The Pearl

2022-08-30 73 浏览
朋友生日找到這間餐廳,踏入門口先被牆上嘅標記吸引住..到門內是全黑色風格有一張長吧枱,再行入有一張可以坐到十幾人的大長枱;其餘都是2人至4人枱,不過因為二人枱細小,我們要求轉大枱,在沒有3人枱情況下,就坐了剛才所講嘅大長枱😂menu不是很多選擇,聽人講餐廳最出名嘅係海鮮risotto, 內裡有蝦有魚有魷魚有帶子,二人份量足夠,飯都有海鮮味道,幾好味。至於前菜就點了salad, 但是用火箭菜,有點苦,便叫人給了柚子汁來減低苦澀味。吃完飯剛剛好可以再點薯條和甜品。😊薯條有一些辣味道,而有一些是用蕃薯造的,口感ok。甜品吃了蘋果批雪糕份量比較細係一人份量,我們share吃了,不過有別於其他批,因為是像餅皮,不過有少少蘋果肉而已!但service也幾好❣️

吃完飯剛剛好可以再點薯條和甜品。😊
薯條有一些辣味道,而有一些是用蕃薯造的,口感ok。

但service也幾好❣️
柚子沙律
海鮮rissto
薯條
蘋果批雪糕
海鮮rissto
薯條
2022-08-30 55 浏览
唔講唔知 原來尖沙咀金馬倫道有間咁有格調嘅bar & restaurant 暗黑風格配上室內外放置唔同造型嘅marble garden statues 別具特色 地點咁便利 真係不失為一個同朋友仔放工happy hour消遣嘅好地方˜”*°•𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑪𝒂𝒌𝒆($108)•°*”˜呢到嘅蟹肉餅係自家製🦀️ 一個大波波入面充滿住綿密嘅蟹肉 仲有啲芝士嘅味道🧀 廚師採用焗嘅方法減輕蟹餅油膩嘅感覺 真係一啲油都冇 仲好鬆化 下面配有浸過話梅汁嘅cherry tomatoes🍅 同清甜嘅紅菜頭汁 非常開胃✨˜”*°•𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕($148)•°*”˜慢煮鴨胸配上甜薯泥伴碟 旁邊仲有黑醋車厘子醬汁🍒 薄薄嘅鴨胸片 肉質柔軟得黎又有啲𡁻勁 蕃薯做嘅puree亦都非常滑身 仲好飽肚㖭🍠˜”*°•𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑳𝒂𝒎𝒃 𝑺𝒕𝒓𝒊𝒑𝒍𝒐𝒊𝒏($158)•°*”˜羊西冷顏色非常粉嫩 冇羊騷味 同樣充滿肉嘅𡁻勁 配上用蒜蓉牛油🧈慢煮一小時嘅印度茄子泥🍆 味道有啲似四川串燒茄子 另外仲有一粒已經焗到軟爛嘅香蒜🧄 三種食材配埋一齊食 份外有風味 非常新鮮嘅體驗˜”*°•Mocktail•°*”˜餐廳

˜”*°•𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑪𝒂𝒌𝒆($108)•°*”˜

˜”*°•𝑫𝒖𝒄𝒌 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕($148)•°*”˜

˜”*°•Mocktail•°*”˜
餐廳推介左兩杯非常夏日嘅特飲比我地 分別係菠蘿🍍x青瓜🥒 同埋山竹x紅菜頭 兩杯都酸酸甜甜 非常消暑解渴🧊

⭕️ The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
2022-08-29 45 浏览
有室內/室外位,最岩一班人一齊chill! 餐廳環境好有格調,內𥚃裝修都好Modern,用上大理石紋,有種時尚高級感。室內室外都坐得闊落有feel,餐廳除咗提供mocktail、cocktail羊肉細嫩多肉汁,肉質色澤粉嫩,Medium熟度掌握得好👍🏼肉質唔嚡口,仲有淡淡羊羶味🤤🤤伴碟配軟熟印度茄子同大蒜一齊食,豐富口感🧡嗌左一款同傳統食開既千層麵唔同嘅香炸脆千層麵,配埋番茄醬酸酸甜甜,好開胃,中間有蘑菇同菜,幾特別!

