The Pearl

📍 The Pearl (尖沙咀)餐廳位於瑞生尖沙咀酒店4樓🍽️ 設有室內及室外位置🍸餐廳走巴洛克風📜配搭樹脂流體藝術展品🗽時尚優雅👍🏻打卡之選📸設有主打意日fusion菜🍴酒店餐廳黎講性價比高👍🏻食物質素好😋✨starter-香煎北海道帶子 帶子新鮮,大粒厚身🤩煎得好香😋下面既枝豆蓉, 香滑清新☘️豆味香✨starter-煙三文魚芝士卷🍣🧀上面放上左不少三文魚籽🤤煙三文魚厚肉🍣中間包住cream cheese🧀新鮮好食😋沙律菜都新鮮🥗✨main-燴澳洲牛面頰 🐂可以話係呢度既Signature🤭經過慢煮烹調後,肉質柔軟多汁, 肉味香濃😍中間既牛筋都好稔😋唔洗點咬, 少少入口即溶既應覺😁底部有一塊香甜入味既蘿蔔👍🏻可樂餅外脆內軟✨main-烤澳洲羊西冷 🐑羊西冷幾特別✨冇羊羶味👍🏻易咬😁 印度茄子泥幾滑🍆油封蒜頭好香😋✨mocktail-first love🍸青瓜菠蘿梳打🥒🍍但佢淡淡青瓜味加菠蘿味好fresh , 唔會太甜✨mocktail-first kiss🍸番石榴味香😋唔會太甜👍🏻📍 The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
📍 The Pearl (尖沙咀)

✨starter-香煎北海道帶子

✨starter-煙三文魚芝士卷🍣🧀

✨main-燴澳洲牛面頰 🐂

✨main-烤澳洲羊西冷 🐑

✨mocktail-first love🍸

✨mocktail-first kiss🍸
番石榴味香😋唔會太甜👍🏻

📍 The Pearl (尖沙咀)
2023-02-24 30 浏览
朋友帶我黎左呢間餐廳位於尖沙咀酒店4樓,內層好闊落,環境浪漫燈光比較暗,適合飲野傾計既地方,呢度有好多酒既選擇,我地叫左一杯有酒精既用左VODKA加椰子水制成,好香椰青味,入口幾清新,另一杯叫左無酒精既用左菠蘿同青瓜整成既MOCKTAIL,味道比較青瓜味突出又唔係好甜,三文魚沙律一啖一口,入面仲有芝士涵,帆立貝配低層好似蛋黃醬既味道依落幾特別,主菜黑豚肉肉質比較實同厚,配菜有蕃茄同薯蓉,羊架味道唔會好腥。

2023-02-23 35 浏览
📍鮮蝦多士多士烤到金黃色,脆卜卜咁😍面頭有芝士火箭菜同蝦肉成個配搭食落好惹味.📍燴澳洲牛面頰牛面頰食落質地有少少似牛腩但就再冧d同埋重牛味😆而且份量都相當豐富牛肉薯餅外層炸到好脆口裏面係滿滿的薯蓉同牛肉粒🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️.📍慢煮伊比利亞黑豚肉豚肉望落係粉粉地的嫩😜可能係慢煮的關係食落口感鬆化軟冧,幾重豬肉味🥳.📍自家製焗蟹肉餅炸到外層酥脆裏面就係滿滿的蟹肉🥰配埋個紅菜頭磨成的醬汁酸酸甜甜咁好襯個蟹肉餅✨.📍煙三文魚芝士卷煙三文魚上卷入面係包住芝士沙律醬同埋蟹籽而沙律菜方面就無咩醬汁,夠哂fresh.📍First Night & First Love兩杯都係Mocktail 黎前者係熱情果mix提子汁後者係青果mix 菠蘿的sodaFirst Night就偏甜,但就酸酸甜甜咁好開胃😋First Love 就相對無咁甜,飲落去幾重青瓜味,感覺幾fresh🤪
📍鮮蝦多士
多士烤到金黃色,脆卜卜咁😍
面頭有芝士火箭菜同蝦肉

