2020-07-13 46 瀏覽
我愛慢煮有兩家分店,月前吃了一次 ,一家在普慶坊,另一家在孖沙街,孖沙街餐廳有兩層,燈光很有感覺,很適合邊食邊傾,約了人要注意,不要去錯分店。疫情和不景氣持續,客人雖然也不少,但較三月時也略為減少;不過衛生意識依舊良好,員工均有佩帶口罩,這樣較令人放心。炸番薯條 ($28) Sweet Potato Fries (HKD28) 即叫即炸,香脆味美且較薯條健康。 安格斯頂級平鐵扒 ($138)Angus Prime Beef Flat Iron (HKD138) 吃的是原味,陣陣的肉味,肉質過得去,雖然牛扒不太大件,以這牛扒的價錢來說,性價比相當不錯。48小時羊後膝 ($138) 48 Hours Lamb Shank (HKD138) 儘管後膝是不是名貴的位置,但它可能是慢煮最好的部分之一。 將這個堅硬的羊肉部位慢煮48小時,使之嫩滑,多汁,也有肉味,既美味,也有着多重風味。紐西蘭印度淡愛爾 ($48) Seven Brews Too Easy (IPA) (HKD48) Tropical Fruit Notes & Hoppy (5.5%) (NZ) 紐西蘭黃金淡愛爾 ($48) G

即叫即炸,香脆味美且較薯條健康。

安格斯頂級平鐵扒 ($138)

紐西蘭黃金淡愛爾 ($48) Get Lucky (Golden Ale) (HKD48)
Tropical Fruit Notes & Hoppy (4.5%) (NZ)

慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕 ($30) White Wine Pineapple with Ice-Cream (HKD30)

抹茶雪糕配合慢煮白酒波蘿,除了清新外,也香程涼浸浸。

各款食品質素依然不錯,環境好,味道也好值得一來再來。
黃店介紹💛我愛慢煮 The Hangout Corner 一共有2間餐廳😚今次食果間係孖沙街店,另一間係普慶坊店!依間黃店真係好抵食,晚餐價錢唔算貴😆平平地食個西式晚餐(≧▽≦)/-24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉($98)依款係煙燻牛胸,肉質比較薄身🧡肉質唔算嫩滑😅配埋醬汁食都幾夾,不錯👍!-法式油封鴨髀👍🏻($88)一共有2隻鴨髀,肉質食落好結實,偏乾身!本身以為會偏鹹,但味道岩岩好🤩口感唔會好油膩,啖啖肉つ✧ω✧)つ-炸蕃薯條🍟($28)不得不試的炸蕃薯條(´。• ω •。`) ♡外脆肉軟,香濃的蕃薯味💓配黑松露醬或蕃茄醬都好夾( 〃▽〃)必點,即使凍左都係好味~-芝士溫泉蛋大啡菇🍄($28)將芝士片蓋住溫泉蛋,再放係大啡菇上面🥰賣相望落幾吸引😎一刀切開,D蛋汁就會流曬出嚟🤪口感豐富,大啡菇肉厚多汁(ノ´ з `)ノ-慢煮白酒菠蘿🍍配意大利雪糕🍨($30)個抹茶雪糕都幾好食⭐️而菠蘿上面放了一片焦糖菠蘿散發著香濃的白酒味💫幾特別°˖✧◝(⁰▿⁰)◜✧˖°-荔枝接骨木花特飲🍹($38)依杯飲落幾Fresh,有2粒荔枝肉✨味道清甜又爽口(„• ֊ •„)-比利時拉格啤😆($48)依款啤酒都

黃店介紹💛
今次食果間係孖沙街店,另一間係普慶坊店!
依間黃店真係好抵食,晚餐價錢唔算貴😆
平平地食個西式晚餐(≧▽≦)/

24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉($98)
依款係煙燻牛胸,肉質比較薄身🧡
肉質唔算嫩滑😅
配埋醬汁食都幾夾,不錯👍!
24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉

法式油封鴨髀👍🏻($88)
一共有2隻鴨髀,肉質食落好結實,偏乾身!
本身以為會偏鹹,但味道岩岩好🤩
口感唔會好油膩,啖啖肉つ✧ω✧)つ
法式油封鴨髀

炸蕃薯條🍟($28)
不得不試的炸蕃薯條(´。• ω •。`) ♡
外脆肉軟,香濃的蕃薯味💓
配黑松露醬或蕃茄醬都好夾( 〃▽〃)
必點,即使凍左都係好味~
炸蕃薯條

