2018-10-22
平時食上海野,來來去去都係嗰幾間,今次決定試新野!行到肚餓之際諗起好想食小籠包,見到呢間就好不猶豫入咗去食了!🤣就咁睇餐牌上嘅價錢都唔算好貴😳每次食上海野都必定會嗌一碗酸辣湯~呢碗份量夠亦好足料,味道偏辣多過酸,喜歡喉嚨辣辣地嘅朋友就啱哂🌶呢碗排骨擔擔麵十分推介,麵同排骨嘅比例啱啱好,排骨炸到外脆內軟,容易咬入口。擔擔麵湯底好杰,有超濃郁嘅花生味,每夾一住面就掛住唔少嘅湯底,係真係做得不錯啊🍜😋朋友嗌左鱔糊擔擔麵,湯底同上面一樣;整碗麵$70但有一大碟鱔糊,而且冇偷工減料,每啖都有冬菇同切成絲嘅鱔糊,非常抵食!最後仲嗌左榴連高力豆沙~平時我同朋友都唔太好榴連,見餐廳推薦就點嚟試下。食落令我對榴連改觀,出面又甜又脆嘅皮,包住入面軟腍腍嘅榴連,其實幾易入口~仲令我覺得高力豆沙皮+榴連係個唔錯嘅配搭添!整體餐廳食物質素都唔差,而且分店都幾多,遲啲想再食就方便得多😆