裏面係滿滿的薯蓉同牛肉粒🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♀️

📍慢煮伊比利亞黑豚肉
豚肉望落係粉粉地的嫩😜
可能係慢煮的關係
食落口感鬆化軟冧,幾重豬肉味🥳

📍自家製焗蟹肉餅
炸到外層酥脆
裏面就係滿滿的蟹肉🥰
配埋個紅菜頭磨成的醬汁
酸酸甜甜咁好襯個蟹肉餅✨

📍煙三文魚芝士卷
煙三文魚上卷入面係包住芝士沙律醬同埋蟹籽
而沙律菜方面就無咩醬汁,夠哂fresh

📍First Night & First Love
兩杯都係Mocktail 黎
前者係熱情果mix提子汁
後者係青果mix 菠蘿的soda
First Night就偏甜,但就酸酸甜甜咁好開胃😋
2023-02-22 411 浏览
The Pearl (尖沙咀)-尖沙咀好多好野食,今次就黎呢間尖沙咀酒店chill chill先🥂 呢到容易搵,地點方便,環境氣氛chill得黎又有格調,最啱過黎拍下拖💕-🔍Smoked Salmon Cheese Rolls高級感十足嘅頭盤💖 類似煙三文魚沙律,煙三文魚包住芝士同飛魚子,夾埋沙律菜食,清新得來又唔會太鹹🔍Hokkaido Scallops最鍾意嘅帶子😍 兩邊都煎香了,再配搭少少上面嘅麵豉醬,帶有少鹹味,做頭盤一流🔍Beef Cheek澳洲牛面頰牛面頰煮得好淋身,又濃又入味,而且份量好多😍 再配埋個和牛薯餅,外皮炸得香脆可口。🔍Grilled Lamb Striploin澳洲羊西冷主食就要試下澳洲羊西冷,擺盤高級感up up💖 打卡一流,食落羊味十足🤤 但又唔怕有好大浸羶味,仲有上面串串番茄仔,煎過令入口爆汁,好juicy 😋🔍The Pearl餐廳同名嘅cocktail 🍸 酒味唔算重,加上橙皮做裝飾,高貴得來又優雅🔍First Night探探嘅紫色,口感似係提子汁嘅味道,再配梳打水,清新又開胃-📍The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀
The Pearl (尖沙咀)

🔍Smoked Salmon Cheese Rolls

🔍Hokkaido Scallops

🔍Beef Cheek澳洲牛面頰

🔍Grilled Lamb Striploin澳洲羊西冷
Grilled Lamb Striploin

🔍The Pearl

🔍First Night
探探嘅紫色,口感似係提子汁嘅味道,再配梳打水,清新又開胃

📍The Pearl (尖沙咀)
Grilled Lamb Striploin
  • 烤澳洲羊西冷
  • 燴澳洲牛面頰
同👦🏻🐖撐枱腳🥰😍揾左一間勁有feel既西餐廳餐廳既擺設非常西式🫶🏻配上音樂 成餐飯都食得好有feel同👦🏻一齊chill下先🥂Seared Hokkaido Scallops香煎北海道帶子配上蟹肉味噌醬 下面配有枝豆泥賣相非常靚 帶子超大粒 彈牙新鮮🫶🏻枝豆泥超特別😍食落非常温和豆香味Smoked Salmon Cheese Rolls煙熏三文魚芝士卷 配有沙律菜 蘆筍 同飛魚卵三文魚卷真係無得輸 超好食🤣沙律🥗底配有醬汁 加埋令前菜非常開胃Grilled Australian Lamb Striploin烤澳大利亞西冷羊羊肉羊味濃 羊味岩岩好配左大蒜🧄 又有多一種食法 蒜香伴羊好野味羊肉熟度岩岩好 切落仲有鮮紅係入面😍食落柔嫩伴有烤左既茄子🍆好食Sous-vide Iberico Pork真空低溫烹調伊比利豬配左焦糖梨汁 個汁甜甜地 唔錯🥰有伴碟蘆筍 同土豆🥔泥 豐富The pearl香檳🍾️酒味😍🫶🏻First Love (mocktail)用左新鮮既菠蘿同黃瓜汁制甜甜地又好fresh😍🫶🏻👧🏻超愛e杯
同👦🏻🐖撐枱腳🥰😍揾左一間勁有feel既西餐廳

