2023-08-19 26 瀏覽
之前同朋友食過一次太好味,哩次同老公來🦪😋餐廳已搬了中環些利街,新環境地方闊落咗,座位更加多。餐牌有2款90分鐘任食放題價錢$498 同 $598(1.5小時)我地選了$598 生蠔放題汽水&梳打特飲都係任飲一坐低店員已送上🥢味淋魚干烤焗剛剛好送酒一流🥢時令海鮮湯有個燭台座熱保持温度🔥海鮮湯入面有蜆肉🦐蝦😋味道鮮甜最後記得食埋唔好浪費啊🤭🥢喜多嬉懷石八品擺盤精美,有八款不同料理顺序食,最喜歡金箔蟹肉海膽,雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱,鰻魚等。。🥢日本生蠔餐廳生蠔係日本直送,頭一轉食一打先🤭🦪 非常新鮮另外仲有焗蠔🦪焗帆立貝(仲可選原味/蒜味)焗蠔一定要多蒜先夠惹味🧄帆立貝都好大粒🥢松葉蟹五島手延烏冬依個湯底好清新,松葉蟹棒係鮮,不個烏冬都係食一轉夠,留肚再戰生蠔🤣🥢是日串燒任食有九款選擇🍡我地全部各點一串試吓🤭有羊肉、 豬頸肉 、雞腿肉 、 雞翼、雞腎、雞心、七里香茄子、 日本番薯仔全部燒得好惹味🔥最喜歡雞翼,七里香🍆茄子同日本番薯仔前後仲點咗三轉添😋推薦最好食依2款最後我地食多轉生蠔🦪焗蠔🦪先食埋甜品🍧哩餐非常滿足👍

我地選了$598 生蠔放題
有個燭台座熱保持温度🔥海鮮湯入面有蜆肉🦐蝦😋味道鮮甜
最後記得食埋唔好浪費啊🤭

🥢喜多嬉懷石八品

🥢日本生蠔
餐廳生蠔係日本直送,頭一轉食一打先🤭🦪 非常新鮮

另外仲有焗蠔🦪焗帆立貝
(仲可選原味/蒜味)
焗蠔一定要多蒜先夠惹味🧄
帆立貝都好大粒

🥢松葉蟹五島手延烏冬

🥢是日串燒
任食有九款選擇🍡我地全部各點一串試吓🤭
有羊肉、 豬頸肉 、雞腿肉 、 雞翼、雞腎、雞心、七里香
茄子、 日本番薯仔

全部燒得好惹味🔥最喜歡雞翼,七里香

🍆茄子同日本番薯仔前後仲點咗三轉添😋推薦最好食依2款

最後我地食多轉生蠔🦪焗蠔🦪先食埋甜品🍧
哩餐非常滿足👍

2023-08-17
位於中環些利街的「喜多嬉牡蠣屋」,係一間主打90分鐘生蠔放題的日本餐廳🍴晚市時段分別設有$498及$598的生蠔放題,可以任食日本北木島喜多嬉生蠔、焗爐及焗帆立貝,另加$58可享生啤放題時令海鮮湯廚師精選每日時令海鮮,當日係鮮蝦及大蜆,熬製出濃郁鮮甜嘅海鮮濃湯味淋魚干燒得啱啱好嘅魚乾,鹹香滋味,佐酒一流喜多嬉懷石八品精選八款懷石料理,賣相精緻又吸引✨伊勢海老羊羹口感Q彈,添加咗鮮蝦肉鰹魚刺身厚切味道獨特明太子拌秋葵&季節沙律新鮮翠綠又爽脆,清新開胃月見手工燒鳥軟骨棒當中有唔少雞軟骨肉,增添口感喜多嬉牡蠣茶漬飯裏面加咗少量海鮮,更加滋味炭燒活鰻燒得外脆內軟,充滿魚鮮味雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱海膽非常鮮甜,配上松葉蟹肉,完美配搭松葉蟹五島手延烏冬日本頂級手拉式烏冬,口感彈牙而且好掛湯!喜多嬉生蠔🦪來自日本北木島的喜多嬉生蠔,品質有所保證,大小適中,新鮮甜美,入口滑溜清爽焗蠔及焗帆立貝可以選擇原味或蒜味烤焗,焗蠔肥美又大隻,鮮味十足!日本產帆立貝大大粒,厚肉鮮甜,正呀串燒任食火候控制得啱啱好嘅串燒,分別有雞腎、豬頸肉、雞軟骨、燒雞翼、番薯仔、七里香、茄子及羊肉串。串燒啖啖肉,好高質,值得推薦汽水

