2021-10-04
聽朋友講呢一間中菜館 質素唔錯於是就大屋企人一齊去試下啦,結果令我哋十分之驚喜,爸爸媽媽都話好好食。川味口水竹絲雞 ,呢碟好惹味,雞切到一口就食得到既size,雞肉嫩滑,醬味帶小小辣,但唔食辣既爸爸都完全handle到,仲食左3件金甲炸魚皮係鹹蛋黃魚皮黎既,極香又好脆,淋係上面既鹹蛋黃仲帶微暖,好邪惡好食過出面個隻包裝零食好多,我食極唔得呀。豆漿杞子鮮黑腐竹浸時蔬,呢個竟然好surprise,係娃娃菜黎既,浸住既sauce好creamy,帶有小小豆味,令到個菜更加滑同refreshing,用黎解油膩一流佢哋最鍾意食嗰個脆皮京都骨, 既有傳統嗰陣酸酸味味嘅味道, 去曬骨嘅肉十分鮮嫩滑多汁, 咬落去既有脆皮入面, 又夠彈牙,口感十足。主食嚟講黑松露和牛炒飯都十分之好食,分量好足夠,上菜嘅砂鍋非常深,入面嘅飯起碼有五六碗,黑松露嘅味道十分之濃郁,但又唔會搶走和牛嘅香味,和牛粒好嫩好易咬,炒飯夠曬鑊氣, 飯粒粒分明,亦唔會太乾或太濕,恰到好處。飯後甜品嘅芝麻卷亦都十分之令人回味,上面有金箔點綴,芝麻卷嘅芝麻香味, 令人後悔點解平時冇留意呢啲傳統中式甜品。最後走嗰陣,都同屋企人有共識,話下次一定
最後走嗰陣,都同屋企人有共識,話下次一定要再返嚟食。