2023-08-13 14 瀏覽
之前食過呢間,之後一直都想再去食,發現原來搬咗,餐牌仲有少少唔同咗添坐低之後,店員就送上一壺時令海鮮湯月一份味淋魚乾。海鮮湯仲有火熱住保暖👍🏻海鮮湯好鮮甜一d都唔腥,好好味😋味淋魚乾配沙律醬真係一流👍🏻之後就送上喜多懷石八品,包括:伊勢海老羊羮、雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱、月見雞肉棒、鮑魚、沙律、鰻魚、牡蠣茶漬飯、涼拌秋葵擺盤真係好精美😍👍🏻店員介紹由伊勢海老羊羮開始順時針食起,味道由淡至濃。我最鍾意就係鰻魚,外面卜卜脆,裡面好肥美😋梗係唔少得任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選有蒜味或原味)生蠔好新鮮!真係鮮甜、肥美,好滿足😌焗蠔同焗帆立貝我哋揀咗一半原味,一半蒜味,蒜味好香口😋而帆立貝肉質厚實、鮮甜😋串燒6款(任食):雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔,我最鍾意就係雞心同雞腿肉,雞腿肉燒到外面脆卜卜,裡面好juicy😋松葉蟹五島手廷烏冬(任食):湯底好香好鮮甜,仲有松葉蟹棒😍比較平時d烏冬幼身,好彈牙同埋好掛湯😋甜品造型好靚好有日本feel 😍,雪葩好清甜,而旁邊嘅黑糖蕨餅煙靭唔會太甜😋汽水、梳打特飲任飲,我地叫咗草莓同柚子梳打,好fresh 又唔會太甜😋👍🏻

2023-08-12 45 瀏覽
閨蜜蠔控又出動了!這次跟她去了中環SOHO區的喜多嬉牡蠣屋,嘆日本直送生蠔+燒蠔放題 🦪1.5小時任吃日本蠔,超滿足。餐廳裝潢雅致,梳化座椅挺舒適的,空間感也多。放題有2個價位,選了包串燒任吃的$598/位生蠔放題。在吃蠔之前,還有海鮮湯和懷石料理八品等等的前菜🫶🏻還包括了果汁/汽水/柑橘丶荔枝丶草莓梳打任飲。🔶時令海鮮湯以日式小茶壺盛着的海鮮湯,鮮味十足!裏面還有蜆肉等等的海鮮料。🔶火炙味醂魚乾燒得十分香口脆身,香甜味鮮。🔶喜多嬉懷石料理八品打卡一流!滿滿的昭和風,每一品都很精緻。其中有鮑魚丶季節沙律丶燒雞軟骨棒丶牡蠣茶漬飯丶明太子拌秋葵丶炭燒鰻魚丶伊勢海老羊羹丶雲丹松葉蟹黃金膏等。其中最喜歡通透美美的羊羹💗用木魚清湯來做,入口有彈滑口感,鮮味十足。🔶 牡蠣可無限追加的有牡蠣刺身、蒜香焗蠔和蒜香焗帆立貝。焗蠔和帆立貝比較惹味乾身,蒜香十足。對我來說我最喜歡的都是牡蠣刺身😊 上面伴以醋啫喱丶蔥花丶蘿蔔蓉,入口爽嫩鮮味。🔶串燒包括有大腿肉丶豬頸肉丶茄子丶蕃薯仔🍠等等。服務生會各上一串,然後可以再無限任點。其中我最喜歡番薯仔,味道香甜。🔶松葉蟹五島手延烏冬吃到很飽,發現原來還有一客麵食😝