味淋魚干

燒得啱啱好嘅魚乾,鹹香滋味,佐酒一流

喜多嬉懷石八品

精選八款懷石料理,賣相精緻又吸引✨

伊勢海老羊羹
口感Q彈,添加咗鮮蝦肉
鰹魚刺身厚切
味道獨特
明太子拌秋葵&季節沙律
新鮮翠綠又爽脆,清新開胃
月見手工燒鳥軟骨棒
當中有唔少雞軟骨肉,增添口感
喜多嬉牡蠣茶漬飯
裏面加咗少量海鮮,更加滋味
炭燒活鰻
燒得外脆內軟,充滿魚鮮味

雲丹松葉蟹配蟹醋啫喱
海膽非常鮮甜,配上松葉蟹肉,完美配搭

松葉蟹五島手延烏冬

日本頂級手拉式烏冬,口感彈牙而且好掛湯!

喜多嬉生蠔🦪

焗蠔及焗帆立貝

串燒任食

汽水及梳打特飲任飲

多款罐裝汽水及梳打任飲,冰凍可口又解渴

甜品

最後仲有精美甜品:北海道葡萄酒雪葩最中餅。雪葩甜而不膩,有助清新味蕾
2023-08-17 100 瀏覽
一直想食呢間蠔嘅放題,機緣巧合又揾到伴有興趣,就一齊去歎下~叫左$598生蠔放題,d野食多到叫一round已經飽左😂✨時令海鮮湯 - 造型好正,有個茶壺&兩隻茶杯仔,可以慢慢添嚟飲,味道幾清甜,裡面原來有大蜆、帶子、鮮蝦粒等,認真真材實料!✨味淋魚干 - 去居酒屋必叫!一路咬下一路吹水是必須的😆✨喜多嬉懷石八品 - 超級精緻,店員好體貼咁教要先食個蟹肉帶子果凍,之後順時針咁食(鰹魚->沙律->免治雞肉棒->日本蠔粥->燒鱔->明太子秋葵),最後先食中間個海膽蟹肉🦀個果凍好特別;燒鱔幾肥美,魚油夠香;最難忘都係中間個海膽蟹肉,面頭仲有金箔,鮮味得嚟又有點高貴的感覺🤩✨任食生蠔/焗蠔 - 一開始叫左半打生蠔、兩隻原味焗蠔同兩隻蒜味焗蠔~ 生蠔食到海水味,夠晒新鮮😸 焗蠔好大隻,重口嘅我鍾意蒜味多d😚✨焗帆立貝 - 第一轉都係兩隻原味兩隻蒜味,燒過嘅帆立貝好爽口,亦保持到佢嘅鮮甜👍✨松葉蟹五島手延烏冬 - 面頭個蟹鉗好吸睛,一d都唔hea; 呢款烏冬我都係第一次見,比較幼身同圓身,軟硬度適中,而且湯底清清地,唔會膩☺✨任食串燒 - 有7款揀:羊肉、豬頸

✨味淋魚干 - 去居酒屋必叫!一路咬下一路吹水是必須的😆

焗帆立貝

松葉蟹五島手延烏冬

✨任食串燒 - 有7款揀:羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、茄子、日本蕃薯仔、七里香 ~ 我地每款叫左一串😝豬頸肉幾有口感;羊肉香而不羶;蕃薯仔都好甜;其他正常發輝🧡食到呢到已經飽到一個點😂
串燒盛合

甜品 - 係白桃雪葩中餅,唔會太甜而且個餅好夠脆💯伴碟嘅蕨餅亦係我至愛😋

✨柚子梳打 - 其實汽水同梳打都可以任叫,我地叫左柚子梳打,酸酸甜甜開胃d😍
柚子梳打

焗帆立貝
串燒盛合
柚子梳打
2023-08-17 34 瀏覽
任食日本生蠔嘅餐廳,好多野食到唔知點影😆首先有懷石八品,一盤咁上枱好精緻又好靚,每樣都好好食,食完已經飽飽地,仲有海鮮湯同味淋魚干做前菜之後到主菜生蠔🦪,仲有焗蠔同焗帆立貝,都係生蠔好食啲,一啖一隻好鮮甜最後嘅甜品雪芭非常出色,樣靚又好味,好滿足🤤🤤唯一不足係飲品得兩款揀,如果其他汽水或水果茶就好啦
任食日本生蠔嘅餐廳,好多野食到唔知點影😆

