2017-10-18 192 瀏覽
今晚去左食放題,好耐冇食啦,約左班朋友一齊傾一齊食。呢間係觀塘,好方便,先講下刺身,有我最愛嘅帶子,大大粒好鮮味,三文魚都吾錯冇雪味。手卷我必食海膽手卷,每次上碟都即食,咁紙菜就仲會脆卜卜,海膽都吾少,好鮮甜,一共食左兩三件丫。至於壽司,佢有好多特色壽司,例如芒果沙律大蝦壽司,海膽醬黃金蝦等,都幾特別,傳統嘅花之戀都有,都好味。最近天氣涼涼地,嗌個辣酒煮大硯都正,辣辣地好惹味。最後食埋個甜品bar 雪糕等,飽到暈,好滿意。
今晚去左食放題,好耐冇食啦,約左班朋友一齊傾一齊食。

最近天氣涼涼地,嗌個辣酒煮大硯都正,辣辣地好惹味。

最後食埋個甜品bar 雪糕等,飽到暈,好滿意。
2017-10-18 213 瀏覽
呢間位於觀塘呢間極尚大瀛喜,開左咁耐都係第一次嚟食,我個日去$250內,見佢有特別優惠時間,$200內都有,不過見就可能要早少少,都好抵食。抵還抵,食物質素都吾錯架,放題緊係食刺身先,落單上碟都算快,漏單情況都冇乜,係咁食刺身,食左2round,三文魚,劍魚腩,帶子,油金魚,甜蝦都好正。新鮮美味。再嚟就食左創作料理,有芝士鰻魚玉子燒,熱辣辣上碟好香芝士味吾錯丫。仲有香葱鵝肝壽司都幾特別,吾錯。牛油帆立貝,大大粒,上碟好香,吾錯丫,吾會煮得太老,仲好滑,好食。仲有韓式炒墨魚咀,好食丫,辣辣地,好香口。甜品係自助bar出去自己拎,一般嘅cake都有,細細粒可以食多幾種味道,今餐食得好滿足丫。

2017-10-16 217 瀏覽
好開心好姊妹小貓咪特意請我來食放題,因為大家都係觀塘附近返工,所以放工就來這裏一試。大概六點多到達,已見有十枱八枱人客食緊,另一旁邊位置還有個小食區,包括:前菜,沙律菜,生果,甜品,雪糕,紙包/罐裝飲品等無限量供應,然而我們一坐下都立刻打開本字典咁厚既點菜簿剔剔剔,刺身,壽司,卷物,天婦羅,串燒,炸物,鍋物,粥品烏冬...任君選擇。我們點了北寄貝,帶子,劍魚腩,虎蝦刺身,都很新鮮,只是帶子及虎蝦略為細小,其中看到火炙壽司款中有椒鹽左口群邊,好姊妹小貓咪極力推薦左口群邊是很好吃的,🤤🤤所以我都試一舊,用火槍火炙過後群邊油份渗出,很甘香,😍😍配合壽司飯一起食感覺不會太油膩,剛好中和了!其餘的如帝皇蟹棒壽司,牛油果軟殼蟹卷、炙燒芝士大蝦卷、黑松露蟹肉軍艦則味道尚可,不過不失。接住還試了一口芝士,形狀是三角形,一咬開很鬆化,而且還熱辣辣的,應該是即炸,炸粉不厚薄薄一層包住整舊芝士,沒有多餘的粉漿,好好食,馬上再追加多幾件。😍😍然後就是到外面放置的小食區,也有很多選擇,粟米白汁釀冬菇、炒西蘭花、炸脆薯角、蛋撻、台灣腸、章魚丸、熟蝦、冷盤黑木耳青瓜等小食,炸脆薯角是新鮮炸剛出爐,雖然很熱氣,但仍忍
好開心好姊妹小貓咪特意請我來食放題,因為大家都係觀塘附近返工,所以放工就來這裏一試。大概六點多到達,已見有十枱八枱人客食緊,另一旁邊位置還有個小食區,包括:前菜,沙律菜,生果,甜品,雪糕,紙包/罐裝飲品等無限量供應,然而我們一坐下都立刻打開本字典咁厚既點菜簿剔剔剔,刺身壽司,卷物,天婦羅,串燒,炸物,鍋物,粥品烏冬...任君選擇。