配左焦糖梨汁 個汁甜甜地 唔錯🥰
有伴碟蘆筍 同土豆🥔泥 豐富

The pearl
香檳🍾️酒味😍🫶🏻

First Love (mocktail)
用左新鮮既菠蘿同黃瓜汁制
甜甜地又好fresh😍🫶🏻
👧🏻超愛e杯

2023-02-19
2023-02-21 69 浏览
原來尖沙咀嘅酒店入面有間高質西餐,食完一次感覺可以再encore😻✨燴澳洲牛面頰 - 牛面頰整得超林身同好入味,底下仲墊左焦糖蘿蔔,甜甜地幾易入口🤩旁邊配左個和牛薯餅,好香脆又唔會太heavy👍✨烤澳洲羊西冷 - 口感幾爽口,沾埋茄子蓉食好夾同埋減油膩感~伴碟蕃茄仔好juicy😂✨香煎北海道帶子 - 帶子大大粒好彈牙,用左蟹味噌牛油煎令鮮味昇華左,而帶子下面係豆蓉,食到豆粒,口感幾特別😋✨煙三文魚芝士卷 - 個層次幾豐富,食到芝士嘅咸香,中間又有露筍提升口感,外圍煙三文魚又係我至愛,整個配搭幾有驚喜🥰✨First Night - 造型幾靚,有支類似髮簪嘅裝飾,個顏色有少少夢幻,飲到幾香百香果味同提子香🤤✨First Kiss - 呢杯比較清新,用左玫瑰茶mix蘋果汁,唔會太甜😸

First Kiss

First Kiss
2023-02-21 37 浏览
同朋友預祝生日, 於是搵間食得好, 坐得好, 環境好嘅餐廳嘆下. 餐廳位於尖沙咀瑞生尖沙咀酒店4樓. 餐廳環境優雅, 重有一個露天大露台, 啱哂三五知己或情侶黎呢度打卡Chill 下.是日晚餐Starters: Crab Cake – 香脆內軟, 配上紅菜頭蓉, 將蟹餅油炸部份中和, 入口唔會太油膩.Crostini – 鮮蝦爽口彈牙, 配上獨等醬汁, 感覺清新, 前菜醒胃一流.Mains:Sous-vide Iberico Pork – 香嫩肉滑, 煎得剛剛熟, 帶點粉紅, 肉質肥瘦適中, 帶點豬油香味.Beff Cheek - 牛面頰,超軟軟滑,入口即溶, 完全唔洗咬,中間嘅筋勁林, 以為食緊和牛, 非常精彩. 另外伴碟薯餅,外脆內軟,咬落去重索索聲。Drinks: - The Pearl, 香甜易入口, 感覺清新, 食完紅肉, 飲少少白酒, 中和一下, 正.First Night. 其實係百香果溝提子汁,提子汁味較重,有輕微百香果既香氣,吾係好甜,女仔會鍾意飲。

是日晚餐

Starters:

Mains:

Beff Cheek
Beff Cheek
2023-02-20 35 浏览
.The Pearl 位於尖沙咀瑞生酒店4樓 係充滿古典氣派嘅美術主題餐廳主要採用黑、白、橙三色為主調裝修古典優雅 成個氛圍都充滿藝術氣息擺放不少雕塑與植物 連餐具都好精緻owner係藝術家兼室內設計師 喺餐廳內都會有不少佢嘅artwork展示餐廳有一部分係outdoor lounge可以飲下cocktail 而食物方面就主打意日fusion菜可惜嘅就係當日環境比較暗同嘈 坐嘅位置都不算闊落唔係太適宜坐好耐傾計menu選擇不多 cocktail價格也偏貴加上入門口時嘅女職員態度不友善(其他staff都冇野)令到今次嘅體驗都麻麻地本身想嗌嘅北海道海膽扁意大利麵都冇哂 有冇人話我知好冇食~中拖羅牛油果沙律 $88 | 慢煮鮑魚天使麵 $178| 自家製蘋果撻伴雪糕 $68中拖羅沙律賣相不錯 拖羅新鮮 配泡菜辣醬汁都幾開胃👍🏻慢煮鮑魚天使麵 樣好精緻 連份量都好...細 一個人都唔太夠食 而且上枱已經唔太熱(只快影左幾張相) 味道更加係普通 呢個價錢值唔值就見仁見智了🥲Apple tart 雪糕有三款味可以揀批底好薄 仲脆脆地但雪糕上台時就已經溶溶地🥲蘋果味都唔太濃Ad1512 $128Be
The Pearl 位於尖沙咀瑞生酒店4樓
係充滿古典氣派嘅美術主題餐廳
主要採用黑、白、橙三色為主調
裝修古典優雅 成個氛圍都充滿藝術氣息
擺放不少雕塑與植物 連餐具都好精緻

可惜嘅就係當日環境比較暗同嘈 坐嘅位置都不算闊落
唔係太適宜坐好耐傾計
menu選擇不多 cocktail價格也偏貴
加上入門口時嘅女職員態度不友善
(其他staff都冇野)
令到今次嘅體驗都麻麻地

本身想嗌嘅北海道海膽扁意大利麵都冇哂
有冇人話我知好冇食~

中拖羅牛油果沙律 $88 | 慢煮鮑魚天使麵 $178

批底好薄 仲脆脆地
但雪糕上台時就已經溶溶地🥲蘋果味都唔太濃

Ad1512 $128
Belshazzar’s Feast
比較清新而且tropical 有菠蘿汁同white rum同apricot 酒精感不重偏甜 都好易入口

Ad1642 $148
1642 The Night Watch
見到有Monkey47嘅cocktail都想試試
(亦都可能因為咁所以索價都高)
佢仲有西班牙甜酒licor43 同法國嘅Bénédictine
Licor43會比較甜 有citrus / vanilla味 但係有又會有spice
雖然佢形容呢杯會係creamy and fruity
但飲落又冇咩呢個feel 麻麻地 覺得3款酒不太夾overall不推薦🥲

Total $671 (10%service charge)

以呢度嘅食物質素同cocktail黎講 我唔會再去
但環境黎講係幾靚嘅
我見佢好評都算多 可能個日我唔好彩啦~
如果有人食過覺得好食都可以同我share下😋

Revisit: No

📍The Pearl (尖沙咀)
2023-02-19 29 浏览
《The Pearl - 尖沙咀》話說前幾日,誤打誤撞嘅情況下比我發掘到一間位於尖沙咀既酒店入面都幾有情調嘅餐廳,環境同食物都唔錯,價錢都算公道,所以收工就拉咗個同事一齊去食飯🤭餐廳既燈光同佈置比人感覺都幾高級,設有室外同室內環境,間中都會見到啲人上嚟專係飲嘢同傾計,成件事好chill🥸我同同事都係為食而來,所以我地都係關注食乜好多啲😝我地兩個人叫左兩個starters、兩個main courses 同兩杯飲品,食物份量適中而且擺盤得幾靚呢😉前菜💁🏻‍♀️煙三文魚芝士卷 $98第一款前菜係煙三文魚芝士卷配沙律,芝士食得出係cream cheese,而且上面仲放左唔少飛魚籽,食落咸香味十足😋夾埋沙律菜食可以中和一下果種creamy 既感覺💁🏻‍♀️香煎北海道帶子 $108同事點名要叫既北海道帶子肉質軟糯而且味道鮮甜,咬落有淡淡既牛油香味,另外餐廳用左金山麵豉醬去調味,個醬汁味道帶甜,有少少搶左帶子既原味,不過相對黎講令道菜變得惹味左😚佢個底仲墊左用枝豆製成既豆蓉,中和番成道菜既濃味主菜💁🏻‍♀️慢煮伊比利亞黑豚肉 $198主菜方面,我就要揀左慢煮黑豚肉,因為我好想知佢慢煮同平日既整法有咩分別嘛
《The Pearl - 尖沙咀》
前菜
💁🏻‍♀️煙三文魚芝士卷 $98

