The Pearl

2023-09-06 77 浏览
「The Pearl」位於尖沙咀瑞生酒店,係一間本地新派既美術館主題餐廳,餐廳以近代美術概念重塑 17 世紀巴洛克時期的古典氣派,再配搭樹脂流體藝術品,時尚又有品味Starters香煎北海道帶子北海道帶子煎得焦香,入面仲係半生熟,好鮮嫩,上面放左d金山寺味噌,甜甜地帶點酒發酵既味道,枝豆泥清甜唔膩,整個配搭好出色煙三文魚芝士卷入面有裙帶菜、露荀,芝士,上面放左d飛魚籽,中間仲有d沙律菜,味道豐富又有層次Drinks1632:有Gin、冷萃玄米茶、日本雞蛋蛋白、檸檬汁、糖漿mix埋既一杯好有日式元素既cocktailFirst Love用上新鮮菠蘿、青瓜打成汁再加梳打既一杯mocktail,好refreshing Mains燴澳洲牛面頰澳洲牛面頰透過真空低溫烹調法,肉質又腍又入味,個醬汁濃郁得黎帶點甜味,好岩我口味,配菜有炸可樂餅入面有薯蓉同肉碎,份量一d都唔少,好夠飽烤澳洲羊西冷我平時好怕食羊係因為好怕羊個陣膻味,呢個羊西冷無咩脂肪,煎致外面焦脆,但肉質仍然保持粉紅嫩滑,一d羊膻味都無,配菜有燒茄子,豆角,黑蒜同車厘茄,整個配搭又夾又好食無論環境同食物都好滿意,店員仲好有禮貌,整晚都食

Starters
香煎北海道帶子
煙三文魚芝士卷

Drinks
1632:

First Love

Mains

烤澳洲羊西冷

無論環境同食物都好滿意,店員仲好有禮貌,整晚都食得好開心

• 烤澳洲羊西冷
  • 燴澳洲牛面頰
  • 煙三文魚芝士卷
  • 香煎北海道帶子
2023-09-05 172 浏览
初嘗粉紅色的黑豚肉( ˙꒳​˙ᐢ )✨?!🐖尖沙咀藝術風酒店夜晚都係食西餐多꒰。•◡•。꒱۶’之前朋友去完推介,呢日就去尖沙咀瑞生酒店的餐廳試試餐廳係黑暗風但不會過暗,吊燈等都有藝術感,餐廳裏面設有雲石鏡面擺設,好似去參觀緊美術館一樣~作為酒店餐廳,空間真係好寬敞,2~8人一齊都適合✧ ✼••┈┈┈┈••••┈┈┈┈••✼ ⋈♡*。゚ 鮮蝦煙肉意式多士先點前菜試試~迷你多士小巧但有4塊,食落去都特別優雅xd上面舖了一層薄薄的芝士,增添整個toast的層次感⋈♡*。゚ 自家製焗蟹肉餅同行的朋友鍾意食蟹就叫個蟹肉餅share🦀整體外脆内軟,食到係真係一條條蟹肉下面酒紅色的是紅菜頭(Beetroot)醬,紅菜頭可以降血壓纖維高~同蟹肉餅一齊食減低油膩感⋈♡*。゚ 慢煮伊比亞黑豚肉 $198叫了黑豚肉,店員拿上黎竟然係粉紅色Σ(๑ °꒳° ๑)得唔得噶ビクッᵎᵎ.?!原來根據美國衛生指標,高級的黑豚肉其實主要慢煮到145°F (63度)已經可以安全食用,肉質會特別滑嫩🐖食落去粉色部分特別Juicy,伴碟的梨子醬清新甜甜的,令整個味道昇華 推介一試(⁰▿⁰)!⋈♡*。゚ 燴澳洲牛面頰 $328
初嘗粉紅色的黑豚肉( ˙꒳​˙ᐢ )✨?!
🐖尖沙咀藝術風酒店

作為酒店餐廳,空間真係好寬敞,2~8人一齊都適合✧
✼••┈┈┈┈••••┈┈┈┈••✼
⋈♡*。゚ 鮮蝦煙肉意式多士

先點前菜試試~
迷你多士小巧但有4塊,食落去都特別優雅xd
上面舖了一層薄薄的芝士,增添整個toast的層次感

⋈♡*。゚ 自家製焗蟹肉餅
自家製焗蟹肉餅

同行的朋友鍾意食蟹就叫個蟹肉餅share🦀
整體外脆内軟,食到係真係一條條蟹肉

⋈♡*。゚ 慢煮伊比亞黑豚肉 $198
慢煮伊比亞黑豚肉

推介一試(⁰▿⁰)!