然後就是到外面放置的小食區,也有很多選擇,粟米白汁釀冬菇、炒西蘭花、炸脆薯角、蛋撻、台灣腸、章魚丸、熟蝦、冷盤黑木耳青瓜等小食,炸脆薯角是新鮮炸剛出爐,雖然很熱氣,但仍忍不住食了很多。

我們坐的位是二人位很細,都擔心張枱不夠位放食物,但職員很有效率,👍🏻👍🏻每食完一碟隔幾秒已來收走碟,不會讓你堆到一枱滿沒空間,而且每個職員服務態度很好,見到你剔緊紙仔,便很主動過來問你是否已點好,可以幫忙先拿去下單,完全不會受冷落等很久都沒有人理會那種。

是晚全場爆滿,臨走時還看到門外企著人龍排隊等。真的很多謝好姊妹小貓咪今晚的邀請,希望我們下次再來食過。👍🏻👍🏻😋😋

2017-10-11
2017-10-16 205 瀏覽
之前一早book 左食放題, 本身還擔心8號颱風開唔開., 打去confirm 開了便照舊去啦 打風的晚上8:30 pm , 依舊好多人呢!! 店內的裝修modern 別緻, 不過被安排的二人座位有點窄, 出入容易碰到隔離枱 食物上得很快, 抵讚, 飲品有熱的紙包飲品, 很貼心呢。餐廳仲提供大型的自助沙律吧、前菜小食、乳酪雪糕雪條甜品、同多款飲品, 真係食呢d都半飽。 刺身拼盤 -三文魚, 劍魚腩, 油甘魚,肥美新鮮, 赤蝦甜蝦我的最愛也好好味, 整體刺身也好好, 新鮮無雪味壽司類 :fusion 壽司特別推介蔥拖羅蓉軍艦, 芝士鰻魚玉子燒, 極尚花之戀咖哩炒蟹: 不過不失, 蟹偏細所以無咩肉食炸物 :天婦羅蝦, 南瓜, 蟹´棒也炸得好好,不油膩 ,香脆, 唔厚粉牛舌, 牛仔骨 惹味唔’’ 鞋”最特別居然有花膠冬菇食 , 可以補充膠質呢好可惜 我們主食也未點已吃飽投降了 , 下次一定要試試蟹肉, 牛乳海鮮鍋和牛尾呢

咖哩炒蟹: 不過不失, 蟹偏細所以無咩肉食

牛舌, 牛仔骨 惹味唔’’ 鞋”

最特別居然有花膠冬菇食 , 可以補充膠質呢

2017-10-16 211 瀏覽
一向都知道觀塘opc多日式放題餐廳,但係今次都係第一次黎食。一行入餐廳就覺得鋪面非常之大,足足覆蓋左全層,裝修仲好有氣派。刺身刺身魚切得好厚身,唔係薄薄一片,色澤仲好鮮豔。我最欣賞係佢既油甘魚同劍魚腩,入口好夠魚油香,非常肥美。火炙壽司火炙壽司既賣相好靚,尤其係鹽燒三文魚壽司經過火炙過後更加帶出油脂香,再配上淡淡既海鹽鹹香,變後非常香口。海膽手卷海膽既味道算鮮甜,不過份量略嫌唔夠,如果可以再多返啲就更好啦。至於壽司飯既份量亦唔多,以放題黎講算係適中。黃金醬燒帆立貝焗到熱辣辣,上面仲鋪住滿滿既沙律醬同芝士,酸酸甜甜好開胃,至於帆立貝都幾大隻,肉質爽口。另外餐廳既自助食物吧,飲品櫃同甜品櫃既選擇繁多,仲提供埋frozen yogurt,質地滑身濃稠,味道濃郁足以媲美平時係出面置既froyo,幾有驚喜。

