2020-12-07 46 浏览
🔥Deep Fried Beef Cutlet ($188)吉列炸牛扒待片刻牛油在鐵板融化即可自行爐燒吉列牛扒。牛扒軟嫩,脂肪分布均勻,吉列外皮酥脆增添口感!🔥Prime Flat Iron Steak ($215)頂級板鍵牛扒頂級足份量牛扒中間橫著有一條幼細的筋,店員建議選擇五成熟令口感更佳。板鍵牛扒牛肉味更濃,口感更有咬勁,沾上椒鹽粉超級香。以上套餐配有前菜、沙律、飯(含飯素)店鋪不大,但人頭湧湧就知道不簡單。店員悉心介紹餐牌,餐廳慎選優質牛扒,DIY爐燒或廚師烹煮款式都有,超滿足😍,日式牛扒天堂。
吉列炸牛扒

🔥Prime Flat Iron Steak ($215)
頂級板鍵牛扒

以上套餐配有前菜、沙律、飯(含飯素)

• 頂級板腱牛扒
2020-12-06 36 浏览
《牛魔王必食🐮》———————————————-#Steakbar 🥩-已經成年無去鄉下去日本啦🇯🇵點可能唔掛住?日式料理開到成行成市,壽司、刺身、燒肉甚至放題都總會搵到。但係要搵到高質嘅板燒吉列牛,就唔係咁容易啦~-今次要推介嘅係位於銅鑼灣登龍街鬧市嘅小店,佢嘅Lunch Set非常適合牛魔王去試,肉質拍得住係日本食嘅和牛水準👍🏻-大家可以按自己嘅個人喜好,燒出適合自己口味嘅熟度🔥店員非常親切專業,會解釋俾我哋知點樣笑,仲提醒心急嘅我哋要先預熱5分鐘個爐燒會更加好食💕-套餐相當豐盛,一定必食嘅係招牌吉列牛!牛肉嘅炸衣燒完脆卜卜,油香十足,重點係份量相當多,一碟有成十幾塊🤣-另外要推介牛舌套餐,非常驚喜,薄薄嘅牛舌燒落完全唔韌,肉質嫩滑,喺香港真心少見😝沾上醬汁同鹽,夾埋蒜片一齊食,非常惹味!-套餐每個都會跟一碗大白飯,上面佈滿飯素,撈飯一流!由於實在太好食,差啲想添飯添呀🤩-⭐ 參考價錢︰吉列炸牛扒:$188石燒牛舌定食:$120雞軟骨:$58🍌 抵deal 指數:9/10💰 人均消費:$200
《牛魔王必食🐮》
———————————————-
#Steakbar 🥩
已經成年無去鄉下去日本啦🇯🇵點可能唔掛住?日式料理開到成行成市,壽司刺身、燒肉甚至放題都總會搵到。但係要搵到高質嘅板燒吉列牛,就唔係咁容易啦~
⭐ 參考價錢︰
吉列炸牛扒:$188
石燒牛舌定食:$120
雞軟骨:$58
🍌 抵deal 指數:9/10
💰 人均消費:$200
2020-11-22
2020-12-05 128 浏览
好味指數😋😋😋😋😋回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗🤗天氣凍凍哋,好想食D暖笠笠嘅嘢,突然正苦又出返二人限聚攪到唔係好想打邊爐,最鍾意食牛嘅我,即刻諗起想食吉列牛,自己一路燒一路食,正呀!心動不如行動,試下呢間wish list 好耐嘅店!呢間店嘅服務好好,座位都幾闊同坐得舒服,檯同檯之間唔會太密,亦都有提供自家店膠嘅口罩套,可以重用幾環保!🍴吉列炸牛扒($188)呢個係我嘅first choice! 因為好多人都話好好食,一定要試!套餐已包前菜(凍麻醬豆腐)、沙律、飯素飯,牛扒俾足成塊,好大碟👍🏼店員講只要再輕輕燒燒兩邊,40秒左右就食得!吉列炸牛扒外皮好香脆,肉質好淋有肉味,因為牛扒有少少厚度,感覺有少少咬口,因為鐵板上面係牛油,我自己覺得咩調味都唔使落已經好好味!之後一塊試埋醬汁,酸酸甜甜咁,好醒胃,加埋炸蒜片肉味更出!🍴牛舌拼薄切牛($188)牛舌超好味,肉質勁爽有少少咬口,同埋唔知點解咩都唔落都好夠味,我同朋友爭住食😂薄切牛都唔錯,要落少少鹽花,就已經好好味!🍴蜜桃果茶 ($38)柚子梳打($35)送免費小食剛好做緊優惠,叫非酒精飲品送小食一份,我哋叫咗和風紫菜薯條同蜜糖蒜香
好味指數😋😋😋😋😋
回頭指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
開心指數🤗🤗🤗🤗🤗

