2014-06-22
工作原因黎到呢間高級餐廳食晚飯,試左兩次,兩次水準一樣咁好。唔同嘅只係第二次入左VIP room食。感覺更加良好啦,因為咁高級同埋工作關係真係唔好意思攞個手機邊食邊影,只係開餐之前影左兩張,都好吸引啦!講下佢地d菜式先,主菜黎之前,個籃麵包同脆片已經好好味,配埋佢地自製牛油,真係剩食包都ok.到主菜,我第一次去食係佢地個pawn risotto, 嘩嘩嘩嘩嘩,好好味,好味唔係因為佢貴,係好正宗,係意大利好平好容易食到好味risotto, 但香港就……飯身夠味,唔會太糊,份量細,食完啱啱好,飯入面竟然食到蝦嘅鮮味,正!!第二次我要左個魚,(我都係鍾意risotto多d)。另外有好多side dish, 好似自助餐咁任我地選,有牛油蘑菇,mash potato, 菜沙律,重有切好條狀嘅燒牛扒,肉入面係粉紅色,好多汁,但絕對唔係血水。件牛扒未切件時,大過我兩隻手加埋。 雖然我冇試到個牛扒,但眼見身邊每個人都食得咁enjoy就知好味。食左兩次,兩次都有甜品併盤做結尾,賣相唔洗講啦,係完美,併盤上有幾款朱古力,其中一款咬入入面温度超低,呢個唔知咩名嘅朱古力好有驚喜。跟住個脆糖夏威夷果仁又係食到停
食左兩次,兩次都有甜品併盤做結尾,賣相唔洗講啦,係完美,併盤上有幾款朱古力,其中一款咬入入面温度超低,呢個唔知咩名嘅朱古力好有驚喜。跟住個脆糖夏威夷果仁又係食到停唔到口。
我唔知如果我walkin黎食,會唔會有呢d菜式,但無論如何我決定要再努力d搵錢,咁我想點enjoy都得啦!