2022-08-18
之前已經聽過個鍾意食生蠔嘅朋友推介呢間餐廳,收工咁啱喺呢頭搵野食,見裝修幾有情調,同埋坐咗唔少外國人,就決定一試,結果充滿驚喜🤩一嚟個香草餐包已經非常唔錯,一D都唔hea,仲暖暖地,香草味濃,食落個口感好鬆軟,望落有D似糕點,配埋黑醋同橄欖油已經好好食😋🍴$118 Tomo X2 D蠔全部都大隻飽滿,幾高質素,來自日本嘅Tomo,海水味唔算重,味道濃淡適中,食落幾清甜幾fresh🙌🏻🍴$110 Rollex X23款蠔之中我最鍾意來自南非嘅Rollex,金屬味明顯比Tomo重,感覺好新鮮,而且食落好鮮甜creamy🫶🏻🍴$118 Krystale X2 呢款蠔嚟自法國,味道最濃,海水味比較重,但又不失鮮甜味,口感比較爽脆,下次嚟一定要試多幾款蠔!🍴$198 Uni Prawn X2呢個刺身擺盤好精緻吸引,金黃色嘅海膽配埋爽嫩嘅阿根廷紅同少少三文魚籽,一啖帶來3種享受,非常鮮甜,超級滿足!!🍴$149 King Crab Meat呢個蟹肉牛油果塔好好味,最頂係黑魚子,中間係啖啖蟹肉,鮮味十足,最底鋪咗牛油果,配埋個自製醬汁,好清新開胃,好鍾意🍴$219 Squid Risotto本身好
🍴$118 Tomo X2
D蠔全部都大隻飽滿,幾高質素,
來自日本嘅Tomo,海水味唔算重,
味道濃淡適中,食落幾清甜幾fresh🙌🏻
🍴$110 Rollex X2
3款蠔之中我最鍾意來自南非嘅Rollex,
金屬味明顯比Tomo重,感覺好新鮮,
而且食落好鮮甜creamy🫶🏻
🍴$118 Krystale X2
呢款蠔嚟自法國,味道最濃,
海水味比較重,但又不失鮮甜味,
口感比較爽脆,下次嚟一定要試多幾款蠔!
🍴$198 Uni Prawn X2
一啖帶來3種享受,非常鮮甜,超級滿足!!
🍴$149 King Crab Meat
🍴$219 Squid Risotto
本身好鍾意食risotto同魷魚,
呢道菜完全為我而設🥰,
魷魚筒好鮮嫩彈牙,裏面釀滿香濃嘅Risotto,好味又足料
🍴$249 US Pork Chop
呢個豬鞍燒到好香,仲有好靚嘅網紋,
切開肉質好粉嫩,食落好Juicy,
值得一提係伴碟嘅薯蓉,超級出色,
佢唔完全係蓉,有少少薯粒,口感一流,
我本身麻麻地薯蓉都食唔停口😝
果晚嘅甜品係雜莓crumble,酸酸甜甜,完全唔膩,好軟滑嘅雪糕,配埋酥脆嘅crumble,口感好豐富☺️