2015-03-03 4842 瀏覽
今日同個fd行完街買鞋,但係諗唔到食咩好,個fd話去食放題,我就唔知附近邊間好食,因為通常都係係旺角食,咁咪行下睇下。跟住行到銅鑼灣二期,冇啦啦有個人派左張傳單俾我,傳單上寫住滿屋,我個fd就問派傳單個個人間野係邊,佢話係二期八樓。我地就決定左試呢間,因為呢間最近,同埋我地已經行到好攰。上到去,一出lift已經聽到有人係到用日文講歡迎光臨,跟住問我地幾多位,咁我咪同門口個個講兩位,跟住佢咪揾人帶我地去坐。去到個位,我見係二人位,於是同佢講我地想坐大d既卡位,問佢可唔可以,因為費事d野冇位擺。佢跟住就指左張四人既梳化位俾我,問我呢張得唔得,咁我個fd都話就呢張梳化位啦。一坐低就梗係揾野飲啦,見到個汽水櫃咪行過去,諗住自己攞,企係個汽水櫃面前諗緊飲咩個陣,無啦啦有人拍我博頭,跟住轉身見到個着住制服既員工問有咩可以幫到我,我咪話睇緊攞咩野飲,佢跟住同我講唔洗出黎自己攞,寫張飲品紙就得啦,有人會攞過黎俾我地。我之前去食放題,次次都係要自己去攞,但係呢間原來寫紙就得,啱晒我呢d懶人。跟住講野食,d野食種類好多,質素又唔差。最鍾意芝麻雞翼同埋芝士年糕,d野食熱辣辣,唔會好似以前食過個d,凍冰冰又硬

張梳化位啦。

跟住講野食,d野食種類好多,質素又唔差。最鍾意芝麻雞翼同埋芝士年糕,d野食熱辣辣,唔會好似以前食過個d,凍冰冰又硬,好似啱啱係雪櫃攞出黎咁,而且落完單冇耐就有野食,夠快,我地兩個人夾埋差唔多食左廿隻芝麻雞翼。
埋單個陣,個員工同我地講有雪糕食,攞個黎一望,重要唔係普通野,係hagaz-das

估唔到咁好彩俾我地食到呢間放題,員工招呼又好,一有咩事舉手定俾單都好快有人應我地,跟單又快手,又有禮貌,成日聽到佢地唔該前多謝後。如果十分滿分,我會俾9.5分。我臨走攞左張公司既卡片,下次實再同fd黎食。
2015-03-02
  • 芝士年糕
  • 芝麻雞翼
2015-03-02 4454 瀏覽
果日係同屋企人提早食團年飯一入到去就叫左刺身刺身新鮮 冇咩雪味食完之後熟食就不停咁上時間啱啱好炸物入面嘅芝麻雞翼超讚環境方面 我地係坐卡位都唔算太迫招呼方面 之前有食過類似嘅放題呢度真係好好多其他放題要自己攞汽水呢間有人攞埋比你你隻骨碟滿左仲有人幫你換又經常有人收枱面唔要嘅野全程都好少野係枱面送餐嘅員工好快手 又有禮貌會係送完之後加多聲 多謝哂有試過冇叫嘅野食送左嚟佢地都好有禮貌咁幫我地拎番走果日都幾多人食 有咁好招呼的確係好
果日係同屋企人提早食團年飯
芝麻雞翼 芝士年糕
炒粟米
海膽
2015-03-02 3413 瀏覽
第一次黎到滿屋食放題平時係街見到樓下成條長龍排晒隊咁咁誇張 終於有機會試下訂左8點45分個段落booking個陣叫我地係樓下登記係樓下個陣條龍排到去一蘭拉麵個條街度嚇到我都呆左8點50分左右就上到去講返食物刺身三文魚 夠晒肥美 腩位黎甜蝦 唔錯 夠鮮天然真鯛 幾爽口 幾特別 第一次試角螺 個人認為細粒左D 冇乜口感熟食羊鞍真係一定要食又唔韌 仲好滑 好香燒海蝦 好有味道 正牛柳粒  比起其他放題 呢間乾身得黎又唔鞋 天婦羅  唔會食到成口油  好味 炸朱古力棒  呢樣真係估佢唔到 原來入面流心黎熱辣辣又甜甜地 幾特別牛乳海鮮鍋 個湯好鮮甜 入面都有d海鮮 好似蝦咁到服務啦...由我地落單到埋單一直聽到佢地講最多既係多謝晒唔該晒好好禮貌.而且d侍應仲不停幫我地換碟隻碟得幾個蝦頭都要換真係搞到我地都唔好意思..有d食物要追單佢地都好樂意幫我地跟..之後仲好快有得食好驚喜!而且冇漏單既情況出現係任食黎講 絕對係罕見一定會再返黎食!到食完先發覺....原來成班掛住食都冇影到相.下次一定要影相開心share!!
第一次黎到滿屋食放題