刺身

火炙壽司

海膽手卷

黃金醬燒帆立貝

約左朋友食呢間放題,友人勁讚,一於食到佢盡興。佢預早訂了枱,一到環境好大好好Grand,好似去左酒店食自助餐咁,卡位又大又豪華,其實都有D入左澳門賭場咁。好多選擇,壽司、軍艦、創作或火灸壽司、串燒、天婦羅、一品料理、主食,呢一刻真係令人有選擇困難症。外面又有D自助Bar,食下冷盤小食,個日式小丸子同辣味薯角幾好味,涼伴雲耳都好食又清新。飲品櫃好大好多野揀,菓汁先生、道地綠茶、樂天菓汁都有,真係好正!熱飲都有? 女士拍凍飲都照顧到啊!當日食左個一品料理-咖喱蟹,蟹好鮮,夠大隻多肉,咖喱汁夠香夠辣,最愛是創作料理極尚花之戀和雙色親子花,D三文魚腩好新鮮,味道好好,另外芝士鰻魚玉子燒,溶芝士原來同帶燒汁的鰻魚咁夾,口感極佳,必食。那晚還有辣酒煮花螺,我最愛吃螺,用辣酒煮極有避風塘Feel!燒物中羊架好食,夠香少少羶咁,食了三轉,都係咁正。炸物芝麻雞翼好味,又香口又嫩滑多汁,但油左D。榴槤炸蛋係我最愛,炸到榴槤香氣出晒,外面又香脆,友人話咪攪佢,但我就愛死佢。呢間壽司好新鮮,整體不俗,同和X有得比。最好開心就係甜品時刻,甜品多野揀,馬卡龍和木糖布丁好食,其他OK啦。其實300有找,食到係酒店
其實300有找,食到係酒店都食到的美食,已經好滿足,我決定以後平食呢間放題,唔食咁多酒店自助啦。
2017-08-24
2017-10-13 168 瀏覽
又黎觀塘食好西啦諗起放工可以同朋友大吃大喝番工都特別醒神 做野好似特別有幹勁生活不容易呀所以總要找些自己認為幸福的事去做找些想吃的東西去試有期待,才有動力呢今晚約左朋友食放題兩個唔同性別既人,有著差不多的性格「冇所謂」係我地兩個既口頭禪,經常選擇唔到食什麼,去邊食。所以食放題就最perfect -依間網上食評唔錯,性價高,質素高朋友又係觀塘番工,所以一於食依間啦1830 黎到餐廳好多人呀!唔緊要,我地有book 台,侍應都好快安排到我地入座🤤-好肚餓呀事不宜遲,叫野食😆一如往常,先叫最愛既刺身三文魚真係好好好好味又厚切又新鮮北極貝很爽甜油甘魚入口即溶 魚香味重Encore 左好幾轉-壽司🍣款色都多極上花之戀火灸左口魚長長的鰻魚都係我至愛滿口既魚香 令人難忘-炸物方面都很出色有我最愛既芝麻雞翼皮脆香口唔會炸到好油正😜-天婦羅亦很有水準虎蝦、蟹棒 即叫即炸即叫即炸熱辣辣,粉漿不會過厚有口感甜品及飲品都係自助形式個肚飽到就黎爆不過都整左杯乳酪雪糕試下質感幼滑 乳酪味重酸酸甜甜 反而好似感輕飽滯感🤤下次再黎過😉
又黎觀塘食好西啦
諗起放工可以同朋友大吃大喝
番工都特別醒神 做野好似特別有幹勁
生活不容易呀
所以總要找些自己認為幸福的事去做
找些想吃的東西去試
有期待,才有動力呢