芝士溫泉蛋大啡菇🍄($28)
將芝士片蓋住溫泉蛋,再放係大啡菇上面🥰
賣相望落幾吸引😎
一刀切開,D蛋汁就會流曬出嚟🤪
口感豐富,大啡菇肉厚多汁(ノ´ з `)ノ
芝士溫泉蛋大啡菇

慢煮白酒菠蘿🍍配意大利雪糕🍨($30)
個抹茶雪糕都幾好食⭐️
而菠蘿上面放了一片焦糖
菠蘿散發著香濃的白酒味💫
幾特別°˖✧◝(⁰▿⁰)◜✧˖°
慢煮白酒菠蘿🍍配意大利雪糕🍨

荔枝接骨木花特飲🍹($38)
依杯飲落幾Fresh,有2粒荔枝肉✨
味道清甜又爽口(„• ֊ •„)
比利時拉格啤😆($48)
依款啤酒都幾易入口,幾好飲🍻

Name🏠:我愛慢煮 The Hangout Corner
Location📌:上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖(港鐵上環站 A2 出口, 步行約2分鐘)
價錢💰: 24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉($98),法式油封鴨髀($88),炸蕃薯條🍟($28),芝士溫泉蛋大啡菇($28),慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕($30),比利時拉格啤($48),荔枝接骨木花特飲($38)
24小時煙燻烤頂級安格斯牛肉
法式油封鴨髀
慢煮白酒菠蘿🍍配意大利雪糕🍨
2020-07-11 41 瀏覽
之前係太子食過呢間,今次同同事係上環出job 見到附近有呢間。提議收job過來食~.🌸牛油果芒果沙律 $ 68一大兜沙律,芒果+牛油果🥑 配醋汁。味道都幾唔錯。.🌸焗芝士通心粉 $28芝士味濃郁。.🌸牛油果真蝦仁串 $56大大隻蝦 28蚊兩串 我地叫咗四串。 好抵食.🌸 雞鎚4隻 $88雞鎚以慢煮嘅方式,煮至淋身且入味,咬落唔費勁。.🌸 西冷牛扒 $148主食必點,賣相一流。肉味濃郁,油花唔算多但分佈均勻。肉質鮮嫩,咬落唔韌。.🌸草莓窩夫配雪糕 $30性價比超高嘅甜品,推薦!!!!窩夫鬆軟度啱啱好,外脆內軟,配上草莓醬微甜,加上草莓雪糕,冇得輸!必點!.🌸澳洲檸檬青檸特飲 $38味道酸酸甜甜幾開胃。.
🌸牛油果芒果沙律 $ 68
一大兜沙律,芒果+牛油果🥑 配醋汁。味道都幾唔錯。

🌸焗芝士通心粉 $28
芝士味濃郁。

🌸牛油果真蝦仁串 $56
大大隻蝦 28蚊兩串 我地叫咗四串。 好抵食

🌸 雞鎚4隻 $88
雞鎚以慢煮嘅方式,煮至淋身且入味,咬落唔費勁。

🌸 西冷牛扒 $148
主食必點,賣相一流。
肉味濃郁,油花唔算多但分佈均勻。肉質鮮嫩,咬落唔韌。

🌸草莓窩夫配雪糕 $30
性價比超高嘅甜品,推薦!!!!

