啲骨都食得🤤再嚟就係串燒呢度嘅雞軟骨都好吸引!勁有咬口脆卜卜 配埋檸檬汁就更加清新!燒菠蘿都超甜超多汁 加上燒過表面就更加香!食到最後仲有幾個大牌子嘅雪糕任你揀!有時仲有啲期間限定嘅款 下次嚟可以問吓店員有咩特別味試吓🙈.放題嚟講呢度keep到水準 而且食物種類都真係幾多 出餐都算齊同埋快 遲啲疫情完咗一大班人去食仲開心😭🙏🏻
喺銅鑼灣廣場二期一出life就係👍🏻

餐廳入邊同以前一樣 食物小食飲品種類都有好多選擇

仲可以同friend子任斟清酒 梅酒一路飲一路傾偈😏

例牌都係先叫盤刺身過吓癮先啦🙈
呢度嘅刺身質感都唔錯 夠時間解凍!
而象拔蚌同埋大赤蝦就最高質 象拔蚌爽口彈牙!
而大赤蝦就非常鮮甜 仲好大隻添!
之後就到呢度嘅招牌芝麻雞翼!

呢個真係每次睇到都要叫 因為真係好好食!
雞翼炸得勁乾身 而且調味仲好濃 好惹味添!
咬落去勁脆口 雞翼尖炸到連啲骨都食得🤤
再嚟就係串燒

呢度嘅雞軟骨都好吸引!
勁有咬口脆卜卜 配埋檸檬汁就更加清新!

燒菠蘿都超甜超多汁 加上燒過表面就更加香!
食到最後仲有幾個大牌子嘅雪糕任你揀!
有時仲有啲期間限定嘅款 下次嚟可以問吓店員有咩特別味試吓🙈
2020-12-04 1265 瀏覽
和大胃王朋友吃飯,當然就首選就是放題了~滿屋在銅鑼灣廣場二期,地點方便,吃完還可以在附近逛逛街。原價$238,openrice 訂座還有95折,性價比不俗飲品方面有啤酒汽水果汁,我喜歡的有Somersby Apple Cider、蜂蜜雪梨、楊協成的清涼爽。這裡比較特別的有清酒梅酒任飲,還有熱清酒選擇,可以小酌一番先吃壽司刺身,點了大赤蝦、甜蝦、北寄貝、赤貝、象拔蚌、螺片等,值得一讚是北海道帶子刺身超肥美厚肉!壽司的款式蠻有創意,所以都試了很多款,有黑松露吞拿魚醬油漬壽司、黑松露赤蝦壽司、柚子油甘魚腩壽司、廣島蠔壽司、海膽魷魚軍艦、香蔥吞拿魚茸軍艦、鵝肝伴帶子壽司、火炙厚燒芝士鰻魚壽司、臘汁燒三文魚壽司和鹽燒左口魚邊壽司等等,吃得岀壽司都是新鮮製作,軍艦上菜的時候還是脆脆的~火炙壽司必點鹽燒左口魚邊,高質天婦羅每款都來了一點,有虎蝦、南瓜、番薯、蟹棒和比較少見的苦瓜。苦瓜製作成天婦羅,味道沒那麼苦澀,較易入口呢廚師推介方面,點了御品鮑汁燴花膠,分量十足,超大的一塊花膠!四川風味炒鴨腎和辣酒煮東風螺都十分惹味,很適合當下酒菜當然不少得要點一些串燒,我們點了鹽燒海蝦、雞翼、牛舌和沙嗲雞肉串,