🔶時令海鮮湯

🔶火炙味醂魚乾
燒得十分香口脆身,香甜味鮮。

🔶喜多嬉懷石料理八品

🔶 牡蠣

🔶串燒

🔶松葉蟹五島手延烏冬
吃到很飽,發現原來還有一客麵食😝 滑溜烏冬配伴松葉蟹鉗,蟹肉很鮮甜。

🔶甜品
微粉紅的冰淇淋😊上面有煙韌的日式蕨餅,賣相可愛。

話說我4月時喺舊鋪食過一次,當時真係完全覺得物超所值,一路都等緊機會返嚟食多次點知今日一食…對比之下真係覺得有啲失望又唔係話好差,但唔會特別想食多次囉1 首先係飲品選擇少左,舊鋪有超正既冷泡茶,依家得返汽水,冇哂特色2 然後頭盤個8小碟,以前舊鋪會有一兩件刺身,個擺盤係好grand,依家就…有啲一言難盡,我想話我屋企exactly有個一樣既高腳碟,嗰個碟我平時係用嚟餵貓……3 跟住就到最緊要既蠔啦!舊鋪啲蠔係隻隻都手掌咁大隻,我上次食兩三round都已經飽左,但今次睇張相就知,完全係盲盒咁每round都唔同size,可能依家夏天啲蠔冇咁肥啦🤷‍♀️4 上次喺舊鋪$498已經有任食串燒,但今次就$598先有,所以冇嗌到唔評論lu,不過覺得唔多抵咁囉
點知今日一食…對比之下真係覺得有啲失望
又唔係話好差,但唔會特別想食多次囉
舊鋪時既頭盤
2023-08-11
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 喜多嬉牡蠣屋 @中環@kitaki.kaki早排見勁多人去食,已被深深吸引,book mark左有慶祝活動一定環黎食一食,果然冇令人失望啊🌟$598 1.5小時 生蠔放題💁🏻時令海鮮湯、味淋魚干勁足料既海鮮湯,入邊有5蚊銀咁大既帆立貝、超鮮甜既馬刀貝,同埋小蝦仔最正既係佢一路熱住,到我地食完下一道菜再針出黎飲都仲出緊煙味淋魚干就不過不失,作為開胃菜都算唔錯💁🏻喜多喜懷石八品擺盤靚到令我地不禁驚嘆,店員教我地順住時針咁食,值得點讚海膽蟹肉,鮮甜美味,而鰻魚相當肥美😋😋💁🏻任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選蒜蓉味)黎到今日既重頭戲日本直送既生蠔好新鮮,由於店員預先幫我哋整起左,所以可以好容易咁放入口,處理得好乾淨,唔會有沙同殼碎焗蠔有意外驚喜,比起生蠔更加大粒,相信係用咗唔同品種💁🏻任食串燒6款(雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔)💁🏻松葉蟹五島手廷烏冬配白象貝濃湯松葉蟹啖啖肉超正,烏冬索晒啲湯汁好入味勁正💁🏻甜品🍧北海道葡萄酒雪葩最中餅💁🏻汽水梳打特飲任飲金橘同埋士多啤梨,梳打超解渴是否推薦↩️?✅ys, 慶祝推介,淨係個8品已經令人驚訝
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 喜多嬉牡蠣屋 @中環
@kitaki.kaki
🌟$598 1.5小時 生蠔放題
💁🏻時令海鮮湯、味淋魚干
最正既係佢一路熱住,到我地食完下一道菜再針出黎飲都仲出緊煙
味淋魚干就不過不失,作為開胃菜都算唔錯

💁🏻喜多喜懷石八品

💁🏻任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選蒜蓉味)
黎到今日既重頭戲
焗蠔有意外驚喜,比起生蠔更加大粒,相信係用咗唔同品種

💁🏻任食串燒6款
(雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔)

💁🏻松葉蟹五島手廷烏冬配白象貝濃湯
松葉蟹啖啖肉超正,烏冬索晒啲湯汁好入味勁正

💁🏻甜品🍧北海道葡萄酒雪葩最中餅

💁🏻汽水梳打特飲任飲
金橘同埋士多啤梨,梳打超解渴

是否推薦↩️?
✅ys, 慶祝推介,淨係個8品已經令人驚訝,生蠔都好新鮮,如果海水味再重啲就勁正
  • 懷石八品
  • 海鮮湯
2023-08-06 78 瀏覽
如果想食生蠔,同日式料理呢度係不二之選,有教過擺花街搬咗上樓,空間感更加大坐得更舒適,喺扶手電梯隔籬超容易搵到,服務都好殷勤生蠔放題($598/pp)時令海鮮湯🥣以茶壺裝住海鮮湯🫖,味道都幾鮮甜,入面有蝦同硯味醂魚乾🐟一流佐酒小食,唔會太乾身,甘香香口懷石八品🎌超級精緻,每款都好好食,要有順時針食🔁味道由淡至濃伊勢海老羊羹🦐- 味道好清新,帶有海鮮味澳洲糖心鮑魚🐚 -Q彈入味季節沙律🥗-新鮮又可以清清味蕾燒雞軟骨棒🐔 - 肉質結實Q彈茶漬飯🍚 - 味道岩岩好炭燒活鰻🐟 - 有一定厚度,好肥美,肉質有彈性明太子伴秋葵🌱 - 清爽海膽松葉蟹🦀-海膽甘甜,松葉蟹鮮味,兩味配個鮮上加鮮生蠔,焗蠔、焗帆立貝🦪(任食)生蠔-爽脆加有日式醬汁令海水味更突出🌊焗蠔、焗帆立貝-有原味同蒜蓉味🧄,個人會推薦嘅蒜蓉味,味道更加香口惹味串燒任食🍢好出色,能夠媲美串燒嘅水準❤️❤️❤️,油雞髀肉,七里香,豬腩肉,番薯,茄子🐔🐷🍠🍆,樣樣高質,串燒做到焦香香脆,內裏鮮嫩多汁💦松葉蟹烏冬🦀蟹鉗先甜,烏冬彈牙甜品🍨葡萄雪葩最中餅🌸,日式厥餅沾滿黃豆粉,香濃煙靭