🌸澳洲檸檬青檸特飲 $38
味道酸酸甜甜幾開胃。

2020-07-02
  • 牛油卡真蝦仁串
  • 西冷牛扒
  • 草莓醬比利時窩夫配意大利雪糕
  • 燒露筍苗
  • US安格斯頂級西冷牛扒(小)
2020-07-10 29 瀏覽
我愛慢煮油封鴨脾慢煮48小時羊膝安格斯平鐵扒慢煮白酒菠蘿配雪糕價錢💲: $88/ $138/ $118/ $30好味程度😋: 4.4/5服務🍴: 3.5/5(自己落單)環境🗾: 3.8/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 3.8/5-而家流行食慢煮,之前一路食慢煮工房,今次就來到我愛慢煮🧐佢地裝修menu都好似,唔知係咪有慣呢。上環都有2間分店,呢間新的就係孖沙街,另一間普慶坊的都係係附近架!😛今次就主要叫肉😂-第一款係慢煮24小時油封鴨脾,佢有2隻,每隻都唔大,但味道幾特別😆 有啲似臘鴨咁,好鹹香,但唔會過鹹😂肉都唔柴。但因為肉唔多,可以成隻拎起食會爽啲😝 另一樣就叫左慢煮48小時羊膝,自己未食過呢部分,通常都係羊架,所以好期待🥳 好彩佢好好食!幾大隻得來肉好嫩,冇過熟,見我切落去啱啱好粉紅色就知好正!☺️ 仲要出面有層羊的油脂,好香😍好中意食羊的我好開心,佢又唔會太臊,可以接受!唯一係佢有小淡,但好食得出羊味😀-最後一款肉就係安格斯平鐵扒。呢款都唔錯。雖然冇得揀熟度,但佢地都煮得啱啱好,唔會韌👍🏻 每一舊都會食到。牛味正常,唔算好濃,但出面煎得好香🤓有用黑椒同鹽調味,最classic
我愛慢煮
油封鴨脾
慢煮48小時羊膝
安格斯平鐵扒
慢煮白酒菠蘿配雪糕
價錢💲: $88/ $138/ $118/ $30
好味程度😋: 4.4/5
服務🍴: 3.5/5(自己落單)
環境🗾: 3.8/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 3.8/5
最後一款肉就係安格斯平鐵扒。呢款都唔錯。雖然冇得揀熟度,但佢地都煮得啱啱好,唔會韌👍🏻 每一舊都會食到。牛味正常,唔算好濃,但出面煎得好香🤓有用黑椒同鹽調味,最classic的方法,配返杯荔枝梳打爽晒😚
食到最尾點小得甜品!所以就叫左慢煮白酒菠蘿配雪糕。雪糕係抹茶味,好正常😌佢的甜中和到菠蘿的酸!菠蘿超juicy,爆晒汁,食到小小的酒味。面頭仲有焦糖面,脆完再咬舊菠蘿,正😘 所以呢間如果大家放工來鋸下扒,飲下啤酒啱晒呀!😎
2020-07-10 35 瀏覽
Happy Friday 和朋友約了到上環吃飯她推找到了這一間高質黃店 — 我愛慢煮價錢實惠 感覺不錯 於是便來了試一試24小時法式油封鴨髀鴨髀肉質緊實 鴨味濃濃灑上了香草調味 一份有兩大隻自助區還有不同醬料可選 自行調較喜歡的味道炸蕃薯條黃返薯條炸得外脆內軟 入口香甜還配上了黑松露醬單吃或點上醬汁各有各風味 推薦燒露筍苗露筍苗幼細嫩口 吃下去爽口清甜和朋友都好喜歡焗芝士通心粉通心粉細滑彈牙 滿上加了滿滿的芝士來焗每一口都吃到芝士香味 不錯比利時拉格啤這一餐當然要點上啤酒來襯托這裏的啤酒款式挺多選擇了的這一款麥味較香 和這一餐很搭
Happy Friday 和朋友約了到上環吃飯

這一餐當然要點上啤酒來襯托
這裏的啤酒款式挺多
選擇了的這一款麥味較香 和這一餐很搭
2020-07-09 66 瀏覽
抵抵抵!平靚正!💞仲係自助形式所以不設加一👍🏻叫完一大輪,埋單心諗下?係咪計錯數呀,每人$200都唔使⁉️🕒🕑🐑🥩🦵🏻48小時羊後膝 $138✨perfecto: 48小時岩岩好✨嫩到呢肉骨分離又唔老✨冇額外醬汁同調味,羊香✨慢煮冇血水.🕒🪔🐷24小時煙燻五花腩 $98✨肉腩分明✨入口即溶☁️調味較咸,適合送酒.🧀🥬👶🏻芝士忌廉菠菜苗 $28✨芝士多到唔使錢咁勁邪惡✨個邊有烘乾芝士脆脆地好正✨菠菜出過水所以唔澀口.🍫🍰鹹焦糖朱古力布朗尼 $30✨鹹鹹地幾得意✨朱古力特濃✨兩種味好夾,食完都想叫多個😋.🍓🌷🍹荔枝接骨木花特飲 $38✨荔枝好甜✨soda底好fresh有淡淡接骨木味.🇳🇿🍯🍻紐西蘭黃金愛爾 Get Lucky (Golden Ale) $48✨handcrafted in Hong Kong 🇭🇰 ✨淡淡柚子香+麥味=清爽醒神.Like 社交平台仲一人送一隻溫泉蛋 ♨️🥚
抵抵抵!平靚正!💞
仲係自助形式所以不設加一👍🏻