🍴吉列炸牛扒($188)

吉列炸牛扒

🍴牛舌拼薄切牛($188)

牛舌拼簿切牛

🍴蜜桃果茶 ($38)柚子梳打($35)送免費小食
剛好做緊優惠,叫非酒精飲品送小食一份,我哋叫咗和風紫菜薯條同蜜糖蒜香雞翼,薯條係厚切,外脆內軟,加埋滿滿嘅紫菜味料,好惹味!朋友仲發現秘技,因為太忙於食牛,薯條凍咗之後放返上個爐度燒一陣,即時回復又熱又脆,大家如果遇到呢個狀況可以試下🤪蜜糖蒜香雞翼外面包住滿滿蜜糖,但雞翼本身仍然香脆,好味!

和風紫菜薯條

蜜糖蒜香雞翼

成餐都食得好滿足,店員態度亦都好好,成晚過得好開心🥰🥰

牛舌拼簿切牛
和風紫菜薯條
2020-12-04 45 浏览
🍴二人套餐 $499 (原價$632)好抵食既dinner set~推介👍🏻◾️吉列炸牛扒定食依家無得去日本, 惟有喺香港食住😢炸牛扒肉質唔錯, 內脆外軟, 仲好重牛味🤤 另外佢仲有一塊細豆腐同同沙律做前菜🥗食落無咁漏~同埋好中意佢d飯素, 撈飯一流👍🏻◽️澳洲黑毛安格斯西冷要讚一讚去service好好👍🏻個staff見我切得有d吃力, 主動問我使唔使幫我拎入廚房切☺️🤣放心佢d肉唔係韌, 純粹我切野有d廢🤦🏻‍♀️😂 不過我覺得西冷個牛味唔夠重, 炸牛扒好似出色d~佢塊西冷仲附送送鴨肝一份超肥美好好食🤤🤤◾️紫菜薯條◽️荔枝梳打+蜜桃梳打
🍴二人套餐 $499 (原價$632)
好抵食既dinner set~推介👍🏻

◾️吉列炸牛扒定食

◽️澳洲黑毛安格斯西冷

◾️紫菜薯條

◽️荔枝梳打+蜜桃梳打
2020-12-04 35 浏览
大大表揚,店員非常有禮貌,呢點對於我決定要唔要再幫襯一間店嚟講系非常重要😝😝。疫情下,見到佢地啲拎埋消毒液比我唧,又嚴守2人限聚令,作為食客都好安心。 雖然呢間主打吉列牛自己燒,不過人人都試就無新鮮感啦,等我幫大家試下其他款🤣🤣。每份Set除咗有Main dish個肉之外,仲連一碗飯素飯,一個湯律,同埋豆腐前菜😍😍。 魚柳比我想像中大好多🐟,燒得好靚,一試枱就香氣撲鼻。油香焦香好融合,雖然我知呢隻魚肉質系會有啲散,但佢上枱嘅時候仍然保持到魚身完整,果然利害。 牛扒都系比圖片大同厚好多,感覺上一個人食都會好飽🤣🤣肉眼扒系店員推介嘅,雖然我唔食牛但都食咗一啖,煎得唔錯,唔會太韌,肉質都算juicy有彈性,唔錯架。 依家有優惠,嗌飲品可以送小食,即系$35有一個小食一個飲品,抵到爛🤣🤣。薯條份量好多,熱辣辣,好夠海苔😍😍。雞翼啲肉好滑,出面啲蜜好夠,正呀😍😍,超建議加。荔枝梳打/蜜桃梳打🍑梳打好解渴,荔枝氣味好香,蜜桃糖漿都好襯梳打,食完肉都系要飲翻杯有汽飲品先Gur。