生蠔放題($598/pp)

時令海鮮湯🥣
以茶壺裝住海鮮湯🫖,味道都幾鮮甜,入面有蝦同硯

味醂魚乾🐟
一流佐酒小食,唔會太乾身,甘香香口

懷石八品🎌
超級精緻,每款都好好食,要有順時針食🔁味道由淡至濃
伊勢海老羊羹🦐- 味道好清新,帶有海鮮味
澳洲糖心鮑魚🐚 -Q彈入味
季節沙律🥗-新鮮又可以清清味蕾
燒雞軟骨棒🐔 - 肉質結實Q彈
茶漬飯🍚 - 味道岩岩好
炭燒活鰻🐟 - 有一定厚度,好肥美,肉質有彈性
明太子伴秋葵🌱 - 清爽
海膽松葉蟹🦀-海膽甘甜,松葉蟹鮮味,兩味配個鮮上加鮮

生蠔,焗蠔、焗帆立貝🦪(任食)
生蠔-爽脆加有日式醬汁令海水味更突出🌊

串燒任食🍢

松葉蟹烏冬🦀
蟹鉗先甜,烏冬彈牙

甜品🍨
葡萄雪葩最中餅🌸,日式厥餅沾滿黃豆粉,香濃煙靭

📍喜多嬉牡蠣屋 中環些利街2-4號LL Tower3樓🦪如果你作為蠔fans,呢間餐廳就啱晒你!因為可以限時90分鐘內任食生蠔/焗蠔!🦪六款串燒都可以任食(七里香/豬頸肉/甜薯/雞腿肉/菇/雞心)松葉蟹五島手延烏冬最中餅雪糕🍧仲有汽水梳打水係任飲每位$598 加一服務費💛喜多嬉牡蠣來自於具有世界自然遺產之稱的岡山縣笠岡諸島之北木島,被日本多家米芝蓮級餐廳選用的喜多嬉牡蠣,💛更獲得2022年度OMOTENASHI SELECTION大獎,絕對是信心保證‼️北木島的牡蠣寓意象徵帶給人們「多一喜悅,多一些福氣」,因此得名喜多嬉,在日本成為了高檔婚宴必備的佳餚。🩷喜多嬉懷石八品第一次喺香港食懷石料理,一上枱呢個擺盤真係好靚,員工細心地介紹懷石八品由海老羊羹順時針食,最後才到中間海膽蟹肉沙律。呢個食法就係由清新口味到重口味,慢慢由淺入深!比較有驚喜👍🏻🦪我自己好鍾意食生蠔🫢忍唔住一個人都食左一打生蠔😆生蠔都幾大隻同新鮮架!發覺自己的戰鬥力真係唔高,每款食一round已經好飽🤣整體來講都好滿意嘅一餐如果大家只係想食蠔為主,可以試下$498個餐,一樣係90分鐘內任食不過就無串燒同甜品,飲品只有一杯!
📍喜多嬉牡蠣屋
中環些利街2-4號LL Tower3樓

🦪如果你作為蠔fans,呢間餐廳就啱晒你!
因為可以限時90分鐘內任食生蠔/焗蠔!🦪

松葉蟹五島手延烏冬

最中餅雪糕🍧

仲有汽水梳打水係任飲
每位$598 加一服務費

被日本多家米芝蓮級餐廳選用的喜多嬉牡蠣,
北木島的牡蠣寓意象徵帶給人們「多一喜悅,多一些福氣」,
因此得名喜多嬉,在日本成為了高檔婚宴必備的佳餚。
🩷喜多嬉懷石八品
呢個食法就係由清新口味到重口味,慢慢由淺入深!
比較有驚喜👍🏻

