2022-08-04 1063 瀏覽
葵芳新都會高質任食火鍋店餐廳環境寬敞座位舒適,通道寬敞冷氣充足,火鍋料高質,處理乾淨衛生,侍應服務態度良好,上菜又快又準,位於新都會商場, 鄰近葵芳地鐵站, 價錢大眾化,湯底:沙參肉竹鯊魚骨湯,撈到有好多湯料,湯底滾起先嘗了一口, 湯底幾鮮甜,同平時出面嗰啲味精湯底不一樣,飲完唔會覺得好口渴,出面自助區嘅蔬菜區,有好多唔同種類嘅蔬菜任君選擇,按種類,分開一份份放入雪櫃, 乾淨衛生,啲菜洗得幾乾淨, 冇沙冇泥冇菜蟲,顏色新鮮翠綠, 食落亦都覺得脆口爽甜。自助區嘅熟食區, 有五至六款嘅熟食任揀任夾,有惹味小食,亦有飽肚飯麵, 樣樣都食咗少少,味道幾好,質素唔錯。自助區仲有其他火鍋生料,可以任夾,選擇都有好多:芝士獅子狗、廚師雞肉腸、綠中寶、迷你素腸仔、午餐肉、各種丸類、出前一丁、花米粉…………仲有其他冷盤前菜……自助區嘅飲品,有大量各式各樣嘅紙包飲品,或罐裝飲品,仲有佢哋自家製嘅膠樽裝飲品,如果想要熱飲,亦有茶包和咖啡機, 實有一款啱你。自助區嘅雪糕, 最近係桃味,綿密軟滑,桃味好香,而且唔會過甜,好味。自助區嘅汁醬區, 乾淨企理多配料選擇,有生蒜、炸蒜、辣椒、芫茜、蔥……豉油都有兩款可以
葵芳新都會高質任食火鍋

餐廳環境寬敞座位舒適,通道寬敞冷氣充足,
火鍋料高質,處理乾淨衛生,

侍應服務態度良好,上菜又快又準,

位於新都會商場, 鄰近葵芳地鐵站, 價錢大眾化,

湯底

湯底:沙參肉竹鯊魚骨湯,撈到有好多湯料

湯底滾起先嘗了一口, 湯底幾鮮甜,
同平時出面嗰啲味精湯底不一樣,
飲完唔會覺得好口渴,

自助區

出面自助區嘅蔬菜區,有好多唔同種類嘅蔬菜任君選擇,
按種類,分開一份份放入雪櫃, 乾淨衛生,
啲菜洗得幾乾淨, 冇沙冇泥冇菜蟲,

顏色新鮮翠綠, 食落亦都覺得脆口爽甜。

自助區

自助區嘅熟食區, 有五至六款嘅熟食任揀任夾,
有惹味小食,亦有飽肚飯麵, 樣樣都食咗少少,
味道幾好,質素唔錯。

自助區

自助區仲有其他火鍋生料,可以任夾,選擇都有好多:

自助區嘅飲品,有大量各式各樣嘅紙包飲品,或罐裝飲品,
仲有佢哋自家製嘅膠樽裝飲品,
如果想要熱飲,亦有茶包和咖啡機, 實有一款啱你。

自助區嘅雪糕, 最近係桃味,綿密軟滑,桃味好香,
而且唔會過甜,好味。

自助區嘅汁醬區, 乾淨企理多配料選擇,

有生蒜、炸蒜、辣椒、芫茜、蔥……
豉油都有兩款可以選擇:柚子豉油或火鍋豉油。

Scan QR code下單:
有好多唔同款式嘅手打丸類選擇,
手打孜然雞丸、手打三寶丸、黑松露手打墨魚滑、
手作珍寶蝦丸、蟹籽手打蝦滑……
全部嘅口感都勁正,好彈牙!

特別一提嘅火鍋料係麻辣撈雞柳,
醃得好入味,但係又唔會太辣,
滾完之後仍然食得出麻辣嘅味道,
重點係:雞柳好滑溜!

反覆點咗幾次!真係好好食!

