2021-01-14 2300 浏览
🍴 吉列炸牛扒套餐 ($188) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫 見人人都食,當然我都唔會錯過啦!套餐包左前菜、沙律同埋飯。飯會跟埋飯素,鹹香得嚟好開胃。吉列牛就炸得好香脆,賣相好吸引,仲要好大塊。因為有少少厚度嘅,所以每邊燒廿零秒就食得,唔洗點落鹽調味都已經好好食!推介! 🍴 板腱牛扒定食 ($158) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 侍應推介嘅5成熟板腱牛扒,非常厚切,只係需要少少醬油同鹽已經夠味,食落肉質好嫩滑,唔會整到太熟,果然冇介紹錯! 🍴 柚子梳打 ($35) + 荔枝梳打 ($35) 配和風紫菜薯條同蜜糖蒜香雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 而家做推廣,叫飲品送細份小食。薯條上嘅紫菜份量十足,食吓牛扒再食粗薯條真係好夾。雞翼就有蜜糖喺面,食落好脆口。 .............................. Steak Bar 地址📍: 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖 總評分: 8.4/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫 環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
🍴 吉列炸牛扒套餐 ($188) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫

抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
2021-01-09
  • 頂級板腱牛扒
2021-01-13 21 浏览
*💭𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗕𝗮𝗿登龍街一直都美食林立,能在此街屹立不倒一定有它的過人之處。之前在京都食過吉列牛後念念不忘,這次來到登龍街終於可以再一次回想日本🇯🇵的味道。店內裝潢比較簡單,疫情下的間隔依然坐得十分鬆動。打開𝚖𝚎𝚗𝚞,發覺定位都在𝙷𝙺𝙳𝟷𝟻𝟶或以上,不過以份量及味道來說價錢是絕對可以接受🤩吉列炸牛扒定食🥩定食跟一碗和風紫菜飯,比起普通的白飯絕對有誠意。定食還包了沙律🥗及麻醬凍豆腐,凍豆腐十分滑嫩,豆香味濃,配上麻醬十分開胃。牛扒超大塊😍,店家首先把牛扒表面炸得金黃,然後斬件上碟。牛扒外層做到金黃香脆,但只用上了很少的炸粉,而牛肉只有一成熟左右。伴餐有一個石燒爐,上面放了一顆小小的牛油🧈,當牛油溶化之後,代表石燒爐已經預熱好了。據我所知,有時候其他店家都會用蒜油,牛油也還是頭一次。石燒爐準備好了就可以把吉列牛扒逐一放上煎熟😍,煎的時間則因人而言。不過爐的熱度絕對不弱,不一會兒牛肉就煎到了七成熟。除了燒汁外,還有食用鹽可供調味。一口飯一口牛,十分滿足🥰可以吃到飯素,又可以吃到外脆內軟的和牛,不過如果額外有一顆溫泉蛋🥚就更完美了,我應該可以吃掉兩碗飯😋😋板腱牛扒定食🥩這個不用自己燒,店員
💭𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸 𝗕𝗮𝗿

吉列炸牛扒定食🥩

板腱牛扒定食🥩
這個不用自己燒,店員會為你煮好呈上。牛板腱位于牛肩,位置雖瘦但牛味濃香☺️無論是整塊扒上還是切粒都十分不錯。我們點了五成熟,一切開肉質粉嫩😍牛扒上放有幾塊蒜片,旁邊也有些許海鹽調味。牛扒份量比較大,配上紫菜和風飯簡直飽到上喉嚨😗