最後嘅甜品雪芭非常出色,樣靚又好味,好滿足🤤🤤

唯一不足係飲品得兩款揀,如果其他汽水或水果茶就好啦

近排Soho區越來越多好嘢食,而呢間都唔例外~ 餐廳主打兩個餐,雖然都係90分鐘任食生蠔放題,但貴啲嗰個就包埋任食串燒!整體裝潢以木系為主,空間感大,令人感覺舒適,絕對係慶生嘅好去處之一💕店員先送上一碟味淋魚干做為開胃前菜,等候食物期間可以慢慢享受~ 之後有時令海鮮湯,以日式小茶壺裝住,下面有蠟燭仔保持溫度,鹹香鮮甜,入口順滑,裏面仲有蜆肉同蝦仁添!食到差唔多就到主食啦,記得要預備相機,因為接下來嗰個真係不得之了😙喜多嬉懷石八品包括伊勢海老羊羹、雲丹松葉盤配蟹醋啫喱、月見手工燒鳥軟骨棒、炭燒活鰻魚、明太子拌秋葵、茶潰飯、愛知縣白象貝刺身同季節沙律~ 個人最鍾意鰻魚,外皮燒至脆身,肉質嫩滑,啖啖肉,帶點焦香香氣,滿滿嘅幸福感😝 啫喱同雞軟骨串都唔錯,可惜無得encore重點來了!任食生蠓、焗蠔同焗帆立貝~ 生蠔超級大隻,入口滑溜,鮮味十足,完全唔腥,唔洗點檸檬都得🍋 焗蠔同焗帆立貝可以要原味或蒜味,個人喜歡後者,因為燒完之後更加香!焗蠔熱辣辣,大大粒,啖啖肉,好juicy、帆立貝肉夠厚,清甜帶彈性,味道同樣鮮,三款都大推😋呢個套餐包任食串燒,有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、七里

呢個套餐包任食串燒,有羊肉、豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞腎、雞心、七里香、茄子同日本番薯仔~ 羊肉味道突出、雞翼外脆內嫩、七里香又香又肥、茄子夠惹味而且好多汁、番薯仔外層酥脆,內裡軟綿、整體質素好過出面嘅串燒店,大癲🥹

最後有松葉蟹五島手延烏冬,麵條幼身又彈牙,湯底清甜,松葉蟹肉質鮮甜、甜品有白桃雪葩,食落好refreshing而且又唔甜、最後想講埋飲品,任飲汽水同梳打特飲,荔枝、白桃同柑桔各有特色,樣樣要一杯,解膩解膩~

2023-08-16 33 瀏覽
我超鍾意食生蠔,平時兩打起跳絕對唔係難事。最近俾我發現係中環呢度有間食生蠔放題既,即刻搵機會去食,睇個名就知道佢係食日本蠔為主啦。 佢哋分咗兩款放題,我地今次就揀左$598, 事實都證明冇揀錯,因為佢地既串燒都好出色🥰🔵 前菜:時令海鮮湯+ 味醂魚乾佢用個茶煲裝住,我本身以為茶,點知原來係湯🤣🤣🤣🤣茶煲下面有蠟燭助熱,keep住個溫度,好貼心。平時食味醂魚乾都一定要點大量既mayo,但佢哋呢度就咁食都正。 🟢喜多嬉懷石八品⭐最深刻佢地個蟹肉凍膏,一咬就覺得好鮮甜,海鮮味好濃。⭐鮑魚都十分爽口彈牙,仲有個沙律俾我地個味蕾refresh一下添。⭐免治雞肉串再加埋蛋汁真係無得輸,個蛋汁超級甜,我有啲後悔唔將成隻蛋黃完完全全咁淋係免治雞肉串上面,因為溝埋真係前所未有咁滿足,好好味,又滑又甜🤩🤩🤩🤩。我地仲食左少少泡飯補充返少少澱粉質,成件事更加fatfat!⭐燒白鱔十分厚切, 而且燒得好好無腥味!⭐仲有秋葵漬物同金箔海膽蟹肉,都真係好好味呀🥹🥹🥹 🟤 牡蠣(蠔)終於到今日既主角,生蠔,因為我地兩個人,佢地一黎就俾兩打我地。喜多嬉牡蠣係比較大、肥美、厚、鮮甜同creamy,無海水既咸味,好正呀

🔵 前菜:時令海鮮湯+ 味醂魚乾

🟢喜多嬉懷石八品

⭐最深刻佢地個蟹肉凍膏,一咬就覺得好鮮甜,海鮮味好濃。

⭐燒白鱔十分厚切, 而且燒得好好無腥味!

