The Pearl

2022-07-29 55 浏览
宜家先知原來尖沙咀嘅瑞生酒店4樓有間餐廳酒吧!環境好有格調😊周圍都有啲藝術品嘅擺設,餐廳仲有設有戶外地方🔻慢煮鮮鮑魚天使麵一排切片嘅鮑魚鋪晒係天便麵上,鮑魚夠彈牙同埋佢用咗日式嘅方式去煮,令到鮑魚食落幾香甜,而啲天使麵都係用咗啲日式醬汁去整,口感有啲似食緊日式冷麵,幾特別😋😋🔻慢煮伊比利亞黑豚肉舊黑豚肉都幾大嚿,食落幾好嫩滑又夠Juicy,幾正👍🏻👍🏻你叫佢睇吓有啲芝士薯蓉,在配搭埋啲蕃茄仔,味道夾得來又好味😗🔻鮮蝦柚子沙律有成五隻大蝦喺面頭,大蝦咬落好爽口,夠新鮮,柚子沙律感覺好適合夏天,好fresh呀🥗🔻炭燒蘆筍呢碟食落有BBQ嘅味道,燒得幾香🤓以side dish來講份量都唔少
慢煮鮮鮑魚天使麵
慢煮伊比利亞黑豚肉
鮮蝦柚子沙律
炭燒蘆筍
今日同朋友黎到位於尖沙咀既哩間酒吧餐廳。餐廳以黑白色作為主色調,用具擺設都走歐洲藝術風,亦設有戶外座位。餐廳門口靠右既位置有個好有特色既圓形流沙煙霧打卡位📸️餐牌上有特別既fusion菜式可以選擇~🔸北海道海膽扁意大利麵 $218北海道海膽新鮮鮮甜,而且味道濃郁,意大利麵撈混之後,每條都帶有香濃既海膽醬味,而且因為用上昆布汁去煮,意粉質感會更creamy,令人食唔停口,好食推介👍🏻🔸慢煮伊比利亞黑豚肉 $198黑豚肉以慢煮方式烹調,肉質相對一般豬肉而言會更軟腍,而且肥瘦適中,配上車厘茄、蘆筍及相當幼滑綿密既自家製薯蓉,最特別既係個紅酒汁繪梨醬汁,好似麥芽糖咁,能夠中和油膩感,我同朋友都超鍾意個醬汁,好食推介👍🏻🔸自家製蘋果撻伴雪糕 $68薄薄既酥皮上面鋪上玉桂蘋果片,食落相當香脆,仲有淡淡蘋果香,而雪糕有雲呢拿、朱古力同芝麻三款口味可以選擇,朱古力味相當濃郁,好食推介👍🏻🍹Mocktail $88🍍菠蘿青瓜梳打🍎蘋果玫瑰茶除左餐牌上既飲品,餐廳每日都會有唔同既Daily Mocktail可以選擇,可以問一問店員~菠蘿青瓜嗰款味道清新,菠蘿同青瓜味都突出;蘋果玫瑰茶飲落有少少似山楂茶,能夠

餐廳門口靠右既位置有個好有特色既圓形流沙煙霧打卡位📸️

餐牌上有特別既fusion菜式可以選擇~

🔸北海道海膽扁意大利麵 $218

🔸慢煮伊比利亞黑豚肉 $198

🔸自家製蘋果撻伴雪糕 $68

🍹Mocktail $88
🍍菠蘿青瓜梳打
🍎蘋果玫瑰茶
除左餐牌上既飲品,餐廳每日都會有唔同既Daily Mocktail可以選擇,可以問一問店員~菠蘿青瓜嗰款味道清新,菠蘿同青瓜味都突出;蘋果玫瑰茶飲落有少少似山楂茶,能夠解膩。