𝚖𝚎𝚗𝚞上還有不少其他選擇,除了牛肉外也有雞扒和羊架等等,適合肉食一族😝
香港嘅冬天好耐未試過咁凍喇!得嗰7-8度,加埋咁大風,真係凍到我著住羽絨都仲覺得凍❄️凍冰冰除咗打邊爐之外,朋友提議我話可以去Steak Bar試吓爐燒吉列牛扒🥩吉列豬扒我就食得多,吉列牛扒就真係未試過。朋友話有好介紹,我就立即贊成。一入到餐廳,店員就好細心咁問我要唔要口罩套。當我坐低之後仲即刻俾咗杯熱茶我,可能見到我凍到面青青🥶餐廳主打係steak🥩, 而且我哋一心都係諗住要食吉列牛扒。所以雖然見到隔離枱叫咗雞扒同鯖魚套餐好吸引咁,但係我哋都叫咗兩份牛扒定食。➡️吉列炸牛扒定食 ($188)原來炸牛扒唔係好似炸豬扒咁炸到全熟。塊牛扒只係上咗脆漿,輕輕咁炸過,入面仲係9成生。我哋可以用個小火爐,放牛扒上去燒,煮到自己鍾意嘅生熟程度。小火爐上面仲有一片牛油。用牛油嚟燒塊牛扒真係香味四溢。牛扒入口好外皮酥脆,但係入面D肉仲好軟嫩juicy! 真係好好味,朋友無介紹錯! 如果沾埋個燒汁,味道更加豐富😋➡️板腱牛扒定食 ($158)板腱牛係每日限量供應,我哋好彩去到仲未賣晒。店員話板腱係牛嘅膊頭位置,唔會咁多油脂,肉味相對較濃。我哋叫咗medium, 不過嚟到好似medium rare 多啲。不過我

➡️吉列炸牛扒定食 ($188)

➡️板腱牛扒定食 ($158)
板腱牛係每日限量供應,我哋好彩去到仲未賣晒。店員話板腱係牛嘅膊頭位置,唔會咁多油脂,肉味相對較濃。我哋叫咗medium, 不過嚟到好似medium rare 多啲。不過我哋有個小火爐,燒兩燒就變返medium, 仲熱辣辣添😁板腱的確肉味比較濃郁,雖然係厚切,但係都唔靭。

定食加$8可以將白飯改做炸薯條🍟薯條出奇地好食,啱啱炸起,卜卜脆又唔會油淋淋。

我哋一用完個小火爐,店員就即刻幫將個爐拎走,非常貼心,唔使我哋俾D煙熏住☺️

Steak Bar 地方唔係好大,適合同朋友或拍拖去食。因為有小火爐,我自己就唔會帶個仔去,但係下次可以帶我老公去😁
2021-01-11
  • 吉列炸牛扒定食
2021-01-12 27 浏览
🐄 Prime Flat Iron Steak (Limited Serving) / Stone Grilled Beef & Beef Tongue 🥩Nice beef grilling experience. Their flat iron steak was extremely tender and easy to cut. It came with a salad, tofu, rice with condiments and a drink. Medium rare here literally meant medium rare👏🏻 Beef tongue was all soft but still chewy. Stone grilled beef was extremely thin and huge. Complemented perfectly with salt and beef sauce. One thing to bear in mind is that the set excludes the rice with condiments☝🏻Their

Their beef cutlets looks great as well! Could definitely try them out next time.
2021-01-09
  • 頂級板腱牛扒
2021-01-10 26 浏览
見到呢間燒肉做緊優惠好似好抵,於是同fd一起過來試下。第二份燒肉半價優惠。.🌸石燒薄切牛肉 $178同之前係日本食嘅一模一樣。有沙律🥗,前菜,加左芝麻紫菜絲嘅飯。.石板上有牛油🧈,先用來煎一煎。再放入牛肉,陣陣牛肉香味撲鼻而來。.搭配燒汁,嚐到鮮甜牛肉味。.🌸石燒牛舌薄切牛拼排盤 $94 呢個餐真係好值,有一半牛舌一半薄牛肉,兩款各有四至五片。牛舌嫩滑唔會韌,值得一試。.🌸Strawberry tea + 蜜糖蒜香雞翼 $35🌸Peach Friut tea + 蜜糖蒜香雞翼 $35加特飲35就配送小食,呢個雞翼真心唔錯,超好味😋