💁🏻‍♀️香煎北海道帶子 $108

主菜
💁🏻‍♀️慢煮伊比利亞黑豚肉 $198
主菜方面,我就要揀左慢煮黑豚肉,因為我好想知佢慢煮同平日既整法有咩分別嘛😂個豚肉底下配有忌廉薯蓉,食落好幼滑細緻,應該係落左忌廉去煮啦,而個黑豚肉既肉質實淨而有咬口,睇得到佢真係好厚切下,另外仲有車厘茄同露荀做配菜,感覺又refresh d

💁🏻‍♀️燴澳洲牛面頰配和牛薯餅 $328
同事鍾意食牛肉,所以佢揀咗呢度出名嘅燴澳洲牛面頰,試咗一啖,牛面肉嘅質地相對平時食嘅牛肉部位滑身同軟,可能因為煮咗好耐嘅關係,啲肉已經淋曬同好入味👍🏻不過旁邊嘅和牛薯餅味道就比較普通啲,咬落都好脆,但唔算好食得出佢係和牛做啦,但整道菜其實係幾match 的😉原來底底位置仲有件焦糖蘿蔔架,個蘿蔔吸曬牛肉既精華,再自帶少少甜味,都幾好食呢

💁🏻‍♀️The Pearl $128
我一向都好鍾意喺西餐廳試佢地既signature cocktail 🍹 今次就叫左同餐廳名一樣既 The Pearl,bartender 用左香檳同vodka 做酒底,飲得到有佛手柑同橙香味,酒精濃度算係高,適合同海鮮或魚肉做matching

💁🏻‍♀️Bartender 特製cocktail $128
同事飲酒好乍斗,但又想飲少少🤏所以叫左bartender 幫忙沖杯無咁勁酒精既cocktail 比佢🤭佢果杯酒都係用vodka 做酒底,加上多種熱帶水果既果汁,仲有橙雜同蜜糖,酒精濃度相對低啲,十分容易入口
2023-02-13
庆祝纪念
情人节
  • The Pearl
  • 煎北海道帶子
2023-02-18 251 浏览
「 𝐓𝐬𝐢𝐦 𝐒𝐡𝐚 𝐓𝐬𝐮𝐢 • 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐥 」今日去咗位於尖沙咀瑞生酒店嘅西餐廳「 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐥 」環境好有情調 有bar有得飲吓酒見到好多人坐係户外飲酒 - - - 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙨𝙚𝙧 - - -🍽️𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐨𝐥𝐥𝐬 煙三文魚芝士卷 呢個好好味嘅前菜 三文魚好鮮甜 裡面包住芝士同埋青瓜 好滑仲有邪惡嘅沙律醬好滋味食得🍽️𝐇𝐨𝐤𝐤𝐚𝐢𝐝𝐨 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩𝐬 香煎北海道帶子好厚身嘅日本帶子 咬落去好彈牙 而帶子上面係有薏米 下布就有枝豆醬拌啲帶子 好夠味口感豐富👍🏻- - - 𝙈𝙖𝙞𝙣 - - -🥩 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤燴澳洲牛面頰 呢個Main都份量都幾足有四都厚身嘅係牛面頰 口感好冧 而側邊有牛肉薯餅好脆口亦好香口🪔 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐀𝐮𝐬𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐒𝐭𝐫𝐢𝐩𝐥𝐨𝐢𝐧 烤澳洲羊西冷 而另一款我地嗌咗烤羊肉西冷 燒到出面好香口有羊嘅羶味 喜歡食羊嘅你就要試試- - - 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 - - -🍸 𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭呢杯First Night係mocktail 呢杯係清新嘅提子汁黎再mix埋熱情果
「 𝐓𝐬𝐢𝐦 𝐒𝐡𝐚 𝐓𝐬𝐮𝐢 • 𝐓𝐡𝐞 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐥 」