今晚約左朋友食放題
兩個唔同性別既人,有著差不多的性格
「冇所謂」係我地兩個既口頭禪,經常選擇唔到食什麼,去邊食。
所以食放題就最perfect

依間網上食評唔錯,性價高,質素高
朋友又係觀塘番工,所以一於食依間啦

1830 黎到餐廳

好肚餓呀
事不宜遲,叫野食😆
一如往常,先叫最愛既刺身
三文魚真係好好好好味

皮脆香口
唔會炸到好油
正😜

天婦羅亦很有水準
虎蝦、蟹棒 即叫即炸
即叫即炸熱辣辣,粉漿不會過厚
有口感

甜品及飲品都係自助形式
個肚飽到就黎爆
不過都整左杯乳酪雪糕試下
質感幼滑 乳酪味重
酸酸甜甜 反而好似感輕飽滯感🤤

下次再黎過😉
2017-10-13 168 瀏覽
賺錢得來至在食唔會做守財奴呢講起食,都幾捨得架人生沖沖數十年,總要找些時候對自己好些今晚同好朋友食放題呢依間放題之前朋友試過話正,仲要唔貴見網上評價又咁高一於親身黎試下謝天謝地 好彩今日唔駛OT1745 黎到啦依間放題地點很方便亞太中心,係apm 附近餐廳環境又十分寬敞乾淨坐得食得舒服極尚 果然唔同d我地兩個係刺身狂熱派叫左好幾round 款色選擇都多同新鮮挪威三文魚、日本油甘魚很肥美象拔蚌、北海道帶子鮮甜我最愛既蝦都有三款很驚喜呢珍寶大赤蝦,大大隻,啖啖肉俄羅斯甜蝦,果然蝦如其名,最鮮甜虎蝦相對以上兩款,相對一般黃金醬焗帆立貝亦係另人再三回味本身很喜歡吃海鮮鮮嫩既帆立貝加上沙律醬同芝士去烤焗很香口呢新鮮既拖羅蓉壽司亦佔據了我既大胃一部分位置實在很好味蒲燒鰻魚亦很值得推介魚香味重,配上甜甜既醬燒汁很惹味排住食,唔記得影相tim飲品甜品係自助形式花多眼亂有我最愛既椰子水甜品又有最愛既yogurt 兩個大胃王今晚很滿足
賺錢得來至在食
唔會做守財奴呢
講起食,都幾捨得架
人生沖沖數十年,總要找些時候對自己好些
今晚同好朋友食放題
依間放題之前朋友試過話正,仲要唔貴
見網上評價又咁高
一於親身黎試下

謝天謝地 好彩今日唔駛OT
1745 黎到啦

依間放題地點很方便
亞太中心,係apm 附近
餐廳環境又十分寬敞乾淨
坐得食得舒服
極尚 果然唔同d

我地兩個係刺身狂熱派
叫左好幾round
款色選擇都多同新鮮
挪威三文魚、日本油甘魚很肥美
象拔蚌、北海道帶子鮮甜
我最愛既蝦都有三款
很驚喜呢
珍寶大赤蝦,大大隻,啖啖肉
俄羅斯甜蝦,果然蝦如其名,最鮮甜
虎蝦相對以上兩款,相對一般