⭐仲有秋葵漬物同金箔海膽蟹肉,都真係好好味呀🥹🥹🥹

🟤 牡蠣(蠔)
終於到今日既主角,生蠔,因為我地兩個人,佢地一黎就俾兩打我地。喜多嬉牡蠣係比較大、肥美、厚、鮮甜同creamy,無海水既咸味,好正呀!

🟡 原味焗蠔+蒜蓉味焗蠔
平時係出面食既焗蠔好易會收晒水又好細粒,但係呢間又唔會喎!我自己個人比較推薦原味,但係其實佢蒜蓉味焗蠔都唔差,蒜蓉味濃得黎又唔會蓋過左蠔本身既鮮味。

🔴 原味焗帆立貝+蒜蓉味焗帆立貝
一樣無焗到變乾瑤柱咁,好佩服😳😳😳好香好味好juicy。

🟠 串燒拼盤
有蕃薯仔、五花腩等等,仲有最右手邊果串(七里香),本身以為係雞軟骨,因為佢個樣好似但係又無骨既脆感,問下店員先知原來係雞patpat,第一次發現呢個位都咁好食,本身以為呢個充滿脂肪既位會好肥但係原來係一個嶄新口感!

⚫松葉蟹五島手延烏冬
食落去其實有少少似淮山麵既感覺,當我地係食完咁多串燒、生蠔之後食返個麵絕對係完美既句號。

甜品+飲品
雖然食左咁多野但甜品係另外一個胃點都要食埋佢🤣甜品係黃糖蕨餅+雪芭,yummy!而佢地既飲品,例如柚子梳打、巨峰梳打都好好飲。

2023-08-16 18 瀏覽
朋友生日🎂去中環呢間人氣餐廳慶祝,發現餐廳搬到新位置在些利街我點選1.5小時任食日本直送牡蠣放題 , 每位$598+10%💕時令海鮮湯用好可愛的茶壺承載湯,還用小蠟燭保湯,奶白色的湯味道非常鮮甜💕火炙味淋魚乾開胃菜一流,有油脂清香,好有咬口💕「喜多嬉懷石八品」▪️精緻的懷石料理🔸️雲丹松葉蟹膏配蟹醋啫喱 - 由海膽、金箔、松葉蟹肉製成,小編最愛😍🔸️伊勢海老羊羹 - 濃郁鮮蝦味道,口感爽滑🔸️澳洲糖心鮑魚 - 非常爽口有嚼勁,鮮甜可口🔸️明太子拌秋葵 - 新鮮爽脆好開胃🔸️炭燒活鰻 - 魚肉厚肉肥美,魚皮燒得脆口,帶有炭火焦香🔸️喜多嬉牡蠣茶漬飯 - 白飯軟硬適中,茶和牡蠣鮮味十足🔸️手工月見燒雞軟骨棒 - 焦脆的雞軟骨串混合金黃色的蛋黃,非常美味🔸️季節沙律 - 沙律菜爽脆新鮮💕喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝🥳🎉無限追加🎉🥳全部脹卜卜大大粒,入口肉質好鮮甜,飽滿肥美又多汁,即使焗後仍然保持有鮮味和水份,滿滿鮮甜的海水味,每食一口都有幸福感,CP值好高,最正係可以繼續追加,大大大滿足啊💕串燒六品🍢雞腿肉串、豬頸肉串、雞心串、七里香串、番薯仔串、茄子💕松葉蟹五島手延烏冬原隻松葉