一直聽到佢地講最多既係多謝晒唔該晒
好好禮貌.
而且d侍應仲不停幫我地換碟
隻碟得幾個蝦頭都要換
真係搞到我地都唔好意思..
有d食物要追單
佢地都好樂意幫我地跟..
之後仲好快有得食

好驚喜!

而且冇漏單既情況出現
係任食黎講 絕對係罕見
一定會再返黎食!

到食完先發覺....原來成班掛住食
都冇影到相.
下次一定要影相開心share!!
題外話/補充資料: 有心食既一定要訂位..因為問過先知原來排晒隊既人全部都係訂左位 真係好誇張!!
2015-02-28
  • 羊鞍
  • 三文魚
  • 牛柳粒
  • 炸朱古力棒
  • 燒海蝦
2015-02-26 2557 瀏覽
年初二團拜一行10人嚟食日本放題!親戚門食過都讚好!book左6點,準時到達,唔洗排隊!環影都算ok..係廁所地下勁濕!一不小心會滑倒!食物質素很好!刺身新鮮!上菜速度快!係甜品hea左小小..串燒都好食,夠味,夠熱,但親戚就話比較咸。天婦羅夠熱咁脆,即叫即炸。每人送一杯haagen dazs 雪糕。整體都幾好,收碟都好快!但有樣野令我地好不滿!就係有一位男員工態度極有問題!好串!因為有啲食物嚟完又嚟,咁唔知係寫多左定係嚟多左啦,咁就問佢會唔會係錯單啦。呢位男員工就用超差超串既態度講 “下,明明寫住xx號枱,我都識字啦,你唔係唔識字呀!“ 跟住我地都話會唔會真係錯單,因為無再叫過!但我地都講哂唔好意思,唔想浪費,可以收番嗎?佢就話“吓!咁可能我唔識字啦!“ 真係火都嚟埋!! 呢個o靚仔真係想比人開年!咁串!投訴完佢完全無誨意!一句唔好意思對唔住都無!! 新年流流嚟慶祝!結果好唔開心啦!好彩有個經理好好!全程好有heart咁去serve我地!佢真係值得表揚! 如果呢間公司唔train up 下啲同事既態度,只會嚇走哂啲客!!!