2022-08-29 37 浏览
呢間酒吧餐廳好型格啊☺️ 以黑色為主題 很有格調和藝術氣息🪆 暗黑嘅光線充滿住神秘感🥰 主打Fusion菜式 有天使麵|鴨胸|烤雞|黑豚肉…先來的是中拖羅牛油果沙律🥗 拼盤好靚 沙律菜很新鮮 配上芝麻醬😍 很開胃 ˃ ᵕ ˂ 拖羅粒油香滿滿的 然後到烤澳洲羊西泠 配菜是蒜蓉和茄子蓉🍆 顏色粉嫩 入口細滑而且肉厚多汁 羊味在口中慢慢散發💕 好正啊 ˃還有必吃的時令海鮮燴飯😘 有帶子✧大蝦✧魷魚🦑 鮮甜美味的 燴飯有濃郁的龍蝦湯味 沾滿每粒飯粒🥢 口感既彈牙又豐富🥳 飲品是熱情果巨峰和山竹紅茶 Mocktail🍹 味道自然清新🌱 很解膩 重點是不會太甜❣️ 仲有其他酒精飲品: Cocktail◦Wine◦Whiskey…遲啲會推出😚 好期待.ᐟ‪‪.ᐟ ˃ ᵕ ˂

˃

2022-08-28 34 浏览
位於尖沙咀嘅The Pearl,主打意日新派概念菜式🤩餐廳以黑、白、橙作為主色調⚫️⚪️🟠有好多藝術品,相當型格😎充滿古典氣派🎭室外空中花園有好多綠色植物點綴🪴打卡一流📸🥘時令海鮮燴飯份量都幾多,有好多海鮮好似:蜆肉、大蝦、帶子、鱸魚同魷魚😍相當豐盛😚海鮮味道鮮甜😛燴飯味道濃郁,入面仲有蝦米同辣肉腸,口感豐富🤤🧀芝士蟹肉長通粉濃厚芝士味🧀通粉上面有蟹肉、芝士碎同黑魚籽🤩大大粒長通粉口感彈牙😚🦐鮮蝦煙肉意式多士外層係烤過嘅芝士,有拉絲效果🧀再夾住鮮蝦同煙肉🦐🥓多士香脆可口🍞🍎自家製蘋果撻伴雪糕呢個蘋果撻好好味😛上面鋪滿一片片蘋果🍎成個撻好鬆脆🥳上面係朱古力雪糕🍫配搭埋蘋果撻一齊食好正😍飲品方面叫咗山竹紅茶同菠蘿青瓜梳打🍹兩杯味道都好清新☺️配搭亦好夾😚清涼解渴🧊

