🥢葵芳 人氣排隊店澳洲和牛期間限定一品魚湯火鍋放題🥢今次又去返在心目中覺得唔錯的人氣火鍋店,之前都食過好多次,但係就未試過食佢最貴的C 餐,今次就特別到來試吓同平時有咩分別🥢C 餐高級澳洲和牛 $288 (19:00-21:30)🥢火鍋湯底今次來到多了兩款限定湯底,艇家一品魚湯及棒棒牛魔王鍋兩款,今次就點了一品魚湯,入面有不少海鮮及魚片,湯底色呈現奶白色,飲落幾鮮香魚味,用來打邊爐認真鮮甜🥢自助區提供多款熟食前菜等小食,仲有台灣滷肉飯,另外仲有多款新鮮蔬菜籃及多款丸類及麵,一定要攞佢地的新鮮胡椒麵,麵質自帶胡椒香氣而且爽口係必食之一🥢肉類C 餐提供最多類別的肉類,包括高級澳洲和牛,今次每款肉類都點一次,肉類款式主要澳洲和牛比較軟熟脂肪平均有不會太肥,而且薄薄的灼一灼一灼就食得🥢另外兩款滑牛肉亦係不容錯的,「花雕浸安格斯牛肉」,大片滑牛經過醃製後非常軟滑而且肉味特別濃,帶花雕香氣,另外食得辣要試吓「魔鬼辣安格斯牛肉」用上大量辣椒粉醃製,充滿麻辣香而且幾夠香辣刺激🥢澳洲M5和牛板肉🥢美國安格斯牛肉🥢封門柳🥢手切牛頸脊🥢花雕浸安格斯牛肉🥢魔鬼辣安格斯牛肉🥢蝦滑油炸鬼蝦滑釀入了脆炸過的的油炸鬼
🥢葵芳 人氣排隊店澳洲和牛期間限定一品魚湯火鍋放題

🥢C 餐高級澳洲和牛 $288 (19:00-21:30)

🥢火鍋湯底

🥢手切牛頸脊
🥢花雕浸安格斯牛肉
🥢魔鬼辣安格斯牛肉

🥢蝦滑油炸鬼
蝦滑釀入了脆炸過的的油炸鬼條,鐘意佢細細一件,一口一粒剛剛好

🥢餃子
梅菜豬肉餃,菠菜餃係必食,梅菜豬肉餃入面滿滿豬肉加上梅菜的咸香,因為係自家製出面食唔到,綠色的菠菜餃充滿蔬菜
菠菜餃,  梅茶豬肉餃

🥢飲品甜品
自助區大量自家製無糖茶,仲有汽水,另外仲有藍妹$68 生啤買一送一幾抵飲,仲提供軟雪糕,可以自行加入朱古力醬及topping

📍 一鍋堂 (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
菠菜餃,  梅茶豬肉餃
2022-10-30 251 瀏覽
今日同男朋友出葵芳行街 去咗新都會廣場搵嘢食 咁岩見到一鍋堂可以任食火鍋 Weekend當然食好啲 我哋揀咗C餐 有M5和牛任食其實以前我哋都去過其他一鍋堂分店 但葵芬芳店鋪面更加大 裝修整潔 坐得好舒服 而且出面自助吧拎嘢食嘅地方乾淨企理 環境闊落 唔會人逼人 叫咗櫻花蝦湯底 除咗有大量櫻花蝦之外仲有啲紫菜 個味道都唔錯 另外仲每人加咗30蚊可以任食包括蝦/蜆/脆魚鯇等等嘅海鮮 呢度不論飲品定食物選擇都好多 飲品有自家製嘅茶類 同埋典型嘅包裝罐裝飲品 C餐牛肉其實有好幾種選擇同部位 牛肉睇樣都知正 油脂分佈平均 啲雪花紋好靚 食落真係好嫩滑 蝦同蜆都好鮮甜 手打墨魚滑同蝦滑亦好彈牙 另外我哋仲叫咗響鈴山根萵筍粟米金菇等等嘅食物 另外出面自助吧亦有好多丸類/麵類/前菜涼菜/主食/雪糕等等 總之就係會令你飲飽食醉好滿足#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #一鍋堂 #葵芳 #火鍋任食 #m5和牛