整體黎講,餐廳環境型格有特色,意粉、黑豚肉同甜品都好食有質素,係尖沙咀想搵高質西餐既話,都可以試下。

2022-07-27 65 浏览
去一間好IGable既餐廳📸❣️心裡總會怯一怯 · 荷包要大出血🩸但當你打開menu 發現原來價格好acceptable即刻可以放心盡情影靚相🤳🏻·講緊既係位於尖沙咀瑞生酒店既The Pearl餐廳用黑色為主調配以華麗既裝潢💃🏻🕺🏻超入眼球既藝術風格情調氛圍十足✨裝修滿分但人均價格只係$300左右🙈♡ Baked Crab Cake ($108)賣相絕對岩哂我呢啲顏值控🤭圓碌碌既蟹肉球🦀啖啖蟹肉絲 · 絕對真材實料蟹肉下面係話梅車厘茄配紅菜頭醬酸酸甜甜 · 帶番蟹肉既鮮甜感👍🏻♡ Hokkaido Uni Linguine($218)餐廳招牌之一 · 上面既海膽好吸晴😳醬汁用海膽同日本昆布煮成 香濃而creamy既海膽醬 ·很難會不愛💕而濃稠度剛好 ·令每條意粉都掛滿醬汁仲加左昆布絲增加番口感 · 盡善盡美既一道意粉🍝♡ Grilled Australian Lamb Striploin ($158)未食已經被粉嫩既顏色吸引左🥰第一次食羊西冷 · 口感好軟腍細滑羊羶味唔算重 · 配少少脂肪一齊食 🥩油脂香反而帶番出好香既羊羶味而底部係烤焗過既茄子蓉🍆係一個你幻想唔到佢係茄子既味道口感幾有
去一間好IGable既餐廳📸❣️
餐廳用黑色為主調配以華麗既裝潢💃🏻🕺🏻
超入眼球既藝術風格
情調氛圍十足✨
裝修滿分但人均價格只係$300左右🙈

♡ Baked Crab Cake ($108)
賣相絕對岩哂我呢啲顏值控🤭
圓碌碌既蟹肉球🦀
啖啖蟹肉絲 · 絕對真材實料
蟹肉下面係話梅車厘茄配紅菜頭醬
酸酸甜甜 · 帶番蟹肉既鮮甜感👍🏻

♡ Hokkaido Uni Linguine($218)
餐廳招牌之一 · 上面既海膽好吸晴😳

油脂香反而帶番出好香既羊羶味
而底部係烤焗過既茄子蓉🍆
係一個你幻想唔到佢係茄子既味道口感
幾有驚喜既菜式🪄

♡ Crispy Apple Tart with Ice Cream($68)
蘋果撻即烤即焗 · 要等15分鐘左右🧑🏻‍🍳
賣相金黃色既蘋果撻 · 真係熱辣辣
雲呢拿雪糕慢慢溶化係蘋果外層🍎
而餅皮係超級香脆 · 切開會有咯一聲💥
蘋果味濃郁而香甜 · 配雪糕一齊食係件幸福事🍨

♡ Daily Special Mocktail ($88)
每日精選唔同既cocktail 🍹
青瓜檸檬薄荷梳打 | 山竹紅茶
前者好清爽 · 岩哂夏天飲
後者酸酸甜甜 · 幾特別
The Pearl🖤 My Chilling night🍸💫..尖沙咀酒店一間樓上酒吧餐廳,環境不大但感覺好chill 氣氛好好,結合古典味道主題既西餐廳🍽,以黑、白為主調🖤🤍,帶點摩登型格,室內外座位都適合打卡📸,感覺夠chill,閒時跟朋友來吃個糅合傳統意大利菜 & 日式風味菜式,感覺都不錯喔!🔸香煎北海道帶子 $108Seared Hokkaido Scallops (miso butter)🔸燴澳洲牛面頰 $328Braised Australian Beef Cheekcaramelized radish & sous vide beef croquette🔸自家製蘋果撻伴雪糕 (黑芝麻) $68Crisp Apple Tart w/ Ice Cream (Black Seseme)款款菜式精緻,味道同樣很可以!前菜海鮮鮮嫩、牛面頰惹味又炆煮軟腍。甜品同樣用心有心思🖤,薄脆蘋果脆片 配上香濃黑芝麻雪糕,值得等待來試試。🔸Fresh Juice (Pineapple) $88🔸Mocktail🍸 (Passion fruit) $88 飲品同樣打卡able,晚上來喝一杯 來ch

🔸香煎北海道帶子 $108

🔸燴澳洲牛面頰 $328
Braised Australian Beef Cheek

🔸自家製蘋果撻伴雪糕 (黑芝麻) $68

🔸Fresh Juice (Pineapple) $88

飲品同樣打卡able,晚上來喝一杯 來chill 一chill 都不錯喔!
×××[The Pearl]×××
©尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

