2022-11-06 123 瀏覽
天氣開始轉涼唔知大家會唔會好似我咁即刻想去打邊爐呢😂,我就即約表弟陪我去葵芳一鍋堂近近地來個放題。沙嗲湯底 + 養生藥膳湯 兩款配搭咩食材都夾的。點選了B餐喜歡食牛的我們叫哂4款牛啦,分別係封門柳,美國安格斯牛肉,牛脷心托,牛板腱,封門柳肉味幾濃,安格斯牛肉入口軟腍, 牛脷夠薄爽口, 牛板腱肉味濃厚,中間帶一條筋,帶一些Q彈的口感。來到見到蔬菜櫃非常興奮因好多羽衣甘藍😍, 我仲叫左粟米好甜呀,炸芋頭夠粉, 炸魚皮唔洗多講夠脆。海鮮方面,我叫左海蝦,花甲,蜆,都食左3 round , 幾新鮮鮮甜喎,我地好乖每次清哂先再叫下一round 的,大家記得食得哂先好叫呀!飲品方面,今次飲左洛神花茶,金羅漢果海底椰茶和薄荷烏頭茶, 每款都有唔同功效,最愛洛神花茶甜甜酸酸解油膩。今次食左好多菜,所以最後冇食雪糕留返下次再食啦!

沙嗲湯底 + 養生藥膳湯 兩款配搭咩食材都夾的。

今次食左好多菜,所以最後冇食雪糕留返下次再食啦!