🦪我自己好鍾意食生蠔🫢
忍唔住一個人都食左一打生蠔😆
生蠔都幾大隻同新鮮架!
發覺自己的戰鬥力真係唔高,每款食一round已經好飽🤣
整體來講都好滿意嘅一餐
如果大家只係想食蠔為主,
可以試下$498個餐,一樣係90分鐘內任食
不過就無串燒同甜品,飲品只有一杯!
2023-08-06 36 瀏覽
慶祝拍拖周年,喺喜多嬉牡蠣屋訂咗位食生蠔放題😋重有日式懷石料理,好高質👍🏻時令海鮮湯🍲好鮮甜嘅海鮮味,記住趁熱飲,重可以夾返海鮮出黎食,有蝦、元貝同蜆。 味淋魚干煙靭有口感,配啤酒一流,好好嘅下酒菜!喜多嬉懷石八品😍賣相精緻,可以一次過試哂咁多款時季海鮮!有伊勢海老羊羹、鮑魚刺身、季節沙律 、月見手工燒鳥軟骨棒、喜多嬉牡蠣茶漬飯、炭燒活鳗、涼拌秋葵、雲丹松葉蟹配海膽,大家記住順次序食先,由淡至濃,先可以食哂啲鮮味。👍🏻喜多嬉生蠔/焗蠔🦪蒜味焗帆立貝日本直送嘅生蠔‼️好新鮮,爽口彈牙,而且隻隻都又厚又肥😋😋焗蠔加咗蒜香,更加帶出鮮甜味,入口重多汁!任食串燒六款:雞腿肉、豬頭肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔🤩🤩松葉蟹五島手延烏冬🦀甜品係白桃雪葩,清甜解膩!士多啤梨梳打&埋檸檬梳打🍹飲品都係仼飲,有汽水同梳打!
時令海鮮湯🍲
味淋魚干
煙靭有口感,配啤酒一流,好好嘅下酒菜!
喜多嬉懷石八品😍
賣相精緻,可以一次過試哂咁多款時季海鮮!
喜多嬉生蠔/焗蠔🦪蒜味焗帆立貝
松葉蟹五島手延烏冬🦀
甜品係白桃雪葩,清甜解膩!

士多啤梨梳打&埋檸檬梳打🍹
飲品都係仼飲,有汽水同梳打!
2023-08-05 127 瀏覽
之前去過中環嘅擺花街食過,最近知道搬左新舖🤩今晚約埋朋友仔去新舖,店舖面積更大座位更寬敞舒適,而且非常容易搵到,喺長電梯旁。餐廳主打90分鐘🉑️無限追加生蠔、任食焗蠔、焗帆立貝同串燒。而且呢度嘅生蠔由日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送特別新鮮~生蠔放題1.5小時 $598✦時令海鮮湯-內𥚃有蝦 帶子 湯頭濃郁鮮甜✦味淋魚干-入口軟熟 好鮮味✦喜多嬉懷石八品 造型超靚👨🏻‍🍳主廚精心製作,托盤同碟都充滿日式風味,完全係💯味覺同視覺享受~🐚澳洲糖心鮑魚-口感柔軟 濃郁鮮味🦞伊勢海老羊羹-用木魚清湯製成啫喱,包住日本伊勢龍蝦,口感嫩滑,鮮味十足!🔥炭燒活鰻(二食)-日本鰻魚味道濃郁又唔腥,做成炭烤及燒汁兩種不同風味。🌙自家製手工月見燒雞軟骨棒-配日本雞蛋,蘸埋蛋汁一齊食,爽脆軟糯口感,回味無窮~🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯-蠔味濃郁,細細碗份量剛剛好🌱明太子拌秋葵-秋葵圓潤鮮嫩🥗季節沙律-爽脆清甜🦀雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱-用上松葉蟹嘅蟹膏,味道香濃,配上微酸嘅蟹醋啫喱,特別開胃!🦪無限追加➕喜多嬉生蠔-蠔味濃郁 肥美鮮甜任食焗蠔-鮮美嫩滑焗帆立貝-蒜香帶微辣 彈牙爽口🍢任食串燒六品雞腿肉、豬頸肉、雞心、