🕒🕑🐑🥩🦵🏻
48小時羊後膝 $138
✨perfecto: 48小時岩岩好
✨嫩到呢肉骨分離又唔老
✨冇額外醬汁同調味,羊香
✨慢煮冇血水
🕒🪔🐷
24小時煙燻五花腩 $98
✨肉腩分明
✨入口即溶
☁️調味較咸,適合送酒
🧀🥬👶🏻
🍫🍰
鹹焦糖朱古力布朗尼 $30
✨鹹鹹地幾得意
✨朱古力特濃
✨兩種味好夾,食完都想叫多個😋
🍓🌷🍹
Like 社交平台仲一人送一隻溫泉蛋 ♨️🥚
鹹焦糖朱古力布朗尼
鹹焦糖朱古力布朗尼
2020-07-08 18 瀏覽
上環抵食又美味西餐~店鋪有多款手工啤任君選擇,炎炎夏日,首先order 兩支啤酒爽一爽先!比利時拉格啤 (HK$48)Larger ,酒精濃度正常,飲落有微微的甜味,加上一陣陣的果味散發,甜麥味,有乾爽口感。紐西蘭印度淡愛爾蘭 (HK$48)有陣陣的熱帶果味,又有陣陣的柚子香味,很重果香味,清甜微酸,易入口。牛油果芒果沙律 (HK$68)沙律好足料,有大量的牛油果及芒果,沙律菜新鮮,配上黑醋汁,酸酸甜甜,令人開胃。US安格斯頂級西冷牛扒 (HK$148 / 小)主打的慢煮料理,用慢煮的形式煮成的牛扒既能保持肉的香味,而且能鎖住肉汁。 牛扒約七成熟左右,切下去肉還有少少紅,但絕無血水滲出來。牛扒味道香,不會太韌有咬口。草莓醬比利時窩夫配雪糕 (HK$30)CP值頗高的一個甜品,$30一整份,兩個窩夫好鬆軟,淋上了少量焦糖及草莓醬,配上草莓雪糕,女仔必食甜品。
上環抵食又美味西餐~

比利時拉格啤 (HK$48)

紐西蘭印度淡愛爾蘭 (HK$48)

牛油果芒果沙律 (HK$68)

US安格斯頂級西冷牛扒 (HK$148 / 小)

草莓醬比利時窩夫配雪糕 (HK$30)

2020-07-07 28 瀏覽
之前食過間cafe嘅慢煮牛肉好好食所以對慢煮好有好感見哩間舖風評都唔錯又有分店 就想試下普慶坊店就喺新店附近不過哩間就腳好多所以揀哩度上咗幾級樓梯 等咗一陣先有位我地嗌咗一人燒烤set$138見咁多嘢食先百幾蚊覺得好抵就嗌咗朋友就食牛扒$148一上桌原來係用砧板上都幾特別 佢嗌small份量大概手板咁大味道唔錯我個燒烤set對比起嚟真係抵食好多有沙律🥗 又有醃車厘茄仲有安格斯牛扒 腸 同豬腩肉👍🏻👍🏻👍🏻我地仲嗌咗個燒蘆筍仔同蕃薯條蘆筍燒到好香蕃薯條又夠入味唔錯!我地嗌咗紐西蘭印度淡愛爾雖然唔知咩嚟但啤酒嚟講幾好飲個樽都靚
之前食過間cafe嘅慢煮牛肉好好食

