2018-08-31 252 瀏覽
今日約了好友吃 lunch,由於太久沒見,想吃好一點!我們就去了 K11 附近的嵐山日本料理了!餐廳內的擺設已經很有日本風。師傅們很用心製作!一坐下就來了碗麵豉湯。很貼心 朋友點了火炙三文魚親子飯 - 每一份套餐都有前菜,漬物,沙律,茶碗蒸(日式蒸蛋)呢 三文魚好新鮮喔!而我就點了花魚生飯 - 有三文魚,帆立貝,油甘魚,牡丹蝦,白身魚,赤身,三文魚籽好豐富,魚生好新鮮。牡丹蝦又大又彈牙,勁鮮喔 蒸蛋好滑 甜品:綠茶雪糕 - 好喜歡這個綠茶雪糕,一點都不苦,但又帶有綠茶的香味,好滿足喔吃完這個高質魚生,我下次要來吃 Dinner

餐廳內的擺設已經很有日本風。

師傅們很用心製作!

麵豉湯

一坐下就來了碗麵豉湯。很貼心

火炙三文魚親子飯

三文魚好新鮮喔!

花魚生飯

好豐富,魚生好新鮮。

牡丹蝦又大又彈牙,勁鮮喔

茶碗蒸

蒸蛋好滑

綠茶雪糕

吃完這個高質魚生,我下次要來吃 Dinner
麵豉湯
茶碗蒸
綠茶雪糕
2018-08-31 107 瀏覽
自從上個月去完日本後就無食過日本料理,今次趁假日決定同朋友去享受一個十分豐富的午餐,正在搜尋餐廳時,我們剛剛經過這餐廳門口,朋友就建議不如試這間吧,我們被安排坐位後都急不及待睇午市定食有什麼選擇,每一個定食我都想食,掙扎了一段時間,最後我選擇了火灸三文魚親子飯,朋友選擇了花魚生飯落單後就立即送上熱熱的麵豉湯,我們一邊傾計一邊飲湯,我的火灸三文魚親子飯首先送到,真係一個超豐富的午餐定食!!有前菜,漬物,茶碗蒸,同好大碗的火灸三文魚親子飯!!前菜係我最喜歡的辣味螺肉,漬物浸泡得好味,令我胃口大開,茶碗蒸的蛋蒸得好嫩滑,真係好想無限添食!!火灸三文魚親子飯的三文魚真係很新鮮,魚肉色澤鮮明,肉質堅挺又光滑,口感不錯!!朋友的花魚生飯種類很多,完全覆蓋了整個飯!!翻開每件魚生都是厚切,而且牡丹蝦真的好大隻,下次再來一定要食花魚生飯,最後送上雪糕,有芝麻,綠茶同豆腐味選擇,我同朋友都選擇了綠茶雪糕,真的很好味!!這間令人喜出望外的餐廳下次一定會帶其他朋友再來!!
朋友的花魚生飯種類很多,完全覆蓋了整個飯!!
這間令人喜出望外的餐廳下次一定會帶其他朋友再來!!
午餐
2018-08-31 6297 瀏覽
今晚食至愛的日本菜。這裏是日本居酒屋的格局。我們坐在吧枱最裏面,談天也沒人打擾。見到有季節限定,我同朋友都好想吃。再加上這麼新鮮的刺身就在眼前,怎可能忍得了口?刺身:拖攞、油甘魚、北海道牡丹蝦、鯛魚。感覺就是:新鮮!入口即溶!吃得出每樣食材的原始味道!秋刀魚(左)、喜之次壽司(右)。秋刀魚第一次這樣吃法,竟然入口即溶,好好味。喜之次更是第一次聽和吃,肉質有點煙韌,有嚼勁,幾特別。串燒(左起):日本銀杏、日本黑豚肉、安格斯牛肉。銀杏即是白果,這個燒起來皮和肉質的口感分明,很有嚼勁。顏色鮮艷可愛,和我印象中的白果不同。日本黑豚肉有少少遜色,香口但有點鞋。安格斯牛肉燒得合到好處,外面熟透裏面帶點鮮紅,很鮮嫩。煎沖繩餃子。美中不足是有兩隻表層煎得過黑,餡料也不算豐厚。不過裏面的肉依然鮮嫩,可以用juicy來形容。日式炸雞。雞肉是鮮嫩,而表層的炸粉不厚,貨真價實。牛肉石頭鍋飯。一上枱就聞到陣陣香味。份量足。有很多菇類拌著吃所以一點也不膩。要加一。埋單每人差不多$600。雖然看似有點貴,但剌身和壽司好高質素,是值這個價的。
今晚食至愛的日本菜。

見到有季節限定,我同朋友都好想吃。

再加上這麼新鮮的刺身就在眼前,怎可能忍得了口?