荔枝梳打/蜜桃梳打🍑
2020-12-04 25 浏览
經開銅鑼灣又要搵地方開餐,心思思想食燒肉但又唔想食太多,友人就提議去呢度!多款套餐 (有D做緊半價優惠),牛/豬/魚/羊都有,上次食過吉列牛,今次試下呢款先 :牛舌拼薄切牛肉餐,連埋石爐一盤上齊齊整整,飲品唔包牛舌拼薄切牛肉餐,連埋石爐一盤上齊齊整整,飲品唔包牛舌同薄切牛每樣有4-5片,肉色幾靚仔,有檸檬可以加入牛舌上增加鮮味石爐火勢幾勁,好快夠熱就可以開始燒,先燒牛舌,由於薄切,每邊一轉色就食得備有燒肉醬汁/炸蒜片/鹽伴食,牛舌配燒肉汁或鹽都咁夾,口感柔滑得黎又有少少嚼口,再厚返少少就仲好味!跟住就到薄切牛肉啦,又係一轉色就食得,唔多脂肪入口有肉味,配炸蒜片一齊食兩種口感,又係無得輸!套餐仲有包埋沙律,麻醬豆腐及白飯(灑上大量飯素),就咁食都無問題,食完成個餐都幾飽架!

牛舌拼薄切牛肉餐,連埋石爐一盤上齊齊整整,飲品唔包

牛舌拼薄切牛肉餐,連埋石爐一盤上齊齊整整,飲品唔包

2020-12-04 28 浏览
1. 吉列牛扒 $188會跟沙律同埋一碗飯(有飯素😋仲會個石鍋俾你,自己燒熟首先要燒熱鍋上嘅牛油,再落牛扒牛扒一早切好一小塊,好方便所以輕輕燒一燒就食得記得唔好燒太耐,以免太熟吉列牛扒外層鬆脆,內裏肉質鮮嫩2. 肉眼扒 $258同樣會跟沙律同飯肉眼扒超大塊,而且超級厚牛扒味道濃郁點一點鹽,即使唔要醬汁都已經好惹味而且肥瘦適中,又無筋認真唔錯當日仲做緊個優惠,就係叫野飲送小食我地就一人叫咗一杯梳打另外點咗一份雞翼,一份薯條小食就味道一般不過傾住計,食下小食,環境都唔錯嘅~
1. 吉列牛扒 $188
會跟沙律同埋一碗飯(有飯素😋
仲會個石鍋俾你,自己燒熟
首先要燒熱鍋上嘅牛油,再落牛扒
牛扒一早切好一小塊,好方便
所以輕輕燒一燒就食得
記得唔好燒太耐,以免太熟
吉列牛扒外層鬆脆,內裏肉質鮮嫩

2. 肉眼扒 $258
同樣會跟沙律同飯
肉眼扒超大塊,而且超級厚
牛扒味道濃郁
點一點鹽,即使唔要醬汁都已經好惹味
而且肥瘦適中,又無筋
認真唔錯

當日仲做緊個優惠,就係叫野飲送小食
我地就一人叫咗一杯梳打
另外點咗一份雞翼,一份薯條
小食就味道一般

不過傾住計,食下小食,環境都唔錯嘅~
-SteakBar🍽-銅鑼灣登龍街一向美食雲集😍今次見到有好多人排隊食呢個熱石煎牛就決定試下😉不過座位較少建議先訂位如果唔想排太耐🚶‍♂️-吉列炸牛扒 $188價錢就唔會好平因為都要差唔多$200比起其他熱石煎牛😌但呢度個份量好足一個套餐包沙律/小食/飯素飯👍牛扒都好多其實都好滿足🤣吉列牛推介大家試下因為外皮炸到好酥脆再將牛扒放係熱石到煎隨個人喜好煎幾耐就⏱但小編試過無論煎幾耐肉質仲好嫩👍-牛舌拼薄切牛 $188心大心細既朋友可以揀呢個雙拼🤣牛舌好有質感煎完入口好彈牙😋薄切牛都唔錯沾埋個鹽同醬油食正!其實除左牛扒佢個飯素飯都加左好多分因為平時個d通常都白飯靠加醬油但呢個紫菜飯素一黎就勁香令人食唔停口🤣🤣
SteakBar🍽