🥘時令海鮮燴飯

🧀芝士蟹肉長通粉

🦐鮮蝦煙肉意式多士

🍎自家製蘋果撻伴雪糕

尖沙咀有好多高質嘅樓上cafe/ 西餐廳,無意中發現咗呢間新開無耐嘅The Pearl,感覺上環境氣氛都不錯,就book咗同朋友去試😙餐廳走暗黑系藝術風,有indoor同outdoor座位😌 室內一邊係dining tables,另一邊係長bar枱,成個環境都好chill,下次可以再嚟飲野😆食物主打西日fusion菜,雖然菜式未到好有創意,但係味道有驚喜播😋~~~~▫️慢煮法國鴨胸 ($148) ⭐️8/10為食妹一直對鴨胸嘅印象都孤陋寡聞地停留於港式燒鴨胸,所以呢道菜一上枱,我哋都眼前一亮😎 鴨胸切成片,份量都算慷慨,2個人每人有6片👍🏻 鴨胸肉呈粉紅色,肉質鮮嫩,唔會鞋口🤤 入口都幾甘香,又唔覺油膩,旁邊配搭紅酒車厘子醬同甜薯蓉,令整體味道更有層次,係值得一試又有特色嘅main course🫶🏻.▫️ 中拖羅牛油果沙律 ($88) ⭐️8/10一份好開胃嘅前菜👍🏻 面頭嘅中拖羅用醬油醃漬到好入味,下面鋪滿牛油果粒同火箭菜😚 火箭菜清爽帶甘,平衡返拖羅同牛油果油香綿滑嘅口感,中意刺身嘅朋友仔不妨order呢款簡單又好味嘅appetiser 😉.▫️自家製焗蟹肉餅 ($108) ⭐️8/10焗蟹肉
~~~~

▫️慢煮法國鴨胸 ($148) ⭐️8/10

▫️ 中拖羅牛油果沙律 ($88) ⭐️8/10

▫️自家製焗蟹肉餅 ($108) ⭐️8/10
焗蟹肉餅外層微脆,非油炸,所以唔會過分熱氣油膩😝 內餡啖啖蟹肉,超足料,再混入薯仔粒,食落好有咬口,係會想再encore 嘅小食🤤

▫️ 北海道海膽扁意大利麵 ($218) ⭐️7.5/10
一見到menu有海膽意粉,我哋即刻心心眼😍 意粉擺盤精緻,面頭放上海膽,味道尚算新鮮,無臭味😆 海膽醬同用以調味嘅昆布味道都幾突出,不過意粉偏乾身,如果做得creamy啲會更好😎

▫️ 菠蘿青瓜梳打
▫️ 熱情果提子汁
除咗酒精飲品,餐廳仲有提供幾款daily cocktail😌 呢兩杯🍹都好refreshing,酸酸甜甜,夏天飲好舒服🥰
整體嚟講,餐廳環境舒服,好適合同三五個朋友去食飯飲嘢💃🏻 食物質素都不錯,全部都好精緻,配搭用心,對得住個價錢呀🤩
💟回頭指數:7.5/10
  • Seared Duck Breast
#chuchuintsimshatsui—𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗮𝘆🌿Baked fresh crab cakeSeared Hokkaido ScallopAngel hair with sous-vide Isoyaki abalone Linguine w/ fresh Uni in Uni sauceCrisp apple tart w/ ice-creamPotato chips —同學生日黎到呢間裝修好特別既餐廳🌑💫月球為主題既餐廳(亦都係bar)〰️午市有tasting menu 價錢都唔錯🌿🍬—前菜叫左兩款❣️🤤睇openrice蟹餅係signature💫🦀食落覺得口感比較散 一督就散晒😣不過都好多蟹肉 同出邊其他餐廳食既蟹餅比較唔一樣🤔🤔配既紅菜頭蓉同話梅蕃茄仔🌿味道ok 但同蟹餅唔夾🙈🙈♡煎帶子有成4粒😍煎得都嫩面頭啲麵鼓幾畫龍點睛🥰鹹鹹地缺點就係啲枝豆蓉好青 有陣氧化左既味道(姐係預備左一段時間既感覺♡另外仲叫左薯條🤭係薯條同番薯條既混合🥔🍠♡主食叫左磯燒鮑魚天使麵💫上菜個陣覺得超似中式撈麵🤣🤣🤭食落都好似 可能本身天使麵已經好似中式麵覺得落啲辣椒油會好正🤣🌶♡海
#chuchuintsimshatsui

同埋蘋果味會比雪糕遮蓋左〰️🤔

味道唔算好驚艷
但覺得呢個價錢黎講都唔太差🫶🏻
服務方便都唔錯 都密斟水執碟💫

💰hkd $1243 w/ 10% service charge (4ppls💞)