2015-02-16 2216 瀏覽
環境差,食品差!來一次不會有下次!食壽司會有蠔殼介咀!實在太過份!刺身太腥,食品凍的,飲品不冷!差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差!
環境差,食品差!來一次不會有下次!
壽司會有蠔殼介咀!實在太過份!
刺身太腥,食品凍的,飲品不冷!
2015-02-07 3815 瀏覽
我知道有很多人不喜歡吃放題,可是我本人卻是很愛吃。因為我可以吃很多不同款式的依物。而我吃過這麼多間放題,就算「滿屋」回頭率是最高。這一次,是朋友為我慶生。覺得幸福。就算早有訂位,但我還是提議朋友們早點上去比較好。因為要排很長的隊等候入座,可能要排出大廈外…每次放題都例必會先點刺身。大大一盤的刺身真的很夠份量!甚是壯觀!甜蝦:連頭一起上桌的甜蝦,很鮮甜,肉質有彈牙。三文魚:肉質算新鮮,不過沒有太好吃。帶子:很鮮甜,肉質也OK。玉子:一般。第二ROUND三文魚:來的是三文魚腩的部份,很香很有口感。吃到那一份三文魚油香味,超值!希靈魚:爽脆,不過很小一片。帶子:一樣好吃。第三ROUND帶子:厚切,比之前兩ROUND都來得好吃。燒雞翼個人對燒雞翼感覺一般,而這個燒雞翼都真的是很一般。雞翼內裡沒有味道,而外面又很鹹…蒜香牛柳粒不錯,做得到惹味,而且乾蒜片還脆的。燒海蝦難得放題都有這一道吃,真的是很有誠意的餐廳。吃不來不是太放便,味道也是一般。所以,過過口癮就好。卷物壽司沒有試,朋友說OK。可是樣子有點…哈哈,求其。列吉炸蠔一個必推之物!咬下去是會燙口的,所以必須要小心吃。粉漿不厚,炸得很鬆脆!而
我知道有很多人不喜歡吃放題
可是我本人卻是很愛吃。
因為我可以吃很多不同款式的依物。
而我吃過這麼多間放題,就算「滿屋」回頭率是最高。
這一次,是朋友為我慶生。覺得幸福。
就算早有訂位,但我還是提議朋友們早點上去比較好。
因為要排很長的隊等候入座,可能要排出大廈外…
每次放題都例必會先點刺身
大大一盤的刺身真的很夠份量!甚是壯觀!
甜蝦:連頭一起上桌的甜蝦,很鮮甜,肉質有彈牙。
三文魚:肉質算新鮮,不過沒有太好吃。
帶子:很鮮甜,肉質也OK。
玉子:一般。
第二ROUND
三文魚:來的是三文魚腩的部份,很香很有口感。
吃到那一份三文魚油香味,超值!
希靈魚:爽脆,不過很小一片。
帶子:一樣好吃。
第三ROUND
帶子:厚切,比之前兩ROUND都來得好吃。
燒雞翼
個人對燒雞翼感覺一般,而這個燒雞翼都真的是很一般。
雞翼內裡沒有味道,而外面又很鹹…
蒜香牛柳粒
不錯,做得到惹味,而且乾蒜片還脆的。
燒海蝦
難得放題都有這一道吃,真的是很有誠意的餐廳。
吃不來不是太放便,味道也是一般。
所以,過過口癮就好。
卷物壽司
沒有試,朋友說OK。
可是樣子有點…哈哈,求其。
列吉炸蠔
一個必推之物!
咬下去是會燙口的,所以必須要小心吃。
粉漿不厚,炸得很鬆脆!
而蠔也好吃。
焗蠔
也不錯!
醬OK,不過蠔比教細小。
炸物
海老天婦羅:好吃。蝦肉肉質彈牙。
而我在「滿屋」最愛的是,炸香芋丸。
炸得有點點脆口的金黃色外皮下,
是軟韌的香芋粉團。
甜甜的香芋心,每次吃都覺得好吃。
我還記得第一次光顧「滿屋」,一位親切的經理推介的!
的確沒有推介錯!絕對要吃!
比較大粒的是炸芝士年糕。
也很好吃,軟綿綿的。
芝士味也很香濃,不過吃半個就好膩了。
燒菠蘿
沒有拍照,但是也很推介。
菠蘿燒得剛好,很多汁又甜。
最後,每人一小杯哈根大師雪糕
超飽足的一餐。
再一次謝謝朋友們的盛晏!愛你們!
喜歡吃放題的人,「滿屋」是不錯的選擇!
2015-01-30 4359 瀏覽
得閒無聊想食日本野但又冇錢,最好嘅選擇就係食放題拉. 今次㨂左銅鑼灣嘅滿屋,之前都去過尖沙咀分店,感覺上銅鑼灣分店刺身較新鮮. 兩間舖頭的座位都係較迫,同隔離枱座得好埋,這點希望改善. 三文魚整體新鮮肥美,但吞拿魚有筋,大大扣分海膽手卷正😋之後再encore 左一次,不過第二輪有一件變左怪味,大家食果陣小心d油甘魚友人話唔好食牛肉粒味道正常豬肉唔太乾,可以一試伏之推介一:墨魚咀 兩個字講哂-難食!😖伏之推介二:日式煮螺又一經典之作,螺肉過稔加不知明嘅醬汁味本人唔識欣賞不過沒有點天婦羅嘅醬汁,有會更好酥炸芝士沒想像中好食朱古力棒樣子可愛,但蛋糕過熟唔流心如果流心d朱古力醬應該好好食冇點但送錯左冇甚麼特別的甜品另外每人有一杯haangen dazs雪糕為放題作一個完美嘅終結最後原來星期一至四有抽獎環節我地好好彩中左一份小獎品 鮑魚刺身可惜中獎時我們都已吃飽,所以不覺得刺身特別好味,不過中獎還是開心的😃