啲蝦好新鮮,色澤紅亮,肉質鮮甜爽口,一啲都唔霉。

呢度提供嘅稻庭烏冬係急凍稻庭烏冬,
以任飲任食,街坊價嘅火鍋店黎講,算少有,
因為呢隻急凍稻庭烏冬較為高質,一啲都唔酸,
烏冬彈牙滑溜, 滾兩滾就好快可以食得。

仲有佢哋嘅自家製胡椒麵, 好耐煮,
滾得耐少少,都唔怕會變麵糊, 好重胡椒味,
彈牙,獨家,出面冇得食。

2022-07-17
$239.8 (下午茶)
湯底
  • 手打丸
  • 胡椒麵
  • 急凍稻庭烏冬
  • 麻辣撈雞柳
2022-06-30 2842 瀏覽
好喜愛一鍋堂的放題,食物新鮮多款式,點完上枱非常快速,點得開心食得也開心美味! 今晚食的是葵芳新都會廣場的一鍋堂 。一鍋堂座位非常寬敞,大大張的四人卡位非常寬敞舒適,我們兩位就被安排坐了四人枱。放題有自助區及網上 qrcode點菜,自助的區域範圍也頗大,有熟食、冷盤、自制沙律、粉面、丸類、蔬菜、飲品……等,任取任點任食。自助熟食有香辣餐肉炒飯、紅燒蘿蔔牛腩、咖哩豬皮、蘿蔔魚丸、麻辣豬耳、酸辣鳳爪……,非常多款式……,酸辣鳳爪最搶手,一下子畀人取得八八九九……沙嗲鍋底非常濃郁,令灼過的肉類都很入味……Qrcode點完上枱非常快速,毫不漏單~~精選進口牛板腱、美國安格斯牛肉、封門柳……, 牛肉都有多款式,牛板腱及封門柳都有牛味,而美國安格斯牛肉更為出眾~~紐西蘭羊卷肉,切得厚薄適中,肥瘦適中,帶有少少羊肉的特有香,令我點完再點~~西班牙栗飼豬肉,口感緊緻帶點爽,肉咮比一般的豬肉特別有口感及好味。海鮮也有多款式,手串生猛海蝦新鮮彈牙有蝦味~~白鱔片、新鮮魚雲、手打墨魚丸……好新鮮,又鮮味,白鱔片點完又點~~,食得好開心~~蟹籽手打墨魚滑,入口爽,有墨魚滑的鮮。推介海鮮珍珠貝、沙白蜆、真係花膠
今晚食的是葵芳新都會廣場的一鍋堂 。

沙嗲鍋底非常濃郁,令灼過的肉類都很入味……
Qrcode點完上枱非常快速,毫不漏單~~

海鮮也有多款式,手串生猛海蝦新鮮彈牙有蝦味~~
白鱔片、新鮮魚雲、手打墨魚丸……

好新鮮,又鮮味,白鱔片點完又點~~,食得好開心~~

蟹籽手打墨魚滑,入口爽,有墨魚滑的鮮。

推介海鮮珍珠貝、沙白蜆、真係花膠……
沙白蜆肉質特別爽,細細粒好肥好飽滿~

還有牛柏葉不會靭,好爽口~

還要了一些喜愛的素食,鮮淮山、日本南瓜、鮮萵筍、蕃茄、蓮藕片、紅心蘿蔔……

任揀任食,好滿足~~~
2022-06-17 2334 瀏覽
兩個人打邊爐,任食最經濟,一個價錢可以食到飽飽又可以食到勁多唔同款!以任食來講,一鍋堂絕對係我地首選基本每個月都食1-2次呢間葵芳新都會廣場係旗艦店,地方又大又新!👇招牌打咭位價錢方面,我地食五點場,七點離座;勁抵食,$208加一,呢個價錢食到呢個質素同咁多款式,真係無得輸* 鴛鴦鍋額外+$50多款湯底選擇先講下環境:燈光明亮,裝修新穎;環境乾淨衛生;最重要係冷氣充足,30幾度打邊爐都一樣食得輕鬆舒服而且抽氣好,食完唔會一陣味一大排飲品雪櫃,重有咖啡機同雪糕機添!自助區有菜有丸,可以自取;重有餐前小食同熟食出曬煙🤣溫度keep得好,食都食得放心而且好企理乾淨,定時有人fill同整理👍麻辣秋葵勁勁,沙律都新鮮好味,重有麻辣系列都好開胃惹味我地揀左B餐,肉類質素好,牛板鍵、封門柳、牛舌都必點,重有海蝦、麻辣雞柳,都必點當然唔少得手打系列好豐富平心而論,呢個價錢,咁既環境、食物款式、質素,我好滿意

以任食來講,一鍋堂絕對係我地首選
基本每個月都食1-2次
呢間葵芳新都會廣場係旗艦店,地方又大又新!
👇招牌打咭位

* 鴛鴦鍋額外+$50

多款湯底選擇

先講下環境:
而且抽氣好,食完唔會一陣味

一大排飲品雪櫃,重有咖啡機同雪糕機添!

