2015-08-10
上星期4 同家人7大2b嚟食放題,由於有對孖b要湊住, 所以無每樣食物都影相,得最早果碟刺身。刺身選擇不多,叫左15件帆立貝,只來左一堆帆立貝碎刺身。嬲!如果佢係一粒開薄啲都理解,佢係一粒開薄再切細,仲要俾唔足⋯叫第二轉已經飛左單⋯極差!左有啲螺,都係片薄再切細,唔足數又飛單,大家可以睇睇右下角果堆嘢,真係攝牙都唔夠,1個人都食晒!點夠我地7個人分?仲要飛我單,真係著火。淨係得收碟個伙記埋枱,根本無從追單。我地都唔想浪費,有興趣的食物都先叫一碟試一試,有個海蜇不錯,我爸媽都鍾意,一碟其實真係得一著仔咁多。我入單叫多4碟,我地7個大人一啲都唔過份呀,但佢只嚟左1碟。嬲!海蜇只係平嘢,唔駛度成咁呱?果個所謂龍蝦粥⋯我明白呢個價錢唔會有龍蝦食,但我食到只係海皇粥店的粟米粥。最抵死係所謂的壽司,簡直同名將同一級數。我地叫泰式生蝦壽司,原來係舊飯,上面有隻生蝦,再吱啲麥當勞雞翼果啲醬喺面⋯咁既配撘,我情願佢出返啲正常壽司,唔好懶fusion創新。呢碟嘢我原封不動俾返佢!總括嚟講,食得上得慢,飛單情況極嚴重!我地全部都食唔飽!食物質素低劣騎呢!食到8:30,7:30已經埋嚟收錢,收錢係最有效率果p
食到8:30,7:30已經埋嚟收錢,收錢係最有效率果part.