⋈♡*。゚ 燴澳洲牛面頰 $328

大推呢個!!係我食過最軟既牛面頰之一✨️
未切開已經“散”開,調味剛好微微甜的
柔軟度真係好似顏料係水化開一樣
超好味/// 必須試,份量好多覺得兩個人share都得

⋈♡*。゚ First Night🍹 $88
⋈♡*。゚ First Morning 🍹88

問了店員打卡的款色,就推介了💜色的First Night和漸變的First Morning🤎2杯都是無酒精的Mocktail~因為我地怕甜><店員同我地講都係無另外落糖漿喲!!

First Night用酒杯夠晒feel,加了紅茶清爽不甜膩;First Morning是提子與熱情果,整體清新不會甜,帶淡淡的提子味🫒

✼••┈┈••••┈┈••✼
The Pearl
📍尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

每一款食物我同朋友都覺得比睇圖有驚喜,店員們年輕有禮貌,環境舒服,絕對係可以一試之選(〃'▽'〃) 🎇❗️

Good ambience and I love their artistic decorations! The food is captivating and definitely appetizing. Go for a try!

評分:4.1/5

鮮蝦煙肉意式多士

自家製焗蟹肉餅
慢煮伊比亞黑豚肉
鮮蝦煙肉意式多士
2023-09-05 16 浏览
尖沙咀飲酒嘅地方唔少,呢間酒店餐聽融合咗高級西餐廳以及酒吧嘅元素,可以約埋一班朋友食完晚餐去露天空間再chill drink🍹 焗蟹肉餅($128)蟹肉餅外表酥脆,內裏滿滿蟹肉同埋香料嘅味道,配料仲有用話梅汁醃製嘅蕃茄仔,開胃之選🌟燴澳洲牛面頰($328)呢個份量已經足以兩個胃口唔大嘅人食🤭炆得幾淋身,調味亦適中,旁邊嘅可樂餅亦都係點綴🥳鮮蝦煙肉意式多士($68)法包面頭鋪上少少牛油果泥嘅蝦仁多士,相比之下不過不失啦~慢煮伊比利亞黑豚肉($198)厚切黑豚肉配上薯蓉同埋少量沙律,一啲都唔會怕太生😙The pearl ($128)餐廳嘅signature cocktail 🍸 有橙皮幾點綴,香檳加vodka 一飲落去好有橙皮香氣幾fresh😍1632 $免頭係蛋白奶泡打成嘅,相對冇咁甜同埋有啲玄米香~

焗蟹肉餅($128)

燴澳洲牛面頰($328)

鮮蝦煙肉意式多士($68)
法包面頭鋪上少少牛油果泥嘅蝦仁多士,相比之下不過不失啦~

慢煮伊比利亞黑豚肉($198)
厚切黑豚肉配上薯蓉同埋少量沙律,一啲都唔會怕太生😙

The pearl ($128)

1632 $
免頭係蛋白奶泡打成嘅,相對冇咁甜同埋有啲玄米香~
2023-09-05 19 浏览
今日同男朋友慶祝紀念日,做咗啲資料蒐集後搵到呢間餐廳😍我哋叫咗幾樣多人推薦嘅菜式,有烤澳洲羊西冷、煙三文魚芝士卷、香煎北海道帶子、白酒牛油汁煮蜆同埋自家製蘋果撻伴雪糕。全部都超好味!烤澳洲羊西冷肉質鮮美多汁,煮得岩岩好。調味亦恰到好處,增添咗豐富既層次感。煙三文魚芝士卷口感豐富而且平衡,令人回味無窮!!香煎北海道帶子經過精心煎烤,帶有淡淡既海水味,再配啲青豆泥,中和返帶子既鹹味。不過青豆泥就未必人人接受到🙈白酒牛油汁煮蜆係我同男朋友最滿意既!蜆肉鮮嫩多汁,配上白酒牛油汁,味道鮮美而濃郁。仲要一碟都有成30-40隻蜆,仲要全部都好大隻😍甜品自家製蘋果撻伴雪糕係100分💯撻皮酥脆,有淡淡既蘋果果香。再配埋雲呢拿雪糕,簡直一流🤤🥰 不過略嫌份量少咗啲。整體來講,我同男朋友都好滿意呢一餐~ 我哋提早講咗慶祝,餐廳都有幫手寫碟同埋送咗張即影即有相!都幾推薦生日或者紀念日慶祝嘅朋友去😚
今日同男朋友慶祝紀念日,做咗啲資料蒐集後搵到呢間餐廳😍

煙三文魚芝士卷口感豐富而且平衡,令人回味無窮!!