💕時令海鮮湯

💕火炙味淋魚乾
開胃菜一流,有油脂清香,好有咬口

💕「喜多嬉懷石八品」▪️精緻的懷石料理
🔸️雲丹松葉蟹膏配蟹醋啫喱
- 由海膽、金箔、松葉蟹肉製成,小編最愛😍
🔸️伊勢海老羊羹
- 濃郁鮮蝦味道,口感爽滑
🔸️澳洲糖心鮑魚
- 非常爽口有嚼勁,鮮甜可口
🔸️明太子拌秋葵
- 新鮮爽脆好開胃
🔸️炭燒活鰻
- 魚肉厚肉肥美,魚皮燒得脆口,帶有炭火焦香
🔸️喜多嬉牡蠣茶漬飯
- 白飯軟硬適中,茶和牡蠣鮮味十足
🔸️手工月見燒雞軟骨棒
- 焦脆的雞軟骨串混合金黃色的蛋黃,非常美味
🔸️季節沙律
- 沙律菜爽脆新鮮

💕喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝
🥳🎉無限追加🎉🥳

💕串燒六品🍢
雞腿肉串、豬頸肉串、雞心串、七里香串、番薯仔串、茄子

💕松葉蟹五島手延烏冬
原隻松葉蟹鉗擺盤,入口肉質鮮味,清甜茸菇湯底配上彈牙烏冬

💕汽水/梳打特飲任飲
🍓士多啤梨梳打、🍊柚子梳打

💕甜品
雪葩配最中餅▪️清甜冰涼可口,為這一餐完美作結😌😋🫶

📍喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓

2023-08-14 33 瀏覽
本身係勁勁勁鍾意食生蠔, 公司附近新開生蠔放題餐廳仲要係日本直送, 梗係即刻衝!平日一收工過去6點零餐廳都仲未有咩人, 但係一到7點就成個場full晒, 果然大家一收工就嚟食好西!一坐低staff就拎咗個茶壺隔離煲住, 原來嗰個係海鮮湯, 好鮮甜, 後咪睇到入邊仲有蝦同花甲, 食埋唔好嘥~跟住就係佢嘅懷石八品, staff介紹, 由澳洲溏心鮑魚開始順時針食, 跟住沙律菜, 月見燒雞軟骨棒, 跟住係喜多嬉牡蠣茶漬飯, 凸炭燒活鰻, 伊勢海老羊羹, 最後係龚雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱, 明太子拌秋葵係for你想清一清個口嘅味道時候食, 由於本身甚愛秋葵, 所以一早食晒~其實食咗懷石八品都知食物高質, 但係都唔好忘記今日嘅主角-生蠔!!! 因為怕伏所以一開始都係半打半打咁嗌, 但係試咗一round之後就知道嚟緊可以大嗌特嗌! 完全係出邊居酒屋嘅生蠔水準, 大粒, 新鮮, 多汁, 蠔味重! 食極都唔夠! 第一次食放題可以食到咁鮮嘅蠔, 結果一直嗌一直嗌. 當然佢嘅焗蠔, 焗帆立貝同串燒都出色, 但係生蠔真係太搶fo. 佔晒我quota!最後勁飽好滿足到甜品都食唔落, 後咪見到其他人po嘅甜品相

最後勁飽好滿足到甜品都食唔落, 後咪見到其他人po嘅甜品相係勁勁後悔冇食到. 下次再戰!

$598 生蠔放題 1.5小時
🫖 海鮮湯
🐡 味淋魚干
🍱 喜多懷石八品
🦪 任食生蠔, 焗蠔, 焗帆立貝
🍜 松葉蟹五島手廷烏冬
🍢 任食串燒
🍰 甜品
🍹 任飲汽水, 疏打
🍻 任飲啤酒 +$58

2023-08-14 71 瀏覽
作為生蠔🦪愛好者,當然不會放過任何有關生蠔🦪的好介紹。最近就發現了一間位於中環的生蠔主題日式料理店「喜多嬉牡蠣屋」,主打1.5小時生蠔放題。特別之處在於店鋪使用的生蠔是全來自日本北木島的「喜多嬉牡蠣🦪」,名字寓意象徽帶給人們「多一喜悅,多一些福氣」,在日本成為了高檔婚宴必備的佳餚,非常有意思!放題有兩個價錢$498 / $598, 分別在於後者多了任食串燒和甜品,今次就選擇了後者。放題包括了飲品任飲,有各種氣水或梳打特飲。先來是🍲時令海鮮湯,用壺裝上非常別緻,來裡有新鮮蜆肉、蝦和貝柱,是真.海鮮湯! 另外還會送上味淋魚干,非常入味作為餐前小食一流!然後會奉上非常打卡able的🍱「喜多嬉懷石八品」,有八款不同的料理,精緻而且味美,當中不乏一些海鮮食材,如海膽、松肉蟹肉、鰻魚等,每一道都好有特色而且味美!之後是主菜新鮮到港的北木島喜多嬉牡蠣🦪,size正常,味道鮮甜香滑,配上特製的土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,更能帶出牡蠣的鮮味!另外還有焗蠔、焗帆立貝,可選原味或蒜味。個人就覺得蒜味更加濃郁比較惹味,而且上菜速度都幾快。至於串燒亦非常有水準,例如雞腿🍗、七里香🐓、雞軟骨🐤,質素絕對比得上其他