日式炸雞。雞肉是鮮嫩,而表層的炸粉不厚,貨真價實。

2018-08-28
  • 刺身:拖攞、油甘魚、北海道牡丹蝦、鯛魚
  • 秋刀魚、喜之次壽司
2018-08-28 77 瀏覽
假期約朋友行街食飯經過K11,見到呢間旺中帶靜既日本餐廳,因為太耐無食日本野,所以無諗咁多就衝左入去,lunch set有8款,竟然8款我都好想食,真係好難選擇,最後我簡左三文魚親子飯,朋友就簡左北海道丼落單後好快就有湯飲,因為好味,熱辣辣既麵豉湯話咁快就飲完我既三文魚親子飯亦都來到,真係一個超豐富午餐,有前菜有沙律有蒸蛋,三文魚親子丼真係好新鮮,顏色有光澤,而且仲係厚切,有口感!!朋友既北海道丼魚生種類好多,隻蝦仲好大隻,見到都流哂口水!!食完後仲有雪糕食!!我地簡左綠茶味雪糕,開頭我都驚佢好濃味會苦,點知一d都唔苦,淡淡綠茶味令我想一食再食呢次午餐真係十分有驚喜,下次再來K11呢邊,我一定會再來!!

落單後好快就有湯飲,因為好味,熱辣辣既麵豉湯話咁快就飲完

午餐
2018-08-28 73 瀏覽
逛完K11、想起棉登徑一帶有不少高質素日本料理餐廳、決定試下口碑不俗的嵐山日本料理。星期一的夜晚、想不到人那麼多、近乎滿座。甫坐下就送來三小碟前菜、分別是牛蒡、海蜇、辣蒜粒。最喜歡是那海蜇、味道酸酸甜甜好開胃。刺身拼盤分別為大拖羅、赤貝、左口魚及深海池魚。全部都好新鮮、先吃一片左口魚刺身、較清淡的魚肉拌著、調配的酸汁、口味異常地夾。大拖羅油份充足、入口滑溜潤澤、吃罷有齒頰留香之感。赤貝新鮮爽口、池魚王則味道甜美、肉質細緻爽口略帶油份。北海道海膽軍艦好多海膽、夠鮮味。煎沖繩餃子煎得脆脆的、裡面肉汁幾多、沾點特製醬油幾好味。汁燒豚肉好夠醬汁、仲有煮得腍甜的洋䓤~鰻魚炒飯少得好香又足料、每啖飯都有鰻魚、䓤粒、蘿蔔粒、好美味!

北海道海膽軍艦好多海膽、夠鮮味。

煎沖繩餃子煎得脆脆的、裡面肉汁幾多、沾點特製醬油幾好味。

汁燒豚肉好夠醬汁、仲有煮得腍甜的洋䓤~

2018-08-27 59 瀏覽
我想大概有整整一個月沒有吃日本料理、實在超掛念刺身、壽司、放工過後決定到友人介紹的尖沙咀嵐山日本料理吃個飽!點了幾款刺身一試、賣相好靚呢!大拖羅油潤肥美、好像在我口裡溶掉似的、美味!!赤貝爽口新鮮冇腥味。深海池魚王肉質同樣肥美、清甜又爽口。左口魚薄切配上特製的酸汁也很鮮、越吃越開胃。北海道海膽- 軍艦上鋪上滿滿海膽、新鮮味美。喜知次壽司魚肉則較爽口帶油香。燒芝麻雞翼用竹籤串起烤、比較易食、燒得幾香口。細細粒的日本紫薯仔好甜。燒羊扒較厚身。熱騰騰鰻魚炒飯送上、還冒著煙、飯粒粒分明、加入雞蛋、鰻魚、䓤粒、蘿蔔粒、炒得好香啊!雖然好大碟、我倆最後還是吃清光~
我想大概有整整一個月沒有吃日本料理、實在超掛念刺身壽司、放工過後決定到友人介紹的尖沙咀嵐山日本料理吃個飽!