一入門口已經感受到濃厚既藝術氣息,以黑白色為主調,室內走型格藝術風,設有吧枱及餐枱座位,而室外就走歐式古典庭園風,環境更休閒寫意🌿 主打意日fusion菜式,創意又有驚喜🥰❀ 烤澳洲羊西冷 🐑好獨特既菜式✨ 第一次食羊西冷,色澤粉嫩,肉質軟嫩多汁,帶有微微羊羶香☺️ 特別地配以印度茄子蓉及油封獨子蒜,味道又香又夾!推介呢👍🏻❀ 北海道海膽扁意大利麵 🍝扁意粉口感唔錯,掛滿自家製海膽醬汁及加入少少昆布絲,最正既係面頭仲放咗新鮮又creamy既海膽,味道好鮮甜🥰❀ 中拖羅牛油果沙律 🥗沙律入面有好多吞拿魚粒及牛油果,用料新鮮,配上泡菜汁食,酸辣惹味☺️❀ 自家製蘋果撻伴雪糕 🍎蘋果撻係薄薄一層既脆皮,上面鋪滿玉桂蘋果片,香脆可口✨ 雪糕仲有雲呢拿、芝麻及朱古力三款選擇,今次就揀咗雲呢拿味,味道香濃又見到有粒粒雲呢拿籽😍❀ Passion Fruit & Grape 🍹當日有三款off menu既mocktail✨ 依杯上枱時會有一層厚厚既泡沫,入口重提子味,亦帶熱情果既酸甜味,果香味濃郁❀ Apple Honey Green Tea 🍹蜂蜜綠茶配搭蘋果既香甜味,味道相對上較清新

❀ 烤澳洲羊西冷 🐑

❀ 北海道海膽扁意大利麵 🍝

❀ 中拖羅牛油果沙律 🥗

❀ 自家製蘋果撻伴雪糕 🍎

❀ Passion Fruit & Grape 🍹

❀ Apple Honey Green Tea 🍹
蜂蜜綠茶配搭蘋果既香甜味,味道相對上較清新
2022-07-22 50 浏览
呢一間餐廳環境非常之型格🖤菜式夠晒fusion✨慢煮鮮鮑魚天使麵夠晒特別‼️天使麵好入味 唔會腍晒好爽口😆面頭鋪滿慢煮鮮鮑魚片 味道鮮甜 口感煙韌😚兩者又幾夾 係好食嘅港式鮑魚麵🤣
2022-07-22 60 浏览
呢間bookmarked咗好耐,最近終於同朋友去咗,果然冇令我失望🙆‍♀️餐廳走暗黑藝術風,佈置好有格調,仲有室外位,幾岩放工去吹水relax! 佢仲係間意日fusion 餐廳,菜式特別!🍭自家製焗蟹肉餅($108)一切開見到一絲絲嘅蟹肉😍 啖啖都食到蟹肉味好香口😋 外面煎得香脆,底下仲有醃製話梅蕃茄同紅菜頭蓉去中和膩感,好食又細心!🍭慢煮鮮鮑魚天使麵($178)本身都幾鍾意食天使麵,但咁樣嘅煮法都係第一次食~~ 擺盤幾靚,鮮鮑魚份量多,兩者幾夾,調味唔錯~🍭慢煮法國鴨胸($148)呢個真係好好食!慢煮鴨胸肉質嫩滑有咬口~ 伴碟有細滑嘅忌廉蕃薯蓉,黑莓醬同鴨胸好match!!! 幾出色嘅菜式!🍭菠蘿青瓜mocktail($88)🍭Mango Peach tea ($68)佢地有幾款特色嘅mocktail~~~ 我地就揀咗呢款菠蘿青瓜,飲落幾fresh!! 青瓜味都幾出~ 另外再叫咗壺熱嘅水果茶~

🍭自家製焗蟹肉餅($108)

🍭慢煮鮮鮑魚天使麵($178)

🍭慢煮法國鴨胸($148)