📍 The Pearl (Tsim Sha Tsui)
4/F, Attitude on Granville, 20-22 Granville Road, Tsim Sha Tsui
🌈🥨welcome to follow my foodie ig @eating.chuchu
2022-08-18
庆祝纪念
生日
藝術路線餐廳,走17世紀巴洛克風格,全黑裝潢,很有格調。菜式都以fusion為主,大玩創意!環境餐廳以黑色作主調,員工也是全黑裝束,設有户外座位。餐牌連cocktail 的名字都充滿藝術氣息! 自家製焗蟹肉餅 $108蟹餅是常見的菜式沒錯,但這裏的蟹餅伴紅菜頭汁,酸酸甜甜十分惹味,配上融融口感的蟹肉,前菜必吃! 野菌脆千層麵 $158 這個又是fusion 菜,千層麵不是平常吃的那一種麵餅,而是用春卷皮炸成,配上一層野菌一層鮮茄粒,吃下去脆脆的春卷餅,配creamy的野菌加酸酸的蕃茄粒,層次很豐富。 烤澳洲羊西冷 $158 預設五成熟,這個必吃!這款羊無腥味,吃下肉汁流出,肉質有彈性但不韌,伴菜有印度茄子蓉,我不是太愛吃茄子,但印度茄子味道不太濃,很容易入口,配羊西冷很搭。 自家製蘋果撻伴雪糕 $68又是特式菜,蘋果撻有別一般的外貌,是一塊薄脆餅形狀,吃下去較硬,不甜。 Cucumber Pineapple 由於暫未有酒類,餐廳有隱藏menu的Mocktails!這杯好清新,配肉食一流。總括而言,氣氛很不錯,菜式都充滿創意!

餐廳以黑色作主調,員工也是全黑裝束,設有户外座位。

餐牌

連cocktail 的名字都充滿藝術氣息!

自家製焗蟹肉餅 $108

野菌脆千層麵 $158
野菌脆千層麵

烤澳洲羊西冷 $158

自家製蘋果撻伴雪糕 $68
自家製蘋果撻伴雪糕

Cucumber Pineapple
Cucumber      pineapple

總括而言,氣氛很不錯,菜式都充滿創意!
野菌脆千層麵
Cucumber      pineapple
2022-08-23 993 浏览
真係冇誇張😆 一出lift,已經俾佢營造嘅神秘氛圍吸引住😌 踏入餐廳,又有種型格嘅感覺,Staff都好有型呢😆 餐廳分室外同室內用餐區,呢日落雨所以我哋係室內用餐😊🌟自家製焗🦀️肉餅 $108蟹肉球啖啖蟹肉,表皮香脆👍 調味得宜🫶🏻 配上車厘茄同紅菜頭汁,味道酸酸甜甜,車厘茄用梅汁浸過甜度好高,呢種味道好特別真係第一次食😋🌟時令海鮮燴飯🦞$238分量十足,賣相好吸引🤩 職員話佢哋用上本地嘅新鮮海鮮,果然冇令人失望👍 海鮮食得出好新鮮,唔係用雪藏貨😋 而西班牙海鮮飯軟硬度適中,食得出有濃郁嘅龍蝦汁味,再配上大量嘅西班牙辣肉腸,非常好味🫶🏻🌟慢煮伊比利亞黑豚肉🐖$198 用慢煮方式烹調嘅黑豚肉果然夠嫩夠Juicy, 切開係勁靚嘅粉紅色,熟度剛剛好,值得一讚👍 配菜亦都勁多,配上大量嘅車厘茄、蘆筍及薯蓉,食完整份都唔覺得漏😆 🌟自家製蘋果撻拌雪糕 🍎$68個賣相勁吸引🤩 第一次食咁薄嘅蘋果撻😆估唔到又幾好食喎🤩 薄酥皮鋪滿玉桂蘋果薄片,再配上一球自選口味嘅雪糕,我哋揀咗雲呢拿味,呢個配搭冇得輸啦😎🌟off menu mocktail 🍸$88 今日有三款mocktail 可以選擇, 我哋揀咗其

🌟自家製焗🦀️肉餅 $108

🌟時令海鮮燴飯🦞$238

🌟慢煮伊比利亞黑豚肉🐖$198

🌟自家製蘋果撻拌雪糕 🍎$68

🌟off menu mocktail 🍸$88
今日有三款mocktail 可以選擇, 我哋揀咗其中兩杯味道都唔錯呢😋

2022-08-20
  • Baked Crab Cake
2022-08-20 50 浏览