放題包括了飲品任飲,有各種氣水或梳打特飲。
另外還會送上味淋魚干,非常入味作為餐前小食一流!
北木島喜多嬉牡蠣
至於串燒亦非常有水準,例如雞腿🍗、七里香🐓、雞軟骨🐤,質素絕對比得上其他日式串燒專門店。
之後還有🍜松葉蟹五島手延烏冬,烏冬比較幼而煙韌,松葉蟹鉗多肉鮮甜!
最後以甜品作結尾,非常滿足。
2023-08-09
北木島喜多嬉牡蠣
2023-08-14 22 瀏覽
喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環些利街2-4號LL Tower3樓今日lunch time 諗起有一間生蠔食,價錢又接受到,決定同朋友去試試。 $598生蠔放題(1.5小時)前菜,時令海鮮湯(入邊有唔同種類嘅海鮮,瑤柱蝦同蜆殼)味淋魚乾(好好食)同埋懷石八品,順時針食,又淡味到濃味,鮑魚,鰻魚,海膽蟹肉,真係一啲都唔吝嗇。主食當然係生蠔生蠔同埋生蠔,一次過食左20隻。🫢🫢🫢任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗帆立貝,串燒汽水加梳打水,有唔同款式。全部都係即叫即燒,即叫即開!真係好fresh。甜品有雪糕,用一隻好靚嘅碟裝住,味道我覺得可以,酸酸地幾好味。🔔總結:環境優美,order 送餐速度勁快。員工服務超好,物超所值。地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
喜多嬉牡蠣屋 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower3樓

$598生蠔放題(1.5小時)

主食當然係生蠔生蠔同埋生蠔,一次過食左20隻。🫢🫢🫢
任食喜多嬉生蠔,焗蠔,焗帆立貝,串燒

甜品
有雪糕,用一隻好靚嘅碟裝住,味道我覺得可以,酸酸地幾好味。

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
2023-08-13 33 瀏覽
今日放假當然又係同老婆出去食好嘢嘅時候啦😬今次就去左bookmark左好耐位於中環嘅「喜多嬉牡蠣屋」😊呢邊除左任食焗蠔、焗帆立貝、串燒 同埋 最最最緊要嘅生蠔🦪🤤🤤小編同太太都好鍾意❤️食生蠔🦪,所以真係岩哂我哋嘅胃口啦😬餐廳分別有兩款嘅放題價錢,都係1.5小時任食生蠔😋只係內容有少許分別,咁同得太太出黎食好嘢,當然唔會睇價錢啦🤣生蠔放題(1.5小時) $598/位時令海鮮湯頭盤先嚟個時令海鮮湯暖一暖個胃😊味道一飲就知非常足料,十分之鮮味😋仲有個火爐慶住,啲湯仲熱辣辣😬味淋魚干相當之有咬口,而且非常之入味😋喜多嬉懷石八品小編覺得最正嘅就係燒鰻魚,層皮燒到非常香脆😊而太太就鍾意個金箔蟹肉海膽,十分之鮮味😋生蠔🦪主角生蠔🦪出現啦😂非常之鮮!而且仲食到有海水味🤤食完一打都要再encore😋焗蠔 焗帆立貝鮮味十足!而且非常之肥美😋蒜味濃厚,十分之滿足😊串燒串燒有紫薯仔、豬頸肉、雞心、雞髀肉、七里香、茄子,所有串燒都係即叫即燒,小編就最鍾意七里香(即係雞PatPat)😂非常之香脆🤤其他都燒得好好味😋松葉蟹五島手延烏冬香濃嘅松葉蟹嘅湯底😋加上嫩滑烏冬😊飲品荔枝梳打、白桃梳打、柑桔梳打😋