雖然唔知咩嚟

但啤酒嚟講幾好飲
個樽都靚
2020-07-07 1378 瀏覽
📍 我愛慢煮 The Hangout Corner香港生活節奏咩都講求快,平時完全冇機會慢活享受生活。今晚同好耐冇見既中同食飯,決定去慢煮餐廳放慢一下,又可以傾耐d計聚聚舊。----呢間餐廳服務方面係半自助形式,所以唔收加一。每一樣嘅主菜價錢比起其他餐廳仲要平,一份牛扒只要百幾蚊,非常抵食。每樣野食份量唔算大,可以嗌多幾樣一齊share。----US安格斯頂級平鐵扒 $118好掛住英國既flat iron,等小編嗌返份回味下先,入口肉質好淋,由於係慢煮, 肉汁完全被鎖住,好juicy;有埋salt and pepper俾你自助調味,加少少岩鹽係更能帶出牛既鮮味,性價比相當不錯----8小時蜜糖香草烤雞鎚 4隻 $884件大大隻雞鎚都只係$88咋。係蜜糖烹調加慢煮之下,雞鎚肉好入味之餘,仲鎖實左肉汁可以保持到雞鎚嘅口感同埋味道 ,肉質好鮮嫩,推介。----牛油卡真蝦仁串 $28一碟2串,每串3粒蝦仁,好爽口彈牙,Cajun汁食落帶微辣,牛油和蒜粉調味煎得香口,有陣陣牛油香味----芝士焗通粉 #28都算大份,芝士幾多,味道濃郁。----草莓醬比利時窩夫配雪糕 $28草莓份量適中,窩夫嘅口
📍 我愛慢煮 The Hangout Corner

US安格斯頂級平鐵扒 $118
8小時蜜糖香草烤雞鎚 4隻 $88
牛油卡真蝦仁串 $28
芝士焗通粉 #28
都算大份,芝士幾多,味道濃郁。
草莓醬比利時窩夫配雪糕 $28
草莓份量適中,窩夫嘅口感脆脆地,配上自家製雪糕增加清新感
鹹焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕 $30
鹹焦糖醬同朱古力嘅味道好夾,對於唔太好甜嘅小編黎講係非常ok,brownie入面仲有杏仁片去增加口感,值得一讚!
荔枝接骨木特飲同水果茶
地址:上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖
工作壓力大,星期五約了朋友去我愛慢煮食晚飯。想享受下班後的悠閒慢活生活。我和朋友各點了個主菜Share食。我點了西冷牛扒。牛扒厚厚的,大大的一塊,但肉質好嫩,外層慢煮得焦香,裡層仍是粉紅色的嫩肉,沒有Overdone,肉味好濃。朋友點了法式豬鞍架。豬鞍架的肉質有點似豬頸肉,油脂甘香。配上餐廳獨特的調味,咸香有致。牛油卡真蝦仁串 蝦仁醮滿牛油醬去煮,一口一粒1爽彈大蝦肉,滋味無窮。芝士忌廉菠菜苗 芝士忌廉配菠菜苗是好新穎的配搭。第一次食可以拉絲的菠菜。芝士溫泉蛋大啡菇 搗爛半熟的溫泉蛋,蛋漿醮上芝士汁,令大啡菇的味道提升。2個女生最後當然要以草莓窩夫配雪糕作結。甜甜脆脆的窩夫,醮上半溶的草莓味雪糕球,是好甜蜜的感覺。
工作壓力大,星期五約了朋友
去我愛慢煮食晚飯。
想享受下班後的悠閒慢活生活。

我和朋友各點了個主菜Share食。
我點了西冷牛扒。
牛扒厚厚的,大大的一塊,
但肉質好嫩,外層慢煮得焦香,
裡層仍是粉紅色的嫩肉,
沒有Overdone,肉味好濃。