生蠔放題1.5小時 $598
✦時令海鮮湯-內𥚃有蝦 帶子 湯頭濃郁鮮甜

✦味淋魚干-入口軟熟 好鮮味

✦喜多嬉懷石八品
🐚澳洲糖心鮑魚-口感柔軟 濃郁鮮味
🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯-蠔味濃郁,細細碗份量剛剛好
🌱明太子拌秋葵-秋葵圓潤鮮嫩
🥗季節沙律-爽脆清甜

🦪無限追加➕
喜多嬉生蠔-蠔味濃郁 肥美鮮甜
任食焗蠔-鮮美嫩滑
焗帆立貝-蒜香帶微辣 彈牙爽口

🍢任食串燒六品
雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔香甜
每款串燒🔥都好有水準~

🦀松葉蟹五島手延烏冬
湯底用超過10斤白象貝24小時熬製,湯底好清甜,飲到一滴不留,烏冬滑溜彈牙~

🍧甜品-北海道葡萄酒雪葩最中餅
葡萄酒雪葩味道 清甜可口,消暑一流!旁邊仲有日本黑糖蕨餅,煙煙靭靭。

任飲梳打/汽水
🍓草莓梳打-清甜解渴
🍊金柑梳打-酸酸甜甜 消暑一流
2023-08-01
生蠔控注意!90分鐘任食喜多嬉牡蠣!喜多嬉牡蠣係來自岡山縣笠岡諸島之北木島仲係被日本多間米芝蓮級餐廳選用!性價比超高୧( •̀ㅁ•́๑)૭✧今次就食吓$598—90分鐘生蠔放題!❀ 時令海鮮湯海鮮湯內含蜆肉元貝蝦肉超級鮮味 而且細心地把明火爐一起上菜令海鮮湯可以保持熱辣辣~~❀ 味淋魚干最近經常出現在我的照片裏的味淋魚干🤤一吃就停不了的味道˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗❀喜多嬉懷石八品不馬虎的懷石八品 很細心的一道菜色店員介紹先由最淡味道的開始吃然後順時針一直吃 味道會由清淡去到濃味特別想說一下 鮑魚仔超好咬口 味道清淡意想不到的好吃!燒鰻魚口感卜卜脆🤤最後的金箔蟹肉海膽 超級鮮甜!我想說這道菜式還很合適打卡呢˖ ࣪⊹❀ 任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選原味/蒜味)任食重頭戲!生蠔每一隻都好肥美 ~每一啖也是鮮味!超級新鮮~另外還有焗蠔、焗帆立貝 還可以選擇口味我們一半挑選了原味一半蒜味~都很好吃呢!❀ 松葉蟹五島手延烏冬烏冬麵幼身彈牙湯底清甜松葉蟹肉質厚實❀串燒任食有六款串燒選擇 甜薯、七里香、豬頸肉、雞心、茄子、雞髀肉吃到這裏其實已經相當之飽所以我們只點了豬頸肉和茄子~豬頸肉相當驚喜 油脂分布
生蠔控注意!90分鐘任食喜多嬉牡蠣!
喜多嬉牡蠣係來自岡山縣笠岡諸島之北木島
今次就食吓$598—90分鐘生蠔放題

❀ 時令海鮮湯
海鮮湯內含蜆肉元貝蝦肉
超級鮮味 而且細心地把明火爐一起上菜
令海鮮湯可以保持熱辣辣~~

❀ 味淋魚干
最近經常出現在我的照片裏的味淋魚干🤤
一吃就停不了的味道˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗

❀喜多嬉懷石八品
不馬虎的懷石八品 很細心的一道菜色
店員介紹先由最淡味道的開始吃
然後順時針一直吃 味道會由清淡去到濃味
特別想說一下 鮑魚仔超好咬口 味道清淡意想不到的好吃!
燒鰻魚口感卜卜脆🤤
最後的金箔蟹肉海膽 超級鮮甜!
我想說這道菜式還很合適打卡呢˖ ࣪⊹

❀ 任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選原味/蒜味)
任食重頭戲!生蠔每一隻都好肥美 ~
每一啖也是鮮味!超級新鮮~
另外還有焗蠔、焗帆立貝 還可以選擇口味
我們一半挑選了原味一半蒜味~都很好吃呢!

❀ 松葉蟹五島手延烏冬
烏冬麵幼身彈牙湯底清甜
松葉蟹肉質厚實

❀串燒任食
有六款串燒選擇 甜薯、七里香、豬頸肉、雞心、茄子、雞髀肉
吃到這裏其實已經相當之飽所以我們只點了豬頸肉和茄子~
豬頸肉相當驚喜 油脂分布平均!茄子上有一些木魚點綴而且很多汁

❀汽水、梳打特飲任飲
荔枝、柑桔、士多啤梨梳打特飲
梳打特飲清甜味道~還有汽水任飲!

