The Pearl

原來近住The One果邊有間瑞生尖沙咀酒店,最近就去咗食呢間酒店嘅意大利菜餐廳——🌟 The Pearl🌟一入到餐廳都好有現代感嘅西餐廳,有分室內同室外,我哋今次就點咗前菜、主食同Cocktails💖餐廳店員人手好足,所以上菜收碟都好快手✨._./ Starters /🤍|Seared Hokkaido Scallops|🤍(with Crab Miso Butter and Kinsanji Miso on Mdamame Purée)帶子新鮮大大粒,微微煎香帶有蕉香味,面頭仲搭配蟹肉味噌牛油醬,鹹鹹地好夾,底下仲有日式金山麵豉醬配清香枝豆蓉💚味道清新,中和返味噌嘅鹹味道·🐟|Smoked Salmon Cheese Rolls|🐟with Wakame, Asparagus and Fly Fish Roes大大舊咁上,用煙薰三文魚包裹住蘆筍同裙帶菜,好爽口,仲有軟身嘅芝士粒同面頭嘅三文魚籽,多重口感•/ Mains /🐂|Braised Australian Beef Cheek|🐂(with Caramelized Radish and Sou-vide Beef Croqu
._.
/ Starters /
🤍|Seared Hokkaido Scallops|🤍

/ Mains /
(with Caramelized Radish and Sou-vide Beef Croquette)
牛面頰肉大大塊,肉質係勁腍身,放落口根本唔洗點用力咬,而且肉質入味,勁好食👍🏻旁邊伴碟嘅伴菜可以轉換一下新鮮嘅味道,仲配咗舊炸牛肉可樂餅,炸到外層好酥脆,裏面有薯泥夾雜住啲牛肉碎,好香濃
🐑|Grilled Australian Lamb Striploin|🐑
(with Confit Garlic and Roasted Aubergine Purée)
砌成厚身嘅長條形上碟,好易砌開食,肉質軟腍,最suprise係竟然無羊羶味,呢個怕羊羶味嘅人都啱食

/ Cocktails /
🥂|thepearl|🥂
(Floral / Citrus)
以佢餐廳黎命名嘅一杯cocktail緊係要試下啦✨味道酸酸甜甜地,夾住有氣泡嘅香檳酒,好易入口
🍸|1632|🍸
(Fizzy / Herbal)
呢杯賣相好靚,帶有茶味,清清甜甜,微微嘅酸,仲有蛋白嘅味道
._.
2023-08-13 34 浏览
朋友生日,諗住搵個好地方食個飯。見到open rice推薦這間餐廳,很多很好的食評。雖然覺得有點奇怪,點解咁多食評D相好似係一樣,但都畀個機會試一次啦。點知去到覺得中伏,好嘈好嘈非常嘈,食物真的一般,冇啲食平講到咁好味,與open rice comments有出入。
2023-08-11 18 浏览
同愛妻號講好耐冇食西餐,好快手我地就book左餐廳啦,酒店位置一啲都唔難搵,餐廳裝修黑色格調為主,而且設置outdoor,餐廳嘅食材多數黎自日本架,份量亦都好足,今晚食左4款菜式已經好滿足🥢Grilled Australian Lamb Striploin 烤澳洲羊西冷羊西冷嘅擺盤相當吸引,嫩滑粉嫩,肉質香濃,有澳洲羊特有嘅香氣,而且佢用嘅調味好啱味,唔會蓋過羊肉嘅原味,配菜上嘅而串茄仲好鮮甜,茄子焗得啱啱好,有質感之餘入面仲係Juicy🥢Braised Australian Beef Cheek 燴澳洲牛面頰牛面頰嘅肉質好軟滑,肉質鬆軟得就好似融化咗咁,每一啖食落去都可以感受到牛肉嘅鮮美同濃郁,佢配咗焦糖蘿蔔,焦糖蘿蔔帶咗啲自然甜味,而牛肉炸餅外層炸得脆口,咬落去有啲酥脆嘅口感,脆口嘅質感,同牛面頰嘅軟嫩味道有鮮明對比🥢Smoked Salmon Cheese Rolls 煙三文魚芝士卷呢碟菜式卷得好靚好精緻,煙三文魚入邊捲住芝士之餘仲有海藻同蘆筍,海藻同埋蘆筍2樣唔同嘅爽脆,呢個配搭都好有創意,芝士味道唔會太濃郁恰到好處,上面仲有小小嘅魚子爆發出嚟嘅鮮