朋友點了法式豬鞍架。
豬鞍架的肉質有點似豬頸肉,油脂甘香。
配上餐廳獨特的調味,咸香有致。

牛油卡真蝦仁串
蝦仁醮滿牛油醬去煮,
一口一粒1爽彈大蝦肉,滋味無窮。

芝士忌廉菠菜苗
芝士忌廉配菠菜苗是好新穎的配搭。
第一次食可以拉絲的菠菜。

芝士溫泉蛋大啡菇
搗爛半熟的溫泉蛋,蛋漿醮上芝士汁,
令大啡菇的味道提升。

2個女生最後當然要
以草莓窩夫配雪糕作結。
甜甜脆脆的窩夫,
醮上半溶的草莓味雪糕球,是好甜蜜的感覺。
2020-07-07 19 瀏覽
之前試過一間慢煮覺得好有驚喜,呢間我愛慢煮都有聽過朋友覺得唔錯幾抵食,果然性價比幾高😙尤其係炸蕃薯條($28),廿幾蚊唔洗加一就有好大盆,仲要真係好好食😋外皮炸粉唔會太多,調味唔會太過,保持番蕃薯🍠自身甜味,厚薄適中,非常酥脆,平時中意食薯條多過蕃薯條嘅我都覺得呢度啲蕃薯條好食過薯條,加埋超香足料嘅黑松露醬😋Yum!48小時羊後膝($138)羊後膝我覺得係整得最滑嘅肉,羊肉唔會太酥,啲肉因為慢煮過好容易係條骨起出黎,中意點醬仲可以自己去攞啲芥末點下,仲惹味啲。8小時蜜糖香草烤雞鎚4隻($88)雞鎚好入味,醃料味道完全滲入雞肉,食得出食材準備唔馬虎,表皮烤得香香微焦,嫩滑雞肉咬落去超juicy.4個人一人一隻超適合😋芝士溫泉蛋大啡菇($28)芝士超大一塊好香😋溶溶地加上流心溫泉蛋超正🤤大啡菇調味令層次更豐富,而且大啡菇有啲汁爆出黎令成件事唔會dry.草莓窩夫配雪糕($30)甜品賣相好打卡able,窩夫好煙韌有咬口,配雪糕食一流。咸焦糖朱古力布郎尼($30)有少少咸焦糖配brownie令成件甜品唔會過甜,brownie朱古力味超重,好似食緊舊朱古力咁香濃,幾特別。紅酒梨配雪糕($30)第一

48小時羊後膝($138)

8小時蜜糖香草烤雞鎚4隻($88)

芝士溫泉蛋大啡菇($28)

草莓窩夫配雪糕($30)
甜品賣相好打卡able,窩夫好煙韌有咬口,配雪糕食一流。

咸焦糖朱古力布郎尼($30)

紅酒梨配雪糕($30)
第一次食紅酒煮梨,本身以為梨會煮到好淋,原來好爽口,原來整呢樣甜品都要少少技巧🙈就係唔可以太大火,如果唔係就會破壞果肉嘅texture同埋會變酸,呢個煮得好好,少少葡萄酒香令佢外面酸慢慢入面變甜,甜甜地帶啲香,呢個甜品配雪糕都係好match,而且賣相都好唔錯👍
2020-07-06 20 瀏覽
Found this cozy little place with unlimited alcohol and non alcohol package for just $98 per personAlthough it’s only for 1.5 hours but still a very good dealTried their juice cocktail and house wineDefinitely a night well spent Meat plate is also not priceyTried the duck confit which is in such a huge portionMeat is cooked just right and look pinkish in the middleIf u prefer more heavy palateFeel free to add extra saucing from the shelf Angus steak is full of spices and very yum
Definitely a night well spent
Meat plate is also not pricey
If u prefer more heavy palate
2020-07-04 675 瀏覽
今晚放工約咗朋友去上環 happy hour。Hangout corner 喺呢中西區好出名,好多上班一族經常chill嘅聚腳地,人氣非常旺盛,佢嘅 普慶坊 新開分店亦都喺附近!紐西蘭黃金愛爾Happy hour梗係飲番杯先 ! 呢度有 Irish Ale 愛爾蘭特色啤酒,冰涼解渴,有體輕清新柚子味!8小時蜜糖香草烤雞脆四隻慢煮雞腿,肉質和體積不會因烹煮易變形,保持原汁原味。調味出色,有蜜糖味道和淡淡的香草清香,肉質鮮嫩,軟滑有質感牛油卡真蝦仁串蝦仁串鮮味爽口彈牙,跟牛油和諧融合!獨食燒烤盤油煙燻安格斯牛肉、煙燻烤豬腩肉、紐倫堡腸、雜菜沙律、薯仔沙律、溫泉蛋、車厘茄、比利時窩夫!包羅萬有認真抵食, 個人十分喜歡他的薯仔沙律,入口即化,配沙律酸甜醒胃。比利時窩夫蓋上一層芝士,感覺厚實有飽足感!炸番薯條熱辣辣脆卜卜,有天然番薯甜味,配沙律醬突出香脆質感!焗芝士通心粉支香味濃有拉絲感覺 效果 通心粉軟硬適中。咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕朱古力味道濃烈,蛋糕鬆化,特別是加了杏仁片,增加了脆口感覺和清新味道。鹹 焦糖突出朱古力的回甘後勁,十分驚喜!全場免收加一,小食每碟都係三十零蚊左右,確係幾經濟實

紐西蘭黃金愛爾

8小時蜜糖香草烤雞脆四隻

牛油卡真蝦仁串
蝦仁串鮮味爽口彈牙,跟牛油和諧融合!