🌸石燒薄切牛肉 $178
同之前係日本食嘅一模一樣。
有沙律🥗,前菜,加左芝麻紫菜絲嘅飯。

搭配燒汁,嚐到鮮甜牛肉味。
🌸石燒牛舌薄切牛拼排盤 $94

🌸Strawberry tea + 蜜糖蒜香雞翼 $35
🌸Peach Friut tea + 蜜糖蒜香雞翼 $35
加特飲35就配送小食,呢個雞翼真心唔錯,超好味😋
2020-11-12
  • 蜜糖蒜香雞翼
2021-01-07 22 浏览
今日黎到steak bar一間以牛扒作招牌菜既餐廳,主打吉列牛肉,仲有西冷、頂級板腱、羊架、鯖魚等,午市免加一,所以都幾多人排隊吉列炸牛扒定食 $188定食包左前菜豆腐、沙律和味素飯,成個set會跟埋石板一齊上石板上放左牛油,好快就化開,店員話每邊吉列牛燒30秒就可以食👍🏻牛扒厚切,而且金黄鬆脆,賣相不錯🤤燒完既牛肉保持鬆軟有肉汁,不過牛味就唔太濃郁板腱牛扒定食 $158每日限量,牛扒用碟上,五成熟,油花少但分佈均勻,肉質軟嫩有彈性😋比起吉列牛略帶嚼勁,仲有炸蒜片、鹽、醬汁一齊加黎食炸魷魚 $78有點不值,唔係即炸出黎,冇熱辣辣脆卜卜感覺,可能放了一段時間,仲有點油膩味🙈

吉列炸牛扒定食 $188
定食包左前菜豆腐、沙律和味素飯,成個set會跟埋石板一齊上

板腱牛扒定食 $158

炸魷魚 $78
2021-01-06
2020-12-30 41 浏览
店舖門面用黑色嘅裝修好型格店員幫我哋量好體溫 問我哋要唔要口罩夾😷全程好有禮貌♥️亦會主動好詳細咁介紹佢哋Menu上嘅嘢食來到梗係要食吉列牛啦!.吉列炸牛扒套餐 $188套餐跟前菜(麻醬豆腐)、沙律、同埋飯(飯上面加左大量飯素令到個飯即刻昇華左)店家先將牛扒裹上炸粉炸至1-2成熟爐上加牛油🧈比你自己煎到你覺得最perfect既熟度自己牛扒自己控制😋正!用牛油煎既牛肉⋯系絕配🤪牛肉本身油脂都好分怖得好均勻肉質腍得來都好有咬口👍🏼✨記得要煎埋吉列左既位置!脆脆的⋯的絕對會令成塊牛去到另一個層次🤩.頂級板腱牛扒 $195套餐一樣跟前菜、沙律同飯素飯叫咗五成熟⋯來到好似得兩成 入邊仲好生好生不過唔緊要可以用爐燒一燒 辣一辣兩邊就啱啱好🤩呢款牛扒燒咗之後牛味超濃郁😋又多汁!必食推推!好食又好玩🤪.蜜糖蒜香雞翼 $58/5隻有驚喜!呢款雞翼外脆內軟⋯好Juicy😋咬開入邊仲會滴汁蜜糖比例唔會好多好似輕輕倒咗少少喺面吊味咁😍😍幾好喎

店舖門面用黑色嘅裝修好型格
店員幫我哋量好體溫 問我哋要唔要口罩夾😷
全程好有禮貌♥️亦會主動好詳細咁介紹佢哋Menu上嘅嘢食
來到梗係要食吉列牛啦!

