2022-11-07
唔搵都唔知道,原來尖沙咀有一間叫做瑞生酒店嘅入面有間叫the pearl嘅酒吧餐廳。主打係以新派菜式為主而且裝修係結合左一啲古典氣息做主題餐廳你黑白色作為一個主調除咗室內嘅空間亦都有室內嘅位置都有唔少人喺出面食水煙。所以行到入去餐廳嘅時候就覺得佢好有氣氛。不過我同朋友今日就我哋坐低飲杯嘢傾吓計嘅,所以我哋就叫咗啲嘢食同埋嘢飲慢慢享受鍾意飲酒嘅朋友仔,嚟到呢度就會有相當多嘅選擇不過因為今日我同朋友都揸車,所以就就咁飲其他而家食方面我哋就叫咗呢個香煎北海道帶子 竹豆蓉帶子一共有四隻,而且每一隻都比較厚身。廚師煎嘅時間啱啱好帶子爽口又夠彈牙!帶子上面嘅係金沙麵豉醬,為一個新鮮嘅帶子帶上呢一種鹹香係一個幾特別嘅配搭我地都叫咗煙三文魚芝士卷都係一共有四件邊一度菜式係由煙三文魚包含咗芝士同埋蘆筍喺入面上面嘅一啲蟹籽,食落去寫個口感好豐富雖然佢係有一嚿芝士,但係絕對唔會好油膩,反而幾爽口主菜方面我哋就叫咗燴澳洲牛面頰配上和牛薯餅呢度菜式令我大有驚喜!佢嘅牛面頰係非常之鬆軟,而且味道好香,好入味!淨係呢個炸電視牛肉薯餅亦都做得非常之出色食落唔會好油膩,而且佢係好香脆另一份嘅主菜,我哋就叫咗烤澳洲羊西冷
不過我同朋友今日就我哋坐低飲杯嘢傾吓計嘅,
所以我哋就叫咗啲嘢食同埋嘢飲慢慢享受
鍾意飲酒嘅朋友仔,嚟到呢度就會有相當多嘅選擇
不過因為今日我同朋友都揸車,所以就就咁飲其他
而家食方面我哋就叫咗呢個香煎北海道帶子 竹豆蓉
帶子一共有四隻,而且每一隻都比較厚身。
廚師煎嘅時間啱啱好帶子爽口又夠彈牙!
我地都叫咗煙三文魚芝士卷都係一共有四件
另一份嘅主菜,我哋就叫咗烤澳洲羊西冷
一睇見賣相就已經覺得佢好吸引下面茄子蓉黎嘅啱晒茄子控的我!呢個西冷嘅羊
蘇味唔算好重,而且入口都好juicy
果然係做得唔錯啊
飲品方面
First kiss其實就係rose tea同埋蘋果汁嘅混合飲落去甜甜first love 咁呢佢就比較清新,因為佢係用咗青瓜同埋菠蘿混合而成嘅!