點了幾款刺身一試、賣相好靚呢!
大拖羅油潤肥美、好像在我口裡溶掉似的、美味!!
赤貝爽口新鮮冇腥味。深海池魚王肉質同樣肥美、清甜又爽口。
左口魚薄切配上特製的酸汁也很鮮、越吃越開胃。

2018-08-24 83 瀏覽
隔離開咗新嘅嵐橋料理,排晒隊好多人。唔鍾意排隊我就過咗呢一間嵐山料理試吓啦【刺身】油甘魚腩 78/2件,赤貝 68/件,北海道帶子刺身 70/隻 嗰碟好鬼大😂整體來講刺身都叫做幾新鮮嘅,赤貝亦都爽口鮮甜【燒鮑魚】$54 燒鮑魚唔係好多地方食到,都叫做幾厚身,而且味道幾香【燒羊架】$68燒到軟身幾惹味【串燒日本銀杏】$38 即係我哋平時要嘅白果,平時唔係咁鍾意隻味,但係估唔到做串燒又幾好食【軟殼蟹水菜卷物】$128 都幾飽肚下㗎【牛肉鍋】$128野菜吸晒牛肉味道,連埋個湯都好鮮甜【牛油帶子焗雜菌】$78 牛油味超重,嗰菌真係超好食係我嘅最愛【豚肉生姜燒】$98 呢個菜式有啲日式風味,但係又有啲家常菜嘅感覺【雜錦天婦羅】$88啲粉唔係好厚,炸得幾脆【冷蕎麥麵】$68 我不嬲都好鍾意食蕎麥麵㗎

整體來講刺身都叫做幾新鮮嘅,赤貝亦都爽口鮮甜
【燒羊架】$68燒到軟身幾惹味
【軟殼蟹水菜卷物】$128 都幾飽肚下㗎

【牛肉鍋】$128野菜吸晒牛肉味道,連埋個湯都好鮮甜

【牛油帶子焗雜菌】$78
牛油味超重,嗰菌真係超好食係我嘅最愛

【雜錦天婦羅】$88啲粉唔係好厚,炸得幾脆
【冷蕎麥麵】$68 我不嬲都好鍾意食蕎麥麵㗎

試左間係棉登徑既日本餐廳多謝朋友介紹幾高質想推介比大家呢平日黎大約八成滿不過朋友話佢黎好FULL 所以都叫我BOOK定位坐近門口見差唔多全部客人都係BOOK左唔係WALK IN 餐廳座位大概二三十個 好多闊絡GE卡位最欣賞係同隔離枱距離夠遠慢慢食同朋友傾吓計飲吓酒都冇咩壓迫感餐廳員工比例上數量好多KEEP住幫我地加茶同埋收碟 吾會冇人理我地早到唔係太多人...點知好快就滿咗! 朋友ORDER左個日式沙律有日式芝麻醬撈云哂全碟沙律菜同秋葵味道夠FRESH 秋葵切左件 無入面滑溜溜GE汁液怕食秋葵GE人都會啱食AR! 刺身係必點GA LA餐廳採用IPAD MENU好簡單易用 本身牆身都有店員手寫GE刺身同燒物推介刺身全部都夠新鮮食咗店員推介GE五品 呢到GR特式係刺身選擇超級多好多平時冇咩見過GE刺身都有 價錢都合理SUSHI我地ORDER咗帆立貝同埋鯖魚鯖魚魚身顏色好鮮明 大家都好熟悉GE日本魚海水咸味比較明顯 比之前食GOR幾款刺身都濃味帆立貝好有光澤 味道更加吸引非常滑身又鮮甜 爽口!好想ENCORE AR!日本飯比較大粒飽滿 米香明顯無用太多醋調味所以食出米叫咗個好惹味GE小食用

試左間係棉登徑既日本餐廳

最欣賞係同隔離枱距離夠遠
慢慢食同朋友傾吓計飲吓酒都冇咩壓迫感
餐廳員工比例上數量好多
KEEP住幫我地加茶同埋收碟 吾會冇人理我地

早到唔係太多人...點知好快就滿咗!

朋友ORDER左個日式沙律

有日式芝麻醬撈云哂全碟沙律菜同秋葵
味道夠FRESH 秋葵切左件 無入面滑溜溜GE汁液
怕食秋葵GE人都會啱食AR!

