2022-08-24 151 浏览
灣仔區優質餐廳林立。最得我歡心的餐廳the oyster house一定上榜!平日happy hour時間一定full house,一整個晚上人流都沒有停過。餐廳主打生蠔及其他西餐,質素絕對可以用「優質」來形容。生蠔選擇眾多,日本、美國、歐洲的生蠔都有供應,喜愛飲酒的朋友如果點一瓶酒的話,生蠔亦會有優惠價!無論喜愛海水味重一點的還是 creamy一點的,餐廳都可以滿足到你頭盤點了一個海鮮拼盤,只需$199已經有多款海鮮,如果星期一或二的話, $99就可以吃得到,簡直是半買半送。拼盤所有海鮮質素都很好,生蠔非常creamy,真的非常鮮甜。帆立貝刺身非常新鮮,輕輕沾上幾滴檸檬汁,已經可以成為人間美味個人最喜歡鮑魚,首先鮑魚非常入味,而且肉質稔軟!另外海膽西班牙紅蝦都非常出色,紅蝦非常大隻,膠質感重,配上creamy海膽,奢侈到不行羽衣甘藍南瓜沙律簡直是一個Super food沙律,全部食材都營養十足,還有果仁藍莓等材料,當中更加入藜麥令沙律更加豐富,好食又健康!炸青椒輕輕用鹽和胡椒調味,口感非常爽口。青椒沒有草青味,炸過後反而更加鮮甜,頗為適合佐酒。最令我念念不忘的一定是餐廳的湯。必試推介

餐廳主打生蠔及其他西餐,質素絕對可以用「優質」來形容。

個人最喜歡鮑魚,首先鮑魚非常入味,而且肉質稔軟!
Seafood  platter

Uni  prawn

Kale  and  pumpkin  salad

炸青椒輕輕用鹽和胡椒調味,口感非常爽口。
青椒沒有草青味,炸過後反而更加鮮甜,頗為適合佐酒。
Padron  pepper

最令我念念不忘的一定是餐廳的湯。
必試推介一定是蠔湯及松露蘑菇湯。

蠔湯蠔味超級濃郁,每一口都是蠔的精華,每碗湯都有一隻鮮蠔,是我飲過最好味的湯,每次去必點!

Oyster  bisque

松露蘑菇湯松露份量非常多,配合打碎了的蘑菇,香氣滿溢之餘口感亦非常豐富,同樣是王牌之選
Mushroom  truffle     Soup

話雖如此是燒春雞,但份量其實夠二人一齊食。雞皮充滿光澤,肉質鮮嫩多汁,不嚡口,除牛扒外,燒春雞亦是推介之選!
Spring  chicken

最後以是日甜品作結,雪糕拼apple Crumble,用上酸酸甜甜的紅莓,解膩之餘,亦非常適合炎炎夏日的時間。
crumble入口鬆脆,配上香滑雲呢拿雪糕,的確令人滿足
Desert  special

• 黑松露野菌忌廉湯
  • 海鮮拼盤
  • 香烤原隻去骨法國春雞
2022-08-22 108 浏览
燈光柔和,氣氛良好,拍拖首選😍生蠔🦪Rollex Lambert這間餐廳的蠔真的不錯,今天只吃了兩款,看起來很大隻,吃起來就一款清甜,另一款濃郁,真係好正😋😋😋😋Padron Peppers 🫑 🫑 好適合朋友一邊聊天喝酒一邊吃的小食,香氣濃,不是太脆,吃起來還很多汁。Mushroom 🍄 Soup🍲 & Oyster 🦪 Bisque呢兩個湯有濃厚的菇味和蠔味,吃起來柔滑順口,好飽肚,加上麵包🥯,吃了幾乎吃不下主食🤣好滿足❗️BBM Risotto 雖然好飽,但係都好想試吓呢個咁特別嘅牛骨髓意大利飯,一上枱真係覺得完全估計唔到它的味道。先品嚐牛骨髓,好濃郁嘅牛味,香濃,有好多脂肪,而個飯應該係加咗香草,所以吃起來好友後續嘅味覺,值得再試。👍🏻Banoffee Pie🥧 完美嘅一餐要用它來作結,係餐廳即叫即做,所以吃起來特別好鬆軟,每個層次都係啱啱形成,味覺享受。
燈光柔和,氣氛良好,拍拖首選😍