最後由甜甜的白桃雪葩 結束今天的任食生蠔旅程🤤🤤🤤

ᙏ̤̫͚ ‎♡‧₊˚Follow Kirby 帶你食好西ᙏ̤̫͚ /✿*°
2023-08-02 54 瀏覽
初次品嚐甚麼是懷石料理是在日本京都,閃過眼,原來已經相隔了3年有多,可恨的COVID-19。今次朋友帶我去了位於中環些利街2-4號LL Tower3樓的喜多嬉牡蠣屋食懷石料理,有比較之下,是次依然很有滿足感。皆因除了懷石料理外,這裡可以任食蠔、任飲、任食串燒。第一道是海鮮湯,鮮甜美味,食慾大增八品料理每道菜式都好精緻,首推高質海膽蟹肉沙律,令人食慾大增。串燒炙燒香味撲鼻。這裡雖然任食,但質量保證不差。燒帶子同蠔也是任叫的,燒起來同時保留到帶子的汁,夠juicy這間店保持到日本道地料理的水準,而且進入店舖,都受到侍應師傅們的熱情招呼,加上香港的店舖裝潢沿用日本的風格,席間對日本的情意結油然而生。

第一道是海鮮湯,鮮甜美味,食慾大增

2023-07-19
位於中環既喜多嬉牡蠣由擺花街搬到LL Tower😌主打當然係90分鐘既無限追加喜多嬉蒜香焗牡蠣🦪同北海道蒜香焗元貝!鍾意食蠔既點可以錯過呢😋-🌟無限追加牡蠣放題 $598/pp🎈澳洲糖心鮑魚-🎈時令海鮮湯幾得意😙有個小蠟燭坐熱住個器皿~唔講都唔知裡面係裝住海鮮湯!都幾足料入面有蝦、帶子等,不過個人覺得有少少腥🥹-🎈喜多嬉懷石料理八品♔ 伊勢海老羊羹♔ 雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱♔ 手工月見燒雞軟骨棒♔ 炭燒活饅♔ 明太子拌秋葵♔ 喜多嬉牡蠣茶漬飯♔ 季節沙律♔ 燒鯖魚-賣相精緻既懷石料理😎特別欣賞炭燒活鰻,外皮勁脆卜卜!另外喜多嬉牡蠣茶漬飯都挺不錯,加入左鮮蠔所以十分濃郁~-🎈火炙味醂魚乾甜甜地咁幾好食😋作為前菜幾開胃!-🎈名古屋雞翼即叫即炸!勁香脆而內裡好嫩滑又juicy,好有驚喜❤️-🎈串燒燒六品 分別有大腿肉、七里香、雞心、豬頸肉、茄子及紫薯!大腿肉肉質比較紮實;紫薯味道香甜!-🎈喜多嬉蒜香焗牡蠣+北海道蒜香焗元貝黎到當然要瘋狂食焗蠔及元貝!叫左勁多round🤪每隻蠔既size都算大粒,蒜香十足,係有少少重口味🤏🏻至於元貝大大粒勁飽滿厚實🤤肉汁豐富!-🎈松葉蟹舞茸五島手延烏冬完全唔