2022-10-30 1595 瀏覽
    秋風起凉凉地自然好想食火鍋,今晚約了表弟出來到 "一鍋堂" 一起吃火鍋放題。原來表弟末試過葵芳店, 第一次來到見火鍋店的環境與 規模 令他讚嘆不已! 入口處寬闊的通道~  入座前先選好湯底,這店的湯底款式多又有特色!有韓式泡菜湯, 冬陰功湯,胡肚豬肚湯,養生藥膳湯,沙參玉竹湯 ,櫻花蝦湯, 檳城喇沙湯 ,杏汁豬肺湯。以上都推介值得一試的湯底!還有~芫茜皮蛋湯,蕃茄牛粒湯,沙嗲湯,豬骨清湯,蘿蔔粟米湯豬骨湯等。素食者還可選 「胡椒鹹菜木耳湯」。十幾款湯底總有一款合你心意的!今次我們選了~胡椒豬肚湯底!湯底鮮甜胡椒飄香!入座後再點了"高級澳洲和牛" C套餐 $ 228/位120分鍾任飲任食放題!QR Code落單快而準!趁這時候到自助吧取 配料和飲品~自助吧的配料琳瑯滿目的選擇,滿足到每一位食客的口味。生的熟的都排列有序整潔衛生,我最欣賞!冷熱熟食款式多!蔬菜多新鮮!除了現成罐裝飲品還有自家製清熱潤喉飲品。C餐 和牛肉類多選擇~和牛板肉,魔鬼辣安格斯牛肉,手切牛脊肉,西班牙橄欖字飼豬肉,美國安格斯牛肉,封門柳,牛脷心托,精選進口牛板腱,西班牙穀飼豬肉,紐西蘭羊卷肉等。每款肉質素

入口處寬闊的通道~
  入座前先選好湯底,這店的湯底款式多又有特色!
還有~
素食者還可選 「胡椒鹹菜木耳湯」。
十幾款湯底總有一款合你心意的!
今次我們選了~
胡椒豬肚湯底!
湯底鮮甜胡椒飄香!
入座後再點了"高級澳洲和牛" C套餐 $ 228/位
120分鍾任飲任食放題
QR Code落單快而準!趁這時候到自助吧取 配料和飲品~
自助吧的配料琳瑯滿目的選擇,滿足到每一位食客的口味。
生的熟的都排列有序整潔衛生,我最欣賞!
冷熱熟食款式多!
蔬菜多新鮮!
除了現成罐裝飲品
還有自家製清熱潤喉飲品。
C餐 和牛肉類多選擇~
每款肉質素好!鮮甜肉味濃!灼一灼又㜜又滑的!
手工餃丸相當出色!我最喜歡梅菜豬肉餃!
表弟愛吃肉,我愛海鮮……

海鮮爽爽啖啖肉的!
牛脷心托爽口甘香!
真開心!每次來  "一鍋堂"   都吃得盡情!

2022-10-27
2022-10-29 109 瀏覽
特意揀呢間位於葵芳新都會廣場既旗艦店嘩🤩 呢間超大好寬敞 環境裝修得好靚多數都係卡位 坐得好舒服 🥰職員都好快手有禮貌👍🏻我地揀左B餐特選安格斯牛晚市火鍋放題19:00前離座 ($208)揀左鴛鴦鍋 養生藥膳湯 豬骨清湯美國安格斯牛肉新鮮好嫩好滑 勁高質🤩值得一試就係 梅菜豬肉手工包🥟🥟梅菜豬肉好滑滿滿的肉汁唔太咸手工餃子皮又滑又好味 未試過去食火鍋 餃子係咁出色😍蟹捧超長 正👍🏻其他食品樣樣都好新鮮好靚自助吧有醬料 熟食 飲品 蔬菜每樣蔬菜都好翠綠好新鮮💚飲品任君選擇 款式勁多用QR code落單 菜式好快送到 完全無漏單💯一定有下次 下次要試吓C餐先🤗
特意揀呢間位於葵芳新都會廣場既旗艦店
嘩🤩 呢間超大好寬敞 環境裝修得好靚
多數都係卡位 坐得好舒服 🥰
職員都好快手有禮貌👍🏻