自助區有菜有丸,可以自取;重有餐前小食同熟食

出曬煙🤣溫度keep得好,食都食得放心
而且好企理乾淨,定時有人fill同整理👍
麻辣秋葵勁勁,沙律都新鮮好味,重有麻辣系列都好開胃惹味

當然唔少得手打系列

好豐富

平心而論,呢個價錢,咁既環境、食物款式、質素,我好滿意

2022-06-13
2022-06-16 1687 瀏覽
一鍋堂一向都覺得唔錯,今次來到葵芳分店,這間分店環境很大,而且有很多卡位,令人坐得舒適!這次就來吃了午市的火鍋放題,我們選擇了B餐,包括有4款不同部分的牛肉,還有豬肉和羊肉!湯底方面我們揀選了芫茜皮蛋湯,湯底好香芫茜味,味道都幾濃,唔會好淡,好有降火的感覺!肉類、餃類、手打丸及滑都可以用手機下單,上菜速度都很快,而且沒有漏單的情況!牛肉方面有美國安格斯牛肉、封門柳、牛脷心托、精選進口牛板腱,當中牛板腱及封門柳的肉質都較鬆軟,牛肉味濃!而羊肉和豬肉都好高質,羊肉六不會很羶!這裡的墨魚滑口感爽口彈牙,也有潮州魚蛋、札肉丸可以食到!餃子方面亦有多款選擇,我們就吃了韭菜餃和麻辣豬肉餃,味道都好香,而且餡料都有很多!一些現有的丸類、蔬菜,也可以於自助區取到!還有一些小食、熱盤也可以在自助區拎到!飲品款式也有很多,自家茶飲也有幾款可以選擇!這裡還有雪糕可以食呢,不過太飽了吃不到!
2022-06-11
2022-06-07 1705 瀏覽
呢幾個weekend #小秘書 真係忙過不休,除咗每個星期六要返去練水🏊🏻‍♀️ 我嘅飯局都唔少🤭 早兩日我又約咗個舊同事出嚟,難得大家志同道合,梗係要去食個 #火鍋 先shopping啦🤭🤭醒起自己都有段時間都冇去到 #葵廣 「入貨」🛍,就嘗試吓去上網睇吓 #葵芳 有咩好嘢食,順便換吓季🛒,最終比我搵到 一鍋堂 E Pot 🤤 印象中對上一次幫襯已經對上年嘅事,記得佢嘅 #日式 大堂裝修,非常吸睛,仲有成度牆咁大嘅 #飲品櫃,整體好有新鮮感😙嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到

嗰日我哋叫咗兩個B餐,再加少少錢將 #海鮮 加埋落我哋個menu裡面。話晒任食100分鐘,梗係要爭取時間啦,我哋先叫咗個 #杏汁豬肺湯 做 #湯底,再叫 #火鍋料,就開始出去睇吓有咩 #小食 同 #飲品。#一煱堂 除咗飲品款式多,原來 #小食 都唔少,不過當然要留定個肚 #打邊爐 啦。鍾意食 #牛肉 嘅你,我相信你一定會鍾意❤️ #安格斯牛肉、#封門柳、#牛脷心托、#牛板腱 都會喺B餐 menu搵到,而且質素絕對唔係任食嗰種行貨,放入湯底煮10秒左右就食得,口感都好嫩滑呀🤤 不過最估唔到係我至愛嘅 #蝦 🦐 都一樣又大隻又爽口🤤 狂掃一輪,最後我哋再用埋充滿日月精華嘅湯底煮埋個 #出前一丁 🤤 真係飽到連夜晚嗰餐都唔使食呀🤣🤣🤣
2022-06-04
4天前 0 瀏覽
好耐冇打過邊爐, 就同朋友去左葵芳新都會打, 係葵芳頂樓, 環境十分好, 同埋企理乾淨.叫左2個湯底, 一個痳辣, 一個蕃茄. 痳辣個辣度適中, 香味夠. 蕃茄就酸酸甜甜, 十份開胃.呢度值得一提既係牛肉十分高質, 可以一點再點, 另外雪櫃有大量不同既飲品任飲, 仲有D樽裝茶, 十份岩我呢D唔飲氣水既人.落單店家就係用手機, 十分方便, 數分鐘就僧自己送到台上.總結來說, 食物不錯, 亦十分衛生, 環境亦十分好, 可以再來

落單店家就係用手機, 十分方便, 數分鐘就僧自己送到台上.