🍭菠蘿青瓜mocktail($88)
🍭Mango Peach tea ($68)
2022-07-21 56 浏览
睇返啲相以為自己身在英國朋友家花園我諗我想去旅行想到發瘋了尖沙咀鬧市中俾我搵到間有身處外國感嘅餐廳一入門口已經俾佢嘅黑月亮吸引住由食物到環境設計都比到驚喜我鍾意打卡嘅你就更不能錯過坐室外室外有多張餐枱另一邊有花花草草一張黑白長椅和型男statues非常igable 食物上最欣賞佢哋嘅Crab cake滿滿蟹肉加上自家製beetroot醬汁一個人K.O.了一碟另外還有Bar Menu雞肉串串yakitori 都係個好好嘅選擇
睇返啲相以為自己身在英國朋友家花園
Grilled  mushroom
雞肉串燒
  • Shisha
2022-07-20 243 浏览
尖沙咀瑞生酒店4樓既餐廳酒吧𝕋𝕙𝕖 ℙ𝕖𝕒𝕣𝕝,走暗黑藝術風格,由電梯大堂開始每一個角落裝修都帶有藝術氣息。分為室內同戶外位置,戶外餐區以藝術裝飾同植物去佈置,眼見炎炎夏日依然有不少食客選擇坐外面ᴄʜɪʟʟ一下。而室內位置則走暗黑型格藝術風,燈光昏暗幾有情調。.平日晚上到訪餐廳室外室內皆爆滿,有興趣既朋友建議要先提早訂位。餐廳擺位相對上比較密,有少許檯貼檯情況,氣氛十分熱鬧。.🦀ʙᴀᴋᴇᴅ ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ 💲108前菜叫左自家製焗蟹餅,呢到服務員會細心解釋煮法同味道。首先蟹餅用烤焗嘅方式烹調,唔係一般既煎炸,所以表面無咁油,口感乾脆,內裏香口鬆化。中間車厘茄以話梅汁浸泡,酸甜惹味。墊底既係紅菜頭汁醬,可以撈埋蟹肉一齊食。.🦐ꜰʀᴇꜱʜ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ (ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ) 💲238主菜點左店家招牌時令海鮮燴飯,有西班牙肉腸同黑橄欖。餐廳話佢地既海鮮用上新鮮本地貨,配有帶子、海蜆、海蝦等。個ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ勁濃味,用熬左好多個鐘嘅龍蝦湯處理,所以味道突出。.🦆ꜱᴇᴀʀᴇᴅ ᴅᴜᴄᴋ ʙʀᴇᴀꜱᴛ 💲148慢煮法國鴨胸配番薯蓉,用慢煮做法既鴨胸係第一次試,呢種做法鴨胸味道會
🦀ʙᴀᴋᴇᴅ ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ 💲108
🦆ꜱᴇᴀʀᴇᴅ ᴅᴜᴄᴋ ʙʀᴇᴀꜱᴛ 💲148
慢煮法國鴨胸配番薯蓉,用慢煮做法既鴨胸係第一次試,呢種做法鴨胸味道會比一般既煙鴨胸質感柔軟,鴨酥味濃。外表顏色同口感好似半熟牛肉一樣,鮮紅嫩滑。
🍎ᴄʀɪꜱᴘ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴛᴀʀᴛ ᴡɪᴛʜ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ 💲68
甜品款式選擇不多,但意外地喜歡。店家自家製既蘋果撻伴雪糕,雪糕有雲尼拿、朱古力同芝麻三款選擇。先入為主以為會係厚身爆餡版本既蘋果撻,原來係新穎既薄脆版本。蘋果撻部份有少少似食薄薄一層有蘋果餡既薯片,雪糕濃厚甜滑,感覺很不錯。
🍍ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ青瓜菠蘿 💲88
🍎ᴀᴘᴘʟᴇ ʜᴏɴᴇʏ ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ蘋果蜜糖綠茶 💲88
ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ係ᴏꜰꜰ ᴍᴇɴᴜ 每日不同,味道不錯。
不專業食評nei.foodie
ʙᴀᴋᴇᴅ ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ
ʙᴀᴋᴇᴅ ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ
ꜱᴇᴀʀᴇᴅ ᴅᴜᴄᴋ ʙʀᴇᴀꜱᴛ
ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ
呢間位於尖沙咀嘅西餐廳,裝修以黑色為主,夜晚黎食飯超有feel~┄┅┄┅┄┅┄┅┄≋ 烤澳洲羊西冷 $158西冷煎到大概5成熟,肉質軟嫩超juicy,一d都唔韌。不過呢個係羊西冷,如果唔鍾意羊羶味就唔好叫啦。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-≋ 野菌脆千層麵 $158同傳統食開既千層麵唔同,呢款係脆既。番茄醬酸酸甜甜好開胃,中間有好多蘑菇同蔬菜,口感好豐富。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 牛肝菌野菌忌廉湯 $68好足料!啖啖都食到蘑菇碎,creamy得黎又唔滯。評分:🌕🌕🌕🌕🌘-≋ 炭燒露荀$58露荀燒過再淋上甜甜地既燒汁,口感爽脆又香甜。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-≋ 中拖羅牛油果沙律 $68拖羅好新鮮,牛油果creamy,加左泡菜汁好開胃。評分:🌕🌕🌕🌗🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
≋ 烤澳洲羊西冷 $158
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
烤澳洲羊西冷