吉列炸牛扒套餐 $188
店家先將牛扒裹上炸粉炸至1-2成熟
爐上加牛油🧈比你自己煎到你覺得最perfect既熟度
自己牛扒自己控制😋正!
用牛油煎既牛肉⋯系絕配🤪
牛肉本身油脂都好分怖得好均勻
肉質腍得來都好有咬口👍🏼
✨記得要煎埋吉列左既位置!脆脆的⋯
的絕對會令成塊牛去到另一個層次🤩

頂級板腱牛扒 $195
套餐一樣跟前菜、沙律同飯素飯
叫咗五成熟⋯來到好似得兩成 入邊仲好生好生
不過唔緊要可以用爐燒一燒 辣一辣兩邊就啱啱好🤩
呢款牛扒燒咗之後牛味超濃郁😋又多汁!必食推推!
好食又好玩🤪
  • 蜜糖蒜香雞翼
  • 頂級板腱牛扒套餐
  • 吉列炸牛扒套餐
2020-12-28 1857 浏览
登龍街嘅美食林立,聽朋友講呢度有一間日式餐廳有吉列牛食,今日過開嚟銅鑼灣行完SOGO,就嚟到呢間位於登龍街嘅Steak Bar食飯。牆上有一隻牛牛部位圖,就知道呢度係食牛嘅專門店! Lunch set都幾抵食,最緊要就係有我嘅目標—吉列牛。呢度做緊個超級優惠,只要正價叫一個午市套餐,就可以半價享用六款指定嘅定食,真係好超值!一場嚟到,梗係要試我最想食嘅吉列炸牛扒定食啦!定食都會跟埋白飯,沙律菜同埋小食(麻醬凍豆腐)。碗白飯超大碗,細食嘅女士們可以叫少飯,不過我就覺得配合美味嘅燒牛扒,我可以鯨吞成碗飯喇!😜吉列牛扒好大塊,首先就係快速將表面炸得脆口,然後將佢切件上碟,牛扒做到外面脆入面就只有一成熟嘅效果。石燒爐上放上牛油,當牛油溶化之後,就表示石燒爐已經預熱好,然後就由食客自行將每件牛扒逐一放上石燒爐上燒熟。套餐仲會跟一大碗白飯,上面灑上大量飯素,配合埋脆卜卜嘅吉列牛,真係好香口!另外店員推介我哋食牛板腱,係屬於牛嘅膊頭位置,所以比較瘦,但肉質仍然鮮嫩,而且每日限量供應,所以我哋二話不說就決定咗揀牛板腱。呢份牛扒屬於比較厚身嘅部位,我哋揀咗要七成熟,切開肉質粉嫩,食落重肉味,果然冇介紹錯
牆上有一隻牛牛部位圖,就知道呢度係食牛嘅專門店!
Lunch set都幾抵食,最緊要就係有我嘅目標—吉列牛。
板腱牛扒定食
呢份牛扒屬於比較厚身嘅部位,我哋揀咗要七成熟,切開肉質粉嫩,食落重肉味,果然冇介紹錯!
另外叫咗一份薯條做小食,份量超多,勁抵食!
原味薯條

原本諗住飲綠茶就算,不過一場嚟到,都係叫返杯梳打特飲,荔枝梳打同蜜桃梳打都好味唔太甜。
呢間steak bar嘅職員服務態度非常好,有禮貌而且好用心咁講解佢哋食物嘅特色,食物質素都好高,令我猶如置身日本街頭上嘅小食店入面,可以一解疫情冇得飛去旅行嘅鬱結!
2020-12-26 58 浏览
適逢今日係聖誕節 🎄大鄉里出城咁帶老婆去港島食下飯仔啦 🍽🍽禁堂食到六點鐘😵 唯有去食中午啦 去之前預先係手機app book定位先 因為擔心多人 一去到好好彩 門口無咩人排隊 加上我哋book左位 好快就入得 地方雖然唔大 環境都唔錯👍同老婆都係叫左吉列炸牛扒定食 真心好好食 價錢方面我覺得可以接受既 我好怕炸物個皮好厚 呢個反而唔厚 值得推介 不過下次都係同老婆叫唔同嘅嘢 因為可以分享麻 唯一敗北係杯飲品 真係比較一般 老婆叫士多啤梨果茶/蜜桃果茶 以為有士多啤梨/蜜桃 既水果係入面 希望飲品方面下次會有進步 其他整體上都有8分架👍👍👍🥰