4天前 0 瀏覽
葵芳一鍋堂位處葵芳站毗鄰,十分方便。裝修光線明亮,間隔分明,座位舒適,服務員都是非常有禮和有效率的。而食物方面,種類繁多,冷熱小食、各式火鍋材料、飲品都應有盡有。有A、B和C三種餐可選擇,豐儉由人。選了豬骨湯底併芫荽皮蛋湯底,鴛鴦鍋需另加 $50,豬骨湯香濃,不油膩,芫荽皮蛋湯的芫荽新鮮,皮蛋美味。澳洲M5和牛板肉牛肉色澤鮮紅,油花分佈豐富,牛肉味香,入口溶化。西班牙栗飼豬肉 栗飼豬肉肉味帶甜,肉質軟嫩。西班牙橄欖飼豬肉橄欖飼豬肉較少脂肪,灼的時間需要多一點。粟米、金菇、冬瓜和鮮腐竹都很新鮮,粟米香甜,鮮腐竹有豆香。還有自助冷盤及肉丸櫃。也有自助新鮮蔬菜櫃和自助飲品櫃。
葵芳一鍋堂位處葵芳站毗鄰,十分方便。

有A、B和C三種餐可選擇,豐儉由人。

澳洲M5和牛板肉

牛肉色澤鮮紅,油花分佈豐富,牛肉味香,入口溶化。

西班牙栗飼豬肉

栗飼豬肉肉味帶甜,肉質軟嫩。

西班牙橄欖飼豬肉
橄欖飼豬肉較少脂肪,灼的時間需要多一點。

粟米、金菇、冬瓜和鮮腐竹都很新鮮,粟米香甜,鮮腐竹有豆香。

還有自助冷盤及肉丸櫃。

也有自助新鮮蔬菜櫃和自助飲品櫃。

2022-08-11 0 瀏覽
今日看完煙花八點半,搵嘢食咁去咗葵芳新都會,一間任食火鍋,因為佢收12點,準時九時半到食宵夜,好多人話好難訂檯,入客比較慢,冇人帶位,要自已搵位,唔緊要,知道而家人手少。叫左鴛鴦湯底,叫左安格斯牛肉,刲門柳,大蝦仔, 珍珠蜆,沙白,蟹柳,牛柏葉,竹笙,牛丸,好多野食的確比牛x人多好多嘢食豐富好多,但自助吧就好失販,想食三寶,冇咭,魚皮咭,可能宵夜唔加希望下次食到,唔好講招呼,知道唔會好。其實好過好多間,但都要照顧宵夜班客人竹,可能平$20位,所以就係甘,為有下次食19:00。

希望下次食到,唔好講招呼,知道唔會好。
鴛鴦湯
2022-08-08
宵夜
汽水
2022-08-09 0 瀏覽
早排同表妹去咗書展度買書,行到咁上下我哋見肚餓就走咗去葵芳嗰度食一鍋堂。😋😋━━━━━━━━━━━━━━━━━━━我哋見佢有新湯底,就嗌咗艇家一品魚湯,試一試佢。━━━━━━━━━━━━━━━━━━━個湯底魚味濃郁,仲有淡淡嘅胡椒味,而且亦有唔同嘅海鮮,有蝦有魚同埋蜆,湯底鮮味十足。━━━━━━━━━━━━━━━━━━━一坐低就梗係要即刻出去攞下啲嘢飲先㗎啦。出面除咗嘢飲之外仲有熟食,邊爐配料可以攞!🥹🥹━━━━━━━━━━━━━━━━━━━我一直都鍾意食一鍋堂嘅原因係因為佢啲海鮮都好新鮮,完全唔會霉!😍所以每次嚟食我都一定會不停嗌蜆同埋蝦嚟食。一鍋堂嘅牛同樣好食,好有牛味,又唔會好好多肥膏。━━━━━━━━━━━━━━━━━━━一鍋堂性價比真係好高,所以最近都真係鍾意食。😋😋
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
我哋見佢有新湯底,就嗌咗艇家一品魚湯,試一試佢。