我地揀左B餐特選安格斯牛晚市火鍋放題
19:00前離座 ($208)
揀左鴛鴦鍋 養生藥膳湯 豬骨清湯

梅菜豬肉手工🥟
  • 封門柳
  • 美國安格斯牛肉
2022-10-29 119 瀏覽
今日同朋友去咗新都會廣場行街,恆大之後夜晚突然間好想食打邊爐,我哋就去新都會廣場食咗一鍋堂。評價非常之高,覺得佢哋嘅食物質素都高,再嚟食咗佢哋嘅喇沙湯底。佢哋夜晚先返嚟都係兩個鐘,唔同嘅套餐有唔同嘅肉類選擇,我哋就揀咗中間嗰隻,咁中間嗰款肉就係多咗個安格斯牛肉片,佢哋嘅安格斯牛肉片都非常之高質。佢哋牛肉切得非常之薄,而且紋路非常之靚❤️除咗佢哋啲肉類之外,喺出邊有好多自助吧,都有好多其他遠慮同蔬菜可以食,加埋落呢個喇沙湯之後就非常之惹味

2022-10-24
2022-10-28 1027 瀏覽
天氣開始轉涼,係時候不停去打邊爐🤣今次就同朋友黎到宜間好多分店既一鍋堂。餐廳好大間又企理。睇睇menu我地決定食高級澳洲和牛C餐,價錢跟入座時間決定(188至268一人),2小時任食,相當抵食。湯底既款式好多,我地研究完一輪決定要 一鍋潮汕湯 湯底。用左香港生曬大地魚炮製,打邊爐之前飲啖湯,湯既味道鮮甜又濃郁,仲有淡淡既豬骨同胡椒味,特別又惹味。選好湯底之後我地就坐低用QR code落單喇。宜度既牛肉選擇好多好多,例如有 封門柳,手切牛脊肉,300天安格斯牛肉 。當然唔少得主打既 澳洲M5和牛板肉 啦,一睇花紋就知靚😍影幾張close shot就即刻食喇。肉質勁軟稔呀,入口即溶既感覺。宜度既海鮮都係任食既,有海蝦,沙白,珍珠貝,白鱔片,全部都好新鮮呀,要encore。丸類都有幾款好特別既,例如醬爆瀨尿牛丸,蝦滑釀油炸鬼,估唔到任食邊爐都有咁有心思既食物呀。瘋狂食肉之餘梗係要飲d飲品。雖然餐廳原本都好多好多飲品,仲有自家製花茶涼茶,難得星期五想啤啤佢,我地就一人一杯做緊🍺優惠價68蚊買一送一既藍妹啤酒🍻開心share。除左電話落單,餐廳仲有自助區域可以自己拎其他小食,熟食同菜。食到最尾梗

除左電話落單,餐廳仲有自助區域可以自己拎其他小食,熟食同菜。食到最尾梗係要食雪糕啦,睇下邊個唧雪糕唧得靚d高d?

一鍋堂 (新都會廣場)
葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖

2022-10-25 93 瀏覽
今日天氣20度,係吃火鍋的好日子,當然去一鍋堂食個C餐開心下。自助區上有不同的醬料可供大家選擇,重有幾種熟食和火鍋料,蔬菜就一藍藍放好選自己喜歡的就可以了。自助區中的雞腎係我最愛的開胃菜,酸酸辣辣又爽口,炸魚片又脆卜卜,等個鍋滾的時候食真係一樂也。飲品區都有很多不同的選擇,我當然會選擇與火鍋最夾的洛神花茶,酸酸甜甜很開胃可以食多點。 M5和牛無得輸,入口即溶夠鮮嫩,放入沙爹鍋湯底唔需要加調味已經好好味。100%牛丸都是我最愛之一,濃濃的牛味,咬開有肉汁爆出來,相當出色。今次的驚喜係鮮蝦,隻隻都新鮮爽甜,一串一口正!今日除了雪糕甜品,還有一個冰粉,可以自己加黃糖,由自己決定甜度,冰冰涼涼,火鍋後食一碗可以下下火。

今次的驚喜係鮮蝦,隻隻都新鮮爽甜,一串一口正!