黃金醬焗帆立貝亦係另人再三回味
本身很喜歡吃海鮮
鮮嫩既帆立貝加上沙律醬同芝士去烤焗
很香口呢

新鮮既拖羅蓉壽司亦佔據了我既大胃一部分位置
實在很好味

蒲燒鰻魚亦很值得推介
魚香味重,配上甜甜既醬燒汁
很惹味
排住食,唔記得影相tim

飲品甜品係自助形式
花多眼亂
有我最愛既椰子水

甜品又有最愛既yogurt

兩個大胃王今晚很滿足
2017-10-13 44923 瀏覽
今晚約咗閏蜜👭👭👯喺觀塘食放題放縱一餐!喺openrice 揀嚟揀去,見到呢間極上大瀛喜日式放題好評如潮,我哋就決定嚟試一下!👻👻一上到來已經見到好多人等位,所以建議大家最好預先book位☝🏻。等咗一陣就可以入座,呢個場好大,全層!樓底仲要好高,加上好華麗及好似宮廷嘅建築,好似置身於皇宮享用盛宴一樣咁!而座位又好舒服,一啲都唔覺得侷促!呢個真係要讚。因為平時去食開啲放題餐廳,座位都係非常逼夾,行出行入都會撞親人,好危險,但呢度一家大細老老嫩嫩來都冇問題。好!入返正題講返嘢食先,未揀嘢食,系出邊已經有大量嘅前菜,生果,壽司,冷盤,熟食,甜品,雪糕,雪條,冷熱飲品喺自助bar 可以食住先,講真,連選飲品都花多眼亂,因為有成五個大雪櫃裝咗不同類型嘅飲品,有韓國,日本等等特色野飲!淨係揀飲品都已經有選擇困難症!食物方面,基本嘅刺身、壽司、炸物、軍艦、鍋物、料理全部都有齊!呢度最特別嘅係有咖喱炒蟹&花膠炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱嚇親我,因為真係大大隻蟹放喺你面前,肉質鮮嫩,加上咖喱汁好滋味。而花膠炆冬菇簡直係出乎意料,每碟嘅花膠size係手掌咁大嘅花膠, 好多骨膠原嘅感覺但係又1一D都唔腥!簡直係
食物方面,基本嘅刺身壽司、炸物、軍艦、鍋物、料理全部都有齊!呢度最特別嘅係有咖喱炒蟹&花膠炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱嚇親我,因為真係大大隻蟹放喺你面前,肉質鮮嫩,加上咖喱汁好滋味。而花膠炆冬菇簡直係出乎意料,每碟嘅花膠size係手掌咁大嘅花膠, 好多骨膠原嘅感覺但係又1一D都唔腥!簡直係回本之選!
仲有就係牛舌牛仔骨同有啲樓囉都係推介之選,全部都係牛味濃度,肉質鮮嫩,我呢個牛魔王食到唔停得口!舔舌指數係10!
刺身壽司全部都係好新鮮,好鮮甜。
食到飽飽之後到甜品時間,甜品已經有好多選擇:有豆腐花,牛奶布甸,啫喱,自助軟雪糕乳酪,可以自己不停加好多款topping 上去,韓國蜜瓜雪條,mega朱古力脆皮雪條,連懷舊嘅孖條雪條都有,真係要帶多10個肚嚟先裝得落!
員工服務態度都好好,好快手落單同執碟,一張單都無漏,我哋兩個食得好開心!
下次一定會同埋一大班朋友再嚟擦過!😋😋😋😋
飲品
手掌咁大嘅花膠炆冬菇
咖喱炒蟹
2017-10-12
10 分鐘 (堂食)
 無限任食前菜
飲品
手掌咁大嘅花膠炆冬菇
咖喱炒蟹
2017-10-12 165 瀏覽
約了朋友一齊食放題吹水,呢間放題好近觀塘站😆😆 入到去見到好豪華裝修,訂左張沙發枱,好舒服。先去沙律Bar清清腸胃,好多沙律菜揀,蕃茄仔、豆芽苗、西式生菜、青瓜…好新鮮,千島汁味道好好!😍😍😍酸薑辣泡菜日本海草配菜也有得揀!叫了燒物-菠蘿、羊架、大蝦、牛排、牛舌和雞軟骨也十分可口,無雪味,香口又唔會乾👍🏻👍🏻👍🏻香蔥拖羅軍香蔥拖羅軍艦、山葵八爪魚軍艦、蟹籽軍艦和黑松露蟹肉軍艦都好好食💓💓辣酒煮螺好鮮好煙韌,避風塘FEEL啊!還有那個韓式冷麵好爽口。創作壽司如芝士鰻魚玉子燒係本人推介!刺身整體OK!😋😋😋天婦羅最好吃蕃薯仔天婦蘿,清甜啊。炸物如唐揚池魚仔、榴槤炸蛋和一口芝士都係香口,即叫即炸🤤🤤🤤重點係甜品BAR,當日大我最愛的杧果糯米磁和芝士蛋糕仔...好心到呢!其實重有好了野食咗,太多忘記了,真正讓我有選擇恐懼症了😆😆😆

