2017-10-09
今日老婆約咗朋友去fever 淨番我一個咁啱個細女 難得又冇人約 😉又冇街去😉又冇嘢做😉 所以佢話可以 同我一齊撐枱腳 ,但係我個乖女只係最鍾意 日本餐! 如果要同我食日本餐,最抵都係要食放題, 因為我非常大食 ,所以今日就決定去食放題啦 😙個女話上次啲朋友帶佢去一間叫做“極尚大瀛喜” 話嗰度食物質素好高 ,而且非常新鮮 仲有 位於觀塘嗰間 仲係非常非常大添 佢話帶我去見識下囉 雖然我畀錢🙌但係佢話事✌ 冇法啦女大女世界!去到真係好大喎 有分幾個區域有沙律吧、冷盤吧 、熱盤、 飲品區、 甜品區、 小食區 應有盡有。 飲品仲有我最愛嘅椰子水, 呢樣唔係個個放題都有嘅 仲有我乖女最愛嘅乳酪軟雪糕仲有多款配料任供選擇刺身方面真係非常新鮮 我覺得 三文魚、北海道帶子、 俄羅斯甜蝦、 象拔蚌、 珍寶大赤蝦 、貴妃蜜汁鮑片 大家一定要試呢幾款 尤其是三文魚 肥大肉厚壽司方面鹽燒三文魚、極上燒原條宂子、醬燒極尚皇帝蟹棒 大家一定要試下呢幾款真係好惹味但係重頭戲嚟啦 鹽燒左口裙邊呢樣唔講得笑 非常非常甘香吉列炸蠔 、榴槤炸彈 、芝麻雞翼 😋呢三樣都做得非常出色尤其係芝麻雞翼 外脆內軟保留肉汁天婦羅炸蝦
天婦羅炸蝦 、溫室南瓜天婦羅 、皇帝蟹棒天婦羅 都係唔錯嘅選擇 南瓜天婦羅非常 鮮甜
最後提醒大家 記住要去book位 如果唔係就好似我咁要等15至20分鐘囉