2025-06-30
京都過江龍既吉列牛專門店,冇諗過平日夜晚都排哂隊😮之前係日本食過,吾知係分店問題定係點🤔今次係香港再食,感覺香港既分店仲好食過日本😂仲要原來甜品都咁高質,整體都好有驚喜😮餐廳裝修都以日本風格為主,牆身仲寫左京都分店既地點出離,好親切既感覺😂.👁🗨四品牛魔御膳(8/10)💲328.➰比呢個四品牛魔御膳吸引左😂有四款吾同部位既牛,分別係菲力,西冷,薄牛同埋比較少聽既翼板🤔啲吉列牛上到枱都仲係比較生,職員會問你需吾需要鐵板自己再燒熟佢😼就算自己燒完之後,啲吉列牛依然非常嫩身腍口😻每個部位既牛肉同樣好香牛味,有啲部位既牛味會再出啲,吉列皮薄薄地,又炸得幾香口之餘,食左咁多舊都吾覺好熱氣🫣仲要吾夠飽係可以任添白飯,沙律菜都可以叫職員再加😂相當抵食呀😎.👁🗨勝牛喜燒鍋膳(7.5/10) 💲188.➰牛既份量算係幾多,每一塊都好長身😇入面有基本既豆腐,金菇同埋椰菜,豆腐都有好幾舊,相當滑身☺️值得一讚既係呢個壽喜燒就算食到最後,湯底都吾會覺得好甜,甜度岩岩好😎.👁🗨 特濃抹茶小豆流心蛋糕(8/10) 💲52.➰好推介呢個抹茶蛋糕🤩非常之高質!蛋糕熱熱地,然後佢既抹茶味相當濃郁,蛋糕雖然呢日就冇流
👁🗨四品牛魔御膳(8/10)💲328
👁🗨勝牛喜燒鍋膳(7.5/10) 💲188
👁🗨 特濃抹茶小豆流心蛋糕(8/10) 💲52
➰好推介呢個抹茶蛋糕🤩非常之高質!蛋糕熱熱地,然後佢既抹茶味相當濃郁,蛋糕雖然呢日就冇流心效果,但係質感都好厚實好好咬,好抹茶味之外仲帶些少牛油感,有啲啲似馬德蓮既感覺😋蛋糕上面既紅豆粒都好夠甜,配埋雲呢拿雪糕,真係好正😌
👁🗨 沖繩黑糖雞蛋布丁(7/10) 💲58
➰比起抹茶蛋糕就比較普通,不過味道係好食既🤓佢既蛋味好香濃,質感都係比較厚實果種,焦糖味夠哂香,但吾會焦香到苦果種
👁🗨 椰子抹茶紅豆冰(7.5/10) 💲48
➰好少見呢個配搭,飲落椰子味比較重,不過都飲倒抹茶味既,紅豆粒就未算好多,成杯飲品都幾香
👁🗨 甜蜜乳酸(7/10) 💲45
➰呢杯乳酸係由巨峰提子同奇異果組成既😂整體都比較清新,以巨豐提子同乳酸味為主,岩哂食完咁多牛之後飲
🔛 整體評分(8/10)