生蠔🦪Rollex Lambert

Padron Peppers 🫑 🫑

BBM Risotto

Banoffee Pie🥧
2022-08-18 122 浏览
之前已經聽過個鍾意食生蠔嘅朋友推介呢間餐廳,收工咁啱喺呢頭搵野食,見裝修幾有情調,同埋坐咗唔少外國人,就決定一試,結果充滿驚喜🤩一嚟個香草餐包已經非常唔錯,一D都唔hea,仲暖暖地,香草味濃,食落個口感好鬆軟,望落有D似糕點,配埋黑醋同橄欖油已經好好食😋🍴$118 Tomo X2 D蠔全部都大隻飽滿,幾高質素,來自日本嘅Tomo,海水味唔算重,味道濃淡適中,食落幾清甜幾fresh🙌🏻🍴$110 Rollex X23款蠔之中我最鍾意來自南非嘅Rollex,金屬味明顯比Tomo重,感覺好新鮮,而且食落好鮮甜creamy🫶🏻🍴$118 Krystale X2 呢款蠔嚟自法國,味道最濃,海水味比較重,但又不失鮮甜味,口感比較爽脆,下次嚟一定要試多幾款蠔!🍴$198 Uni Prawn X2呢個刺身擺盤好精緻吸引,金黃色嘅海膽配埋爽嫩嘅阿根廷紅同少少三文魚籽,一啖帶來3種享受,非常鮮甜,超級滿足!!🍴$149 King Crab Meat呢個蟹肉牛油果塔好好味,最頂係黑魚子,中間係啖啖蟹肉,鮮味十足,最底鋪咗牛油果,配埋個自製醬汁,好清新開胃,好鍾意🍴$219 Squid Risotto本身好

🍴$118 Tomo X2
D蠔全部都大隻飽滿,幾高質素,
來自日本嘅Tomo,海水味唔算重,
味道濃淡適中,食落幾清甜幾fresh🙌🏻

🍴$110 Rollex X2
3款蠔之中我最鍾意來自南非嘅Rollex,
金屬味明顯比Tomo重,感覺好新鮮,
而且食落好鮮甜creamy🫶🏻

🍴$118 Krystale X2
呢款蠔嚟自法國,味道最濃,
海水味比較重,但又不失鮮甜味,
口感比較爽脆,下次嚟一定要試多幾款蠔!

🍴$198 Uni Prawn X2
一啖帶來3種享受,非常鮮甜,超級滿足!!

🍴$149 King Crab Meat

🍴$219 Squid Risotto
本身好鍾意食risotto同魷魚,
呢道菜完全為我而設🥰,
魷魚筒好鮮嫩彈牙,裏面釀滿香濃嘅Risotto,好味又足料

🍴$249 US Pork Chop
呢個豬鞍燒到好香,仲有好靚嘅網紋,
切開肉質好粉嫩,食落好Juicy,
值得一提係伴碟嘅薯蓉,超級出色,
佢唔完全係蓉,有少少薯粒,口感一流,
我本身麻麻地薯蓉都食唔停口😝

