2020-12-06
《牛魔王必食🐮》———————————————-#Steakbar 🥩-已經成年無去鄉下去日本啦🇯🇵點可能唔掛住?日式料理開到成行成市,壽司、刺身、燒肉甚至放題都總會搵到。但係要搵到高質嘅板燒吉列牛,就唔係咁容易啦~-今次要推介嘅係位於銅鑼灣登龍街鬧市嘅小店,佢嘅Lunch Set非常適合牛魔王去試,肉質拍得住係日本食嘅和牛水準👍🏻-大家可以按自己嘅個人喜好,燒出適合自己口味嘅熟度🔥店員非常親切專業,會解釋俾我哋知點樣笑,仲提醒心急嘅我哋要先預熱5分鐘個爐燒會更加好食💕-套餐相當豐盛,一定必食嘅係招牌吉列牛!牛肉嘅炸衣燒完脆卜卜,油香十足,重點係份量相當多,一碟有成十幾塊🤣-另外要推介牛舌套餐,非常驚喜,薄薄嘅牛舌燒落完全唔韌,肉質嫩滑,喺香港真心少見😝沾上醬汁同鹽,夾埋蒜片一齊食,非常惹味!-套餐每個都會跟一碗大白飯,上面佈滿飯素,撈飯一流!由於實在太好食,差啲想添飯添呀🤩-⭐ 參考價錢︰吉列炸牛扒:$188石燒牛舌定食:$120雞軟骨:$58🍌 抵deal 指數:9/10💰 人均消費:$200
———————————————-
#Steakbar 🥩