吉列炸牛扒 $188

牛舌拼薄切牛 $188
2020-11-29
2020-12-03 50 浏览
鬧市入面隱蔽嘅登龍街 向來多美食🐄板腱牛扒厚厚嘅牛扒每一啖都充斥住濃厚牛肉甜味好juice 食到尾時 再放喺鐵板熱兩吓又係另一種食法另一種味道 另一種感覺🐄吉列炸牛扒半熟嘅牛扒沾上薄薄嘅炸粉外脆内嫩 好juice配白飯一流👍🏻😋😋😋😋😋輕輕喺鐵板上加熱有溫度 更有生活態度🐄蜜糖蒜香雞翼......$58/5隻甜香脆嘅雞翼每隻都好大隻好入味仲一啲雪味都無👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鬧市入面隱蔽嘅登龍街 向來多美食

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
午餐
板腱牛扒
2020-11-24 89 浏览
🥩Stone Grill Beef Set 石燒薄切牛肉HKD 178🥩Australian Angus Striploin Steak Set 澳洲黑毛安格斯西冷HKD 258🍟French fries with seaweed 紫菜薯條 Being able to cook your own food while eating at a restaurant just makes the dining experience so much more fun 😂 The stone grill beef set comes with thinly sliced beef, so that the cooking process is super easy and fast! The striploin steak was of decent quality and very thick! We ordered medium rare and “reheated” it on the stone grill to make sure each bite was piping hot.

Being able to cook your own food while eating at a restaurant just makes the dining experience so much more fun 😂 The stone grill beef set comes with thinly sliced beef, so that the cooking process is super easy and fast! The striploin steak was of decent quality and very thick! We ordered medium rare and “reheated” it on the stone grill to make sure each bite was piping hot. I hate it when steak gets cold too fast during a meal. And do remember to generously season your beef slices with the salt and pepper mixture provided, as it does make the biggest difference! You can also order any non-alcoholic drink for a free side of French fries or Honey Garlic Chicken wings! They also have a number of discounted sets on offer at the moment!
成日都覺得可以一路煮一路食特別好玩。白灼牛肉好容易煮,亦都好快熟。西冷扒質素尚可,仲超級厚!可以一路食一路擺喺石燒上面翻熱,確保每一啖都熱辣辣,我最怕牛扒食食吓凍哂🙈煎牛扒嗰陣記得要落鹽, 會好食好多!另外,叫飲品會送薯條或者蜜糖蒜香雞翼,依家仲有好多優惠套餐添!
原本仲煩緊日式石燒牛去邊到食好,咁啱成日見大家分享Steak Bar嘅吉列石燒牛,今日終於都忍唔住衝左去一試牛刀😄唔知大家有幾中意食日燒牛?真係幾鐘意石燒爐慢燒牛肉個種享受,用就要用懷石燒令整塊牛肉煎嘅溫度更加平均,當懷石上落埋牛油落去,牛肉油脂加上牛油既香味,揀直一流🥳👍🏻一嚟到店員好禮貌咁有打招呼、探熱、酒精液提供擦手、對booking及提供口罩口客人使用,口罩夾特別設計過印有公司logo好快職員將我地帶到位置上,提供餐牌Menu,中間亦介紹唔炒鋪頭特色系日本燒肉,佢亦系非常之推薦去點吉列炸牛扒/澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉,結果就系我地兩樣都嗌晒唔使諗🤣😂每位叫套餐可半價加配食品,呢個價錢食味道計埋服務,物起抵食👉🏻吉列炸牛扒不得不介紹呢個吉列炸牛排鎮店之寶🥩,系石燒上就算系手殘都好易煎到外脆內軟嘅牛肉,肉質非常鮮嫩且帶有油脂,食落牛肉味同吉列味互相重疊,食到一啖再一啖停唔到好,個種香煎牛味值得回味因吉列牛一開始由吉列炸好後,店鋪而將佢橫切成一口狀嘅薄塊,只要將牛夾到,牛油🧈溶晒嘅石燒上,每邊2秒左右,就已經可以夾起,方便快捷,覺得呢種做法口感上有兩個層次,分別系吉列炸同埋煎牛扒個種