走進充滿藝術既一間意大利Fusion 菜餐廳,係門口已經比佢獨特既設計吸引🖤 暗黑既光線加上大理石紋風格佈置,更顯時尚高級感自家制焗蟹肉餅✨好精緻用心既一道前菜✨佢同其他餐廳唔同既係呢到嘅蟹肉餅唔係煎而係焗,蟹肉整成一個波既型狀,成個擺盤都好有美感🤩 中間既車里茄都唔簡單,係用話梅汁浸左兩日,味道酸酸甜甜,底下仲有紅菜頭醬,好開胃😋😋😋烤澳洲羊西冷好少見出面有羊西冷,所以點左呢道主菜試下,果然有驚喜😍 羊西冷色澤粉嫩,熟度掌握得十分好👍🏼肉質細緻鮮嫩多汁,完全唔嚡,仲滲有淡淡羊香味,一定要大讚🤤🤤伴碟既茄子被煮到軟熟,配埋大蒜食好正🧡慢煮伊比利亞黑豚肉✨慢煮黑豚肉油脂豐富,肉質嫩滑,每啖都充滿油香同肉汁😋配上紅酒燴果醬微帶酸甜,可解黑豚肉既油膩感,味道好夾!伴菜亦十分豐富,蕃茄仔同蘆筍都好好味,底下仲有薯泥,十分足料🫶🏻Happy Hour 時段可以點小食過下口癮🤤推介呢到既薯條好出色👍🏼 混合左薯條同甜薯,可以食哂兩種口味,仲配埋茄汁同黑松露醬,正😋 另外試左意大利雞翼,雞翼炸到好香脆,配埋蜜糖芥末醬好滋味,餸酒一流🤩,環境好有藝術風格,周圍既擺設都滲透住歐洲文藝氣氛,好有格調👏🏻👏

自家制焗蟹肉餅

慢煮伊比利亞黑豚肉

Happy Hour 時段可以點小食過下口癮🤤

,環境好有藝術風格,周圍既擺設都滲透住歐洲文藝氣氛,好有格調👏🏻👏🏻
2022-08-19 70 浏览
朋友係美國返黎香港咁耐無見緊係要好好談心 搵個浪漫地方傾下 有你既出現真好互相扶持🥰間餐廳都係揀佢酒店附近嘅地方一搵就搵到原來附近有間西餐睇相見到有d古典又型格藝術風除咗室內嘅吧枱同卡位 🍻中拖羅牛油果沙律 🥑 $88 賣相勁靚 有啲粒粒嘅中拖🐋配上牛油果粒 用火箭菜薦底🥬不過我覺得中拖比較啖刺身來講唔算好新鮮火箭菜味道幾清新香口不過份量就偏細 基本上食兩啖就食完🙊香煎北海道帶子 $108 金黃識嘅帶子表面 配上綠色嘅醬汁(唔知咩汁😂)但帶子沾上醬汁 咬落好夾☺️帶子好嫩滑而且鎖到汁 唔會乾😋虎蝦辣意粉意粉 🍤🍝呢碟意粉好有咬口 麵條方面又配上辣辣地嘅醬汁🌶蕃茄仔做配菜令人地好開胃 停唔到口🍅蝦都好爽口彈牙 🦐我哋勁快就食晒一碟意粉 鮑魚天使麵🍝呢碟真係唔係好想去食落去鮑魚無咩味道 好似就咁食緊烚鮑魚咁麵都無咩味 安慰自己可以話呢碟係健康版😂下次可以唔使叫呢碟 除非你想食到好清😮‍💨自家製蘋果撻配雪糕🍎 $68以為佢係一個好厚嘅牛油餅底原來撻底好薄 仲用蘋果片烤乾脆🥧配上朱古力味嘅雪糕 🍦平時唔食蘋果撻嘅我都覺得好食店員服務都主動收拾嗰日餐廳唔算多人 有時未食完就問個碟要唔要就有d反感🌚
朋友係美國返黎香港

火箭菜味道幾清新香口
不過份量就偏細
基本上食兩啖就食完🙊

香煎北海道帶子 $108
金黃識嘅帶子表面 配上綠色嘅醬汁(唔知咩汁😂)
但帶子沾上醬汁 咬落好夾☺️

店員服務都主動收拾
嗰日餐廳唔算多人
有時未食完就問個碟要唔要就有d反感🌚
但其實食物都幾有驚喜

#尖沙咀美食 #西餐#意大利#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#咖啡#沙冰#薄餅#意粉#据扒#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #大埔推介#相機先食
2022-08-11 95 浏览
原來餐廳喺尖沙咀既精品酒店入面,入面氣氛好有格調, 出面仲有個平台,可以出去坐坐!鮮蝦柚子沙律夏天食柚子沙律,好清新!時令海鮮燴飯龍蝦湯底唔錯,米粒都岩岩好唔會太硬,但又有口感,帶子大粒夠鮮,比較喜歡佢有好多西班牙臘肉腸,配海鮮飯好岩!慢煮法國鴨胸因經過慢煮處理,鴨胸十分鮮嫩而有咬感,伴碟既忌廉番薯蓉好有驚喜!一齊食好好味!蘋果玫瑰茶菠蘿青瓜梳打有青瓜感覺原來好清清,平時極少食青瓜,但夏天飲原來清爽!

鮮蝦柚子沙律

夏天食柚子沙律,好清新!

慢煮法國鴨胸

蘋果玫瑰茶
菠蘿青瓜梳打

有青瓜感覺原來好清清,平時極少食青瓜,但夏天飲原來清爽!