🍴$99 Dessert Special
果晚嘅甜品係雜莓crumble,酸酸甜甜,完全唔膩,好軟滑嘅雪糕,配埋酥脆嘅crumble,口感好豐富☺️
2022-08-14 112 浏览
收工同朋友想搵個好地方傾偈揀咗依間灣仔食蠔嘅餐廳見環境好靚地方又十分乾淨同感覺好chill就一於試下🤣.💎$59/per Oyster - Tomo我同朋友就每款蠔各叫咗兩隻😍一人一隻就啱啱好呢款來自日本嘅Tomo外觀比較呈圓身入口有好鮮甜嘅海水味肉質亦10分鮮美🤩.💎$55/per Oyster - Rollex中間呢2隻係來自南非嘅Rollex加咗檸檬汁喺上面連埋蠔肉一齊食真係好正😎個人感覺呢款就相對較為濃味蠔味會比較突出🥳.💎$59/per Oyster - Krystale呢一款都十分鮮味淡淡的海水味配上大大嚿嘅蠔肉一啖擺入口真係好正🥰.💎$99/per Uni Prawn鍾意食海鮮嘅我哋又點會只係食蠔🤣呢碟蝦上枱嗰下真係哇咗一聲蝦係超級大隻上面中配有份量好多嘅海膽同蟹子配搭好新鮮一啖就可以食哂唔同海產嘅鮮味🥰.💎$149 King Crab Meat呢款真心推介😇簡直係鍾意食蟹朋友嘅必叫之選最上面嘅蟹子,粒粒都好鮮甜中層嘅蟹肉都好入味而最下面就有一層牛油果做底配搭同味道都係一流😎.💎$219 Squid Risotto外層嘅魷魚包住入面嘅意大利飯配搭好特別😍魷魚係超大隻中間飯
收工同朋友想搵個好地方傾偈

一啖就可以食哂唔同海產嘅鮮味🥰
💎$149 King Crab Meat

呢款真心推介😇
簡直係鍾意食蟹朋友嘅必叫之選
最上面嘅蟹子,粒粒都好鮮甜
中層嘅蟹肉都好入味

又好香口又唔膩😍
上層嘅雪糕同埋焦糖脆都好好味
用呢個甜品結束左我哋咁豐盛嘅一餐😆
2022-08-09 155 浏览
星期六的中午,想起這間餐廳生蠔🦪😋,所以帶了閨密一齊去享受一個豐富lunch👯‍♀️「Seafood Platter」好新鮮😍 生蠔大隻,口感一流,另外仲有帶子,螺肉,青口,海膽,每樣都是冷盤的精髓🫶🏻「Kale & Pumpkin Salad」出面好少食到這款菜的沙律🥰 不帶苦澀,配上合桃,南瓜🎃 輕食者絕對岩哂「Crab cake」這個蟹餅,外層金黃色,內裡全是蟹飲😋 沙律醬是必要的「Truffle Mushroom Soup」菇味香濃👍🏻「Oyster Bisque」這個湯像是啖啖蠔一樣😌「Uni Orzetto」這個意大利飯比較淋身,岩我口味,加入海膽,令意大利飯不平凡😊「Banoffee Pie」這個甜品令我印象深刻,拖肥不太甜,內有香蕉,配上餅底,層次配搭完美,好味😍是這餐的完美終結🤩備註:🔺預早訂位,是必要的⭐️🔺海鮮拼盤,是最棒👍🏻(星期一,二仲有優惠)

「Truffle Mushroom Soup」菇味香濃👍🏻
「Oyster Bisque」這個湯像是啖啖蠔一樣😌

備註:
🔺預早訂位,是必要的⭐️
🔺海鮮拼盤,是最棒👍🏻(星期一,二仲有優惠)
2022-08-07 134 浏览
第一個頭盤啲海鮮真係好新鮮,尤其係生蠔….必叫!!!帶子都不錯😝第二個羽衣甘藍沙律,好健康嘅味道,仲有藜麥,減脂人士必order😚第三味最有驚喜嘅蟹餅,真係啖啖蟹肉,完全冇偷工減料😋😋😋食完好想encore多碟😝食到咁上下,湯都嚟埋啦,叫咗蠔湯同黑松露湯,兩個都正正子,尤其係蠔湯,第一啖入口已經齒頰留香,好新鮮好重蠔味!正!去到尾二,有個海膽Risotto,超濃嘅海膽味,感覺海膽融入喺每一啖飯入面,奶油味都好香😚而Risotto啲飯軟硬適中,諗到呢度已經想再食多次😫到最後個甜品,香蕉拖肥酥,本身以為會好甜,點知甜度適中,去到最咪好飽都可以食得晒全部😳總結呢間餐廳好值得嚟食,已經新plan定下一次再encore😝❤️‍🔥