烤澳洲羊西冷

🥢Smoked Salmon Cheese Rolls
煙三文魚芝士卷
呢碟菜式卷得好靚好精緻,煙三文魚入邊捲住芝士之餘仲有海藻同蘆筍,海藻同埋蘆筍2樣唔同嘅爽脆,呢個配搭都好有創意,芝士味道唔會太濃郁恰到好處,上面仲有小小嘅魚子爆發出嚟嘅鮮味,增添咗口感

🥢Seared Hokkaido Scallops
香煎北海道帶子
帶子新鮮嫩滑,外層煎得啱啱好有啲微微嘅金黃色帶點焦香,切開入面嘅質感好細緻軟滑嘅質地,帶子嘅上面係金山麵豉醬,金山麵豉醬嘅風味帶出咗帶子嘅鮮味同層次,而下面枝豆蓉嘅質感細滑,豆蓉香氣嘅帶有少少清新,同金山麵豉醬形成一種鮮明嘅對比

🍸 The Pearl
係一款用香檳做主調嘅Cocktail,佢哋特別嘅調配飲落有啲柚子皮嘅清香,而每一啖去到最後有微微嘅薄荷味道,鍾意飲香檳嘅你值得一試

🍸 1632
1632嘅外貌好靚,而Beefeater gin帶嚟嘅酒精香氣,而Cocktail有茶香嘅淡雅,再加上檸檬汁嘅酸度,真係令味覺感受到好多層次

想食到質素有保證的餐廳酒店餐廳不失為一個好選擇~尖沙咀瑞生酒店4/F “The Pearl ” 有室內和室外露天坐位環境舒適寧靜、燈光柔和食物及酒類品質不錯是聚會的一個好地方~煙三文魚芝士卷 $98擺盤精美 煙三文魚卷與青瓜卷圍繞沙律菜煙三文魚卷伴蘆筍芝士飛魚籽等口感甚佳 一口大細亦方便進食香煎北海道帶子 $108北海道帶子煎到半生熟🍳肉質鮮嫩 輕輕鋪了麵豉醬提味新配搭但十分融洽有別於平常配薯蓉 今次配以枝豆蓉質地 creamy之餘亦不失口感Braised Australian Reef Cheek 燴澳洲牛面頰牛面頰肉非常腍  刀落即分 入口即溶 底層白蘿蔔完全能吸收所有湯汁比老火湯的蘿蔔更juicy伴碟的牛肉薯餅 外脆內綿與牛面頰的汁般配Grilled Australian Lamb Striploin 烤澳洲羊西冷扒厚切羊肉色澤嫩紅 羊味濃而不膻表皮微微焦脆 中層軟嫩燒汁和黃芥茉作點綴配菜有茄子 車厘茄 青豆等西冷烤到五成熟處理十分恰當到位火侯亦掌握精準怕羊膻的人士亦可一試”The Pearl”招牌雞尾酒之一以champagne為基底配以佛手柑 酒味特出同時亦較為清新"First
想食到質素有保證的餐廳
酒店餐廳不失為一個好選擇~
尖沙咀瑞生酒店4/F “The Pearl ”
有室內和室外露天坐位
環境舒適寧靜、燈光柔和
食物及酒類品質不錯
是聚會的一個好地方~

煙三文魚芝士卷 $98

配菜有茄子 車厘茄 青豆等西冷烤到五成熟
處理十分恰當到位
火侯亦掌握精準
怕羊膻的人士亦可一試
”The Pearl”
招牌雞尾酒之一
以champagne為基底
配以佛手柑 酒味特出同時亦較為清新