刺身係必點GA LA

刺身全部都夠新鮮

食咗店員推介GE五品 呢到GR特式係刺身選擇超級多
好多平時冇咩見過GE刺身都有 價錢都合理
SUSHI我地ORDER咗帆立貝同埋鯖魚
鯖魚魚身顏色好鮮明 大家都好熟悉GE日本魚
海水咸味比較明顯 比之前食GOR幾款刺身都濃味
帆立貝好有光澤 味道更加吸引

非常滑身又鮮甜 爽口!好想ENCORE AR!
日本飯比較大粒飽滿 米香明顯
無用太多醋調味所以食出米

叫咗個好惹味GE小食
用錫紙包住牛油炒雜菇帶子
一打開就聞到好香既牛油味 牛油經炒過之後更吸引
雜菇量幾多 無論金菇定杏鮑菇都好軟熟
吸哂D牛油汁液真係明知邪惡都想食哂佢!
估唔到帶子切左片又份量幾多
食極都有GUM

石鍋飯系列都吾係好貴
我地食咗黑豚GOR個都係一百蚊鬆D
但份量就夠哂兩個人食
頭先食SUSHI都食到佢地GE日本米好食
不過份量少試吾真 食埋個鍋飯就正
除左豚肉佢本身個雜菜量都好多!

有蘿蔔絲椰菜條果D 炒得好軟身
店員叫我地趁熱將生蛋撈云佢 呢個食法最滋味
順便撈云埋D汁 飯粒沾滿左汁好濕潤
不知不覺得清哂佢

賣相好吸引GE燒鮑魚
一定係要相機食先GA BOR!

切得靚仔GE花紋 燒得幾香口
燒完都GUM大隻應該本身SIZE都吾細
有咬口 偏向紮實GE鮑魚肉
同朋友一人一隻吾洗爭YEAH!

同朋友飽到上心口LA! 甜品都唔洗食
見佢餐牌有二人餐 下次可以試吓
唔洗自己揀GUM耐
2018-08-21 452 瀏覽
講開又講,喺日本返來之後,都一段時間冇食過日本嘢。今晚友人提議,我們選了位於棉登徑的這家日本料理——嵐山日本料理。由入座率看來,我們的選擇應該沒有錯,7點左右已經滿座。👍🏼一坐低就即刻嗌咗嗰刺身拼盤。件件厚切,鮮甜味美,啖啖甘香!跟住送上嘅係赤鯥刺身。據聞赤鯥肉質鮮甜無比,被日本人視為刺身中的極品,與喜之次並列為日本兩大頂級食材。果不其然,燒起後肉質超級嫩滑,油份豐腴。同樣喜歡甜蝦的你,這款甜蝦香芒卷將會是不二之選。雖然搭配並不是創新的組合,但勝在品質有保證。香芒甜得來夠嫩,唔會有渣。面層有魚子,豐富了口感。無論在哪裡,我基本都會點銀鱈魚西京燒。略嫌炙燒控制得不夠好,魚皮過焦了😟味道嘛,不過不失,該有的魚油甘香還是有的。一旁的牛蒡,過鹹。最初還擔心日本銀杏會帶甘澀,明顯是多慮了經燒烤後,面層略帶焦香,但水分鎖在裡面,內嫩帶甘甜味。豬頸肉食得多,但雞頸肉就眞係第一次試。顧名思義,雞頸肉是雞頭周邊的肉,因為這部分是經常轉動的部位,肉質更具彈性,富有嚼勁,簡單的鹽燒,足見美味。燒鮑魚,火候掌握最重要,剛收水要及時夾起,否則太乾會破壞口感。lee兩隻燒鮑魚軟腍入味,師傅仲好細心咁將每隻鎅開花,

由入座率看來,我們的選擇應該沒有錯,7點左右已經滿座。👍🏼

一坐低就即刻嗌咗嗰刺身拼盤。
件件厚切,鮮甜味美,啖啖甘香!

赤鯥刺身

甜蝦蓉香芒卷

西京銀鱈魚

最初還擔心日本銀杏會帶甘澀,明顯是多慮了
經燒烤後,面層略帶焦香,但水分鎖在裡面,內嫩帶甘甜味。

串燒日本銀杏  +  串燒雞頸肉

燒鮑魚,火候掌握最重要,剛收水要及時夾起,否則太乾會破壞口感。lee兩隻燒鮑魚軟腍入味,師傅仲好細心咁將每隻鎅開花,切開兩塊,等大家食得斯文,體貼入微。

燒鮑魚

煎餃一份5件,外觀小巧玲瓏和酥脆,內餡飽滿多汁,不錯。

煎沖繩餃子

最後送上嘅係牛肉石頭鍋飯,流心太陽蛋漿、濃香牛肉燒汁mix埋豐富嘅配料,邪惡但滿足!美中不足的是當晚的鍋飯沒有飯焦......