🌟無限追加牡蠣放題 $598/pp

♔ 喜多嬉牡蠣茶漬飯
♔ 季節沙律
♔ 燒鯖魚
🎈火炙味醂魚乾
甜甜地咁幾好食😋作為前菜幾開胃!
🎈名古屋雞翼
名古屋雞翼

即叫即炸!勁香脆而內裡好嫩滑又juicy,好有驚喜❤️
🎈串燒燒六品

🎈喜多嬉蒜香焗牡蠣+北海道蒜香焗元貝

北海道蒜香焗元貝

🎈松葉蟹舞茸五島手延烏冬
松葉蟹舞茸五島手延烏冬

完全唔知仲有個烏冬!食到勁飽🤰🏻湯底因為加入左舞茸所以好清甜,而且五島手延烏冬亦好滑溜~
🎈甜品

甜品係北海道葡萄酒雪葩最中餅,雪葩食落清爽冰涼,隔離仲配埋黃豆蕨餅,非常圓滿了!
🎈任飲果汁/汽水
分別有白桃梳打及柚子梳打~白桃梳打桃味濃郁,而柚子就偏酸甜!
🔸喜多嬉牡蠣屋
📍中環些利街2-4號LL Tower 3樓
2023-07-10
澳洲糖心鮑魚
喜多嬉懷石料理八品
名古屋雞翼
北海道蒜香焗元貝
松葉蟹舞茸五島手延烏冬
喜多嬉牡蠣屋📍 3/F, LL Tower, 2-4 Shelley St, Central😋4.3/5 我個fd話一直好想去呢間餐廳食放題,見今日收工得閒就直接陪佢去試下😆 💝$598 放題套餐💝🔸喜多嬉牡蠣刺身🔸喜多嬉蒜香焗牡蠣🔸北海道蒜香焗元貝(可以無限追加)套餐包括:🔹時令海鮮湯🔹火炙鰹魚刺身沙津🔹澳洲糖心鮑魚🔹火炙味啉魚乾🔹喜多嬉懷石料理八品🔹名古屋雞翼🔹串燒燒六品(大腿肉/七里香/雞心/豬頸肉/茄子/蕃薯)🔹北海道元貝刺身🔹松葉蟹舞茸五島手延烏冬🔹甜品(綠茶蕨餅配雪糕)🔹任飲果汁/汽水(可以另加$58任飲生啤)呢度既放題真係超級抵食,我個朋友當然最鍾意係無限追加既生蠔同埋焗蠔🦪因為佢係一名蠔痴😆😆不過我自己就比較鍾意較精緻既八品料理,裡面有海老羊羹,馬鮫魚,仲有一個蛋黃配雞肉棒,同埋蠔泡飯,燒鰻魚,明太子秋葵,海膽蟹肉,每一道菜式都又精緻又好味😋如果大家有興趣,不妨約埋朋友一起去試下☺️☺️💕#喜多嬉かきコース #90分鐘任食日本直送牡蠣 #袐製牡蠣濃湯 #牡蠣 #日本直送 #放題 #居酒屋 #中環 #中環美食 #zoeincentral
喜多嬉牡蠣屋
😋4.3/5

💝$598 放題套餐💝
🔸喜多嬉牡蠣刺身
🔸喜多嬉蒜香焗牡蠣
🔸北海道蒜香焗元貝
(可以無限追加)

套餐包括:
🔹時令海鮮湯
🔹火炙鰹魚刺身沙津
🔹澳洲糖心鮑魚
🔹火炙味啉魚乾
🔹喜多嬉懷石料理八品
🔹名古屋雞翼
🔹串燒燒六品
(大腿肉/七里香/雞心/豬頸肉/茄子/蕃薯)
🔹北海道元貝刺身
🔹松葉蟹舞茸五島手延烏冬
🔹甜品(綠茶蕨餅配雪糕)
🔹任飲果汁/汽水
(可以另加$58任飲生啤)

如果大家有興趣,不妨約埋朋友一起去試下☺️☺️💕

男朋友上網搵到間任食生蠔,話帶我去試吓,滿心歡喜😄一點去到間餐廳已經得幾枱客,都覺得有少少奇怪有$498 / $598 90分鐘放題選擇,分別就係多咗任食串燒、甜品、汽水任飲,我哋揀咗$598,一開頭嗰個湯,懷石八品,個樣都靚靚地,有擺盆,影相都ok,但食就普通,我抱住一個心情,呢啲前菜通常都麻麻哋,懷石料理唔係人人識欣賞😅咁食完,就可以嗌生蠔🦪我哋分別嗌咗生蠔一打,熟蠔(原味/蒜味各兩隻)燒帆立貝各一隻先講生蠔,我覺得勁似急凍生蠔,完全無蠔味,我食左兩隻已經唔想食🥲諗住熟蠔應該會好啲,點知好似食蠔豉嘅味道,帆立貝又係無味,成件事好伏諗住串燒好會少少,串燒似炸多過燒咁,我地叫左一轉,已經無再叫…最後上埋烏冬、甜品,都無期望,一個鐘左右,即埋單走人,呢個價錢,呢個質素,我未飽都唔想再食🥲老實講連埋加一,六百幾一位,有大把選擇真係太差,忍唔住食完要即刻寫食評但我d相係影得好正常
男朋友上網搵到間任食生蠔,話帶我去試吓,滿心歡喜😄