"First Kiss"
玫瑰茶和蘋果汁的搭配
沒有額外加糖
大部分女生會喜愛的味道
2023-08-10 20 浏览
餐廳成個feel都好有格調,好岩情侶2個人黎談情/慶祝anniversary,個裝修好精緻,用左17世紀既巴洛克風格,又有唔少art piece😍Baked Crab Cake:蟹餅焗到黃金色,外面幾酥脆,入面超爆滿既蟹肉😍好好味😋再伴住個紅菜頭汁,食落酸酸甜甜幾開胃,唔漏燴澳洲牛面頰:用左慢煮既方法,牛面頰肉食落肉腍、好juicy,連埋個汁醬食好好味。另外,仲要配左個和牛薯餅😍外脆入面肉香味好濃郁😋鮮蝦意式煙肉多士:面頭有大大隻既燒過既芝士鮮蝦,連埋牛油果醬配多士,口感幾好,做前菜都不錯慢煮伊比亞黑豚肉:黑毛豬既肉質脂肪均勻地分布係層層肉入面,食落去豬香濃郁,好香,烹調得好好The Pearl:呢道既Signature Cocktail,飲落都幾清爽,用左champagne做底,輕身既柑橘味帶少少香草AD 1632:用左gin底,聞到好香既玄米茶香,飲落清香,味就好夾個人覺得呢到既菜式好吸引,整得精緻,配搭又幾surprise,好值得黎

⭐️評分:8/10⭐️🌸環境偏黑,好適合同朋友放鬆傾計或拍拖打卡,不過枱橢圓形,較適合慢慢點菜慢慢享受🤭見仲有室外位置😳如果天氣無咁熱應該好舒服--✳️煙三文魚芝士卷 Smoked Salmon Cheese Rolls👍煙三文魚、海帶絲、芝士,鹹香幼滑上碟外貌好吸引,精緻沙律菜同青瓜,好清爽,配搭起黎好融合✳️香煎北海道帶子 Seared Hokkaido Scallops👍👍幼嫩彈性,外層略焦香🤤🤤🤤表面加上薏米,質感好特別底下配搭枝豆蓉,淡淡青香味✳️燴澳洲牛面頰 Braised Australian Beef cheek 👍👍💕超入味!肉質幼嫩軟熟,推介配搭炸蟹餅,好香口,濃郁薯香✳️烤澳洲羊西冷 Grilled Australian Lamb striploin 5成熟,色澤鮮艷嫩滑😍上碟差啲以為係牛扒肉香味濃郁,油脂較低肉質厚身,底部少量薯蓉如果有汁加上會更濃烈個人好喜歡蕃茄仔🤣爆汁配搭甜甜的黑蒜✳️First Night熱情果+提子酸酸甜甜,熱情果超香甜度味道濃縮✳️First Morning山竹+紅茶淡淡酸味加上紅茶的清香苦澀幾特別--⭐味道 8/10⭐️環境 8.5/10⭐️性價比 7.
⭐️評分:8/10⭐️
見仲有室外位置😳如果天氣無咁熱應該好舒服
煙三文魚、海帶絲、芝士,鹹香幼滑
上碟外貌好吸引,精緻
沙律菜同青瓜,好清爽,配搭起黎好融合