生蠔放題(1.5小時) $598/位

味淋魚干
相當之有咬口,而且非常之入味😋

生蠔🦪

焗蠔 焗帆立貝
鮮味十足!而且非常之肥美😋蒜味濃厚,十分之滿足😊

串燒

香濃嘅松葉蟹嘅湯底😋加上嫩滑烏冬😊

飲品
荔枝梳打、白桃梳打、柑桔梳打😋
📍北木島喜多嬉牡蠣屋 (中環)1.5小時生蠔放題🦪🤍($498~598)1️⃣時令海鮮湯🫖平時用湯碗飲湯,呢間用左茶壺,仲要個海鮮湯好濃嘅海鮮精華味道,飲完仲可以食埋啲海鮮,非常足料!2️⃣味淋魚干🐟呢個小魚好惹味,魚干唔會好硬,有咬口,仲可以點蛋黃醬食,非常開胃,都好岩做送啤酒小食3️⃣喜多嬉懷石八品🌟打卡之選📸一上枱已經嘩一聲,非常靚同精緻😍老闆介紹食法係順時針食,咁就可以由淡至濃咁享受成個料理,所以次序就係:蟹肉糕、澳洲溏心鮑魚(大隻、味道濃郁)、沙律、雞軟骨肉棒(點埋蛋汁一流,碎軟骨咬落增加口感)、牡蠣茶漬飯(好有蠔味,飯能夠食到蠔鮮味)、燒鰻魚(燒到鰻魚皮超級脆,鰻魚肉仲好嫩滑)、金箔海膽松葉蟹肉(海膽鮮甜,蟹肉海水味好鮮好正),另外仲有秋葵小食for解膩🤩4️⃣任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選原味/蒜味)🦪絕對唔係cheap cheap放題質素,無論係生蠔定係帆立貝都非常大粒而且高質✨生蠔好鮮甜海水味,另外中意食蒜嘅朋友仔一定會好中意食呢個,因為真係好夠蒜🤣帆立貝大大粒仲要有肉汁,完全唔乾👍🏻👍🏻👍🏻5️⃣串燒任食🍢有6款串燒選擇,有茄子、雞心、雞腿肉、豬頸肉、七里香、小甜薯👍🏻我個人推介
📍北木島喜多嬉牡蠣屋 (中環)

1.5小時生蠔放題🦪🤍($498~598)
1️⃣時令海鮮湯🫖
2️⃣味淋魚干🐟

3️⃣喜多嬉懷石八品

4️⃣任食喜多嬉生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選原味/蒜味)🦪

5️⃣串燒任食🍢
有6款串燒選擇,有茄子、雞心、雞腿肉、豬頸肉、七里香、小甜薯👍🏻我個人推介大家食豬頸肉、雞腿肉&小甜薯!呢間店嘅串燒做得幾好,肉嘅唔會燒得好乾,而且肉汁同油份保留到,甜薯可以話係出色🍠✨可以燒到外皮好脆,薯身非常軟同甜,total食左4串😆

6️⃣甜品🍨
🌟打卡之選📸櫻花🌸外型超級靚,入面夾住白桃雪葩,好fresh,淡淡白桃味,非常解膩清新~

7️⃣汽水&梳打特飲任飲🥂
餐廳提供好多款飲品比你任飲,我就飲左荔枝梳打,正正常常,任飲夠哂抵😎
2023-08-13 14 瀏覽
之前食過呢間,之後一直都想再去食,發現原來搬咗,餐牌仲有少少唔同咗添坐低之後,店員就送上一壺時令海鮮湯月一份味淋魚乾。海鮮湯仲有火熱住保暖👍🏻海鮮湯好鮮甜一d都唔腥,好好味😋味淋魚乾配沙律醬真係一流👍🏻之後就送上喜多懷石八品,包括:伊勢海老羊羮、雲丹松葉蟹黃金膏配蟹醋啫喱、月見雞肉棒、鮑魚、沙律、鰻魚、牡蠣茶漬飯、涼拌秋葵擺盤真係好精美😍👍🏻店員介紹由伊勢海老羊羮開始順時針食起,味道由淡至濃。我最鍾意就係鰻魚,外面卜卜脆,裡面好肥美😋梗係唔少得任食生蠔、焗蠔、焗帆立貝(可選有蒜味或原味)生蠔好新鮮!真係鮮甜、肥美,好滿足😌焗蠔同焗帆立貝我哋揀咗一半原味,一半蒜味,蒜味好香口😋而帆立貝肉質厚實、鮮甜😋串燒6款(任食):雞腿肉、豬頸肉、雞心、七里香、茄子、日本蕃薯仔,我最鍾意就係雞心同雞腿肉,雞腿肉燒到外面脆卜卜,裡面好juicy😋松葉蟹五島手廷烏冬(任食):湯底好香好鮮甜,仲有松葉蟹棒😍比較平時d烏冬幼身,好彈牙同埋好掛湯😋甜品造型好靚好有日本feel 😍,雪葩好清甜,而旁邊嘅黑糖蕨餅煙靭唔會太甜😋汽水、梳打特飲任飲,我地叫咗草莓同柚子梳打,好fresh 又唔會太甜😋👍🏻