涼風天特別容易肚餓,胃口特別好!所以揀咗一鍋堂120分鐘任飲任食火鍋,一飽口腹之慾!夜晚按ABC餐分三個時段收費,7點黃金時間入座,揀咗C餐$288一位,另收加一服務費。C餐比B餐多咗5款靚肉可選擇。葵芳分店店舖雖大,座位亦多,但人流唔少,要提早排隊拎飛。➺➺一鍋潮汕湯職員推介呢個湯底,加入左曬乾大地魚,成煲湯有濃郁鹹香味,又加入咗胡椒碎,有驅寒功效,好適合而家天氣飲。湯底整體感覺清清地,飲落潤喉舒服。➺➺牛肉C餐牛肉種類選擇有8款,試咗澳洲M5和牛板肉、花雕浸安格斯牛肉、美國安格斯牛肉、封門柳、牛板腱,幾款牛肉薄薄地,淥兩淥索晒汁,都好滋味!不過澳洲和牛雪花明顯多啲,油脂分佈均勻啲,特別有好感,有事花雕浸安格斯牛肉切得厚身啲,特別軟腍,食落特別有口感!➺➺手串生猛海蝦、沙白蜆啲蝦幾新鮮,食落去係爽嘅,沙白蜆蜆肉大大粒,幾鮮甜!➺➺真係花膠估唔到任食火鍋都有花膠,當然唔係花膠筒嗰啲咁大隻,但係食落都彈牙,過吓口癮都唔錯!➺➺野生竹笙竹笙大大塊好完整,大家都知道竹笙係勁爽嘅,用嚟打邊爐特別正!手打三寶丸特別多汁彈牙,鍾意佢細細粒,唔會食得太飽,可以留肚試其他食材!另外仲試咗好多其他食物,

➺➺一鍋潮汕湯

➺➺牛肉

➺➺手串生猛海蝦、沙白蜆
啲蝦幾新鮮,食落去係爽嘅,沙白蜆蜆肉大大粒,幾鮮甜!