幼嫩彈性,外層略焦香🤤🤤🤤
表面加上薏米,質感好特別
底下配搭枝豆蓉,淡淡青香味

💕超入味!肉質幼嫩軟熟,推介
配搭炸蟹餅,好香口,濃郁薯香

5成熟,色澤鮮艷嫩滑😍
上碟差啲以為係牛扒
肉香味濃郁,油脂較低
肉質厚身,底部少量薯蓉
如果有汁加上會更濃烈
個人好喜歡蕃茄仔🤣爆汁
配搭甜甜的黑蒜

✳️First Night
熱情果+提子
酸酸甜甜,熱情果超香
甜度味道濃縮

• 燴澳洲牛面頰
  • 香煎北海道帶子
  • 煙三文魚芝士卷
2023-08-08 14 浏览
今晚揀左尖沙咀同男朋友👫搵下好西食,適逢男朋友生日,就搵左間酒店餐廳同男朋友食下飯💕😆呢間餐廳樓上系酒店,而且鄰近尖沙咀B2出口,位置都幾方便😄今次試左幾款菜色…🥢Hokkaido Scallops呢道菜賣相好靚,而且帶子一共有四粒,廚師煎到金黃色好靚,擺盤加分,作為前菜簡單一流😋帶子下面有枝豆蓉,加上少少醬汁,帶出帶子的鮮甜爽口🐟Salmon Cheese Rolls煙三文魚包住海帶, 芝士同小蘆筍,口感豐富同飽肚,煙三文魚食落新鮮,而且面上有一粒粒蟹子,令口感更豐富及多層次,但又唔會好漏!🤩🐮Beef Cheek估唔到牛面頰可以整到咁淋,感覺上系唔洗點咬就食到🤣呢道菜配上濃濃的醬汁,每一啖都充滿牛嘅香味,而且食完一舊就好想食下一舊,食唔停手😍然後底層仲放咗一嚿白蘿蔔,同牛面頰食落好夾,有少少似中式牛腩嘅感覺🥹🥩 Grilled Lamb Striploin呢款西冷上菜嘅時候已經見到賣相好靚,雖然睇落份量唔多,但一人一件啱啱好,岩哂重質不重量嘅我地!而且熟度岩岩好,唔會太生又唔會好韌☺️正🍸The Pearl系呢間餐廳嘅特色嘢飲,杯上有一塊乾咗嘅橙皮,飲落都溝左啲橙味嘅cocktail

🥢Hokkaido Scallops

🐟Salmon Cheese Rolls

🐮Beef Cheek

🥩 Grilled Lamb Striploin

🍸The Pearl
系呢間餐廳嘅特色嘢飲,杯上有一塊乾咗嘅橙皮,飲落都溝左啲橙味嘅cocktail, 味道小澀但又唔會好難入口,值得一試,賣相都幾特別!😝

🍹First Love
呢杯飲落每一啖都有濃濃嘅青瓜味,口感好fresh, 好適合食完濃味清一清喉嚨嘅感覺。另外飲落有少少菠蘿🍍味,但唔算好出,可能因為青瓜🥒味嘅味道相對較出。

📍The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
位於尖沙咀加連威老道的瑞生酒店,入面的西餐廳The Pearl裝修好有格調,分室內區及室外區,兩邊感覺都舒服。今次一行二人,揀咗兩款Starter、兩款main course及兩杯飲品❇️Smoked Salmon Cheese Rolls 煙三文魚芝士卷▶️擺盤精緻,煙三文魚好鮮味,入面有蘆筍及芝士,芝士味唔會蓋過三文魚,上面舖有蟹籽,加上旁邊的沙律菜及青瓜片卷,令整個菜色更加豐富❇️Seared Hokkaido Scallops 烤北海道帶子▶️帶子表面微微烤過,肉質新鮮兼爽口彈牙,底層有枝豆蓉,味道清清地,配合帶子上面的味噌汁一齊食,味道層次豐富😋❇️Grilled Australian Lamb Stripioin 烤澳洲羊肉西冷▶️羊肉厚切成長條狀,肉質粉嫩但食落紥實,而且完全無羊羶味,配上燒汁食,口感有D似食緊牛西冷,個人認為如果煮得再稔D同埋再多返D羊肉味會更好。中間配菜有法式邊豆、蕃茄仔、茄子及黑蒜,擺盤精美❇️Braised Australian Beef Cheek 紅燒澳洲牛頰肉▶️呢款絕對有驚喜🤩,牛面頰肉好大舊,切落去時已經聞到好香濃的牛肉味,肉質非常軟稔,而且好入味,真係