2023-08-12 45 瀏覽
閨蜜蠔控又出動了!這次跟她去了中環SOHO區的喜多嬉牡蠣屋,嘆日本直送生蠔+燒蠔放題 🦪1.5小時任吃日本蠔,超滿足。餐廳裝潢雅致,梳化座椅挺舒適的,空間感也多。放題有2個價位,選了包串燒任吃的$598/位生蠔放題。在吃蠔之前,還有海鮮湯和懷石料理八品等等的前菜🫶🏻還包括了果汁/汽水/柑橘丶荔枝丶草莓梳打任飲。🔶時令海鮮湯以日式小茶壺盛着的海鮮湯,鮮味十足!裏面還有蜆肉等等的海鮮料。🔶火炙味醂魚乾燒得十分香口脆身,香甜味鮮。🔶喜多嬉懷石料理八品打卡一流!滿滿的昭和風,每一品都很精緻。其中有鮑魚丶季節沙律丶燒雞軟骨棒丶牡蠣茶漬飯丶明太子拌秋葵丶炭燒鰻魚丶伊勢海老羊羹丶雲丹松葉蟹黃金膏等。其中最喜歡通透美美的羊羹💗用木魚清湯來做,入口有彈滑口感,鮮味十足。🔶 牡蠣可無限追加的有牡蠣刺身、蒜香焗蠔和蒜香焗帆立貝。焗蠔和帆立貝比較惹味乾身,蒜香十足。對我來說我最喜歡的都是牡蠣刺身😊 上面伴以醋啫喱丶蔥花丶蘿蔔蓉,入口爽嫩鮮味。🔶串燒包括有大腿肉丶豬頸肉丶茄子丶蕃薯仔🍠等等。服務生會各上一串,然後可以再無限任點。其中我最喜歡番薯仔,味道香甜。🔶松葉蟹五島手延烏冬吃到很飽,發現原來還有一客麵食😝

🔶時令海鮮湯

🔶火炙味醂魚乾
燒得十分香口脆身,香甜味鮮。

🔶喜多嬉懷石料理八品

🔶 牡蠣

🔶串燒

🔶松葉蟹五島手延烏冬
吃到很飽,發現原來還有一客麵食😝 滑溜烏冬配伴松葉蟹鉗,蟹肉很鮮甜。

🔶甜品
微粉紅的冰淇淋😊上面有煙韌的日式蕨餅,賣相可愛。

話說我4月時喺舊鋪食過一次,當時真係完全覺得物超所值,一路都等緊機會返嚟食多次點知今日一食…對比之下真係覺得有啲失望又唔係話好差,但唔會特別想食多次囉1 首先係飲品選擇少左,舊鋪有超正既冷泡茶,依家得返汽水,冇哂特色2 然後頭盤個8小碟,以前舊鋪會有一兩件刺身,個擺盤係好grand,依家就…有啲一言難盡,我想話我屋企exactly有個一樣既高腳碟,嗰個碟我平時係用嚟餵貓……3 跟住就到最緊要既蠔啦!舊鋪啲蠔係隻隻都手掌咁大隻,我上次食兩三round都已經飽左,但今次睇張相就知,完全係盲盒咁每round都唔同size,可能依家夏天啲蠔冇咁肥啦🤷‍♀️4 上次喺舊鋪$498已經有任食串燒,但今次就$598先有,所以冇嗌到唔評論lu,不過覺得唔多抵咁囉
點知今日一食…對比之下真係覺得有啲失望
又唔係話好差,但唔會特別想食多次囉
舊鋪時既頭盤
2023-08-11