2022-08-06 119 浏览
朋友介唔來呢間西餐廳,話有個海鮮拼盤好多人食,而且生蠔唔錯,就嚟食餐好嘅。Seafood Platter $199黄金螺、生蠔、磯煮鮑魚、帶子同埋青口都新鮮,生蠔大隻,唔腥。另外,鮑魚同埋帶子都好鍾意,鮑魚入味帶子鮮甜。King Crab Meat Tian $149啖啖蟹肉,配上黑魚子矜貴,底部有牛油果,伴入沙律醬汁,好味。Garlic Sauteed Prawns $139好多蒜好香,有啲香草,醬汁材料簡單,蝦新鮮爽口紮實,正呀。Truffle mushroom soup/ Daily Soup $79松露蘑菇湯香濃,是日餐湯係周打蜆湯,由於比較少飲,我哋就叫咗過嚟試,材料豐富有好多蜆肉同埋各種蔬菜,香濃好飲。Char-grilled Canadian Natural Pork Chop $249其實想食牛扒,不過晏晝已經食咗牛,就試吓呢個豬。結果炭燒豬鞍好香,肉質粉嫩,保持到肉汁,唔會乾柴。墊底嘅薯蓉都正,薯蓉之外仲溝左薯粒👍🏻Daily Dessert $99雜莓crumble,酸甜酸甜幾開胃,配上酥脆crumble同埋冰凍雪糕,食完超滿足。

Seafood Platter $199

King Crab Meat Tian $149

Garlic Sauteed Prawns $139
好多蒜好香,有啲香草,醬汁材料簡單,蝦新鮮爽口紮實,正呀。

Daily Dessert $99
2022-08-06 2950 浏览
呢間西餐廳有個抵食海鮮拼盤,加上質素唔錯,次次經過都好多人食,想食真係要book定位穩陣啲。SEAFOOD PLATTER $199有法國黄金螺、新鮮空運生蠔、日式磯煮鮑魚、北海道帶子,每樣兩隻,同埋紐西蘭青口4隻,幾抵食。每樣都新鮮👍🏻,特別係生蠔,大隻厚肉,鮮甜海水味濃😋,蠔幾有質素,下次再嚟要試多幾款蠔。鮑魚都唔錯😍,肉質唔會韌,而且入晒日本醬油味。KING CRAB MEATS TIAN $149呢個蟹肉沙律好正,蟹肉鮮味,啖啖肉😍,加上黑魚子鮮味,底部仲鋪咗牛油果,伴入沙律醬汁,清新好味😋GARLIC SAUTÉED PRAWNS $139用咗好多蒜好香,汁有啲橄欖油少少微辣。蝦新鮮👍🏻,肉質爽口紮實,簡簡單單已好好味😋TRUFFLE MUSHROOM SOUP/ DAILY SOUP $79松露蘑菇湯同埋周打蜆湯都一樣香濃,不過我鍾意周打蜆湯多啲,因為比較少飲,而且鮮味啲😋,有好多蜆肉同埋蔬菜。CHAR-GRILLED CANADIAN NATURAL PORK CHOP $249炭燒豬鞍燒得好香,肉質切開見到粉嫩粉嫩咁😋,唔會乾嚡,墊底嘅薯蓉都不容錯過,用上忌廉香滑,加上