中間配菜有法式邊豆、蕃茄仔、茄子及黑蒜,擺盤精美

▶️呢款絕對有驚喜🤩,牛面頰肉好大舊,切落去時已經聞到好香濃的牛肉味,肉質非常軟稔,而且好入味,真係唔駛用力咬😄
旁邊有一條釀咗肉碎的炸薯球,加埋牛頰肉下面有一片焦糖蘿蔔,吸收哂肉汁精華,整碟都好好食!😋
響咁有情調的酒店餐廳食飯,當然唔少得叫返杯酒。今次叫咗一杯Cocktail及一杯Mocktail

❇️The Pearl: 酒店同名Cocktail,以佛手柑做based的香檳,有酒的香味亦有濃濃果味,好飲!

❇️First Morning:山竹汁配冷泡紅茶,味道清新
食得滿足的一餐🥰
2023-08-06
  • Braised Australian Beef Cheek 紅燒澳洲牛頰肉
2023-08-07 52 浏览
呢日嚟到尖沙咀約咗人喺瑞生酒店上面嘅西餐廳食午餐!中午時分人流都唔係好多,始終係酒店上面嘅西餐廳環境好優美餐廳入邊裝修主要係行黑色嘅工業型格風每個位之間嘅距離都算大,可以為客人保留返私隱 All Day Breaktast 全日早餐(配紫薯蓉)$178sausages, scramble egg, toast, portobello, mashed purple potato smoked salmon, sundried tomato, bacon, avocado and salad 材料好豐富,有砌成玫瑰花嘅牛油果,香腸煙肉,沙律等等,最特別嘅係配有紫薯蓉,好香滑,又帶有紫薯嘅甜味!午餐仲可以加錢配以下食物/飲品daily salad & dessert 新鮮沙律及甜品 $58any coffee / fresh juice 咖啡/ 鮮榨果汁 $28non-alcoholic drinks 非酒類飲品 $18
呢日嚟到尖沙咀約咗人喺瑞生酒店上面嘅西餐廳食午餐!

中午時分人流都唔係好多,
始終係酒店上面嘅西餐廳
環境好優美
餐廳入邊裝修主要係行黑色嘅工業型格風
每個位之間嘅距離都算大,可以為客人保留返私隱

午餐仲可以加錢配以下食物/飲品

All  day  breakfast

2023-08-02
和朋友放工輕鬆一下~ 找到這家隱世酒店餐廳!以黑色藝術風格 貫徹餐廳每個角落🖤燈光柔和有氣氛🥂有室內室外座位可選 食物種類多元化 亦有好多款Cocktails ( •ω•ฅ)整體食物飲品質素都高質! 推薦約會聚會的朋友來Chill一下~ 🥃意外發現店員們個個都係型男靚女( ⸝⸝ ̫ ) ⟡ 𓌉◯𓇋喜歡的話請𝙎𝙖𝙫𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙚 ₍ *´ސު`*₎ ♡𓄵𓄵𓄵| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |❶ 【Crab Cake 自家製焗蟹肉餅 】$128每格必點小菜~ 焗比炸少了油膩感 更輕盈口感外皮酥脆 內裡盡是蟹肉!配搭紅菜頭醬汁 酸酸甜甜幾開胃𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★/5❷ 【Sous-vide lberico Pork 慢煮伊比亞黑豚肉】 $198肉扒超高質!慢煮的豬肉呈嫩粉紅色肉質很嫩滑 帶香濃黑豚味配菜薯蓉混合牛油芝士 好好味~( ˖·͜·˖ )𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★☆/5❸ 【Grilled Lamb Striplloin 烤澳洲羊西冷】 $158大概7成熟的羊西冷 脂肪分布偏少羊肉味濃郁而沒有羊臊羶味(๑•̀ㅂ•́)و口感Juicy有肉汁 和燒汁&芥末醬一起吃更有層次𓂃𓈒𓂂美味指數:

和朋友放工輕鬆一下~ 找到這家隱世酒店餐廳!
以黑色藝術風格 貫徹餐廳每個角落🖤
燈光柔和有氣氛🥂有室內室外座位可選
整體食物飲品質素都高質!
推薦約會聚會的朋友來Chill一下~ 🥃

意外發現店員們個個都係型男靚女( ⸝⸝ ̫ ) ⟡

𓄵𓄵𓄵

| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |

❶ 【Crab Cake 自家製焗蟹肉餅 】$128
每格必點小菜~ 焗比炸少了油膩感 更輕盈
口感外皮酥脆 內裡盡是蟹肉!
配搭紅菜頭醬汁 酸酸甜甜幾開胃
𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★/5

肉扒超高質!慢煮的豬肉呈嫩粉紅色
肉質很嫩滑 帶香濃黑豚味
配菜薯蓉混合牛油芝士 好好味~( ˖·͜·˖ )
𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★☆/5

大概7成熟的羊西冷 脂肪分布偏少
羊肉味濃郁而沒有羊臊羶味(๑•̀ㅂ•́)و
口感Juicy有肉汁 和燒汁&芥末醬一起吃更有層次
𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★☆/5

❹ 【The Pearl 🍸】$128
本店Signature 好清爽的一杯Cocktail
淡淡柑橘味混合香草香 清新感100%
(Shake with fingered citron+yellow chartreuse)
𓂃𓈒𓂂美味指數:★★★★/5

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…

✎ Crostini 鮮蝦煙肉意式多士 $68
灸過的芝士鮮蝦好爽口 搭配牛油果醬 十分開胃

✎ 1632 🍸 $128
以玄米茶作基調 味道清香微甜
頂層是雞蛋白泡沫增添層次~ 好適合女生
(Beefeater gin, Cold brew gen-matcha tea, Fresh
lemon juice)

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ The Pearl @thepearlhk
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
(尖沙咀B2出口)

人均消費:HK$300 (ppl)
抵食指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑/5
🌹約會浪漫之必要🌹 如果你想搵一間集浪漫❤️ 藝術🖼️ 文青👩🏻‍🎨 氣息於一身嘅餐廳 ,咁尖沙咀The Pearl就最適合啦🥰🌃 環境The Pearl 位於尖沙咀一間boutique hotel - Attitude 瑞生酒店嘅4樓🏡 餐廳風格強烈,揉合現代藝術同歐陸古典巴洛克式風格,old and new嘅配搭既精緻又有格調🖤 餐廳分開吧檯,dining area同埋outdoor area🤩 室內空間以黑色為主,暗暗地幾有feel😚😋 食物🇯🇵 Seared Hokkaido Scallops $108🧀️ Smoked Salmon Cheese Rolls $98🥩 Braised Australian Beef Cheek $328🐑 Grilled Australian Lamb Striploin $158🍸 The Pearl $128🍵 1632 Man in Oriental Costume $128今次試咗兩款Appetizer,北海道帶子好大粒,表面煎到金黃色令人食指大動😍 帶子面頭加咗少少味噌醬,味道偏甜,有啲似平時食叉燒隔離嘅蜜豆,幾特別😆 煙三文魚芝士卷擺盤

🌃 環境

😋 食物
🍸 The Pearl $128

煙三文魚芝士卷擺盤精美💖 煙三文魚卷包住海帶,cream cheese同埋蘆筍🧀️ 爽口又清新,中和咗煙三文魚嘅油脂感🍣

除咗三文魚卷仲有青瓜卷同沙律,好開胃🥗

燴澳洲牛面頰

牛魔王一定要食燴澳洲牛面頰🐮 牛面頰燴得好入味,煮到入口即溶,中間仲食到滿滿嘅膠質,口感層次豐富😚 牛肉底下舖有薄切日本大根,蘿蔔嘅香甜加上牛肉嘅精華,正👍🏻

燴澳洲牛面頰

旁邊配有牛肉croquette🥔 炸薯球雖然香脆但超飽肚,兩個人share就啱啱好啦😆

烤澳洲羊西冷有兩大舊羊肉🐑 羊肉唔算羶,幾易入口,不過個人覺得羊肉味濃啲會開心啲🥹 西冷位置脂肪比例較低,所以肉質紮實啖啖肉😗 不過如果軟腍返少少就perfect啦🤏🏻