刺身
三文魚整體新鮮肥美,但吞拿魚有筋,大大扣分
手卷
油甘魚友人話唔好食
帆立貝

牛肉粒
牛肉粒味道正常

大蔥豬肉串

豬肉唔太乾,可以一試
墨魚咀

伏之推介一:墨魚咀
兩個字講哂-難食!😖
日式煮螺

伏之推介二:日式煮螺
又一經典之作,螺肉過稔加不知明嘅醬汁味
本人唔識欣賞
天婦羅
不過沒有點天婦羅嘅醬汁,有會更好

酥炸芝士沒想像中好食
朱古力棒樣子可愛,但蛋糕過熟唔流心
如果流心d朱古力醬應該好好食

大蔥豬肉串
  • 燒菠蘿
  • 三文魚刺身
2015-01-12 6811 瀏覽
有朋自遠方來,又是眾老朋友一聚的時候。是日的老朋友從馬來西亞來,後知後覺才知道他來是為了參加另一對老朋友的小型婚禮。而婚禮前的一天,我們一班老同學,於銅鑼灣聚首,問一問馬來朋友想食什麼? 日本菜,又是日本菜,我招待過不同的東南亞老朋友,每一次、每一位到香港,問他們要食什麼時,都是清一色地大叫日本菜,原來香港美食,對東南亞朋友來說,香港的日本菜,永遠是第一位。選餐廳的重任就交由一位哈日的朋友做決定,而大家約會的地點早已選定了銅鑼灣,而朋友決定帶大家食放題,於是,我們就來到銅鑼灣的《滿屋日本料理》。能臨時臨急,即日吹雞,都約到6個人出黎,的確不是一件容易的事。而《滿屋》知道我們一行8人,當中包括小朋友,所以他們安排我們坐在包箱房內,一間房,兩張大檯,兩檯客,一邊是純正港女港男,一邊是我們一班7、80後大叔,大姐,不過大家都有一個哈日的心,再加上小兒成日走過去撩姐姐玩,當時當晚,我們感覺到,大家為了食,是沒有年齡隔膜的。食放題的第一件事,當然是毫不自制地把點菜紙上的東西全剔,而當我們點上足夠份量的刺身時,一大盤刺身船一口氣端過來。不過,以香港人食刺身的習慣,吃的都離不開三文魚,吞拿魚,帶子同

放題的第一件事,當然是毫不自制地把點菜紙上的東西全剔,而當我們點上足夠份量的刺身時,一大盤刺身船一口氣端過來。不過,以香港人食刺身的習慣,吃的都離不開三文魚,吞拿魚,帶子同甜蝦。