當然不少得要點一些串燒,我們點了鹽燒海蝦、雞翼、牛舌和沙嗲雞肉串,燒得香口

炸物點了芝麻雞翼和自家製吉列蠔,新鮮炸起熱騰騰,好吃~燒羊鞍也是分量十足,勁大一件,而西京比目魚也很嫩滑

甜品方面,除了出面的甜品櫃,每人還有一杯雪糕。雪糕有Haagen Dazs、Movenpick和Dreyers的不同口味選擇,想吃紅豆的我就叫了Dreyers~滿足!
  • 鹽燒左口魚邊
想食放題,第一時間想到滿屋集團。所以我就襯着平日夜晚,約朋友去到銅鑼灣滿屋食餐晚市放題。經OpenRice訂座有晚市正價95折,平DD好過冇。由於疫情的關係,銅鑼灣的滿屋比以往人流較少,對於食客來說就會更好。不過,餐廳的防疫措施做得尚算不錯,我都看到有幾個食客出去拿熟野/飲品時沒配戴口罩,被店員即時提醒,這方面確實值得一讚。我會形容,滿屋放題的食物種類的性價比幾乎冠絕香港的放題店。放題紙多到可以鋪滿整張枱,而且食材亦不會有太多的重覆,所以我會推介大家先每樣點一兩份,盡量食多點款式,覺得合自己口味的再encore。➣ 1. 自助美食區滿屋放題設有自助美食區,而當中並不只是沙律及炸物、甜點這些基本食物。之所以說滿屋的性價比高,是因為其自助區竟然包含海鮮,分別有翡翠螺、海蝦及貝蜆。單單是這樣,已經比得上一般的酒店Buffet。另一方面,滿屋的飲品選擇類亦值得一讚,特別是對飲酒的食客準備充足。除左日本梅酒、清酒之外,啤酒類亦有樽裝喜力、罐裝順滑嘉士伯等等,飲得之人隊返幾罐都更加值回入場價。如果非酒精類的話,我就覺得道地解茶、Coca Cola Plus 會較抵飲。➣ 2. 刺身放題食刺身都是基
➣ 1. 自助美食區
自助美食區
➣ 2. 刺身
放題刺身都是基本,這裡的話,我就認為可以多點三文魚、油甘魚、虎蝦及帶子刺身。這四款在眾多刺身來說相對較有鮮味,刺身亦切得非常厚實,放進口的豐富口感正正就是來食放題的原意。
刺身
➣ 3. 壽司
滿屋有大量壽司供選擇,我就特別主推以下數款:忌廉芝士玉子燒、黑松露吞拿魚醬油漬壽司、辣汁燒三文魚壽司、蟹油蒜香燒帆立貝壽司、火炙厚燒芝士鰻魚壽司。這幾款壽司用料相對較高質素,而且在外單點的話價錢亦不便宜,所有用料都是厚切,絕對不是餡少飯多,壽司類的話真的建議大家要點這幾款。
➣ 4. 燒物
我就不斷encore 兩款燒物,分別就是西京比目魚及蒲燒鰻魚。相信不用多形容,燒比目魚的那種香味是相當吸引,入口充滿著豐富的魚油,而且燒得非常惹味;蒲燒鰻魚都是必須要encore encore 再 encore 的。其他燒物其實都不錯,但這兩款對我來說就更勝一籌。
➣ 5. 雪糕
最後,滿屋設有一人限定一杯Haagen-Dazs/MovenPick/Dreyers 雪糕。我們不用多加考量,立馬選了H牌的焦糖脆餅口味。
雪糕
其實,其他食物的質素都是相當不錯,以上只是我個人推介。我其實還食了很多不同款式。整體來說,這個價錢對起食物質素絕對是值得一食!
熟食
2020-11-25
自助美食區
刺身
雪糕
熟食
2020-11-19 682 瀏覽
今天跟朋友一起去吃滿屋放題,這間放題也有好幾間分店,這次就選了在公司附近的來吃,方便一點!這次吃正價時段,在OPENRICE訂座還可以有折,價錢還可以!一坐下就馬上分頭行動我出去拿東西吃,朋友在點單!外面的熟食,沙津,甜點,小吃等,都很多種類!其中最特別的是有一盤蟹子讓你隨便拿,真的很過癮!我沒拿太多東西點去吃,只拿了點麥樂雞,咖哩角,都炸得香脆,雖然可能放了一段時間但還能保持!我還拿了點爆谷,味道很好,有很濃的焦糖味,好吃,多拿了幾次!飲品方面也有很多可選,酒精類飲品也不少呢!還有熱飲,茶飲!但我當然是喝可樂才是最爽的!刺身類都挺新鮮的,我其中比較喜歡三文魚,甜蝦跟帶子,都是厚切的,能吃出鮮甜味,不錯!壽司方面,我覺得這裡做得挺有水平的,飯不會太大,每個都是一口尺寸,能多吃不同種類的!我比較推薦的是火炙壽司,這裡能做到入口即溶的感覺,充滿魚油香味!火炙厚燒芝士鰻魚壽司和海鮮火焰三文魚卷是大推的選擇!而且這裡還有少有的海膽手卷,味道也很不錯!熱食方面,雪花肥牛鍋也很不錯,推薦在外面拿的溫泉蛋跟牛肉配合一起吃,溫泉蛋的幼滑再配合牛肉,真的是一絕!鰻魚也很少放題會提供的,但這裡是任食的,味

熱食方面,雪花肥牛鍋也很不錯,推薦在外面拿的溫泉蛋跟牛肉配合一起吃,溫泉蛋的幼滑再配合牛肉,真的是一絕!鰻魚也很少放題會提供的,但這裡是任食的,味道也不錯!