SEAFOOD PLATTER $199

KING CRAB MEATS TIAN $149

GARLIC SAUTÉED PRAWNS $139

炭燒豬鞍燒得好香,肉質切開見到粉嫩粉嫩咁😋,唔會乾嚡,墊底嘅薯蓉都不容錯過,用上忌廉香滑,加上有薯仔果粒,食落增加有口感👍🏻

Daily Dessert $99
我哋果晚係雜莓crumble,酸酸甜甜,加上雪糕,配上酥脆crumble😋,令人無法抗拒嘅一個甜品🙈
2022-07-27 154 浏览
很久沒有吃生蠔,但又厭倦了去自助餐。聽友人介紹灣仔有專門吃生蠔的餐廳,便毅然決定要試一試。點餐過後,馬上便來了頭盤。一開始先試試南非蠔,法國蠔和海膽甜蝦作為頭盤。三款頭盤非常新鮮,最初吃南非蠔,配了點檸檬汁,入口便感到淡淡海水味和着點酸,非常清新。而再嘗法國蠔時,連一點汁料都不蘸了,直接一大口吞進肚裏,那種新鮮帶淡鹹海水味的感覺絕對驚艷到我!而海膽生蝦同樣鮮甜,所以吃完三道已經第要再追加。我們再點了一款生蠔,經老闆介紹之下,今日風雅蠔最新鮮,就馬上叫來試試。隻蠔一上台,我是真的被到嚇到了,整隻蠔就像手掌大小,我索性連檸檬汁也不要,直接滑進口,海水味伴隨嫩滑嘅生蠔齒頰留香,十分滿足。餐湯蠔湯也充滿驚喜,侍應一捧過來就已經聞到濃郁嘅鮮味,乍聞之下還以為是蟹湯,而且湯的質地濃稠,十分足料!香煎鵝肝配櫻桃汁我自己本來不太好櫻桃汁,但這份鵝肝配搭櫻桃汁不單沒有尋常的藥水味,更中和了鵝肝的膩,完美配搭。主菜我們要了香烤原隻法國春雞。一上碟已經切好件,食落方便,不怕狼狽。春雞肉質幾嫩,連雞胸位也不會太乾柴。由於很多starter 都太好吃,所以主菜也不敢叫太多。但甜品是一定要吃的😂,最後要了一個香蕉

香煎鵝肝配櫻桃汁

由於很多starter 都太好吃,所以主菜也不敢叫太多。但甜品是一定要吃的😂,最後要了一個香蕉拖肥批。我是香蕉愛好者,一看見香蕉就必吃不可😗香蕉即使搭配拖肥醬也不會太膩,整體平衡得不錯👍🏼
2022-07-27 124 浏览
想試生蠔,但又怕中伏,輾轉有朋友介紹下,便來到這家位於灣仔的餐廳試試他們的主打生蠔。一開始先點生蠔冷盤,這次先點了兩款生蠔和海膽阿根廷紅蝦刺身。左邊的是法國 gillardeau no.1,右邊的是南非 Rollex 。坦白說,我不是經常吃生蠔的人,也稱不上專業,但生蠔那天然的海水咸鮮,入口嫩滑creamy 不腥臭,已經稱得上是靚蠔👍🏼至於海膽阿根廷紅蝦刺身也不俗,海膽新鮮,蝦身彈牙鮮嫩,三文魚子的咸又再提升了整道刺身👍🏼另一款頭盤我們點了西班牙蒜片辣椒炒蝦。一開始放進口,先是蒜味四溢,接着就是辣椒的後勁,十分爽。而且每隻蝦都份量十足,絕對是愈吃愈上癮。吃過兩款生蠔,當然要再下一城🤭本來想試的那款,招待我們的侍應說不新鮮,反過來建議我們試試日本蠔。既然有介紹,我們也不作多想!殊不知生蠔一上場,我們真的可以用大吃一驚來形容,日本的宮城風雅蠔,肥美鮮甜,足足有手掌那麼大,難怪大家都笑着叫Monster😂主菜燒春雞表皮先煎香,再淋上醬汁,肉質鮮嫩,非常惹味。吃得再飽也要留肚吃甜品,這個香蕉拖肥蛋糕可說是店內的名物,我們見幾乎人人來到都會點一客。香蕉加忌廉,再配搭拖肥醬餅底,令人不禁一口接一口