一點去到間餐廳已經得幾枱客,都覺得有少少奇怪

老實講連埋加一,六百幾一位,有大把選擇
真係太差,忍唔住食完要即刻寫食評
但我d相係影得好正常
2023-07-30
2023-07-30 45 瀏覽
喜多嬉牡蠣屋由細細間地鋪搬上上樓鋪,大間好多位置寬躺,喺上長電梯旁,非常方便易搵,仲可順便去大館打卡添😆$598 生蠔放題 1.5小時🫖時令海鮮湯、味淋魚干🍱喜多嬉懷石八品🦪任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選蒜味)🍢任食串燒六款雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔🦀松葉蟹五島手延烏冬🍮甜品🥤汽水&梳打特飲任飲🍺生啤任飲+ $58如果你係愛蠔者,呢個放題真係岩哂你,未計我食,我Boss自己一個都食5打生蠔🦪,原味焗蠔2打,蒜味都食咗一打,焗帆立貝就一打😂我笑佢真係食到咩本都回了🤣我自己亦非常喜歡佢既海鮮湯,湯用茶壺上🫖非常精緻串燒都非常有質素,冇太多嘅腌料,食到食物本來原味👍🏻喜多嬉懷石八品都唔馬虎,有海膽蟹肉、鮑魚、蟹肉凍、雞軟骨棒棒等等😜如果你只想食蠔,可選擇$498只係無串燒及甜品,飲品就一杯

$598 生蠔放題 1.5小時
🫖時令海鮮湯、味淋魚干
🍱喜多嬉懷石八品
🦪任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選蒜味)
🍢任食串燒六款
雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔
🦀松葉蟹五島手延烏冬
🍮甜品
🥤汽水&梳打特飲任飲
🍺生啤任飲+ $58

我笑佢真係食到咩本都回了🤣

我自己亦非常喜歡佢既海鮮湯,湯用茶壺上🫖非常精緻
串燒都非常有質素,冇太多嘅腌料,食到食物本來原味👍🏻

😜如果你只想食蠔,可選擇$498
只係無串燒及甜品,飲品就一杯
  • 生蠔
  • 原味焗蠔
  • 八品
  • 海鮮湯
2023-07-27 62 瀏覽
同nat爸dating 今晚想食個有水準嘅晚餐Nat爸見我平時鍾意食蠔就帶我嚟 @kitaki.kaki食懷石料理兼生蠔放題場內環境幽暗幾適合食飯傾計飲兩杯特別一讚服務一流時令海鮮湯用個茶壺裝住初頭以為係飲杯茶先飲完杯湯仲有數粒蝦肉帶子同鮑魚食湯味濃厚味淋魚干乾身香口 主菜未到食住傾 送酒一流喜多嬉懷石八品蟹肉啫喱凍精緻 涼拌秋葵感清新象拔蚌刺身鮮甜 柚子吞拿魚沙律開胃燒雞軟骨棒有饞感 茶漬飯豐富燒鱔肥美 海膽蟹肉杯鮮味每品都高分喜多嬉生蠔 , 焗蠔 , 焗帆立貝無限encore系列生蠔焗蠔各有千秋必讚師傅手勢好 蠔殼順滑無界手個人喜歡帆立貝鮮味得嚟既香口串燒五品無限encore系列雞腿肉,豬頸肉,雞心,七里香,茄子,番薯仔用料唔馬虎有得encore嗜肉者褔音松葉蟹五島手延烏冬已經係飽嘅狀態有幸烏冬份量唔多可以繼續品嘗湯底清甜 烏冬彈牙唔會搶過松葉蟹風頭配搭得且甜品微甜 夠精緻未食賣相已加分人均消費💰 : $ 650總結✍ : 晚餐精緻,服務週到NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)
同nat爸dating 今晚想食個有水準嘅晚餐

象拔蚌刺身鮮甜 柚子吞拿魚沙律開胃
燒雞軟骨棒有饞感 茶漬飯豐富
燒鱔肥美 海膽蟹肉杯鮮味
每品都高分

喜多嬉生蠔 , 焗蠔 , 焗帆立貝
無限encore系列
生蠔焗蠔各有千秋
必讚師傅手勢好 蠔殼順滑無界手
個人喜歡帆立貝
鮮味得嚟既香口

串燒五品
無限encore系列
雞腿肉,豬頸肉,雞心,七里香,茄子,番薯仔
用料唔馬虎

配搭得且

微甜 夠精緻
未食賣相已加分

人均消費💰 : $ 650
總結✍ : 晚餐精緻,服務週到
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)