牛肉石頭鍋飯

太豐富啦,連甜品都冇order,一於留返下次再來試!

2018-07-24
赤鯥刺身
甜蝦蓉香芒卷
西京銀鱈魚
串燒日本銀杏  +  串燒雞頸肉
燒鮑魚
2018-08-21 103 瀏覽
座落於棉登徑嘅日本料理,門口已盡顯日本風,門口有餐牌,可先行瀏覽價錢同口咪啱唔啱食。店內環境舒適 點了幾樣刺身,就係幾樣刺身賣相都好精美。首先最好味一定係大拖羅刺身,入口即溶。池魚皇腩是店長推介,入口魚味濃厚鮮甜,赤貝刺身亦是很好的選擇。 較為有驚喜的小食,紫芋甘栗薯餅,薯餅看似簡單,但咬落好鬆化,配上紫薯栗子好吃而不膩。另一小食 燒芝士年糕+ 燒雞翼。燒芝士年糕 煙煙韌韌好好味。牛肉石頭鍋飯,非常足料。總結:食材高質,店長friendly,臨走時主動同我分享佢鋪頭之前投過嘅一條吞拿魚。兩個人食咗一千蚊,但好食有質素嘅日本料理 差唔幾啦。

店內環境舒適

紫芋甘栗 薯餅

燒芝士年糕  燒雞翼

牛肉石頭鍋飯,非常足料。

2018-08-06
紫芋甘栗 薯餅
燒芝士年糕  燒雞翼
2018-08-20 72 瀏覽
今日一行兩人去到TST,天氣炎炎,所以選擇了日本料理呢間旺中帶靜,地方寬敞首選當然點了小量刺身有左口魚薄切/池魚/帶子/太刀/中拖羅刺身全部新鮮肥美,完全沒有冰凍的感覺令刺身失味之後再點了牡丹蝦/喜之次/大拖羅壽司牡丹蝦配以少量黑松露,特別香口又彈牙!而且另外兩款都一樣新鮮肥美,口感極佳也點了少量串燒,包括串燒蕃薯仔/免治雞肉棒/雞翼,燒得香口夠脆!和風炒雜菜,簡單但木魚香口加份量多,特別吸引安格斯牛肉稻庭烏冬,呢款真心正!d牛入口即溶,份量又多,生熟度配埋煎沖繩餃子,熱辣辣香噴噴,飽滿度岩岩好!

今日一行兩人去到TST,
天氣炎炎,所以選擇了日本料理
呢間旺中帶靜,地方寬敞
首選當然點了小量刺身
有左口魚薄切/池魚/帶子/太刀/中拖羅刺身
全部新鮮肥美,完全沒有冰凍的感覺令刺身失味
之後再點了牡丹蝦/喜之次/大拖羅壽司
牡丹蝦配以少量黑松露,特別香口又彈牙!
而且另外兩款都一樣新鮮肥美,口感極佳
和風炒雜菜,簡單但木魚香口加份量多,特別吸引
配埋煎沖繩餃子,熱辣辣香噴噴,飽滿度岩岩好!
2018-08-18 73 瀏覽
番尖沙咀後也想發掘一下美食,放工後跟老公吃下飯。我倆坐在bar枱的一角,既情調又方便傾計。呢個刺身併盤賣棝也很好,池魚刺身配洋蔥汁,感覺不錯。中拖羅剌身可媲美我在日本所吃的,入口即溶化,可見食材新鮮。由於個拖羅太美味同埋我地太餓,追加大拖羅壽司我牡丹蝦壽司加師博推薦的喜之次壽司。大拖羅壽司輕輕燒過表面,特顯魚油味,加埋紫菜和魚仔包住食,吾會油膩。燒物一向都係我嘅最愛,呢度的特色係酱汁加咗食生蛋黃,令食物變得更嫩滑。健康雜菜係我叫嘅,和風的感覺。呢個鳥冬的牛肉係安格斯牛,正!整體食物質素和招持也不錯,正必會再來。
番尖沙咀後也想發掘一下美食,放工後跟老公吃下飯。
我倆坐在bar枱的一角,既情調又方便傾計。

健康雜菜係我叫嘅,和風的感覺。

呢個鳥冬的牛肉係安格斯牛,正!