• 吉列炸和牛扒
2020-12-25 24 浏览
一星期已經聯絡過2-3次,用電話溝通過講明24-26日都會開門晚上繼續營業25號11點幾仲打黎再有聯繫話會開,到時照落單6點幾電話已經唔聽,話留言爆Openrice又買唔到野食去到門口 根本已經收左,咁請問個職員聯絡咁多日講咁多廢話結果係點呢?早收咪出聲,扮乜野會營業仲sell聖誕套餐,如果到早比左錢但原來無開門咪今晚飯都無得食仲要呃錢?離哂譜
25號11點幾仲打黎再有聯繫話會開,到時照落單
6點幾電話已經唔聽,話留言爆
Openrice又買唔到野食
早收咪出聲,扮乜野會營業
離哂譜
2020-12-25
外卖自取
庆祝纪念
圣诞节
2020-12-20 67 浏览
冬天當然要食啲暖洋洋的食物!頂級板腱牛扒定食($195)每日限量!而且呢個比普通版份量更大!店員推介5成熟,口感會最好!因為比較瘦身,少脂肪,所以吾想太鞋就揀5成。切開係好粉嫩!而且吾算多血水~只有juicy的牛肉汁🤪吉列炸牛扒定食($188) 估吾到有咁多塊薄切牛!除咗本身炸豬扒嘅炸皮邊再放入去煎,會變得冇咁香脆🤪最開心當然可以親自動動手燒,石板傳熱平均,牛肉放上去快速煎封鎖住肉汁!肉味都幾香🥰呢個Set包括飯,但係值得一讚係唔止白飯咁簡單,仲有飯素,更添風味!如果多啲紫菜會更好🤪🤪🤪仲有小食豆腐,沙律,送汽水,夠曬豐富。餐廳又會送口罩套🥰非常貼心😍店員都對每款食物好了解,解釋得好仔細,好似我難吾定主意,佢地就可以推介食物比我🤪👍🏻

冬天當然要食啲暖洋洋的食物!

頂級板腱牛扒定食($195)

吉列炸牛扒定食($188)

2020-12-15 64 浏览
疫情嚴重,六點後晚市禁堂食真係好唔方便,唯有早少少五點幾食個early dinner。吉列炸牛扒定食牛既部位係牛肩扒,脆炸嘅吉列牛上碟時係一成熟,先等待爐上面嘅牛油溶化,再將預先切片嘅牛放喺上面,兩面分別煎30秒就可以食得。牛肉咬落去肉質鮮嫩,配埋淡淡既牛油香氣,仲可以配鹽或者醬汁,口感夠哂豐富。板腱牛扒定食選擇左五成熟嘅牛扒,好厚切大塊,牛肉嘅味道好濃郁,質地比較厚實,咬落肉汁四溢,食落真係一流。柚子梳打+蜜桃梳打兩個定食除左配白飯連飯素、沙律及芝麻醬豆腐外,仲可以搭配一杯飲品。蜜桃梳打嘅味道啱啱好,唔會太甜;柚子梳打飲落去夠晒清新。而家外賣定食都係做緊半價,聖誕仲有派對套餐,晚餐買個定食返屋企獨食,或者襯住聖誕同朋友一齊食大餐都唔錯。