➺➺真係花膠

➺➺野生竹笙
手打三寶丸特別多汁彈牙,鍾意佢細細粒,唔會食得太飽,可以留肚試其他食材!另外仲試咗好多其他食物,醬爆賴尿蝦牛丸、蝦滑釀油炸鬼、麻辣小鮮肉、水魷、八吋長蟹腳棒……每樣食物都好合理幾好味,有啲仲好創新!所以呢間火鍋店長期都排長龍!除咗以上食物可以透過QR code點單之外,出邊仲有自助熱食前菜區、涼菜沙律吧、肉丸自助吧、蔬菜、麵、飲品自助區!選擇多到成日食都唔會厭!
2022-10-25 100 瀏覽
秋風起涼涼地,又係打邊爐嘅好時機,今日再度光臨「一鍋堂」。打邊爐牛肉當然係主角,C餐雖然要俾多50蚊,但多好多款牛肉可以揀,都算值得。入座時要揀埋湯底,呢度有好多款湯底可以揀,但個人都係比較喜歡簡單嘅湯底,唔會蓋過火鍋料嘅味道,所以選擇左豬骨清湯。呢度點餐主要係掃QR code,亦有自助區及蔬菜區,落完單後梗係要出自助區睇下有咩食,竟然有芫茜燒賣同埋腸粉,用腸粉打邊爐真係第一次,淥完後煙煙韌韌,感覺都幾得意。蔬菜區有多款蔬菜,如唐生菜、羽衣甘藍、菜心苗及油麥菜等等,每款都係用兜裝住,鍾意邊兜就攞邊兜,簡單方便,但略嫌每兜份量有d多,好難食到好多款,如果每兜份量減少d或者有雜菜籃就好了。餐廳仲有熟食區同沙律吧,今日竟然有豉椒炒蜆,蜆肉無沙夠入味,啱晒打邊爐前止止餓。肉好快就送到了,梗係要每款牛都試下先啦,當中個人最喜歡澳洲和牛板肉,牛味香濃,而牛脷心托就夠爽口,淥幾秒就食得;至於羊卷肉夠羶,眼闊肚窄之下都無機會試佢地個豚肉。除左肉之外,呢度嘅手打丸同滑都係主打,蟹籽蝦滑同墨魚丸都相當彈牙;另外仲有我最喜愛嘅特長蟹棒,淥一淥吸收晒湯嘅精華,份外好味。有野食又點可以無飲品?呢度嘅飲品款式夠多
秋風起涼涼地,又係打邊爐嘅好時機,今日再度光臨「一鍋堂」。
有野食又點可以無飲品?呢度嘅飲品款式夠多,當中梗係要試下佢地嘅自家製飲品,今次試左洛神花茶及金羅漢海底椰茶,兩款都唔太甜,打完邊爐清清熱氣就最適合不過啦。
2022-10-22
午餐
2022-10-24 75 瀏覽
今日同朋友到葵芳食飯,我們到達餐廳不需要等位就可以入座。我們選擇了c餐火鍋放題。近來又轉天氣,我們於是選擇了比較滋潤的杏汁豬肺湯作湯底。我們叫了限時無添加300天安格斯牛肉、澳洲M5和牛板肉、牛利心托、手串生猛海蝦、沙白蜆、珍珠貝、手切白鱔片和野生竹笙等。湯底有小白菜和豬肺,再加上杏香味,入口感覺幾特別。牛肉有牛香味,而且入口口感滑嫩。值得一提是M5和牛板肉,更有多一份油香。味道層次再有所提升。而海鮮新鮮,味道鮮甜。而珍珠貝比沙白蜆更為鮮甜。另外,白鱔片肉質爽口,而且鱔香味撲鼻。整體來說,味道一道,性價比高,而且座位舒適。
今日同朋友到葵芳食飯,我們到達餐廳不需要等位就可以入座。
湯底有小白菜和豬肺,再加上杏香味,入口感覺幾特別。
而海鮮新鮮,味道鮮甜。而珍珠貝比沙白蜆更為鮮甜。
另外,白鱔片肉質爽口,而且鱔香味撲鼻。

整體來說,味道一道,性價比高,而且座位舒適。
2022-10-17
2022-10-17 149 瀏覽
去過幾間分店服務最惡劣同混亂嘅一間,首先入坐沒人帶位要顧客四圍揾,揾到啦安頓好小朋友坐好,突然走過來要求小朋友度高,那不是入坐前要做的事情嗎?小朋友坐左卡位最入張過小2歲半小朋友拎來拎去好好玩嗎?男服務態度仲非常差審犯咩而家,偷渡呀!2歲半高過左90cm要收ok無問題,但要求比番張7人枱就話無曬位,貴公司要計到咁足唔該同樣地比夠足夠空間我依樣係好合理要求,7人收費逼在6人卡位,仲要葵芳分店無放食物枱,所以話係咪垃圾分店
去過幾間分店服務最惡劣同混亂嘅一間,
首先入坐沒人帶位要顧客四圍揾,
揾到啦安頓好小朋友坐好,
突然走過來要求小朋友度高,
那不是入坐前要做的事情嗎?
小朋友坐左卡位最入張過小2歲半小朋友拎來拎去好好玩嗎?
男服務態度仲非常差審犯咩而家,偷渡呀!
2歲半高過左90cm要收ok無問題,
但要求比番張7人枱就話無曬位,
貴公司要計到咁足唔該同樣地比夠足夠空間我依樣係好合理要求,
2022-10-16 141 瀏覽
天氣開始轉秋涼涼的,是吃火鍋的好時候。環境及坐位都很寬敞,沒有壓迫感,吃火鍋時候特別開心;還有打卡位,壁畫有特色,明顯精心設計過。熟食自助區:正在等湯底滾起時,可以到外面自助區拿熟食,先止一止口痕。這煲辣豆腐,豆腐很入味;辣度剛好,大部分人都能接受。丸類款式亦多!飲品區:飲品款式多,起碼有5、6款,總有一款喜歡的;而且數量也多,口渴飲多幾支都沒問題。選擇了最近的新品:金羅漢海底椰茶 - 金羅漢的微微甜味,加上海底椰的滋潤,喝起來很舒服,火鍋的熱氣感全消。鴛鴦湯底 - 冬陰功/潮汕同時吃到兩款湯底,適合花心的我們。所有食材都很新鮮,特別是肉類,切成一片片很整齊,外表已經極吸引,拿給客人時肉類解凍剛剛好。另外,大部分丸類都是自家製,例如:蝦滑、豬肉丸,特別彈牙;口味也特別,有梅菜豬肉餃、香辣孜然雞丸⋯只有一鍋堂吃到😝。安格斯牛肉是我最愛,肉質軟稔,無筋,牛肉味濃郁。到最後甜品時間:可以自己唧雪糕-雲呢拿雪糕,幼滑香濃,有煉奶香。放題之旅十分完滿地結束~^o^
天氣開始轉秋涼涼的,是吃火鍋的好時候。