- - - 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙨𝙚𝙧 - - -

🍽️𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐨𝐥𝐥𝐬 煙三文魚芝士卷

🍽️𝐇𝐨𝐤𝐤𝐚𝐢𝐝𝐨 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩𝐬 香煎北海道帶子

- - - 𝙈𝙖𝙞𝙣 - - -

- - - 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠 - - -

🍸 𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭
呢杯First Night係mocktail 呢杯係清新嘅提子汁黎再mix埋熱情果醬

🍸𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐋𝐨𝐯𝐞
我地嗌咗呢杯First Love 係mocktail 黎 係用菠蘿汁同青瓜汁mix埋既soda 好fresh幾好飲
  • 香煎北海道帶子
其實我地好少去酒店餐廳食飯,因為認住一定會好貴,但今次搵到間喺酒店,但價錢都幾合理,又見佢個環境幾型咁,就貢左上去了。今次叫左兩個starter: 煙三文魚芝士卷($98)、香煎北海道帶子($108),兩個main: 烤澳洲羊西冷($158)、燴澳洲牛面頰($328),兩杯mocktail: First Love($88)、First Night($88)煙三文魚芝士卷係冷盤,鍾意佢安守本份夠涼浸浸,你知有時冷盤唔知點解啲煙三文魚係暖暖地咁㗎嘛。煙三文魚加芝士嘅配搭都好常見,鍾意佢上面有少少蟹籽,多左種爽脆嘅口感。兩個starter相比,我更加鍾意香煎北海道帶子,帶子煎得啱啱好,仍然有魚生帶子微微痴嘴嘅口感,加埋上面嘅麵鼓醬,配搭好好。不過有驚喜嘅反而係下面嘅枝豆蓉,我本身唔太好豆類,但係佢嘅味道我又覺得出奇地好食,而且可以比你喺中間時候先清一清味蕾。烤澳洲羊西冷我有啲難評論,因為我本身唔食羊,只係試左少少,但對我嚟講都可以接受。至於男朋友就覺得無咩臊味,肉質都幾軟熟。我全場最愛嘅就係燴澳洲牛面頰,真係超軟熟,無諗過真係幾乎稔到唔駛咬嘅程度,而且中間嘅筋都係勁稔,烹調處理得好好!側邊伴

燴澳洲牛面頰
我全場最愛嘅就係燴澳洲牛面頰,真係超軟熟,無諗過真係幾乎稔到唔駛咬嘅程度,而且中間嘅筋都係勁稔,烹調處理得好好!側邊伴左和牛薯餅,薯蓉打得極細,外皮香脆,咬落去會有聲出嗰種。
First Love
First Love係青瓜菠蘿嘅配搭,飲落去會有少少草青味,好清新嘅感覺。
First Night
First Night嘅氛圍就完全唔同,提子加百香果,都係味道比較濃郁啲嘅。

我地今次坐左喺室內,但見到喺室外啲客人好似好chill好好feel咁,下次再嚟會想坐喺出面,打下咭都好。

= The Pearl // 尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓 // 5328 1503 =
First Love
2023-02-16 24 浏览
本身行過加連威老道都見到呢間酒店,原來酒店內有幾間餐廳,今日朋友帶我去the pearl chill下。The pearlSignature緊係要叫黎飲下,味道濃,入口酸酸甜甜。First love 朋友就叫左杯mocktail,係青瓜加菠蘿味道,味道清新。煙三文魚芝士煙三文魚甘香濃郁,包住芝士牛油果,上面仲有蟹籽,口感一流。沙律新鮮爽脆。香煎北海道帶子帶子煎到外脆內軟,入面juicy,加左麵豉醬,味道咸咸香香,加左枝豆蓉好清新。烤澳洲羊西冷西冷是從小腰脊肉切下的肉眼,肉質軟嫩多汁,肉味濃郁,脂肪含量低。 羊唔會太羶,加上茄子蓉,口感好綿。燴澳洲牛面頰牛面肉燴到好入味,肉質軟林,細細力就容易切開,牛肉之間仲有一層啫喱,口感黏黏,感覺有滿滿骨膠原,配菜係牛肉薯餅,炸到外脆內軟,口感creamy。