2023-08-31
庆祝纪念
纪念日
  • 自家製蘋果撻伴雪糕
  • 白酒牛油汁煮蜆
2023-09-05 26 浏览
-The PearlSignature cocktail with fingered citron infused yellow chartreuse, Topped with welcome champagneSlightly richer and stronger than the normal champagne-1632A rather light and delicate Beefeater gin, mixed with Cold brew gen-matcha tea and Fresh lemon juiceSoothing for the summer -Seared Hokkaido ScallopsSeared perfectly with slight caramelisation on topSeasoned with Crab Miso Butter and Kinsanji Miso on Mdamame Purée-Smoked Salmon Cheese Rolls Nice salad rolls with Wakame, Asparagus and
-The Pearl

-1632
Soothing for the summer

-Seared Hokkaido Scallops

-Smoked Salmon Cheese Rolls
Nice salad rolls with Wakame, Asparagus and Fly Fish Roes

-Braised Australian Beef Cheek
The most tender beef cheek I have had in a short while
with Caramelized Radish
and Sou-vide Beef Croquette

-Grilled Australian Lamb Striploin
Chewy texture
Meaty jus to pair with
Seasoned with Confit Garlic and Roasted Aubergine Purée
2023-09-03 39 浏览
之前上網睇人介紹,於是七夕黎同老公慶祝Hokkaido Scallops:煎香嘅北海道帶子, 生熟程度剛好,下面鋪住一層西蘭花蓉,味道平衡得好好Salmon Cheese Rolls:三文魚包住青瓜、蘆筍、菠菜、芝士,芝士會令到三文魚更加香甜,雖然用咗好多蔬菜,但唔會搶咗三文魚嘅味道,另外伴上黑醋沙律Beef Cheek:牛面頰嘅醬汁好入味,牛味香濃,整體偏淋,另外有一舊薯卷,幾有驚喜,炸得香脆Grilled Lamb Striploin:呢個部位冇咁多油脂,食落唔會有騷味,燒汁亦都調配得幾好,將羊肉味提升去另一個層次The Pearl:係呢度嘅signature cocktail,首先聞一下杯上嘅香橙果皮,再飲一啖,係多感官嘅享受,酒味比較重Passionate Night:果味好香,入面嘅冰塊溶咗之後又有第二種感覺
之前上網睇人介紹,於是七夕黎同老公慶祝

2023-08-31 13 浏览
這間The Pearl 隱藏於尖沙咀瑞生酒店當中,位置方便易找。餐廳設有室內室外座位,裝修以黑白色為主,放有一些藝術擺設,帶點高貴時尚風格。餐廳主打意日菜式,價位在尖沙咀區來說是平價吧,每道菜都有精緻擺盤,服務亦十分週到,所以性價比頗高。前菜的自家製焗蟹肉餅,賣相吸引,蟹餅沾上麵包糠來焗,香脆不油膩,內邊有大量一絲絲的蟹肉,配上紅菜頭醬及醃製過蕃茄,好味。鮮蝦煙肉意式多士,多士烘得香脆,上面舖上煙肉,芝士及爽口彈牙的大蝦,味道十分配合。主菜點了一份慢煮伊比利亞豚肉,豚肉厚切,內邊仍是粉嫩,肉味比較濃,肉質軟淋,配上薯蓉及蔬菜作伴碟。烤澳洲羊西冷,肉質軟嫩、多汁,肉味濃郁,不會太羶,適合一般愛食羊而又怕羶的人士,剛好烤得7成熟,配上燒汁,好味。這裡有好多不同的酒類飲品,點了一杯Cocktail 的The Pearl 及Mocktail 的First Love來配菜。