熟食自助區:
正在等湯底滾起時,可以到外面自助區拿熟食,先止一止口痕。
這煲辣豆腐,豆腐很入味;辣度剛好,大部分人都能接受。

丸類款式亦多!

飲品區:

選擇了最近的新品:

鴛鴦湯底 - 冬陰功/潮汕
同時吃到兩款湯底,適合花心的我們。

安格斯牛肉是我最愛,肉質軟稔,無筋,牛肉味濃郁。

到最後甜品時間:
可以自己唧雪糕-雲呢拿雪糕,幼滑香濃,有煉奶香。

放題之旅十分完滿地結束~^o^
2022-10-15
自從有左小朋友之後,選擇餐廳都係一個好艱難的任務🫥要有bb櫈,地方又唔可以太迫,仲要餐廳「歡迎」你 😍終於無意中俾我發現「一鍋堂」做到曬!兩個大人加一個bb,安排坐car位,又有bb櫈,又唔會同隔離枱好近。d野食仲要好食❤️我地叫左100分鐘的B餐🤗牛肉同羊肉都好正! bb不超過90cm高仲要免費❤️重點係:呢度所有員工都好親切有禮,真係所有!佢地經過會同bb玩😂甘就有時間俾我食多兩啖野了。特別有位員工「琴」仲同我呢個新手媽媽分享下湊bb心得,仲氹到bb好開心不停笑。呢度環境,食物質素,員工態度❤️都真係滿分!
自從有左小朋友之後,選擇餐廳都係一個好艱難的任務🫥

呢度環境,食物質素,員工態度❤️都真係滿分!
  • 牛脷心托
  • 封門柳
  • 飲品
2022-10-13 178 瀏覽
作為葵青區嘅打工仔,久經冷清嘅晚市終於回復一點氣色,再次來到佔地13,000 呎嘅一鍋堂旗艦店大吃一餐!呢晚平日到店唔算好多人,座位舒適空間感同私隱都唔錯,門口入少少有個特色霓虹燈打卡位#吃飽才有力氣減肥,大大幅中國藝術壁畫更加令其店內變得開揚寬落豪華,120 分鐘多嘅自由度任食任飲打邊爐,3個ABC比你選擇!晚市C餐: 任食澳洲和牛火鍋放題 $288 + 記得要叫嘅「藍妹啤酒2杯(買一送一)」$68推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️總共16款靚湯底任你選擇,另有三款期間限定湯底隨意升級,識食就一定要叩一個鴛鴦湯,邪惡級另+$50 鴛鴦湯底:蘿蔔粟米湯 & 沙爹湯水滾之前就梗係先攞飲品,金羅漢雪梨清潤茶、養生洛神花茶、玫瑰花黑枸杞茶、薄荷烏龍茶。另外一杯生啤的優惠價錢$68,兩杯BLUE GIRL的享受! 生啤萬歲!🍻C餐有齊哂以下牛肉:澳洲M5和牛板肉、花雕浸安格斯牛肉、魔鬼辣安格斯牛肉、手切牛脊肉、西班牙橄欖飼豬肉、美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷心托、精選進口牛板腱、西班牙栗飼豬肉及紐西蘭羊卷肉!自助區域有炸魚皮、麻辣豆腐、炒飯等,另有前菜小食任食,泡椒鳳爪大豆芽等開胃小食,手機QR CODE 落單,

作為葵青區嘅打工仔,久經冷清嘅晚市終於回復一點氣色,
再次來到佔地13,000 呎嘅一鍋堂旗艦店大吃一餐!