每位叫套餐可半價加配食品,呢個價錢食味道計埋服務,物起抵食

👉🏻吉列炸牛扒
吉列炸牛扒

因吉列牛一開始由吉列炸好後,店鋪而將佢橫切成一口狀嘅薄塊,只要將牛夾到,牛油🧈溶晒嘅石燒上,每邊2秒左右,就已經可以夾起,方便快捷,覺得呢種做法口感上有兩個層次,分別系吉列炸同埋煎牛扒個種滋味,呢種以日式改量手法真系非常合襯
澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉

👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉
如果系西冷迷的話,5成熟嘅黑毛安格斯西冷牛扒肉絕對會更吸引到你,黑毛安格斯牛特別之處就系牛肉味更重,所以勁煎後牛肉香味四溢唔使講,一份中間剛剛好5成,即食到嫩肉感又食到牛肉味+質感,而且仲有層油脂鎖死系側邊,一邊試一邊飲啖水超級享受
澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉

🍹洋甘菊茶
食完咁帶油脂感嘅燒牛,飲番杯洋甘菊茶真系非常去油膩、消滯、清熱感,令成餐咁魔王嘅飯帶點中和感,非常之舒服既飲食碗搭😌
洋甘菊茶+薄荷茶

🍹薄荷茶
薄荷茶飲落更加之Fresh,問左店員拎左d蜜糖,再加上蜜糖,成個感覺更加順口,而且仲增加左食慾添
🤚🏻整體嚟講,環境設計微日系暖光,餐廳感覺氣氛都幾熱鬧,枕住都有食客到方,坐位上亦系舒服,冇同隔離場好近嘅個種壓迫感,服務貼心,店員系我地飯後細心咁遞濕紙巾俾客人抹手,食物上菜速度都算快,而食物材料設計非常豐富

呢個set以便當🍱設計為客人提供麻醬豆腐、沙律、落左「飯素」嘅白米飯、兩味牛肉,日本人口味都幾似我地,食完肉後都有碗白飯落肚

🌹冷知識🥰🌹
飯素系以海苔、鰹魚及芝麻為材料,將材料打碎成粒狀,供嚟拌飯。
2020-11-23
  • 吉烈炸牛扒
2020-11-19 110 浏览
位於時代廣場附近 地理位置相當方便餐廳主打日式燒牛扒 有一系列爐端燒系列侍應姐姐一入門就問需唔需要口罩套亦都有介紹到餐廳嘅主打菜式 同是日精選感覺有禮貌 而且餐廳相當注重衛生🌀Set C 香煎魚柳魚肉大大份 係比目魚魚柳肉質好嫩滑 魚皮好有膠質外層煎得微脆 煎得啱啱好 不過偏淡口所以隨餐有配上日本蒜鹽同醬油套餐仲包括咗沙律 麻醬豆腐 有大量飯素鋪面既飯份量都好足夠!🌀Set E 石燒薄切牛肉石爐上面有一塊牛油 比你煎牛肉片嘅時候更加香呢款係朋友食 朋友就話肉質好淋 但有少少偏乾最後整咗個自家製牛丼出嚟🙈🙈.跟餐飲品仲會附送 小食一客紫菜薯條 紫菜粉勁多 好惹味
位於時代廣場附近 地理位置相當方便

份量都好足夠!

🌀Set E 石燒薄切牛肉
石爐上面有一塊牛油 比你煎牛肉片嘅時候更加香
呢款係朋友食 朋友就話肉質好淋 但有少少偏乾
最後整咗個自家製牛丼出嚟🙈🙈.