這個香辣雞翼尖十分惹味,又炸得十分香口,可以拿來配酒,重口味人士必點!黃金焗蠔也不錯,蠔味好濃,芝士味足夠!鹽燒牛舌也不錯,不會太韌咬不動,鹽燒更能提升牛味!芝麻雞翼跟榴槤炸彈正常水準,好吃!

瑤柱海鮮粥味道比較清淡,但海鮮很多,不過份量有點多,人少就不建議叫了!喇沙海鮮鍋,也是大大的一鍋,海鮮很多,喇沙很濃,比較惹味,可以試試!七味燒三文魚鰭沒貨了,轉成了燒鯖魚,有點失望,但燒鯖魚味道也不錯,就是太大條了,哈哈。最後的燒羊鞍,這個好吃,肉質柔軟,不肥,羊騷味也不會太濃!

放題最後還有Haagenz Dazs 和 Movenpick的雪糕可選其一,當天的隱藏口味是Haagenz Dazs 的芒果口味,最後我們都選了Haagenz Dazs 的焦糖脆餅,這個很好吃!

放題整體感覺不錯,上單的速度也很快,也很少漏單!
2020-11-18
2021-02-21 11 瀏覽
只可以說幾點⋯⋯不太認同1.位置太窄2.🍣無論你寫一件或兩件,都唔會理全部有點上四件3.吞拿魚刺身,不要客氣,同咬濕毛巾既口感一樣4.早50分鐘俾$,全程得90分鐘,仲要30分鐘前last call 5.最後一道羊架,其一不熱,其二很難咬開唯一可價錢真係ok 星期六398兩位加一
只可以說幾點⋯⋯不太認同

唯一可
價錢真係ok 星期六398兩位加一

2021-02-20
2021-02-17 91 瀏覽
好耐冇食放題,今次就午餐時間去食個放題。位置好方便就喺銅鑼灣嘅中心地帶。一坐低我哋就被安排去一個卡位度,枱面有齊餐枱俾我哋點食物。點好之後可以出去出邊揀飲品,又有啲熟食可以食,例如春卷、爆谷、冷盤前菜、當然仲有甜品啦。放題食物我哋第一時間點左刺身,有三文魚、希靈魚、油甘魚、甜蝦等等,味道都幾新鮮,用咗冰保鮮,入口感覺良好。另外我哋點左碗仔翅、炒雜菜、花膠。另外仲有我幾喜歡嘅炸物,有非常流心嘅芝士年糕、脆身嘅雞翼、榴槤炸彈。飲品好驚喜,除咗有普通汽水啤酒,居然有熱飲維他奶、黑豆漿!最後每人可以揀一杯Häagen-Dazs雪糕,好抵食呀。

另外我哋點左碗仔翅、炒雜菜、花膠。

飲品好驚喜,除咗有普通汽水啤酒,居然有熱飲維他奶、黑豆漿!

最後每人可以揀一杯Häagen-Dazs雪糕,好抵食呀。
2021-02-08
2021-02-17 16 瀏覽
是日年初四,心血來潮突然好想食放題,去到銅鑼灣只有呢間仲有位,就馬上book 左。去之前上網米略比較過,比起同區放題,壽司刺身款式少左小小,。而當日無海膽同燒海蝦,價錢183一位未加一,食兩小時,對我黎講都係可以接受。然而首先我想講,並唔係的野好唔好食,而係出菜非常慢,餐廳只坐滿2/3間,約20分鐘先有第一樣野食。我一開波入左四張紙,都係壽司同刺身,壽司三張紙有兩張無黎到,隔左一個鐘左右我問職員係咪漏左單,漏左我就再叫過。點知佢check 完之後覆我話的單係度,不過仲有十幾張排。刺身就不用說,數量唔啱叫左無黎係常見。不過後來我叫左個香蔥吞拿魚軍艦,軍艦無左的蔥。同一張紙劃左五種串燒最後只黎左一樣,仲有的成張紙到我走果時都無到。唔知係上菜真係好慢定漏咗。我諗佢廚房可能真係好唔夠人(可能新年呢)。不過亦因為咁,好多時我都係等而唔係食。另外想講下佢部新既熱水機,相信係因為係大陸買,所以部水機淨係講的好沙既普通話同簡體字。(即係較到勁大聲都聽唔到佢講咩果的)。斟熱水要長按個掣解鎖先禁得,咁啱餐廳有其他外籍人士同長者,結果佢地完全唔識斟水,企左係度好耐。其實係咪可以貼返的Labels,user