主菜燒春雞表皮先煎香,再淋上醬汁,肉質鮮嫩,非常惹味。

吃得再飽也要留肚吃甜品,這個香蕉拖肥蛋糕可說是店內的名物,我們見幾乎人人來到都會點一客。香蕉加忌廉,再配搭拖肥醬餅底,令人不禁一口接一口,非常滿足🤭
總括而言,想試優質生蠔的朋友絕對不能錯過!
2022-07-25 136 浏览
今日黎到一間有格調的餐廳食生蠔,餐廳裝修感覺溫馨,店員會主動介紹不同地方生蠔的味道和特性!首先我地叫左3款不同國家的生蠔,包括有Tomo M的日本蠔,法國的GillardeauNo.1,以及愛爾蘭的OstraRegal No.2。味道是日本蠔較爲清新,接著是海水味較濃的法國蠔,最後是味道最濃郁帶有少少金屬味的愛爾蘭生蠔。生蠔每個肉質都非常飽滿鮮甜,由淡味到濃味食落去能食出不同的層次感!味道和口感更令人深刻。鮮蠔濃湯:如果真係蠔迷我會非常推薦這個湯,這款蠔湯每一口都是蠔的鮮甜味,味道非常濃郁!仿佛只是將蠔絞碎了。蟹餅:餐廳的蟹餅外脆内軟,切開之後全部都是絲絲的蟹肉,鮮甜無比!而且一點也不油膩,我和朋友都很喜歡。香蕉拖肥批:這個甜品最欣賞的是甜度適中!即使中間是拖肥但食落去的口感還是很順滑,沒有覺得太甜。

• 生蠔,
  • 蟹餅
2022-07-24 114 浏览
由於朋友想食生蠔,所以一齊去了謝斐道覓食。餐廳不是很大,燈光暗黃,很有氣氛。餐廳以生蠔為主打,所以點了半打,主要有來自日本、南非和法國。印象最深刻的是法國Royale,相對細少但蠔味較重,入口即溶,而南非的Rellox 則比較creamy。西班牙炒蝦十分爽口,而且味道香濃。羊鞍扒來自紐西蘭,炭燒完,外香內嫩,配有兩款醬,我比較喜歡黃芥末醬。而配菜薯仔溶不是完全攪碎,而是有粒粒薯仔,增加口感。甜品要了Tiramisu ,很細滑,而手指餅口感剛好。

西班牙炒蝦十分爽口,而且味道香濃。

甜品要了Tiramisu ,很細滑,而手指餅口感剛好。
2022-07-24 2355 浏览
今晚泥到灣仔搵食,呢邊餐廳多到數唔到,咩菜式都齊晒。但今晚就決定同老婆食一間名就聽得多,但食就真係未食過既『The Oyster House』試下。去到門口,一排啡色格仔大門,入到裏面,唔算好大,目測坐到30人左右。但裝修整潔,幾有格調。坐低定一定神,望下餐牌,就落單喇。我地今晚order左既有:海鮮頭盤,海膽紅蝦刺身,蟹肉牛油果醬塔,香辣雞翼,周打蜆湯,蠔湯,香烤春雞,Tiramisu頭盤/刺身海鮮頭盤同蝦刺身都好新鮮美味,中意海鮮既朋友一定唔可以錯過。個人覺得特別要食既一定係『日式磯煮鮑魚』同捚『海膽紅蝦刺身』。日式鮑魚個汁調得好好味,令到我幾乎想再叫多隻。至於蝦刺身,蝦本身夠新鮮,配搭埋海膽一啖放入口,係無可比擬既美味。蟹肉牛油果醬塔/香辣雞翼呢個醬塔都係幾唔錯,蟹肉配搭牛油果同埋物製既汁,食落幾清新。至於香辣雞翼,佢唔算好辣,而且廚師將雞翼一分為二,都幾方便進食,唔錯。湯/ 烤雞開始進入主菜環節,食雞之前先飲湯。周打蜆湯相對之下我比較喜歡,唔係蠔湯唔好飲,只不過係用蠔入湯我個人泥講無咁喜歡。烤雞就好juicy,生熟度啱啱好,肉質非常嫩滑,伴碟啲薯仔都幾好食。Tiramisu 最

