原本仲煩緊日式石燒牛去邊到食好,咁啱成日見大家分享Steak Bar嘅吉列石燒牛,今日終於都忍唔住衝左去一試牛刀😄唔知大家有幾中意食日燒牛?真係幾鐘意石燒爐慢燒牛肉個種享受,用就要用懷石燒令整塊牛肉煎嘅溫度更加平均,當懷石上落埋牛油落去,牛肉油脂加上牛油既香味,揀直一流🥳👍🏻一嚟到店員好禮貌咁有打招呼、探熱、酒精液提供擦手、對booking及提供口罩口客人使用,口罩夾特別設計過印有公司logo好快職員將我地帶到位置上,提供餐牌Menu,中間亦介紹唔炒鋪頭特色系日本燒肉,佢亦系非常之推薦去點吉列炸牛扒/澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉,結果就系我地兩樣都嗌晒唔使諗🤣😂每位叫套餐可半價加配食品,呢個價錢食味道計埋服務,物起抵食👉🏻吉列炸牛扒不得不介紹呢個吉列炸牛排鎮店之寶🥩,系石燒上就算系手殘都好易煎到外脆內軟嘅牛肉,肉質非常鮮嫩且帶有油脂,食落牛肉味同吉列味互相重疊,食到一啖再一啖停唔到好,個種香煎牛味值得回味因吉列牛一開始由吉列炸好後,店鋪而將佢橫切成一口狀嘅薄塊,只要將牛夾到,牛油🧈溶晒嘅石燒上,每邊2秒左右,就已經可以夾起,方便快捷,覺得呢種做法口感上有兩個層次,分別系吉列炸同埋煎牛扒個種

每位叫套餐可半價加配食品,呢個價錢食味道計埋服務,物起抵食

👉🏻吉列炸牛扒
吉列炸牛扒

因吉列牛一開始由吉列炸好後,店鋪而將佢橫切成一口狀嘅薄塊,只要將牛夾到,牛油🧈溶晒嘅石燒上,每邊2秒左右,就已經可以夾起,方便快捷,覺得呢種做法口感上有兩個層次,分別系吉列炸同埋煎牛扒個種滋味,呢種以日式改量手法真系非常合襯
澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉

👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉
如果系西冷迷的話,5成熟嘅黑毛安格斯西冷牛扒肉絕對會更吸引到你,黑毛安格斯牛特別之處就系牛肉味更重,所以勁煎後牛肉香味四溢唔使講,一份中間剛剛好5成,即食到嫩肉感又食到牛肉味+質感,而且仲有層油脂鎖死系側邊,一邊試一邊飲啖水超級享受
澳洲黑毛安格斯西冷牛扒肉

🍹洋甘菊茶
食完咁帶油脂感嘅燒牛,飲番杯洋甘菊茶真系非常去油膩、消滯、清熱感,令成餐咁魔王嘅飯帶點中和感,非常之舒服既飲食碗搭😌
洋甘菊茶+薄荷茶

🍹薄荷茶
薄荷茶飲落更加之Fresh,問左店員拎左d蜜糖,再加上蜜糖,成個感覺更加順口,而且仲增加左食慾添
🤚🏻整體嚟講,環境設計微日系暖光,餐廳感覺氣氛都幾熱鬧,枕住都有食客到方,坐位上亦系舒服,冇同隔離場好近嘅個種壓迫感,服務貼心,店員系我地飯後細心咁遞濕紙巾俾客人抹手,食物上菜速度都算快,而食物材料設計非常豐富

呢個set以便當🍱設計為客人提供麻醬豆腐、沙律、落左「飯素」嘅白米飯、兩味牛肉,日本人口味都幾似我地,食完肉後都有碗白飯落肚

🌹冷知識🥰🌹
飯素系以海苔、鰹魚及芝麻為材料,將材料打碎成粒狀,供嚟拌飯。
2020-11-23