呢晚平日到店唔算好多人,座位舒適空間感同私隱都唔錯,
門口入少少有個特色霓虹燈打卡位#吃飽才有力氣減肥,
大大幅中國藝術壁畫更加令其店內變得開揚寬落豪華,
120 分鐘多嘅自由度任食任飲打邊爐,3個ABC比你選擇!

晚市C餐: 任食澳洲和牛火鍋放題 $288 +
記得要叫嘅「藍妹啤酒2杯(買一送一)」$68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
總共16款靚湯底任你選擇,另有三款期間限定湯底隨意升級,
識食就一定要叩一個鴛鴦湯,
邪惡級另+$50 鴛鴦湯底:蘿蔔粟米湯 & 沙爹湯

C餐有齊哂以下牛肉:
澳洲M5和牛板肉、花雕浸安格斯牛肉、魔鬼辣安格斯牛肉、
手切牛脊肉、西班牙橄欖飼豬肉、美國安格斯牛肉、封門柳、
牛脷心托、精選進口牛板腱、西班牙栗飼豬肉及紐西蘭羊卷肉!

自助區域有炸魚皮、麻辣豆腐、炒飯等,
另有前菜小食任食,泡椒鳳爪大豆芽等開胃小食,
手機QR CODE 落單,大量黃色盒仔裝盛登場,
牛肉會用竹蓆分隔開保持牛肉嘅質素,避免放耐左血水滲到肉身變形,
6款澳洲和牛系列有罕有部位封門柳、牛橫隔膜肌肉,肉味較重,油花較少,
最適合怕食肥牛又可以任意做火鍋材料的一款。
推薦: 牛脷心托、係牛舌最近喉嚨嘅部位,入口又腍又甘香。
其次有美國安格斯牛肉、西班牙豬肉等

海鮮唔可以唔叫手串生猛海蝦、珍珠蜆等新鮮甜美。
丸餃類有細細粒嘅一鍋堂自家制三色墨魚磚、手作珍寶蝦、自家製鮮蝦雲吞等
一定一定要叫醬爆瀨尿牛丸! 食果時記得慢慢咬呀一咪攬攪到成身都係油。
其他有自家製鮮蝦雲吞、蟹籽手打蝦滑,
今代終於叫左巨型八吋長蟹棒! 吸盡湯底精華軟熟。

菜款就有菠菜苗、西洋菜、西生菜、娃娃菜等
最品選擇就共有一款手作軟雪糕,
質地香滑,味道濃郁,當晚就只有雲尼拿味,如果要食到限定味道就睇運氣了。

120 分鐘晚市Menu:
食過一鍋堂好多好多次。因為一來近地鐵,二來又乾淨價錢又抵食與朋友一齊食個火鍋午餐,c 餐高級澳洲和牛 $228 一位我們自選了兩個湯底,,藥膳湯好多材料,另外叫咗招牌湯底,入面有柴魚同埋酸菜,好特別好美味。坐下來,先揀飲品,飲品雪櫃非常多選擇,汽水之外還有自家品牌的健康飲品,薄荷烏龍茶,洛神花茶,豬肉牛肉都是高質量的,有封門柳部位及澳洲m5和牛板肉都非常正。還有最喜歡的熟食區,有自家醃製的泡菜,涼拌菠菜都非常新鮮。所以每次嚟食一鍋堂都很享受。
食過一鍋堂好多好多次。
因為一來近地鐵,二來又乾淨價錢又抵食

與朋友一齊食個火鍋午餐,c 餐高級澳洲和牛 $228 一位

還有最喜歡的熟食區,有自家醃製的泡菜,涼拌菠菜都非常新鮮。

所以每次嚟食一鍋堂都很享受。