柚子梳打+蜜桃梳打

2020-12-12 74 浏览
📍香港📍銅鑼灣📍Steak Bar📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖📍星期一至日 11:00~23:00店鋪比較細,座位唔多,坐得比較逼🤫 廁所🚽極細但好過無既😖 好彩平日六點半左右去到唔洗等位🍽 服務態度好好仲有口罩夾送☺️☺️ 🦄 石燒薄切牛肉套餐E $178🦄 評分: 8.5/10牛肉夠薄切重牛味🥓 脂肪比例可以話系適合怕肥既女仔haha 每邊燒幾秒轉色就食得🥩 配炸蒜片一齊食又系另一種享受🧄😝😝 燒得愈耐啲油愈彈得勁 呢點要小心啲🧐🦄 Peach Soda $35🦄 評分: 2/10🦄 吉列炸牛扒套餐F $188 🦄 評分: 8/10份量好足眼見都有9件牛🐂 薄薄嘅炸皮好香脆🍖 跟配既🧈油香十足😋 厚切得黎肉質好淋 鐘意幾成熟自己燒😏😏#foodieschu銅鑼灣 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~#香港美食#銅鑼灣美食#銅鑼灣燒肉#燒肉#銅鑼灣#牛肉#steakbar#登龍街#銅鑼灣登龍街#登龍街美食#美食#food#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodies#beef#石燒牛#薄切牛肉#peach#peachsoda#soda#吉列炸牛#
📍香港📍銅鑼灣

🦄 評分: 2/10

🦄 吉列炸牛扒套餐F $188
🦄 評分: 8/10

#foodieschu銅鑼灣
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#香港美食#銅鑼灣美食#銅鑼灣燒肉#燒肉#銅鑼灣#牛肉#steakbar#登龍街#銅鑼灣登龍街#登龍街美食#美食#food#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodies#beef#石燒牛#薄切牛肉#peach#peachsoda#soda#吉列炸牛#吉列炸牛扒
石燒薄切牛肉套餐
2020-12-09 48 浏览
平時經過登龍街都見到排哂隊咁今日經過見到無人排隊之餘入面無有好多位 就決定接埋朋友仔一齊去試下係門口店員都有幫我地量體溫同叫我地用搓手液之餘仲有免費派到個口罩套比我地用入到去見到地方都好闊落 大家都唔洗逼住食咁我地一坐地就叫左2個定食,加配一個小食而我地覺得小食係最好食- 蜜糖蒜香雞翼蜜糖好易整到雞翼望起黎黑哂 但黎到就做得好好 脆口 香甜 又唔重口味- 吉列牛扒定食 - 板腱牛扒定食定食都有包柚子沙津 凍豆腐 白飯配飯素牛味都唔重 份量好足不過原本以為板腱牛都係有爐燒點知係煮好左 好似普通扒餐咁有啲失望
平時經過登龍街都見到排哂隊

點知係煮好左 好似普通扒餐咁
有啲失望

2020-09-02
2020-12-08 1736 浏览
難得出一次銅鑼灣,除左要食我成日都好想食既刨冰之外,仲要食牛牛!!呢間steak bar位置係時代廣場附近,地鐵站落車行一陣就到。lunch set選擇都幾多,有最多人食既牛肉,另外仲有雞扒,鯖魚等等。石燒牛舌定食店員有提醒要等舊石熱一熱先好開始燒。燒肉黎講,我最鐘意食燒牛舌!呢到既牛舌係薄切既,超香口,超彈牙有咬口。我一路影相既時候,朋友一路食我啲牛舌,最後食左我一半。。。lunch set可以加錢轉薯條,佢地係用粗薯條,幾好食,有加分~頂級板腱牛扒定食呢個係店家燒好再上枱。牛肉好大舊下~而且板腱黎講,佢既肉質相對軟嫩。有肉既纖維既口感,但係唔會係好鞋好乾個種。落刀感覺容易切,有少少筋,但個啲筋位係咬到食到。不過火候掌握可以更好~因為我地叫五成熟,但我感覺係再生左少少,不過我接受到,因為肉既質素都相當唔錯😋熱情果茶有果味有茶味,正常發揮~建議搞勻飲,因為糖水沉底~蜜糖蒜香雞翼叫飲品送既小食~外皮香脆,沾滿蜜糖,我覺得味道做得幾好。而且雞翼既肉亦唔會炸到乾哂,仲有肉汁。

石燒牛舌定食

頂級板腱牛扒定食

熱情果茶
有果味有茶味,正常發揮~建議搞勻飲,因為糖水沉底~

蜜糖蒜香雞翼

2020-12-05