2017-10-10 551 瀏覽
餐廳位處鄰近AMP的亞太中心,地點便利,但由於整座大樓主打飲食,我們在云云 的選擇中決定前來試一下他們的午巿放題。以$188 的午巿放題而言,這𥚃的飲品、甜品以至各式沙律菜和自助小吃亦算十分齊全。自助雪糕配料當中我選擇了喜愛的蜜桃味糖醬配上乳酪,味道自然!!飲品種類己相當齊全,甚至有比較冷門的玉泉MILKY SODA!!!實在難得但我選擇了最愛的罐裝檸檬茶,而小吃中的小章魚和泰式鳯爪等則相對遜色,小章魚的醬汁比較黏稠,而且沒有發揮章魚本身的鮮甜感;而泰式鳯爪雖然冰涼爽口,但卻略嫌酸味不足,如果能加一點辣度當然就更完美。壽司類;品質中規中矩,魚生類的壽司尚算鮮味十足,其中以海膽醬黃金蝦壽司,最值得推薦!!火炙類的則欠奉火燒魚類和牛肉內層油脂帶來的焦糖和燒烤風味,這也許與配料厚度偏薄有關!!熱食方面,以雞軟骨串燒、牛仔骨、羊架和牛舌串等為代表作,新鮮食材以簡單的調味便足夠;雞軟骨串以鹽燒為主,若雞肉的油脂多一點便更完美!!燒牛舌則中規中矩,因本人比較偏好厚身的牛舌的口感。整天最好的可能是牛仔骨和羊架,兩者均肉質嫩滑,而且肉汁和調味洽到好處,加上火侯控制沒有過火,實在不容錯過!用餐環境;
蜜桃味乳酪

自助雪糕及乳酪機和配料

小章魚的醬汁比較黏稠,而且沒有發揮章魚本身的鮮甜感;