去之前上網米略比較過,比起同區放題壽司刺身款式少左小小,。而當日無海膽同燒海蝦,價錢183一位未加一,食兩小時,對我黎講都係可以接受。

然而首先我想講,並唔係的野好唔好食,而係出菜非常慢,餐廳只坐滿2/3間,約20分鐘先有第一樣野食。我一開波入左四張紙,都係壽司刺身壽司三張紙有兩張無黎到,隔左一個鐘左右我問職員係咪漏左單,漏左我就再叫過。點知佢check 完之後覆我話的單係度,不過仲有十幾張排。刺身就不用說,數量唔啱叫左無黎係常見。不過後來我叫左個香蔥吞拿魚軍艦,軍艦無左的蔥。同一張紙劃左五種串燒最後只黎左一樣,仲有的成張紙到我走果時都無到。唔知係上菜真係好慢定漏咗。我諗佢廚房可能真係好唔夠人(可能新年呢)。不過亦因為咁,好多時我都係等而唔係食。

另外想講下佢部新既熱水機,相信係因為係大陸買,所以部水機淨係講的好沙既普通話同簡體字。(即係較到勁大聲都聽唔到佢講咩果的)。斟熱水要長按個掣解鎖先禁得,咁啱餐廳有其他外籍人士同長者,結果佢地完全唔識斟水,企左係度好耐。其實係咪可以貼返的Labels,user friendly少少?

食物方面,只能說一般。刺身不肥美亦無味。但未至於唔新鮮食唔落。解饞可以但好食就未到。無乜特別令人印象深刻既野食。所以試過就好了。不過如果要數難食,佢既海鮮粥就非常唔建議大家叫。海鮮粥有蟹膏八爪魚元貝,不過碗粥無味。如果腸胃炎食就好適合啦。

整體黎講就無乜太大驚喜同印象,不過可能因為食過旺角有間好多好評但極難食既放題,所以覺得呢間還好。但就唔會去第二次。

2021-02-15
2021-02-14 115 瀏覽
情人節想同老公一齊食下自助餐,約埋好友兩人一齊慶祝情人節。見滿屋的食評都幾好,於是訂位黎試下,點知真係一次唔好的體驗!約左兩點,但入座已經差不多兩點半,侍應生人生嚴重不足、上菜速度超級慢,落單等左30分鐘以上,仲要一催再催先黎一個刺身拼盤。張台擺左一個拼盤之後就擺唔落其他食物,飲品櫃長期無人補給,跟住再落單,再繼續等!至於食物就平平無奇,無咩驚喜,除了刺身,其他嘢都唔好食!唔明白點解咁多人好評,下次不會再黎
2021-02-14
2021-02-14 103 瀏覽
諗住係港島食日式放題,之前食咗大喜屋、碗屋,今次試下滿屋。我嚟之前都係睇咗依度嘅食評,見唔係差就試下喇。一嚟到安排座位,唔係講笑,真係俾佢嚇一跳,估唔到疫情期間仲可以坐到大髀貼大髀咁滯(sorry,我講緊係同隔離枱三九唔識七嗰啲食客),一路食一路驚。算喇,揾餐廳經營困難,完全明白嘅。好喇,講嘢食之前講下落單,今時今日仲用紙嚟落單其實真係幾懷舊,不過老實講,從左右前後嗰幾張枱急驚怒罵咁催order就知咁樣落單法,唔單止唔環保,仲會好易漏單(事實證明,我地落嘅壽司、刺身等咗成粒鐘都只係嚟咗幾款...)。如果啲嘢好食,咁等下都好應該嘅,可惜就唔係好得囉。鮑汁花膠我勸你就唔好嗌,因我有健全牙齒嘅都咬唔開,至於刺身我唔咁講,我淨係見到我隔離枱嘅小情侶成盤刺身食咗一兩件就擺咗係度,仲要食咗唔夠一個鐘就走咗,我斷估唔係好食得滯呱...去返個題目,我唔明嘅係,點解會有咁多好評,點解依間嘢仲可以咁多人幫襯,真係唔係好明。