整體食物質素和招持也不錯,正必會再來。
2018-08-15 101 瀏覽
星期六係尖沙咀食lunch,出面落住毛毛細雨,決定就搵反一間坐得舒服既日本餐廳食下野,過一個悠閒周末。 依間日本餐廳係K11附近,K11行去都好近,而且座位都好舒服。 諗左一陣之後,我叫左個 F 餐,花魚生飯。 碗魚生飯有三文魚、帆立貝、油甘魚、一隻大大隻既牡丹蝦、白身魚、赤身、同埋三文魚籽。 另外,仲有前菜沙律、蒸蛋。 魚生好新鮮,而且塊赤身好有驚喜。雖然係赤身,但係仍然好淋,咬落去無根,感覺似拖羅。三文魚籽亦好新鮮,牡丹蝦鮮甜彈牙。魚生好味到無得頂,絕對值得一試。 個餐仲有配埋雪榚,有芝麻同豆腐味揀,我揀左豆腐味,食完真係非常滿足了。

諗左一陣之後,我叫左個 F 餐,花魚生飯。

2018-08-12 116 瀏覽
之前係綿登徑附近行過,見到都好多食肆,好奇之下上網搵到呢間嵐山日本料理,反正周末都多節目,就決定試下呢度既午餐。午餐選擇都多,熟食刺身都唔少,今日想食下熱菜,所以叫左一個西京燒銀鱈魚定食。 定食包前菜、漬物、麻醬沙律同日式蒸蛋。銀鱈魚有兩件,燒得好入味,肉質好滑,我個人好鍾意點沙律醬食,佐飯一流。本來一個SET都好夠,但係始終心思思想食個壽司,所以單點左客火灸三文魚。呢客火灸三文魚,半生熟既程度燒到剛好,油脂平均,接近入口即溶,好吃!嵐山鄰近商場K11,交通都好方便,以後搵食可以唔駛淨係係商場食,呢度都係一個好好既選擇。

定食包前菜、漬物、麻醬沙律同日式蒸蛋。

2018-08-11 284 瀏覽
尖沙咀想食日本野有好多選擇,但想食好食高質素既刺身真係要小心挑選。今次同朋友試下呢間比較貴價少少既日本餐廳,我地早收工,食七點walk in都唔需要等位,但見到七點半打後開始多人。餐廳唔算好大,但以日本餐廳黎講,算係多枱同環境都算安靜。見佢有幾多日本酒飲,可惜我呢排要戒酒Menu 除左special menu ,都係睇呢個平板就有哂所有野,選擇好多,基本上有哂你想食既類型。先來前菜,有八爪魚,筍同海蜇,全部都好開胃來了,今晚既焦點,日本廣島蠔,好大隻好多汁,好鮮好正,鮮甜多汁好想食多隻,但為左試更多野食,只可一人一隻再來壽司,海膽同甘蝦都香甜新鮮,池魚皇都好新鮮都同口感好爽滑呢個拼盤不得了,有齊哂我地想食既野,三文魚好肥美,吞拿魚超級厚切好爽好正,油甘魚都好有魚既鮮味,重有我最愛既帆立貝同赤貝,帆立貝好鮮甜,而赤貝好爽口,甘蝦同壽司果d 一樣咁鮮甜食左咁多刺身,食返d熟食,有串燒雞軟骨好脆同香口,唔會燒得太乾身,安格斯牛肉,燒得岩岩好,唔會太熟,保留到肉汁同林。燒蕃薯仔,呢個唔係間間日本餐廳都有,反而美食展成日有,我超鍾意食,好甜好好食最後食埋個天婦羅烏冬,大滿足。天婦羅炸得岩岩好,一

前菜

先來前菜,有八爪魚,筍同海蜇,全部都好開胃

日本廣島蠔

好想食多隻,但為左試更多野食,只可一人一隻

海膽,池魚皇,甘蝦壽司

雞軟骨串燒,安格斯牛肉串燒,蕃薯仔串燒

什錦天婦羅烏冬

最後食埋個天婦羅烏冬,大滿足。天婦羅炸得岩岩好,一d都唔油,冬菇大大粒又好好食,炸蝦都食到好甜係新鮮蝦👍🏻
總括黎講,真係一分錢一分貨,呢間餐廳價錢唔便宜,但絕對係能夠滿足你想食新鮮美味刺身既好地方

2018-08-06
前菜