The pearl
Signature緊係要叫黎飲下,味道濃,入口酸酸甜甜。

First love
朋友就叫左杯mocktail,係青瓜加菠蘿味道,味道清新。

煙三文魚芝士

2023-02-14 246 浏览
🍴 The Pearl 🍴✨酒店暗黑餐廳✨-· Seared Hokkaido Scallops侍應哥哥同我哋介紹👍🏻呢個上邊係麵豉醬下面係枝豆蓉加埋帶子食落好清新🥰帶子兩邊煎香左熟度啱啱好❤️• Smoked Salmon Cheese Roll超級精緻🤤煙三文魚上邊有啲飛魚子入面包住芝士但又唔會太鹹· Braised Australian Beef Cheek燴牛面頰!超級推介!超級淋!入邊仲有筋連住🥰口感超豐富🤤仲有個薯餅喺隔離❤️好食!· Grilled Australian Lamb Striploin澳洲羊西冷🥰楊假就食得多,西冷就第一次😂好冧身🥰完全冇羶味🥰底下嘅茄子都好出色🤤正!· The pearl呢杯Cocktail以佢哋餐廳為名🥰飲落酒味都好濃但係入邊又有好香嘅果味同埋花味🌼· 1634呢個係佢哋推介嘅玄米茶cocktail飲落真係好香玄米味👍🏻gin味都好濃-推介指數:8/10———————————————🔺 The Pearl🔺 尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓-----------------------
🍴 The Pearl 🍴

🔺 The Pearl
🔺 尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
-----------------------
2023-02-14 28 浏览
今晚去咗尖沙咀酒店食晚餐,沿路行去餐廳嘅時候都發現裝潢好有特色。自家製焗蟹肉餅蟹餅超正!外型厚實肥大,啖啖肉,蟹肉鮮甜。配以健康嘅紅菜頭醬和超Juicy嘅蕃茄仔,味道一絕!慢煮伊比利亞黑豚肉黑豚肉質細致柔嫩,入口軟腍帶彈性,含豐富肉汁,肉味香甜不膩,也無一般豬肉腥味。配以薯蓉和蔬菜,夠飽肚。First Night (Mocktail)清新鮮甜嘅提子汁,配以熱情果糖漿,味道不錯。今晚真係算係唔錯嘅一晚,應該會好快再嚟多次。

自家製焗蟹肉餅

慢煮伊比利亞黑豚肉

First Night (Mocktail)
清新鮮甜嘅提子汁,配以熱情果糖漿,味道不錯。

今晚真係算係唔錯嘅一晚,應該會好快再嚟多次。
2023-02-13 32 浏览
今日約咗朋友喺去酒店食晚餐,環境舒服,整體感覺好Chill。鮮蝦煙肉意式多士真正handmade 蝦多士,多士底層香脆,上面有兩隻爽口彈牙嘅鮮蝦、咸香嘅煙肉,滿有特色。燴澳洲牛面頰難得嚟到酒店,當然要試吓燴澳洲牛面頰,因為唔係度度都有。牛面頰口感嫩滑,膠質極豐富,令人十分之滿足。另外,牛肉可樂餅外層香脆,內餡鮮香味美,實在叫人回味。The Pearl (Cocktail)味道易入口既香檳,完全令人陶醉於這個非常舒適嘅環境之中。

鮮蝦煙肉意式多士

燴澳洲牛面頰

The Pearl (Cocktail)
味道易入口既香檳,完全令人陶醉於這個非常舒適嘅環境之中。
  • 鮮蝦煙肉意式多士
  • The  Pearl