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
一坐低就梗係要即刻出去攞下啲嘢飲先㗎啦。

出面除咗嘢飲之外仲有熟食,邊爐配料可以攞!🥹🥹

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

一鍋堂嘅牛同樣好食,好有牛味,又唔會好好多肥膏。

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
一鍋堂性價比真係好高,所以最近都真係鍾意食。😋😋
身體入面嘅火鍋魂又召喚我啦😂唔想太破費但又食得飽兼滿足!一於又去番已回頭又回頭嘅呢間🍲放題店啦!今次一樣點番個人覺得性價比最高嘅B套餐!夜晚七八點呢啲熱門時間嚟到已見full house🤭好彩有訂位可直入啫!!. 坐低闊落卡位後😉先隊番支佢哋嘅🌺養生洛神花茶🌺一如以往咁清熱解渴!當然仲有其他汽水等飲品揀啦!喺自助沙律吧/熱食前菜櫃都有好多選擇☺️咁熱天氣想食微微辣嘅✨麻辣土豆絲! 一不離二索性要埋佢哋推介嘅✨一鍋麻辣湯底🌶️🌶️就以必須食嘅✨美國安格斯牛肉 &✨封門柳 作開端啦!高質且軟腍有肉味!必須用力追加👍🏻👍🏻✨100%濃汁爽彈牛丸 亦高於期望咁彈牙有肉汁✔️另外重點推介嘅係肉質鮮甜無鬆散嘅✨手串生猛海蝦 &甜美肉厚嘅✨珍珠貝 !!當然唔好漏咗每次都不厭其煩怒點嘅✨手切白鱔片😋焯熟之後軟綿綿又唔腥😋跟住✨日本南瓜 &✨超甜粟米 堅係甜🌽然後✨三色墨魚磗 係幾IG-able!(個人私心大愛質地好特別嘅✨神仙豆腐 &濃郁芝士餡嘅✨芝心丸!!)就爆肚前出去斟番杯完美弧度嘅✨軟雪糕!!幸福感湧上腦❤️. 每次呢度打完邊爐都係滿足住咁走😌任飲任食120分鐘都只係二百幾蚊位!同行朋友一致認為物有所值😌

每次呢度打完邊爐都係滿足住咁走😌任飲任食120分鐘都只係二百幾蚊位!同行朋友一致認為物有所值😌所以食過翻尋味係有原因嘅!
2022-08-02 78 瀏覽
雖然近來天氣酷熱但都無減我對火鍋嘅鍾愛況且在冷氣之下食一啲都冇問題,之前經常去荃灣嗰間一鍋堂所以今次特意去葵芳這間旗艦店,門面寬敞店舖相當大由大門口行到座位相當闊落飲品種類繁多 除咗罐裝紙品汽水外還有養生清涼茶例如玫瑰花黑枸杞茶雪梨茶薄荷茶等等還有幾款小食在火鍋配料未嚟之前可以充一充饑先各款丸類菇類以及芝士腸都可以在自取點挑選嘩湯底都好誇張!有16款每款湯底都精心培教出來!真係心大心細最後我揀咗韓式泡菜湯,因為我未試過酸酸辣辣幾得意我點選咗好多靚嘅牛肉有安格斯、封門柳、牛板腱款款都試吓仲有西班牙豬肉,紐西蘭羊卷肉全部都是靚嘢其他海鮮例如鮮鯇魚、蝦、白鱔、蜆都好新鮮林林總總都好齊而且出得又快特別提一提墨魚滑好正!食完再加單食完再加單食得好爽好開心可惜忘記食雪糕😅
還有幾款小食在火鍋配料未嚟之前可以充一充饑先
各款丸類菇類以及芝士腸都可以在自取點挑選
食完再加單食完再加單食得好爽好開心可惜忘記食雪糕😅
  • 封門柳
2022-08-02 82 瀏覽
11:30開門 抵食之選 早場60分鐘定食 兩碟🐂岩岩好夠 唔洗話驚蝕底夾硬食😅 其它丸 菜 飲品任飲任食自己就食唔多 帶埋仔仔入去一齊撐檯腳❤️ 洛神花飲品好👍🏻下次可以食埋128食100分鐘😍