≋ 野菌脆千層麵 $158
評分:🌕🌕🌕🌗🌑

≋ 牛肝菌野菌忌廉湯 $68
好足料!啖啖都食到蘑菇碎,creamy得黎又唔滯。
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
牛肝菌野菌忌廉湯

≋ 炭燒露荀$58
露荀燒過再淋上甜甜地既燒汁,口感爽脆又香甜。
評分:🌕🌕🌕🌖🌑
炭燒露荀

≋ 中拖羅牛油果沙律 $68
拖羅好新鮮,牛油果creamy,加左泡菜汁好開胃。
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
烤澳洲羊西冷
牛肝菌野菌忌廉湯
炭燒露荀
2022-07-18 45 浏览
呢間新開Fusion菜主打唔同款式嘅日本意大利菜餐廳裝修華麗一出𨋢就見到射燈雲層真係好有feel🥰餐廳入面嘅design都好有藝術感環境好舒服嘅感覺☺️🔸時令海鮮繪飯 $238🔸慢煮法國鴨胸 $148🔸鮮蝦煙肉意式多士 $68喺呢間咁有情調嘅餐廳食野真係特別有Feel☺️時令海鮮繪飯好足料,用咗多種唔同嘅海鮮烹調,包括海蝦、海蜆、章魚同埋西班牙臘肉,全部都好新鮮,再加埋龍蝦汁去烹調d米飯,令到個飯鮮味無比,非常惹味😋慢煮法國鴨胸都好有驚喜,鴨胸慢煮完之後勁嫩滑,鴨味好香濃,配埋黑莓醬食就更加好味🤩意式多士烤得好香脆,溶化咗嘅芝士鋪滿喺面,再加埋大大隻鮮蝦,真係非常之邪惡🤤
呢間新開Fusion菜

🔸鮮蝦煙肉意式多士 $68

2022-07-10
  • Seared Duck Breast
2022-07-18 40 浏览
尖沙咀依間新開西餐,裝修走高貴復古風,女仔們可以坐戶外位置打卡☺️ 夜晚去好有feel😍.Starter🥑中拖羅牛油果沙律 $88: 中拖羅新鮮油份充足👍🏼 牛油果夠熟 creamy~.Pasta🌟 北海道海膽扁意大利麵 $218: 海膽醬好掛汁,意大利麵al dente 吸收海膽精華☺️ 北海道海膽鮮甜唔腥,份量亦算慷慨😇.Main✨法國鴨胸 $148: 法國鴨胸用慢煮方法煮 質感嫩滑🤗 旁邊配甜番薯蓉香甜解膩😝.Bar Snacks🧀Deep-fried Cheese and Uni Risotto Ball $78: 炸意大利飯球入邊加咗芝士同海膽醬,外脆內軟😚 而且味道鮮甜帶點咸香,作為開胃菜非常好😌.Mocktail🍎Apple Rose Tea🍸Passion Fruit Yuzu Mocktail
Starter
🥑中拖羅牛油果沙律 $88
: 中拖羅新鮮油份充足👍🏼 牛油果夠熟 creamy~
Pasta
Mocktail
🍎Apple Rose Tea
🍸Passion Fruit Yuzu Mocktail
2022-07-18 988 浏览
呢間餐廳喺唔太起眼嘅精品酒店入面,環境係行暗黑格調風,佔地都算大,分別有室內同埋戶外座位,估唔到閒日都坐滿曬咁濟😳不過呢排天氣時好時壞,當日突然落傾盆大雨,見到坐戶外嘅客人好狼狽,侍應都連忙去協助,服務質素值得一讚🫢食物感覺會係每樣都有少少美中不足,同埋份量比較細,定價相對高🤑▪️ 燴澳洲牛面頰(7.5/10)💲328其實牛面頰肉質好嫩,而且肉味香濃,但係個醬汁比較鹹👉🏻👈🏻底下舊蘿蔔邊位有渣,但係其餘大致上清甜🥕側邊配菜係可樂餅,脆身既炸皮包裹住薯蓉泥🥔▪️ 北海道海膽扁意大利麵(7/10)💲218面頭海膽幾鮮甜,不過唔知係咪坐正個風口位既關係,意粉偏向乾硬身,未如預期中咁Creamy,入口有海膽醬同埋忌廉味,仲有啲昆布絲,一小撮好快就食曬😂▪️ 中拖羅牛油果沙律(6/10)💲88牛油果未熟透頗生硬,吞拿魚色澤口感似係赤身多過中拖羅,沙律係無落任何醬汁調味,感覺實在單調😅▪️ Passionfruit Grape Soda (7/10)💲88呢度有Cocktail Menu,但係呢日我想飲Mocktail多啲🤫問咗侍應話當日有四款,呢個飲落冇熱情果味,只有香濃但偏甜提子味🍇🔎 整體評分(7/

