2017-10-15
約左朋友食呢間放題,友人勁讚,一於食到佢盡興。佢預早訂了枱,一到環境好大好好Grand,好似去左酒店食自助餐咁,卡位又大又豪華,其實都有D入左澳門賭場咁。好多選擇,壽司、軍艦、創作或火灸壽司、串燒、天婦羅、一品料理、主食,呢一刻真係令人有選擇困難症。外面又有D自助Bar,食下冷盤小食,個日式小丸子同辣味薯角幾好味,涼伴雲耳都好食又清新。飲品櫃好大好多野揀,菓汁先生、道地綠茶、樂天菓汁都有,真係好正!熱飲都有? 女士拍凍飲都照顧到啊!當日食左個一品料理-咖喱蟹,蟹好鮮,夠大隻多肉,咖喱汁夠香夠辣,最愛是創作料理極尚花之戀和雙色親子花,D三文魚腩好新鮮,味道好好,另外芝士鰻魚玉子燒,溶芝士原來同帶燒汁的鰻魚咁夾,口感極佳,必食。那晚還有辣酒煮花螺,我最愛吃螺,用辣酒煮極有避風塘Feel!燒物中羊架好食,夠香少少羶咁,食了三轉,都係咁正。炸物芝麻雞翼好味,又香口又嫩滑多汁,但油左D。榴槤炸蛋係我最愛,炸到榴槤香氣出晒,外面又香脆,友人話咪攪佢,但我就愛死佢。呢間壽司好新鮮,整體不俗,同和X有得比。最好開心就係甜品時刻,甜品多野揀,馬卡龍和木糖布丁好食,其他OK啦。其實300有找,食到係酒店
其實300有找,食到係酒店都食到的美食,已經好滿足,我決定以後平食呢間放題,唔食咁多酒店自助啦。