喺咁浪漫嘅餐廳緊係要嗌返杯酒飲吓啦🥂 Signature cocktail之一 The Pearl用咗yellow chartreuse同champagne,再加入佛手柑調製而成🍸 Cocktail帶有果香同花香味,好refreshing💫

1632 Man in Oriental Costume用玄米茶做base,面頭用日本蛋白打咗一層泡,感覺好和風🍵 飲落有茶香,味道酸酸甜甜,都唔錯💖

💰 價錢
Average price $500-550/pp
以尖沙咀靚靚西餐黎講唔算貴,值得一試🥰
  • 香煎北海道帶子
🍹自家製焗蟹肉餅($128)外層香脆足料餡料 滿滿蟹肉絲🦀下有小蕃茄和紅菜頭醬配搭.🍹鮮蝦煙肉意式多士($68)一層超薄的焗芝士和煙肉🥓芝士味道不會蓋過煙肉的鹹香味下有整隻鮮蝦和香葉🌿還有抹了青醬的多士食材豐富🙌🏻.🍹慢煮伊比利亞黑豚肉($198)豚肉切成塊狀🐷用慢煮烹調保留了肉汁和水份💦肉質彈牙 一點也不乾挺不錯的薯蓉很滑 帶有少許奶味 好吃😋.🍹燴澳洲牛面頰($328) 份量很多 很厚牛肉超軟 很入味🐮只用叉輕按壓也可分開肉絲🪮附有一件炸鹹牛肉薯餅牛肉碎很足 鹹度適中✅牛肉和薯餅都好好吃😋✨推薦.🍹The Pearl ($128)Cocktail with Champagne微甜 有花香和果香味🍊很易入口😽.🍹1632 ($128)很精緻的cocktail💫/有格調的佈置🪔另提供室外的位置大小型聚會都合適🥂
🍹自家製焗蟹肉餅($128)
外層香脆
足料餡料 滿滿蟹肉絲🦀
下有小蕃茄和紅菜頭醬配搭
🍹鮮蝦煙肉意式多士($68)
一層超薄的焗芝士和煙肉🥓
芝士味道不會蓋過煙肉的鹹香味
下有整隻鮮蝦和香葉🌿
還有抹了青醬的多士
食材豐富🙌🏻
🍹慢煮伊比利亞黑豚肉($198)
豚肉切成塊狀🐷
用慢煮烹調
保留了肉汁和水份💦
肉質彈牙 一點也不乾
挺不錯的
薯蓉很滑 帶有少許奶味 好吃😋
🍹燴澳洲牛面頰($328)
份量很多 很厚
牛肉超軟 很入味🐮
只用叉輕按壓也可分開肉絲🪮
附有一件炸鹹牛肉薯餅
牛肉碎很足 鹹度適中✅
牛肉和薯餅都好好吃😋✨
推薦
🍹The Pearl ($128)
Cocktail with Champagne
微甜 有花香和果香味🍊
很易入口😽
🍹1632 ($128)
很精緻的cocktail💫
有格調的佈置🪔
另提供室外的位置
大小型聚會都合適🥂
門口有一種神秘嘅感覺,餐廳係以黑色為主有室內和露天的座位,還有吧枱位露天的座位看到有人點了水煙🔸Seared Hokkaido Scallops北海道帶子用了一些醬料烹調,大大粒好彈牙,煎到金黃色。底下的係枝豆蓉,咸咸地~🔸Smoked Salmon Cheese Rolls擺盤係好精美😍 三文魚卷和青瓜片卷🥒圍住中間係沙律菜🥗 煙三文魚係包住左蟹子、芝士,口感好豐富🔸Braised Australian Beef Cheek係牛面頰呀🤩 喜歡食牛面頰原因係肉質係偏淋的,好易咬~ 旁邊的係薯餅,外脆內軟🔸Grilled Australian Lamb Striploin呢個係羊肉西冷,感覺有點似牛肉咁,無乜羊嘅羶味,再配上左燒汁伴菜既都有幾款菜,有茄子🍆、蕃茄🍅 ..🔸AD 1632 (Fizz)充滿泡沫的cocktail ,拎住拎影相都幾有feel~飲落有陣陣焙茶既茶香味,飲cocktail有茶味都幾特別喔!🔸first kiss好清新嘅感覺~
門口有一種神秘嘅感覺,餐廳係以黑色為主
有室內和露天的座位,還有吧枱位
露天的座位看到有人點了水煙