▪️ 燴澳洲牛面頰(7.5/10)💲328

燴澳洲牛面頰

▪️ 北海道海膽扁意大利麵(7/10)💲218
北海道海膽扁意大利麵

▪️ 中拖羅牛油果沙律(6/10)💲88

Passionfruit Grape Soda

🔎 整體評分(7/10)
燴澳洲牛面頰
北海道海膽扁意大利麵
2022-07-15 36 浏览
呢一間係酒店入面嘅西餐廳🍴價錢出奇地抵食🤑sous-vide Iberico pork真係好出色😍慢煮豬肉口感真係非常之軟腍 外面煎到脆脆地 雖然係幾肥吓 但食落真係好肥美甘香🐷加埋紅酒香梨 超夾🍐🍷
餐廳:The Pearl (尖沙咀)地址:尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓之前去過瑞生尖沙咀酒店3樓食火鍋,水準確實唔錯,嗰陣已經留意到酒店4樓有一間主打飲嘢、食小食嘅Lounge Bar🥂原來呢間The Pearl @thepearlhk 已經開咗一年幾,近期喺客人嘅反應同支持吓,慢慢加入唔同嘅主食,大廚仲以中西合璧嘅方式,將西餐加入當造新鮮嘅中式食材,比客人可以喺度食完晚飯再飲杯嘢傾吓偈🗣The Pearl每一個角落都充滿藝術氣息🎨,餐牌上以藝術家或藝術作品聯繫嘅Cocktails🍸、大玩投射同有啲宇宙銀河感覺嘅環境🌌、各式各樣嘅雕塑作品🗿,確實幾有feel😎,而餐廳仲有室外同室內位置比你揀,喺截然兩種唔同嘅感覺👍✝️ 烤澳洲羊西冷 $158兩條切條嘅澳洲羊西冷烤至7成熟,鮮嫩嘅肉質配上焦脆嘅外層,加上烤過嘅印度茄子蓉一齊食造成強烈口感對比🤤,微微嘅羊羶香令人食慾大增,另外仲有油封過、無一般大蒜咁濃味嘅獨蒜做配菜🧄✝️慢煮法國鴨胸 $148慢煮法國鴨胸份量都唔少🦆,有成十幾塊,紅嫩嘅鴨胸肉連埋煎香過嘅鴨皮、加上薄薄脂香味濃嘅脂肪層一齊食,配埋自家製嘅紅酒燴黑車厘子醬汁酸酸
餐廳:The Pearl (尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

✝️ 烤澳洲羊西冷 $158

✝️慢煮法國鴨胸 $148
配埋自家製嘅紅酒燴黑車厘子醬汁酸酸甜甜刺激味蕾之餘仲去油膩感,底下嘅番薯蓉亦帶嚟唔少飽腹感添🍠

✝️鮮蝦煙肉意式多士 $68
先焗好多士,放上鮮蝦🦐、Mozzarella cheese、火箭菜煙肉等材料,再放入焗爐焗多次🔥,功夫程序雖然多但喺整出嚟嘅效果就好好食😋,將鬆脆嘅多士一啖放入口,豐富「芝」味確實令人抵擋唔住,送酒一流

✝️Yakitori $78
Happy Hour嘅Bar Snack,叫咗呢個烤雞大蔥串燒🐔,一客有三串🍢,
嫩滑嘅雞肉同爽脆大蔥烤香過後灑上芝麻,食落相當惹味

Mocktail喺Off Menu嘅,去嗰日有四款俾我哋揀,叫咗杯Passion fruit Grape($88)同山竹紅茶($88)。
幾少見到用果后山竹去整嘅特飲🍹,裝飾用嘅橙皮上面仲印有餐廳logo,兩杯都加咗梳打水,味道清新鮮甜
2022-07-12