跟餐飲品仲會附送 小食一客
紫菜薯條 紫菜粉勁多 好惹味
2020-11-19 121 浏览
位置銅鑼灣登龍街既steak bar🐮店內位置都幾多 環境幾舒服💯💯店員服務態度好好 點餐前會詳細介紹番餐牌上既套餐👍🏻👍🏻而餐牌上亦有好多不同選擇👍🏻👍🏻🌟吉列炸牛扒定食定食包左沙律🥗 ,芝麻醬凍豆腐,飯素白飯吉列牛扒🐮 份量都好大份 🤩配以鐵板煎爐 首先放左牛油🧈先 等一分中後就可以將吉列牛放上去視乎番自己喜好烹調生熟度(店員建議每邊30秒)呢個做法最好係可以將牛肉表面極快封鎖 甘樣肉汁就唔會甘易流失👍🏻👍🏻
位置銅鑼灣登龍街既steak bar🐮
店內位置都幾多 環境幾舒服💯💯
店員服務態度好好
點餐前會詳細介紹番餐牌上既套餐👍🏻👍🏻
而餐牌上亦有好多不同選擇👍🏻👍🏻

🌟吉列炸牛扒定食
定食包左沙律🥗 ,芝麻醬凍豆腐,飯素白飯
吉列牛扒🐮 份量都好大份 🤩配以鐵板煎爐
首先放左牛油🧈先
等一分中後就可以將吉列牛放上去
視乎番自己喜好烹調生熟度
(店員建議每邊30秒)
呢個做法最好係可以將牛肉表面極快封鎖
甘樣肉汁就唔會甘易流失👍🏻👍🏻
2020-11-19 70 浏览
今日為咗嚟UNIQLO搶J+系列,成功搶購之後,就去附近嘅登龍街搵嘢食,見到呢間門面好似幾吸引大大隻字寫住食牛嘅,跟住就入咗去食啦。一入門口,侍應嘅服務態度非常之好,好細心咁樣為我哋講解每一款牛有啲咩唔同,建議你食幾多成熟,同埋每一款牛嘅部位有咩特別嘅口感同埋肉質,淨係聽佢講嘢已經獲益良多,跟住我哋就開始揀嚟食啦。Set F- 吉列炸牛扒 $188一個set入面包含咗柚子醋沙律菜,用嚟開胃簡直一流+飯,飯上面配左啲香餸,咬落去卜卜脆仲有好香嘅肉鬆紫菜味,淨係碗飯都已經唔夠吸引+麻醬凍豆腐,又滑又甜。跟住就係個主菜-吉列炸牛扒,牛扒外層係炸得非常之甘香嘅酥脆,但係塊肉仲係紅色,有自己去調教牛肉嘅熟度,基本上牛肉放喺石板等幾秒就已經可以入口,一啲都唔油膩,牛嘅鮮味都出晒黎,掂下佢附上嘅鹽同埋少少甜既醬汁,更加入味Set D - 頂級板腱牛扒 (每日限量)$215我哋叫咗五成熟,所以我哋見到既肉都係血淋淋,初頭以為食落去會好腥,但咬完落去發覺原來完全冇腥味,而且鮮美多汁,肉質非常軟熟,口感非常嫩滑,因為跟腱位比較多,所以會有少少韌,佢將牛嘅味道發揮到極致,所以每日限量並唔係浪得虛明。

Set F- 吉列炸牛扒 $188

Set D - 頂級板腱牛扒 (每日限量)$215
2020-11-14 178 浏览
呢條美食街,以前我叫做拉麵之都😂今次反傳統,食燒肉同吉列和牛🤩整體好適合鐘意牛味重既囡囡🤭 石燒薄切牛肉套餐E $178 因為牛扒平時都會整,所以試下薄切牛肉,比想像中多油脂同高質😍 望住個爐慢慢燒溶牛油😙燒到熱一熱再夾燒肉,配燒肉汁,點蒜鹽加炸蒜片🤤🤤自製高質感牛丼🙌吉列炸和牛扒套餐B $278 😇炸皮脆,和牛味重😋口感👍👍幾鐘意呢種軟硬度,好易燒熟都仲有juicy肉汁🐮一啲都唔乾~-

• 石燒薄切牛肉