獨食燒烤盤

炸番薯條
熱辣辣脆卜卜,有天然番薯甜味,配沙律醬突出香脆質感!

焗芝士通心粉
支香味濃有拉絲感覺 效果 通心粉軟硬適中。

咸焦糖醬朱古力布朗尼蛋糕

全場免收加一,小食每碟都係三十零蚊左右,確係幾經濟實惠!

• 獨食燒烤盤
  • 炸蕃薯條
  • 牛油卡真蝦仁串
2020-07-03 26 瀏覽
今日同朋友一齊去上環試下依間幾出名嘅慢煮餐廳,我自己試過一次慢煮嘅嘢食後,就愛上慢煮依樣嘢,所以今次去食都好期待🤤。咁依間餐廳就要叫完嘢食俾咗錢先嘅,咁我地一行四個人就叫咗好多嘢食,但其實夾埋先每人~$200,非常抵食👍🏻。一嚟就嚟咗支氣酒先,依支係西班牙麝香有氣酒($188),四個人分啱啱好😂。飲落去偏甜,幾好飲👍🏻。跟住嚟咗個我地全場人都覺得好好食嘅炸蕃薯條($28),佢啲蕃薯條薄薄地,口感好脆,配上黑松露醬簡直一流🤤😂,諗返起都覺得好食👍🏻👍🏻。24小時煙燻頂級安格斯牛肉($98)都好快上咗🤤。睇落去好似細細份咁,但其實係因為佢卷埋咗咋😂,四個人分係啱啱好嘅👍🏻。賣相好靚,食落都好嫩滑同重牛味,調味啱啱好,唔會話搶咗主角嘅味道,正🤤。除咗慢煮牛,我地重叫咗塊細嘅頂級安格斯西冷牛扒($148)。其實佢話就話細塊,但其實已經係出邊餐廳嘅正常份量😂。味道幾好,而且生熟度啱啱好,好正🤤。如果覺得唔夠味,可以落啲茄汁/芥末,都非常好食🤤。甜品方面,我就試咗慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕($30)。我想講,佢地啲甜品真係超抵食😍😍😍。$30一個甜品真係冇咩地方做到,重要佢嘅質素真係唔曳。依個慢煮白

甜品方面,我就試咗慢煮白酒菠蘿配意大利雪糕($30)。我想講,佢地啲甜品真係超抵食😍😍😍。$30一個甜品真係冇咩地方做到,重要佢嘅質素真係唔曳。依個慢煮白酒菠蘿,係一塊好juicy嘅菠蘿配上焦糖。咬落去嘅時候,你會感覺到除咗好多菠蘿汁外,重會有少少白酒嘅味道,面上邊嘅焦糖令到成件事昇華哂。我超鍾意🤤🤤👍🏻👍🏻👍🏻。

餐廳嘅員工服務態度都好好,同埋環境幾靚,幾推薦大家嚟👍🏻👍🏻👍🏻。
又去到上環 shopping, 記得上次去了普慶坊我愛慢煮食午餐質素唔錯。 今次行到晚上, 記得孖沙街也有我愛慢煮, 於是就去試下晚餐啦見到餐牌有個 獨食燒烤盤 好似幾吸引 乜都有少小。嚟到見到就覺得非常豐富 有肉有腸 味道都有特色燒烤風味 又有薯仔沙律菜 溫泉蛋 芝士鍋夫 都係$138非常抵食蟹肉煙三文魚沙律($78)份量都唔少, 兩人做前菜都可夠食。48小時羊後膝($138)肉質非常鮮嫩 約五六成熟 好易切開 非常滋味。還叫了兩杯清爽唔錯嘅飲品,Gin 西柚(有酒)荔枝接骨木花特飲(有汽水)
見到餐牌有個 獨食燒烤盤 好似幾吸引 乜都有少小。

蟹肉煙三文魚沙律($78)
份量都唔少, 兩人做前菜都可夠食。

48小時羊後膝($138)
肉質非常鮮嫩 約五六成熟 好易切開 非常滋味。

還叫了兩杯清爽唔錯嘅飲品,
Gin 西柚(有酒)
荔枝接骨木花特飲(有汽水)
獨食燒烤盤
蟹肉三文魚沙律