朋友生日話好想黎試下就如佢所願 試下呢間開左一年既意日餐廳➠座位安排了比較隱蔽的位置👍 值得一讚。-➠ Baked Crab Cake 掛住食無影相~友人最鐘意食Crab Cake 😍真係好鮮甜 融化了~~-➠ Cheese Crab Meat Ragatoni 呢個芝士控真係必食😆 有多重芝士既口感 每啖都拉絲 食到停唔到口性價比極高- ➠ Beef Cheek 呢個質地有d似食緊牛肉🤣唔係好覺食緊面珠燈~ -➠ Crisp Apple Pie with Ice Cream 要寫字~ 要提早打電話比店員通知~店員仲幫我比驚喜友人❤️ 十分貼心~
朋友生日話好想黎試下

就如佢所願
試下呢間開左一年既意日餐廳

➠座位安排了比較隱蔽的位置👍 值得一讚。

➠ Baked Crab Cake

掛住食無影相~
友人最鐘意食Crab Cake 😍
真係好鮮甜 融化了~~
➠ Cheese Crab Meat Ragatoni

呢個芝士控真係必食😆
有多重芝士既口感
每啖都拉絲 食到停唔到口

性價比極高

➠ Beef Cheek

呢個質地有d似食緊牛肉🤣唔係好覺食緊面珠燈~

要寫字~ 要提早打電話比店員通知~
店員仲幫我比驚喜友人❤️ 十分貼心~
  • 芝士蟹肉長通粉
朋友難得想食西餐,近近地搵左THE ONE 附近既西餐廳(喺NIKE行過少少就會見到 The Pearl既白色燈箱)。一出𨋢見到餐廳門面已經覺得好型🖤,入面都有唔少美術擺設,幾有格調😎。原本想坐戶外位,但好似就落雨所以都係坐返室內涼冷氣🤣。🔅自家製焗蟹餅 ($108)招牌蟹餅梗係要試下!自家製既果然唔同啲😍,一切開見到一絲絲既蟹肉,加埋香草調味,啖啖蟹肉好正💕。外層焗到微燶,好香🥰,唔係油炸所以食落無咁油膩👍🏻。配埋紅菜頭汁同車厘茄,酸酸甜甜,好正🤩。🔅時令海鮮燴飯 ($238)Risotto超足料😍,海鮮都係本地新鮮送到🦞🦐🦑🐟💙,有帶子、蝦、魚、魷魚等等,非常鮮甜。帶子同魚煎過特別香!Staff特登介紹龍蝦湯係足足熬左3日😳,難怪咁香🥺。意大利飯入晒龍蝦湯味,口感濕潤,份量好多,女仔應該夠3個人食🤣。🔅白酒牛油汁煮蜆 ($118)蜆擺得好整齊😝,幾大粒又好鮮甜,配有2塊蒜蓉包,超香蒜蓉味又超脆,仲可以refill🥰,所以忍唔住都refill左一次😝。💬每道菜上staff都會略略介紹,又好貼心refill水、收碟等等,但竟然無收加一服務費😱。下次想飲mocktail 會再約朋友黎ts
白酒牛油汁煮蜆

🔅自家製焗蟹餅 ($108)

時令海鮮燴飯
🔅時令海鮮燴飯 ($238)
時令海鮮燴飯
🔅白酒牛油汁煮蜆 ($118)

💬每道菜上staff都會略略介紹,又好貼心refill水、收碟等等,但竟然無收加一服務費😱。下次想飲mocktail 會再約朋友黎tst回訪🖤。
蒜蓉包
白酒牛油汁煮蜆
蒜蓉包
2022-08-08 88 浏览
鍾意大利菜嘅朋友如果想食得玩味啲可以試下呢間意大利餐廳, 餐廳裝修好型格, 夢幻黑色風格為主🖤, 食品擺盤精緻。🥗拖羅牛油果沙律: Premium cut拖羅cube 肉質好新鮮, 粒粒都光澤感爆燈📸, 食落鮮甜彈牙, 牛油果同埋火箭菜沙律好refleshing。🦀自家製焗蟹肉餅: 外型有點像煎堆, 一切開啖啖都係蟹肉😍, 食蟹唔使自己拆肉真係好舒服🤣。🐔意大利雞翼: 呢個製作過程都有好多細節心機位👌, 比如將隻雞翼拆肉然後反轉再炸, 味道有啲似外國版嘅椒鹽雞翼咁, 酥脆香口😁~~~~~~~~😋Taste: 9/10📸Appearance : 9/10🛋️Environment:8/10💁‍♂️Service: 8/10💎CP: 8/10💲Average:$200-400⏪回頭率:85%~~~~~📍The Pearl尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

~~~~~~~~
😋Taste: 9/10
📸Appearance : 9/10