2023-08-29
2023-08-30 16 浏览
餐廳裝修好有格調 幾浪漫 適合情侶慶祝 另外有提供室外的位置 天氣唔熱可以坐室外 而且食物質素好🤣-🦀焗蟹餅蟹餅外面焗到金黃色 好酥脆 入面有超級多嘅蟹肉 好足料好好味 🤤底層有紅菜頭汁 好清新 甜甜地幾開胃😍-🐮燴澳洲牛面頰牛面頰用左慢煮既方法煮 牛面頰肉質好腍 🤤而且好入味 食得出佢用咗好多心機去烹調 個汁都好好食仲有和牛薯餅😍外面脆 入面有唔少牛肉碎-🦐鮮蝦意式煙肉多士鮮蝦好大隻 口感好爽口 仲有好多🧀🥓match埋一齊 層次豐富 多士上面有pesto sauce 增加味道🥰-🐷慢煮伊比亞黑豚肉 黑毛豬肉質好淋 脂肪分布均勻 一d都唔乾 😍用慢煮可以保留肉汁 😋另外薯蓉好滑 有少少牛油香同奶味 😍-😋First kiss佢係玫瑰花茶 再加蘋果汁 唔甜有微微嘅玫瑰花味 好清新🥰-😍First love呢杯係青瓜再加菠蘿汁 菠蘿嘅甜味唔會蓋過青瓜 兩樣加埋一齊都好出色🤣- 📍The Pearl尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

🦀焗蟹餅

😍First love
📍The Pearl
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓
2023-08-29 21 浏览
📍 The Pearl🌍尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓4/F, Attitude on Granville, 20-22 Granville Road, Tsim Sha Tsui📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝The Pearl 室內設計糅合左古典氣派興時尚風格,以黑、白、橙作為主色調,藝術品添色。戶外空中花園舒適愜意~⤫ Hokkaido Scallops ⤫ 帶子煎到勁香,上面鋪左日本麵豉醬。⤫ Salmon Cheese Rolls ⤫ 三文魚包住海帶同芝事醬,卷卷上面鋪滿魚子,有青瓜同沙律菜伴碟。⤫Brasied Australian Lamb Beef Cheek ⤫牛臉肉軟嫩濃香,牛騷味,富含膠直有Q彈帶勁的口感。side dish有啲似日本牛肉餅,但緊實同薯仔味重啲~⤫ Grilled Australian Lamb Striploin⤫ 第一次食8成熟嘅羊,完全唔羶就唔係食羊啦,少少羶但好入口,黑蒜、小蕃茄、小茄子,第一次食黑蒜好特別,酸味後勁帶甘⤫ The Pearl ( Cocktail )
📍 The Pearl

🌍尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

📝整體評分:8/10

⤫ Hokkaido Scallops ⤫
帶子煎到勁香,上面鋪左日本麵豉醬。

⤫ Salmon Cheese Rolls ⤫

side dish有啲似日本牛肉餅,但緊實同薯仔味重啲~

⤫ The Pearl ( Cocktail ) & First Kiss (Mocktail) ⤫
First Kiss帶比我驚喜,提子味,甜美又fresh,食完肉會好岩飲~

2023-08-29 20 浏览
新式酒店酒吧餐廳✨ 餐廳主打多國菜西餐 更有一啲fushion菜式煣合意大利菜及日本菜 環境以黑色作主調 時尚之餘亦有唔少美術品作裝飾====᪥ 香煎北海道帶子 $108一共有四隻 帶子煎得好香 面層金黃色而脆口 底層則以青豆蓉作鋪墊 ᪥ 煙三文魚芝士卷 $98以煙三文魚包住芝士、蟹籽、青瓜及海帶 口感同味道都好豐富᪥ 烤澳洲羊西冷 $158羊西冷擺盤精緻 賣相帶粉嫩顏色 肉質鮮美᪥ 燴澳洲牛面頰 $328牛面頰燴至十分軟腍 更配上炸薯蓉 外脆內軟 類似日本嘅可樂餅咁😋᪥ First Love $88以菠蘿、青瓜作base嘅soda 清新清爽᪥ Passionate Night $88以熱情果加上提子汁作base 充滿果香
====