壽司類;
海膽醬黃金蝦
花之戀

雞軟骨串以鹽燒為主,若雞肉的油脂多一點便更完美!!
雞軟骨串燒

燒牛舌則中規中矩,因本人比較偏好厚身的牛舌的口感。
燒牛舌
牛仔骨/羊架

東風螺

用餐環境; 整家餐廳的行人通道都十分寛闊,唯二人枱的桌面面積較小,加上與鄰座的距離十分相近,私隱度實在不足。反觀卡式座位則有相對獨立的空間,比較理想。

店員服務則彌補了桌面不足的缺點,店員收碟的速度奇快,加上上菜的速度高,實在挽回不少分數。

整體而言,作為午巿放題實在有不俗的性價比,可再ENCORE。
2017-10-09
燒牛舌
牛仔骨/羊架
東風螺
2017-10-10 589 瀏覽
戒左食放題大半年,今日卻為刺身同燒物破戒。要食有質素既魚生價錢唔平,倒不如比一兩百蚊食餐放題滿足口慾啦。今次揀左屋企附近呢間放題,整幢大廈都係食肆,酒樓 火鍋 cafe 放題 都齊哂,約觀塘上班族既朋友超方便的。Lunch 供應放題之餘仲有定食系列,所以一點左右已經座無虛席,最好預早book位先。入座之後侍應好殷勤叫我地下載餐廳既app落單,怕data爆佢地都有Wi-Fi架。起初覺得有少少麻煩,要登記會員又要scan QR code,後來發現都係㩒幾個掣。而且電子化可以睇到自己點左咩,有咩已上菜,仲無漏單既情況。刺身厚切又新鮮,好食到點左三次。特別要提素鮑片意想不到地好食,入味夠彈牙。仲有虎蝦結實挑埋腸添。除左刺身質素,衛生都好緊要。我見冰碎乾淨無溶雪,最怕外面既餐廳翻用冰碎食到肚子痛。自助區供應冷熱飲品同酒類,更有專人調配港式飲品。選擇多而且唔係平價貨色呢,茶都有四五款至岩我。旁邊有沙拉水果吧,餐前小吃吧,甜品吧。花之戀細細粒過口癮唔怕飽,露筍三文魚卷(無飯)入面有醃蘿蔔同沙律醬配搭幾新鮮呀~最後個件係芝士鰻魚甜蛋。黑松露蟹肉軍艦幽香陣陣,黑松露迷可以試試。推薦下面既京葱吞拿魚軍艦,

黑松露蟹肉軍艦幽香陣陣,黑松露迷可以試試。推薦下面既京葱吞拿魚軍艦,魚蓉顏色就粉粉地,好新鮮仲無魚腥味。

每次黎放題都要食幾粒炸芝士先滿足,好重芝士味的。芝麻雞翼剛炸熟特別多肉汁,皮薄調味夠。

燒比目魚燒乾左少少,但魚味唔差既。
蝦多士配煙肉大蝦沙律醬取代一般既蝦膠幾得意。

甜品以frozen yoghurt同蜜瓜雪糕取勝,我覺得比連鎖froyo店仲好味,雪糕好滑但唔會太快溶。
雪條無試到,甜品櫃入面既食物就中上啦,作為雪糕配料幾好既。

食方面好滿意,點菜之後唔洗等好耐就有得食。唯一意見係洗手間有點舊,如果裝修一下襯返門口就好啦。

下次唔太餓試下lunch set先

2017-10-09
午餐
  • 京葱吞拿魚軍艦
  • 炸一口芝士
  • 刺身
今日老婆約咗朋友去fever 淨番我一個咁啱個細女 難得又冇人約 😉又冇街去😉又冇嘢做😉 所以佢話可以 同我一齊撐枱腳 ,但係我個乖女只係最鍾意 日本餐! 如果要同我食日本餐,最抵都係要食放題, 因為我非常大食 ,所以今日就決定去食放題啦 😙個女話上次啲朋友帶佢去一間叫做“極尚大瀛喜” 話嗰度食物質素好高 ,而且非常新鮮 仲有 位於觀塘嗰間 仲係非常非常大添 佢話帶我去見識下囉 雖然我畀錢🙌但係佢話事✌ 冇法啦女大女世界!去到真係好大喎 有分幾個區域有沙律吧、冷盤吧 、熱盤、 飲品區、 甜品區、 小食區 應有盡有。 飲品仲有我最愛嘅椰子水, 呢樣唔係個個放題都有嘅 仲有我乖女最愛嘅乳酪軟雪糕仲有多款配料任供選擇刺身方面真係非常新鮮 我覺得 三文魚、北海道帶子、 俄羅斯甜蝦、 象拔蚌、 珍寶大赤蝦 、貴妃蜜汁鮑片 大家一定要試呢幾款 尤其是三文魚 肥大肉厚壽司方面鹽燒三文魚、極上燒原條宂子、醬燒極尚皇帝蟹棒 大家一定要試下呢幾款真係好惹味但係重頭戲嚟啦 鹽燒左口裙邊呢樣唔講得笑 非常非常甘香吉列炸蠔 、榴槤炸彈 、芝麻雞翼 😋呢三樣都做得非常出色尤其係芝麻雞翼 外脆內軟保留肉汁天婦羅炸蝦
今日老婆約咗朋友去fever
淨番我一個
咁啱個細女
仲有 位於觀塘嗰間 仲係非常非常大添
佢話帶我去見識下囉
雖然我畀錢🙌但係佢話事✌ 冇法啦女大女世界!
去到真係好大喎
仲有我乖女最愛嘅乳酪軟雪糕
仲有多款配料任供選擇

刺身方面真係非常新鮮
大家一定要試呢幾款
尤其是三文魚 肥大肉厚

壽司方面鹽燒三文魚、極上燒原條宂子、醬燒極尚皇帝蟹棒
大家一定要試下呢幾款真係好惹味但係重頭戲嚟啦
鹽燒左口裙邊
呢樣唔講得笑 非常非常甘香

外脆內軟保留肉汁
天婦羅炸蝦 、溫室南瓜天婦羅 、皇帝蟹棒天婦羅 都係唔錯嘅選擇 南瓜天婦羅非常
鮮甜

最後提醒大家
記住要去book位
如果唔係就好似我咁要等15至20分鐘囉

• 刺身
  • 芝麻雞翼
2017-10-09 265 瀏覽
下午12點入黎食都要排隊甜品款都有好多!不過 最緊要食緊係刺身壽司先啦!🌞🌞🌞飲品都勁多,啤酒,罐狀飲品,仲有新入既清熱飲(平時食其他放題無架)酸酸地極消滯🤣尼間放題改做down app落單,極環保 一直覺得放題成日到一張張咁寫好浪費紙 我大愛既yogurt有蜜瓜味,不過我中意原味的酸甜 有好多配料架壽司款都好靚 花之戀 三文魚都好新鮮 刺身厚切!一啲都唔馬虎鰻魚都勁好食!推薦大家食,又濃 味 又大大舊🤣烏冬係扁身,好煙韌😆😆😆😆😆

下午12點入黎食都要排隊

甜品款都有好多!不過 最緊要食緊係刺身壽司先啦!🌞🌞🌞

尼間放題改做down app落單,極環保
一直覺得放題成日到一張張咁寫好浪費紙

我大愛既yogurt有蜜瓜味,不過我中意原味的酸甜
有好多配料架

壽司款都好靚 花之戀 三文魚都好新鮮 刺身厚切!
一啲都唔馬虎

鰻魚都勁好食!推薦大家食,又濃 味 又大大舊🤣

烏冬係扁身,好煙韌😆😆😆😆😆
2017-10-08 220 瀏覽
今晚上來walk-in食放題,慶祝下朋友生日,食個飽。六點半上到來等了四個字就入得。一開始當然食刺身啦,新鮮大件,種類多。羊架入味好“林”,喜歡羊必食。炸物當然要食啦,除左海老別無他選。漿唔算厚,唔差。蟹粥麻麻,太淡。花膠喎,女士必叫,不過好多菜墊底,味道一般芝麻雞翼香脆,但唔入味一口牛,一般味,老,唔駛試。蟲草花雞絲湯,充料,必飲,雪糕就算吧啦。右手炸蠔就一般,脆口,一舊就算。小小朋友必食,所以小弟無食。如題一樣,打仗式放題,上菜快,食得快,走得快,個半鐘,快速選擇您想食的美食,但枱細上菜快,所以要少數而密密手寫單,當然要配合密密口啦,半小時前會叫您結帳,餘下半小時就cut單,聚餐傾計就唔好,快d食完快d走啦。

一開始當然食刺身啦,新鮮大件,種類多。

羊架入味好“林”,喜歡羊必食。

炸物當然要食啦,除左海老別無他選。漿唔算厚,唔差。

蟹粥麻麻,太淡。

花膠喎,女士必叫,不過好多菜墊底,味道一般

芝麻雞翼香脆,但唔入味

一口牛,一般味,老,唔駛試。

蟲草花雞絲湯,充料,必飲,雪糕就算吧啦。

右手炸蠔就一般,脆口,一舊就算。

小小朋友必食
,所以小弟無食。

2017-10-06
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日