好喇,講嘢食之前講下落單,今時今日仲用紙嚟落單其實真係幾懷舊,不過老實講,從左右前後嗰幾張枱急驚怒罵咁催order就知咁樣落單法,唔單止唔環保,仲會好易漏單(事實證明,我地落嘅壽司刺身等咗成粒鐘都只係嚟咗幾款...)。

好耐無食放題,今日揀咗銅鑼灣呢間日式放題,食得好豐富好滿足。刺身夠新鮮,平日必食嘅帶子刺身,超大粒,又肥美...好少放題食到呢種size😍炸物都值得推介,唔太油,炸粉又唔會好厚...正。燒牛舌好味...仲有必食燒菠蘿,啖啖都勁多汁。甜品同飲品夠多選擇,有Haagen-Dazs同Moven Pick雪糕,仲有好多野都好想食😍可惜個胃試唔哂咁多款...店員好有效率,全無漏單。遲d放寬晚市,一定要再嚟食🤗

炸物都值得推介,唔太油,炸粉又唔會好厚...正。

燒牛舌好味...仲有必食燒菠蘿,啖啖都勁多汁。

遲d放寬晚市,一定要再嚟食🤗
2021-02-09
  • 燒菠蘿
  • 牛柳粒
  • 芝麻雞翼
2021-02-05 71 瀏覽
滿屋有三間分店。質素有番甘上下。為食妹👧🏻已經唔係第一次幫襯架啦😆。刺身嗌幾多黎幾多。唔會出到黎款款得二三片😬。必點油甘魚。勁肥美🤤。大愛❤️。燒比目魚~每次食放題必點😛肉質鮮嫩。魚皮仲好香口Tim👍🏻。牛柳粒~為食妹👧🏻係牛魔王。哈哈。一人一碟唔洗爭。羊架唔會太so。味道都唔錯。一人一杯雪糕是常識吧。記得留肚丫🤩。我好鍾意飲綠茶😛解膩必飲😍。出面仲有好多甜品拎。甜品控要留意丫。等刺身黎之前。其實我已經喺美食區拎咗小小熟食同沙律慢慢嘆🤣。飲品款式都幾多。清酒梅酒都有提供👏。
刺身嗌幾多黎幾多。唔會出到黎款款得二三片😬。
必點油甘魚。勁肥美🤤。大愛❤️。
燒比目魚~
每次食放題必點😛肉質鮮嫩。魚皮仲好香口Tim👍🏻。
牛柳粒~
為食妹👧🏻係牛魔王。哈哈。一人一碟唔洗爭。
羊架唔會太so。味道都唔錯。
一人一杯雪糕是常識吧。記得留肚丫🤩。
我好鍾意飲綠茶😛解膩必飲😍。
出面仲有好多甜品拎。甜品控要留意丫。
刺身黎之前。其實我已經喺美食區拎咗小小熟食同沙律慢慢嘆🤣。
飲品款式都幾多。
清酒梅酒都有提供👏。
2021-02-05 91 瀏覽
放假既中午就會想大吃一頓所以就約左閨蜜黎食放題依家中午可以由1200食到1500,食足三小時!!!係餐廳中央,除左有不同既凍熱飲同甜品櫃外,仲有多款沙律前菜同熟食添點左第一輪既食物之後,我地就出去夾左d熟食同沙律,食住等不過呢度上菜都好快,眨下眼,我地既食物都陸續黎到先黎多款刺身刺身中最愛鮮甜既甜蝦熟食既質素都有正常發揮愛食鰻魚表示好滿足xppp而壽司更係意外地多款式特別推介火炙同軍艦系列,真係非常唔錯最後食埋我超中意既雪糕,開心開心
放假既中午就會想大吃一頓

所以就約左閨蜜黎食放題

依家中午可以由1200食到1500,食足三小時!!!

點左第一輪既食物之後,我地就出去夾左d熟食同沙律,食住等

不過呢度上菜都好快,眨下眼,我地既食物都陸續黎到

先黎多款刺身

刺身中最愛鮮甜既甜蝦

熟食既質素都有正常發揮

愛食鰻魚表示好滿足xppp

壽司更係意外地多款式

特別推介火炙同軍艦系列,真係非常唔錯

最後食埋我超中意既雪糕,開心開心