᪥ 香煎北海道帶子 $108

᪥ 煙三文魚芝士卷 $98
以煙三文魚包住芝士、蟹籽、青瓜及海帶 口感同味道都好豐富

᪥ 烤澳洲羊西冷 $158
羊西冷擺盤精緻 賣相帶粉嫩顏色 肉質鮮美

᪥ 燴澳洲牛面頰 $328

᪥ First Love $88
以菠蘿、青瓜作base嘅soda 清新清爽

᪥ Passionate Night $88
以熱情果加上提子汁作base 充滿果香
2023-08-28 35 浏览
加連威老道有間新酒店,原來酒店入面有間西餐廳裝修得好靚,朋友約喺呢度食飯,先知有呢間西餐廳,我地就簡咗煙三文魚芝士卷,個擺盤好精緻,煙三文魚夾住芝士,露荀同海帶,上面仲鋪滿好多蟹子,一啖食落去個口感好得意,有脆卜卜嘅蟹子,好creamy嘅芝士同咸咸地嘅煙三文魚,唔錯。香煎北海道帶子,d帶子都幾大粒,粒粒煎到表面焦焦香香,入面仲好嫩滑,點埋佢地嘅醬汁一齊食,好夾。烤澳洲羊西冷,烤得啱啱好,唔會過熟,食落肉質仲好juicy,唔會太乾,肉味都好濃。燴澳洲牛面頰,燴到牛面頰非常淋,完全入晒味,佢仲配埋牛肉薯餅,個薯餅炸到脆卜卜,入面d薯蓉加埋d牛肉碎,幾好食。叫咗2杯Mocktail,2杯都好精緻,好靚First night,係熱情果加提子汁,酸酸甜甜好開胃。First kiss,係玫瑰花茶加蘋果汁,飲落清清地唔太甜。

叫咗2杯Mocktail,2杯都好精緻,好靚
First night,係熱情果加提子汁,酸酸甜甜好開胃。

2023-08-27 15 浏览
上次跟朋友到瑞生吃火鍋時發現了樓上有這家藝術風餐廳,昨天決定下班後到訪一嚐,餐廳裝修時尚型格,食品主要為歐陸菜,我和朋友都覺得很不錯👍🏻 香煎北海道帶子 $108帶子新鮮可口,下方的枝豆蓉帶濃郁豆香,上方擺放少許惹味的麵豉醬料,整個組合非常美味,讓我想再來一碟。煙三文魚芝士卷 $98煙三文魚卷着海帶、蘆筍和芝士,上方放上飛魚籽,一口一卷的尺寸十分適合作為前菜,海帶和蘆筍減低芝士卷的肥膩感,配菜一片片的薄青瓜無論直接享用還是包着芝士卷亦很適合。烤澳洲羊西冷 $158羊西冷脂肪量不高,香味濃郁卻沒有羊騷味,適合大眾品嚐。燴澳洲牛面頰 $328牛面頰肉質軟嫩,配搭香脆飽滿的牛肉薯餅,牛肉下方放了一塊吸滿醬汁的燴蘿蔔,香甜惹味。我們點選了兩杯Mocktails,均屬少甜,味道不俗。🍹 First Love $88(菠蘿青瓜汁梳打)🍹 First Kiss $88(冷泡玫瑰花茶配新鮮蘋果汁)
香煎北海道帶子 $108
煙三文魚芝士卷 $98
烤澳洲羊西冷 $158
羊西冷脂肪量不高,香味濃郁卻沒有羊騷味,適合大眾品嚐。
燴澳洲牛面頰 $328
我們點選了兩杯Mocktails,均屬少甜,味道不俗。
🍹 First Love $88(菠蘿青瓜汁梳打)

2023-08-27 48 浏览
放工約左朋友食Dinner揀左呢間酒吧餐廳The Pearl我就唔飲酒叫左杯先杯Mocktail嗌左First Night係熱情果同提子汁朋友飲得酒就嗌左杯Signature叫The Pearl既Cocktail入面有Champagne再加入佛手柑調製而成味道好強烈有果香先嗌左個北海道帶子煎封得外脆內軟日式金山麵豉醬再配日本枝豆蓉配埋帶子一齊食味好夾然後係煙三文魚芝士卷入面有海帶同芝士面頭再有少少蟹籽味道好有層次再黎係烤澳洲羊西冷估唔到羊可以媲美牛羊西冷肉完全冇羶味而且仲Keep到中間幾Juicy最後係燴澳洲牛面頰牛面頰軟腍得黎仲有少少咬口味道好濃郁,下面有墊左白蘿蔔完全吸收左牛面頰既香味再配埋香脆既牛肉可樂餅整體食物質素唔錯,值得一試
放工約左朋友食Dinner
羊西冷肉完全冇羶味
而且仲Keep到中間幾Juicy
最後係燴澳洲牛面頰
牛面頰軟腍得黎仲有少少咬口
味道好濃郁,下面有墊左白蘿蔔
完全吸收左牛面頰既香味
再配埋香脆既牛肉可樂餅
整體食物質素唔錯,值得一試
2023-08-15
2023-08-25 24 浏览
同朋友慶祝生日特登搵間特色餐廳食飯🥳呢度既裝修好有心思每個細節都好靚而食物都好好味😆.💎 $108 Seared Hokkaido Scallops大大粒既帶子經過煎烤佢既外層呈現金黃色既香脆外皮😍內部就保持左鮮美既鮮甜口感這道菜通常搭配精心調製既醬汁每一啖都散發出豐富既海洋風味🫶🏻.💎 $98 Smoked Salmon Cheese Rolls煙三文魚同濃郁既芝士完美結合三文魚既煙燻風味帶黎左深厚既口感🥰同柔軟既芝士卷形成左對比再配埋新鮮既蔬菜為整體口感加添左豐富既層次🥳.💎 $328 Braised Australian Beef Cheek份量頗多既澳洲牛頰肉澳洲牛頰肉經過緩慢既燉煮過程付佢既肉質變得極為軟嫩😆牛頰肉係燉煮既過程中吸收了各種香料既風味呈現出濃郁既肉香同豐富既口感.💎 $158 Grilled Australian Lamb Striploin澳洲羊肉里脊既肉質結實但又有嫩滑既口感😍里脊經過烤制之後內部保持左多汁既肉質搭配埋香料同醬汁入口有十分濃郁既羊肉風味🥹💎 $128 The Pearl以佛手柑為基底搭配埋調酒材料形成左清新、果香濃郁既口感😆每一啖都有獨特既風
同朋友慶祝生日

入口有十分濃郁既羊肉風味🥹

💎 $128 The Pearl
以佛手柑為基底
搭配埋調酒材料
形成左清新、果香濃郁既口感😆
每一啖都有獨特既風味體驗
💎 $88 First Love
結合左新鮮既菠蘿同青瓜汁
飲品呈現出清涼爽口既口感
菠蘿既甜味同青瓜既清爽風味相得益彰🥳$108
2023-08-24 139 浏览
🇭🇰✨尖沙咀藝術主題餐廳位於尖沙咀瑞生酒店嘅「The Pearl」係一間結合古典氣息的美術主題餐廳,裝修結合17世紀巴洛克風格,以黑、白及橙色為主調,配搭樹脂流體藝術品,時尚而不失優雅🖤🤍餐廳由擁有超過30年經驗嘅主廚Ryan主理,採用本地、日本時令海鮮,創作出一系列現代歐陸菜。① Seared Hokkaido Scallops $108🔹北海道帶子好大粒,煎到金黃色,外微焦內嫩滑,面頭加咗少少日式金山味噌醬,味道偏甜,仲配上清爽嘅枝豆蓉,配搭新奇,同時都幾夾😋② Smoked Salmon Cheese Rolls 🍣$98🔹煙三文魚包裹住爽口海帶、cream cheese及蘆筍,味道清新,中和煙三文魚嘅油脂感,面頭仲放上蟹籽作點綴,口感更豐富③ Braised Australian Beef Cheek 🐮$328🔹澳洲牛面頰燴得好軟腍同入味,仲帶滿滿膠質,入口即溶。醬汁亦好香濃。仲搭配咗一條酥脆嘅牛肉可樂餅。④ Grilled Australian Lamb Striploin 🐑$158🔹我自己就唔覺羶味,不過媽咪就覺得有啲。由於西冷部位嘅脂肪比較少,所以肉質紮實及偏乾瘦
🇭🇰
✨尖沙咀藝術主題餐廳

Braised Australian Beef Cheek

🔹我自己就唔覺羶味,不過媽咪就覺得有啲。由於西冷部位嘅脂肪比較少,所以肉質紮實及偏乾瘦。

⑤ First Night🍸 $88
🔹自家製百香果漿加新鮮提子汁製成mocktail,酸酸甜甜,幾解渴
First Night

⑥ First Kiss 🌹$88