食落,肉沒有雪藏的水味,作為一間大眾化的放題料理,已經過得去的,甜蝦蝦頭帶黑並不是不新鮮,只是蝦的內臟而已,入口時,感覺到蝦身的甜美,肉質滑,算是不錯的。三文魚肉香口,吞拿魚是有味的,而帶子也是既甜又滑。吃入口,雖知道這不會是什麼上等的生魚片,但感覺上是能夠令我們滿足的,畢竟我們是日不是單吃魚生嘛。
壽司,是簡單而又難出錯的。出來的壽司,看得出是手握的,而魚肉就同刺身船的分別不大。
熟食的火灼壽司,也是有板有眼的,半熟的蝦,半熟的魚,感覺到有香味但肉質又保持到生食時的滑,不錯。
我們散叫了好多小食,多到不能盡評。先有這一個照燒帶子,連著裙邊的,加上照燒醬,也是夠美味的。
沙律,是西式而帶點和風的沙律,有蟹肉,有蝦子,鮮甜帶咸香,簡單食品,沒有令人太失望。
蛋,是流心的半熟蛋,蛋黃是溏心的,若是有一碗白飯相伴隨,更是美好。
手卷,有魚肉,有蟹柳,有吞拿魚,選擇豐富。我們叫到每人超過了一件,但上檯後才發現,一條手卷係可以好飽肚的。
串燒是《滿屋》其中一樣最精彩的食品,燒雞翼,不用說,是人人都喜歡食的東西,另外的燒豬腩肉也是夠好味,說美味的話,其實似港式燒烤多一點....
炸物,有炸蠔,炸蝦餅,炸得香口香脆,沒有任何需要批評的地方。而蠔更加是可以一小讚,因為夠肥美。
而炸芝士球,算是萬眾期待的一款食品,外層脆,內裡軟軟,惟是不夠香。
最後,有一個牛肉鍋,不過到那一個時候,大家都吃到超過100%飽了,我輕輕地試了,牛肉很香,慢慢用熱湯把蛋浸熟後顯得份外的香滑,味道甜甜的,很《和民》的味道。
飲品是任叫的,大家都狂叫這一罐細細的樂天汽水,在放題店任飲沒問題,但要我花錢買,我不會...
甜品一人一份,一人一杯。一人一杯的,是《Haagen-Dazs》雪糕,有士多啤梨、朱古力同雲呢拿三個味道,雖是一人一杯,但圍埋,是值回票價的。
食物太多,不能盡數盡評,是食日式放題的一個得點,而且上到亂晒龍,上了不少好像我們沒有點過的東西及我們要的東西沒有來,這亦是一般放題店的特點。開心一晚老朋友聚舊勝於一切,而食物的質素,我們是擺在第二位的,不過,這《滿屋》的食物出品,感覺上好過好多位於佐敦旺角的放題店,這也是值得我們去開心的。
2014-11-30 11543 瀏覽
同朋友去銅鑼灣食飯,好奈冇食過放題,早一日打電話訂位,食8點9時。去到時赫親,人頭湧現,條隊係地下登記後,排到轉角,不過不用十分鐘便入座。一坐落便立入單,幾分鐘後,海膽手卷先上埸,一淡就吃了一半,海膽鮮味,飯又不太多剛剛好,當然主角出場刺身,三文魚,吞拿魚,油甘魚,帶子,甜蝦,角螺。入口鮮味,剌身保持低温,所以能保持鮮味係好重要,當然要加碼,串燒塩牛舌,羊鞍,鯖魚,曰本番薯,壽司,再來蟹粥,粥底棉,有蟹味,鐵板帆立貝,大大粒,當然不能小得鐵板雪花牛柳粒。好味到唔得囗,經過不停進食近個半鐘,已近尾聲甜品,豆腐花,同焦糖布丁。最後一人一杯Haagen-Dazs,非常滿意。值得一囋,員工工作有禮又快手。

題外話/補充資料: 今次因為喉嚨有少少不爰,未能吃天婦羅,下次再試。
2014-11-28
10 分鐘 (堂食)
  • 剌身,燒牛舌,鐵板雪花牛柳粒。
今次係我第二次去滿屋食放題,第一次去就已經覺得呢間野好好,估唔到呢間餐廳除左可以保持到準之外,令我意外既係佢地會不定時推陳出新,資量更係有保證,今次我同另外三個朋友去,三日前打電話訂8點半, 一去到就左一陣就可以入去,算係幾快,坐定後就開始落單, 刺身方面首推三文魚刺身,帶子, 甜蝦, 其中帶子係新推出既, 十分鮮甜而且大大粒,另外必點既一定係象拔蚌刺身,鮮甜有口感,壽司方方面, 我地點左三文魚腩,火炙海膽黃金蝦同蟃魚壽司, 全部都好好味, 熟食方食就推介芝士年糕,吉列蠔同芝麻雞翼,本人最鍾情滿屋既燒羊鞍,第二度食唔到,好好味
今次係我第二次去滿屋食放題,
另外必點既一定係象拔蚌刺身,鮮甜有口感,
2014-11-08
  • 三文魚刺身
  • 帶子
  • 甜蝦
  • 象拔蚌刺身
  • 三文魚腩
  • 火炙海膽黃金蝦
  • 蟃魚壽司
第一次到銅鑼灣吃放題 比朋友介紹這間滿屋 平易抵食 所以二人行去試試這間放題 一開始點了刺身 他們都說三文魚很新鮮、夠厚肉又大!蝦都好大隻好鮮甜,同埋好少可放題有象拔蚌點嘛,於是立即追加第二輪刺身。由於要試其他食物,這次主加追加三文魚、蝦、象拔蚌、帶子、螺肉。 可惜不記得拍照啦~ 之後點了不少熟食,不過主要都是我食,特別推介這裡的sushi,飯仔細細又有咬口,我們三個人都點了40件左右!再來就是炸物 點了這幾樣 其他的很好吃 但特別推介的就是芝麻雞翅 外脆內嫩 一定要吃這個 其他的就是這幾樣了 這個又是很好吃 牛粒 一的都不乾身 一咬很多肉汁 又很野味最後吃得太飽了 想也想不到點解放題都可以有Haagen Dazs食 這次真的很滿足吃得 這次真的沒有介紹我 我一定再來吃 下次要約一大班人來吃個夠 1
可惜不記得拍照啦~

再來就是炸物 點了這幾樣 其他的很好吃
但特別推介的就是芝麻雞翅 外脆內嫩 一定要吃這個

2014-11-07
  • 刺身
2014-10-27 10790 瀏覽
日本野一向都受香港人歡迎,三五知己想hea下又抵食既當然會選擇放題今次同朋友去左銅鑼灣滿屋,由於要就放工時間,所以我地去食8:45個一輪,先食刺身是常識吧,刺身好新鮮又甜,除左三文魚,甜蝦玉子,角螺,仲有吞拿魚腩,油甘魚,真鯛刺身,仲有帶子刺身等等,花多眼亂,就每樣黎幾份!沙律小食都唔小得,選擇多,份量又夠,溫泉蛋都可以食多幾隻。燒物款式亦不小,香草羊鞍,焗廣島蠔,有機菠蘿,有機蕃薯仔同牛舌都好好味炸物方面都係普通的天婦羅,特別小小既推介有炸紫心香芋丸,長腳蟹棒天婦羅,脆粉唔唔太厚!讚!一品料理方面選擇唔少,最特別係連蟹粥都有食物種類好多,飽肚既壽司手卷都無乜食到,不過不得不提的有蟹肉蟹羔手卷,蟹肉清甜蟹膏甘香,口感豐富,另外稻庭烏冬都有冷或熱可供選擇。甜品方面除左有哈字頭雪糕,仲有兩款芝士蛋糕,豆腐花,焦糖布丁,朱古力杯等等。飲味除了可以選擇汽水,啤酒,更有樂天的飲品,包括忌廉溝鮮奶,韓國檸七,士多啤梨鮮奶及蘆薈特飲,真係高成本既重點推介。如果中意食清酒,仲可以用優惠價買!
沙律小食都唔小得,選擇多,份量又夠,溫泉蛋都可以食多幾隻。
一品料理方面選擇唔少,最特別係連蟹粥都有
如果中意食清酒,仲可以用優惠價買!
2014-10-21
2014-10-24 9792 瀏覽
一班人一齊一肚餓諗去邊度食 一定係諗放題🍣🍤今次去左銅鑼灣滿屋 4個人唔曬等即入坐一坐低即刻嗌佢一輪刺身嗌左三文魚 吞拿魚 帶子 螺 甜蝦算厚切 無咩唔新鮮既味帶子同螺好甜 唔掂豉油一樣正!另外亦叫左唔少天婦羅全部熱辣辣唔算太油膩放左一陣再食都無出哂油特別推介串燒牛舌👍👍👍好林好惹味雞軟骨都唔差 但略嫌太乾身同硬朋友哥哥推介焗蠔.但朋友評語就麻麻話好漏同細隻最後甜品方面推介迷你焦糖布甸😋好滑 細細杯食幾多都得 食到漏嗌番啲凍野隔一隔又可以衝次過😁😁😁其他既話仲有oreo cheesecake(軟身) 無咩oreo味同意大利芝士餅(一般 仲鹹鹹地)意外驚喜!!!!!埋完單就送一杯迷你裝haagendazs雖然得最普通既雲呢拿 朱古力 同士多啤梨揀但一樣正!!!!!最後埋單約$200/人
一班人一齊一肚餓諗去邊度食 一定係諗放題🍣🍤
今次去左銅鑼灣滿屋 4個人唔曬等即入坐

一坐低即刻嗌佢一輪刺身

三文魚 甜蝦 螺 吞拿魚 帶子

嗌左三文魚 吞拿魚 帶子 螺 甜蝦
算厚切 無咩唔新鮮既味
帶子同螺好甜 唔掂豉油一樣正!

另外亦叫左唔少天婦羅
全部熱辣辣唔算太油膩
放左一陣再食都無出哂油

特別推介串燒牛舌👍👍👍
好林好惹味
雞軟骨都唔差 但略嫌太乾身同硬

朋友哥哥推介焗蠔.但朋友評語就麻麻話好漏同細隻

最後甜品方面

意外驚喜!!!!!
埋完單就送一杯迷你裝haagendazs
雖然得最普通既雲呢拿 朱古力 同士多啤梨揀
但一樣正!!!!!

最後埋單約$200/人
三文魚 甜蝦 螺 吞拿魚 帶子
2014-10-11 10088 瀏覽
今日同個FD去行街,咁岩大家口痕都想試下日本野,最尾就去左呢間滿屋啦,成日都見到佢既廣告。佢地方都幾大,但張檯好窄,坐又坐得唔舒服,好多時放左幾碟就已經唔係好夠位,佢上菜又上得快BOR,所以會搞到食得好趕。不過佢D刺身都唔差,尚算新鮮,但選擇就唔算多,計計埋埋好似都係得十樣到。但對於我黎講,三文魚擁有新鮮三文魚味已經系最好不過因此不斷追加不過佢最正既係D炸物,天婦羅炸得好香脆,隻蝦又大隻,雖然唔夠熱。。。。但系食物非常開口,沾上醬汁,真系一級棒不過講到最吸引既當然係最尾既haagen-dazs雪糕,雖然只有三隻味同只可以食一盒,但對於放題黎講,我寧願食一盒貴既,都好過任食某牌子的
因此不斷追加
雪糕

雪糕
2014-10-07 9044 瀏覽
今日咁岩出開港島,就叫左女朋友過黎銅鑼灣睇下有咩好食。佢就話想食放題,但搵左好多間都冇位,就搵到呢間叫滿屋既,就諗著去試下。去到之後一開始就叫下D刺身試下先啦,佢比足數,你寫10佢真係比足10舊你,而且你叫得多既時候仲會有個好有霸氣既盤用冰鎮住佢D刺身幾新鮮,我試左既舌拿魚腩同埋帶子都好冧,唔會話太硬。舌拿魚腩非常厚切,顏色紅潤; 帶子大大粒非常鮮甜。仲有我最鍾意既三文魚刺身,唔洗沾豉油已經覺得好鮮甜另外因為我自己好鐘意食枝豆,就叫左個試下,不過就冇咩驚喜,普普通通,都係同自己屋企洽個D差唔多。生蝦仲大大隻好多肉,都幾爽口彈牙但系略嫌冇咩蝦既鮮味另外佢鋪頭我覺得比較特別係佢最尾會一人比一個雪糕你地,都算係令到女仔瘋狂既野黎既。埋單個時每個人差唔多二百幾到,比一般放題略貴但我覺得都抵食。
刺身 枝豆
刺身
生蝦仲大大隻好多肉,都幾爽口彈牙
但系略嫌冇咩蝦既鮮味

2014-09-12