坐低定一定神,望下餐牌,就落單喇。
我地今晚order左既有:

頭盤/刺身

蟹肉牛油果醬塔/香辣雞翼

湯/ 烤雞
開始進入主菜環節,食雞之前先飲湯。

Tiramisu
最後係甜品喇。
開頭我都有啲睇少佢,心稔tiramisu可以有幾特別丫,唔太難食已經滿足。
不過一食入口,佢係同其他餐廳有所不同,佢周圍好似多左層類似『吉士』既野,口感幾特別,味道都非常唔錯,有啲驚喜啊。
2022-07-22
2022-07-24 139 浏览
星期係平日晚上,呢間餐廳仍然係滿座!聽到個名,一心諗住嚟食吓生蠔,點知成餐飯都好驚喜😍😍😍由於我哋前盤叫得太多,所以我哋main course只係叫一個。我哋首先食咗一個刺身拼盤,入邊有帶子,生蠔,鮑魚,青口同埋螺!😍😍😍生蠔果然無令人失望!好肥美😍😍😍鮑魚亦好入味!!然後我哋食咗海膽紅蝦刺身😍又係大讚!海膽好甜!呢個真係想再叫多隻😂😂😂然後叫咗個蟹肉牛油果黑魚子!之前上網睇都好多人推介,牛油果同蟹肉既味好夾😍😍😍不得不提既係炸雞翼,佢果homemade醬勁好食!多數西餐既炸雞翼都係不過不失,但呢間既炸雞翼係食到唔想停!😂😂😂其實食到呢到已經飽飽地😂😂😂我地就叫左一個周打魚湯同埋一個蠔湯!好足料既西湯🤭最後我地叫埋燒春雞,同埋甜品就完。好欣賞個燒春雞,佢係兩隻大髀上,岩岩好我同先生可以一人一隻慢慢切,平時原隻上食得好麻煩!而且呢個燒春雞份量都算好大。最後既tiramisu都同平時好唔同,個cream好好食。感覺上呢間餐廳每款菜式係好花心機做,價錢亦唔算貴,性價比好好!所以平日晚上都滿座😂😂😂

星期係平日晚上,呢間餐廳仍然係滿座!
聽到個名,一心諗住嚟食吓生蠔,點知成餐飯都好驚喜😍😍😍
不得不提既係炸雞翼,佢果homemade醬勁好食!
最後我地叫埋燒春雞,同埋甜品就完。
最後既tiramisu都同平時好唔同,個cream好好食。
一直是這家生蠔餐廳的粉絲,直至最近兩次幫親,感覺非常失望。餐廳為做更多生意,安排客人兩輪入座。本來做更多生意無可厚非,但是無論是樓面定係廚房都嚴重overload。廚房等左45分鐘先出第一道菜,之後下一道已經是經過催促之後的15之後先到。後來更加催促客人快點食完離開,感覺非常差。座位安排亦有問題。為了更多生意就將作為拍到非常貼近鄰臺食客。先不說疫情問題,光是氣氛就大受影響。每張台與隔離不到0.5米,背貼背,膊貼膊。。完全不是以前照護周到又好食的Oyster House。如果唔改善營運,一定唔會再返黎。野食水平也因為人數太多而有所下降。希望餐廳知錯能改,否則肯定無下次。(NOTE: 打完本食評,野食都未到。。)
一直是這家生蠔餐廳的粉絲,直至最近兩次幫親,感覺非常失望。

(NOTE: 打完本食評,野食都未到。。)