🔸Seared Hokkaido Scallops

🔸Smoked Salmon Cheese Rolls

伴菜既都有幾款菜,有茄子🍆、蕃茄🍅 ..

🔸AD 1632 (Fizz)
充滿泡沫的cocktail ,拎住拎影相都幾有feel~

🔸first kiss
好清新嘅感覺~

2023-08-02 35 浏览
The Pearl (尖沙咀)瑞生尖沙咀酒店嘅西餐廳環境好好,好合適同朋友飲杯食飯❤️❤️香煎北海道帶子 Seared Hokkaido Scallops賣相非常精美❤️❤️北海道帶子煎得恰到好處,色澤金黃👍👍口感鮮嫩多汁🥰🥰帶子的味道非常清新😋😋煙三文魚芝士卷Smoked Salmon Cheese Rolls煙燻的三文魚肉質鮮嫩😍😍與芝士的搭配非常完美🤩🤩口感非常柔軟😊😊燴澳洲牛面頰 Braised Australian Beef Cheek肉質鮮嫩😋😋燉得恰到好處👍👍醬汁好好味🥰🥰牛味濃郁,仲有炸物配搭😊😊烤澳洲羊西冷 Grilled Australian Lamb Striploin口感鮮嫩多汁❤️羊肉烤得恰到好處,不會太生或太老👍👍容易咀嚼,仲有好蕃茄做配菜🍅🍅First Love❤️ (Mocktail)菠蘿🍍+青瓜+梳打😙😙味道fresh🥰🥰好好飲👍 超推薦😍😍1632❤️ (Mocktail)玄米茶加蛋白泡泡😋😋,微微嘅甜味, 10解渴😆地址:尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5
The Pearl (尖沙咀)

香煎北海道帶子
Seared Hokkaido Scallops

煙三文魚芝士卷
Smoked Salmon Cheese Rolls

Braised Australian Beef Cheek

烤澳洲羊西冷

First Love❤️ (Mocktail)

1632❤️ (Mocktail)
玄米茶加蛋白泡泡😋😋,微微嘅甜味, 10解渴😆

地址:尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
總括嚟講對呢間餐廳都非常滿意,無論裝修、食材、上碟賣相,樣樣都非常滿意👍叫咗二杯cocktail:First night $88: (Homemade passion fruit syrup grape juice)First Morning $88(Mangostand juice with cold brew red ted)❤️煙三文魚芝士卷:上碟好靚,煙三文魚好新鮮,加埋芝士,捲住蔬菜,食起好清新,又開胃😍❤️北海道帶子配毛豆醬:哇,賣相好靚,啲帶子好大粒,煮到半生熟,入口好嫩滑。將啲毛豆攪成蓉配埋一齊食,口感好特別。❤️牛面頰扒:我哋叫咗medium well,牛扒雖然厚,但係要讚廚師,外邊封煎到金黃色,入邊肉汁仲鎖住係度,入口仲好嫩口👍。伴菜有長腰豆、蕃茄、黑蒜,配搭得好好👍。

叫咗二杯cocktail:
First night $88: