登龍街不嬲都咁多野食,慳妹如我平時行開最想食就係Steak Bar,但成日都唔捨得。。。今晚同朋友行過見到佢大大個牌寫住50%就再望下,原來有個石燒牛舌薄切牛拼盤半價$94咋!每個item(包括半價拼盤)都有沙律、前菜同飯 with 飯素,慢慢燒又傾下計好chill 🥳沙律菜勁fresh,啲醋好香濃;豆腐點麻醬好滑 👍🏻拼盤係薄牛肉同牛舌,石板㷫合合,用左牛油做底,牛除左拼盤另外仲食左個炸和牛,勁正!希望啲promotion長做長有啦,咁下次又試下新野 😋

沙律菜勁fresh,啲醋好香濃;豆腐點麻醬好滑 👍🏻

拼盤係薄牛肉同牛舌,石板㷫合合,用左牛油做底,牛

Festive Combo Set for 2 $598👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷 🇦🇺 ✨我平身就prefer rib eye,但呢個西冷都令我刮目相看✨因為塊牛靚,佢牛味重得黎又好juicy✨西冷係冇石燒的,但我仲可以DIY🤣 叫左五成,自己燒到佢六成,六成半都仲得 😌-👉🏻日式吉列炸和牛 🇯🇵 ✨超水準和牛✨Menu上仲有個叫吉列炸牛扒,但呢個combo set係配炸和牛,單叫都相差成$90 @@ (就係差個和字😂)✨如果我自己叫實會叫平果個😂 但combo set就豪一次啦!✨果然係和牛真係真心入口即溶✨肥瘦均勻好嫩滑,份量亦都好多✨薄薄一層吉列皮好香脆 🥰-👉🏻紫菜薯條✨勁多紫菜粉 😍✨有粗有幼有脆有林岩晒大家口味✨覺得紫菜粉同茄汁唔係好夾就冇乜點😂-👉🏻包兩杯野飲紅酒🍷✨牛肉配紅酒是常識吧 😎Apple Cider 🍎 ✨Somersby Apple 好耐冇飲有點懷念青春 😂 發覺佢酒味重左冇咁甜!大家都可以試下😁-🤑👅🍱 半價石燒牛舌薄切牛拼盤 $94✨抵到爛!✨初初諗住平平地試多啲野啦,點知佢係勁高質,真心值$188✨牛舌比出面食果啲厚身好多,入口仲好滑-加一服務費
Festive Combo Set for 2 $598
👉🏻澳洲黑毛安格斯西冷 🇦🇺
✨因為塊牛靚,佢牛味重得黎又好juicy
👉🏻日式吉列炸和牛 🇯🇵
✨超水準和牛
✨果然係和牛真係真心入口即溶
✨肥瘦均勻好嫩滑,份量亦都好多
✨薄薄一層吉列皮好香脆 🥰
🤑👅🍱
半價石燒牛舌薄切牛拼盤 $94
✨抵到爛!
✨初初諗住平平地試多啲野啦,點知佢係勁高質,真心值$188
✨牛舌比出面食果啲厚身好多,入口仲好滑
加一服務費
2020-11-13 251 浏览
去完SOGO thankful week shopping 完,晚飯時間行過黎美食雲集既燈龍街,見到之前經過一直想試嘅steak bar,由於時間6:30尚早,唔駛等位就即刻衝入去食啦😍顧名思義,叫得steak bar一定主打食牛是常識吧😁侍應姐姐問我需唔需要口罩夾,見到提供膠口罩夾,由於我自己有口罩套,所以話唔洗了😊佢主動唧搓手液俾我地,呢個行為值得一讚!因為我好注重衛生,特別係呢個疫情時候。平時好多餐廳只係擺樽搓手液係到,我相信唔會個個自動自覺消毒雙手,但呢個舉動確保食客食得安心!一坐低侍應已經主動為我介紹餐牌,推介如果鐘意無筋無肥膏既可以試下頂級板腱牛扒,而佢地出名既係吉列炸牛扒。我再望望各個餐牌,有二人餐,飲品做緊優惠,惠顧指定飲品送小食一客,好抵。另外每個set都包沙律,一款前菜同飯。由於我地唔係太肚餓既緣故,兩個人叫左兩個set,無加飲品。一個頂級板腱牛扒($215),侍應推介五成熟,另一個叫左香煎魚柳($195)香煎魚柳餐:前菜係芝麻醬凍豆腐,細細件份量岩岩好👍🏻個魚似係比目魚定銀鱈魚,雖然我唔識分,但煎得恰到好處,肉質嫩滑,比起啊媽平時煎到熟哂簡直差天共地🤣我個人認為好
顧名思義,叫得steak bar一定主打食牛是常識吧😁

香煎魚柳
香煎魚柳餐:前菜係芝麻醬凍豆腐,細細件份量岩岩好👍🏻
個魚似係比目魚定銀鱈魚,雖然我唔識分,但煎得恰到好處,肉質嫩滑,比起啊媽平時煎到熟哂簡直差天共地🤣我個人認為好好食😋又夠熱。佢伴有醬油同鹽,兩種口味。我個人比較食得淡,覺得就咁加鮮檸檬汁已經可以,食到魚既鮮味😛

個飯落足飯素,亦都似係珍珠米👍🏻

頂級板腱牛扒:之後到牛扒上場

頂級板腱牛扒
影相出黎雖然就咁睇好似唔太大件,其實好厚切,份量好足。

切開亦都做到5成熟👍🏻👍🏻同樣伴有醬油同鹽,我覺得點少少調下味就好,唔係就蓋過本身既牛味。肉質嫩滑,似食緊牛柳,果然唔似安格斯咁有筋,侍應無介紹錯。

食到差不多侍應仲食埋黎問我地覺得食物如何,我表示唔錯呀,食完佢地仲俾左份問卷我填,睇到出呢間餐廳係緊張顧客的體驗👍🏻

埋單兩個人$451,係銅鑼灣時代後面既地段黎講好均真,可以再幫襯支持呢類小店😄
2020-11-08
$225.5 (晚餐)
頂級板腱牛扒
\ 尋 回 旅 行 的 滋 味 🤤\多謝大家提醒🙇🏻‍♀️日後一定會睇清睇楚🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️立即上wolipay翻check資料·【只屬傳言 / Hearsay ONLY】網友報料指: 第一個義士犧牲時steak bar經理講:「我覺得佢唔慘, 佢係抵死。」, 另外亦有藍絲員工講:「搞到我收工等左20分鐘都冇車 要局住搭的士返屋企 好慘。隔離鋪龍門冰室搶曬d生意, 抵佢俾人打爛。」(有證據表明, 證實網友報料為一手可信, 但涉及個人資料, 所以不會上傳有關證據。 )\\燈龍街美食林立,台灣菜、日本菜咩都有🤤,今次食好耐冇食過嘅吉列牛🐂,上次晚市時段嚟等晒位,今次揀啱時段嚟,終於冇咁多人啦🥰·SET B — 吉列炸和牛扒 $278推薦指數:★ ★ ★ ★ ★一個SET會有一份吉列和牛、一碗飯🍚、一份豆腐同一碗沙律🥗,生熟度可自己控制,建議每邊燒30秒;薄薄嘅炸皮包住入口即溶嘅和牛,外層香脆,和牛質感軟嫩,油脂分布均勻,肉汁飽滿具油香,配有一碟小醬汁,但唔點醬都已經好正🌟·SET G — 頂級肉眼牛扒 $258推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆同樣配有一碗飯素飯同前菜,Order咗5成熟,
\ 尋 回 旅 行 的 滋 味 🤤
SET B — 吉列炸和牛扒 $278
推薦指數:★ ★ ★ ★ ★
SET G — 頂級肉眼牛扒 $258
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
同樣配有一碗飯素飯同前菜,Order咗5成熟, 肉質厚身軟稔,肉汁鎖住夠Juicy,牛味相對香濃
和風紫菜薯條 $48
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
紫菜一啲都唔吝嗇,搭上粗薯再配牛扒食,簡直係最佳配搭
飲品方面就叫咗荔枝梳打&蜜桃梳打,正常發揮😋😋;除咗梳打,仲有果汁、汽水、椰子水、柚子蜜等,仲有d酒精飲品供應🥂,價錢由$38~$588不等,都有唔少選擇👍🏻
📍 Steak Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
🚇銅鑼灣黨鐵站B出口,步行3分鐘
頂級肉眼牛扒
和風紫菜薯條
頂級肉眼牛扒
和風紫菜薯條
2020-11-05 183 浏览
今次經過銅鑼灣就試試位於登龍街嘅𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 𝔹𝕒𝕣😋 一入舖頭店員就會問需唔需要口罩套 仲好詳細咁介紹餐牌上嘅食物 服務幾細心❤️ 整體食物都幾高質 下次經過會再食😋𝕄𝕖𝕟𝕦 𝔽𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠 ($598)ᴍᴀɪɴ ᴄᴏᴜʀsᴇ有澳洲黑毛安格斯西冷&日式吉列炸和牛🥩 西冷叫左5成熟 切開仲係好粉嫩 牛味濃郁😋 而呢度嘅招牌吉列炸和牛 外層炸皮夠薄又脆 油脂分布均勻💕 食完都唔覺滯 而且可以自己控制生熟🤩 個人好鍾意用鹽黎調味 因為可以直接食到牛味😜⬆️⬆️以上主菜都會配一碗飯,沙律同一碟前菜豆腐😙 份量十足👍🏻👍🏻 sɪᴅᴇ ᴅɪsʜᴇs就有紫菜薯條🍟 紫菜味好夠 一食就食唔停🤪 飲品方面 同朋友叫左ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄɪᴅᴇʀ🍏 唔需要另外收費 而且係直接用玻璃樽上 都幾抵呢👍🏻👍🏻

𝕄𝕖𝕟𝕦 𝔽𝕠𝕣 𝕋𝕨𝕠 ($598)

2020-11-04 191 浏览
銅鑼灣食好西,唔使諗,一定係登龍街!今次去到登龍街搵食,我地係比呢間Steak Bar個menu吸引住咗!見到牛肉就衝咗入去!呢到真係食肉獸天堂,啱晒我地兩個!一入到去就聽「炸炸聲」,真係好好聽!勁多人食吉列炸牛扒!我地當然係忍唔住,要跟隊叫一份吉列炸牛扒啦!另外仲叫咗份頂級肉眼牛扒.先講下吉列炸牛扒,份量都好多!最正係我鍾意佢肉質好嫩,食落仲有油脂,餸飯真係一流!而且佢炸粉一啲都唔厚,燒完仲好脆口,的確係幾有水準!而最有驚喜我覺得係塊肉眼扒!我地叫咗7成熟,黎到啱啱好!塊扒又厚又大塊,肉質幼嫩,一啲都啱韌!食落口啲肉汁係咇出嚟,真心正!呢個真係推介大家試下!另外見到有個優惠都幾吸引!只要叫非酒精飲品,就送一款小食,真係幾抵!而小食我地就揀咗蜜糖蒜香雞翼同埋紫菜薯條!兩款小食都好好食,薯條份量夠多,紫菜味已經無敵!雞翼個蜜糖好夠味,可借得兩隻,唔夠喉!整體嚟講真係正!大家快啲去試下啦!

整體嚟講真係正!大家快啲去試下啦!

2020-11-03
  • 吉列炸牛扒
  • 蜜糖蒜香雞翼
  • 頂級肉眼牛扒
  • 和風紫菜薯條
2020-11-02 163 浏览
之前去日本見到吉列牛已經好想食, 但同行友人戎左牛, 故冇得食, 經過銅鑼灣Steak Bar, 今次同行之友人又係牛魔王, 咁我地一於入去食番餐先得🥳。 店舖座位空間感寬躺, 服務員有專業態度, 用心的介紹各款菜式, 很讚啊! #吉列牛扒定食套餐終於期待已久的吉列牛出場啦!個買相很美, 胃口大增啊~套餐包沙律, 豆腐, 飯素鋪滿白飯上,另會附上已炸好的蒜片跟燒汁, 牛嘅面層炸到金黃色, 放上石爐燒至個人喜愛的熟度, 肉質很幼嫩, 可以用外脆內軟黎形容~ #石燒牛舌薄切牛肉套餐(半價享用)上菜時牛油己放在石爐上, 套餐同樣包沙律, 豆腐, 飯素鋪滿白飯上,另會附上鹽同已炸好的蒜片跟醬汁, 薄切的牛舌&牛肉都係略略煎就可以食得, 牛味香而且很juicy.

#吉列牛扒定食套餐
終於期待已久的吉列牛出場啦!

#石燒牛舌薄切牛肉套餐(半價享用)
2020-11-01
2020-11-02 67 浏览
上完堂超肚餓, 食肉之魂按捺不住, 同朋友經過登籠街STEAK BAR, 就整個扒食啦!撞岩而家仲有口罩套送添成個SET已經包左沙律, 飯同埋前菜豆腐, 飯面加左飯素, 食落多D味幾好食!頂級板腱牛排定食非常大舊厚身, 脂肪唔算多, 切落去既時候已見到肉汁滿滿, 肉味好濃厚, ORDER之前店員已經提醒左依款扒中心係有條筋, 但其實係一條軟根, 我覺得反而增加左成個扒既口感, 食落好滿足!香煎魚柳 朋友揀左比目魚扒, 魚皮煎得微脆香口, 魚肉超滑帶魚油光, 魚油豐富又香, 加D檸檬汁味道更清新!另外而家做緊PROMO叫野飲就送客小食, 送既小食都唔求其, 紫菜薯條份量多而且沾滿紫菜, 好味!
撞岩而家仲有口罩套送添

頂級板腱牛排定食

2020-11-02 45 浏览
同妃爸撐檯腳,食好西慶祝生日牛扒食得多,今次試下吉列左既靚牛扒估唔到又幾有驚喜😋叫套餐就可以半價加配幾款肉叫飲品又送小食,所以真係幾抵食講返套餐選擇,有牛有魚有羊配左前菜,沙律同飯,大愛飯上面既拌料😍吉列炸牛扒會先處理到1-2成熟然後上菜時,自己可以再係鐵板上連同牛油加熱自己鍾意幾成熟就幾成熟外脆內軟呢個口感好特別,唔係淨係油脂係口內融化既感覺加配既豚肉燒都好好食,薄切得黎仲有咬口但又唔會好韌其他小食都好食蜜糖雞翼超多蜜糖雞軟骨餃子好脆紫菜薯條鬆脆得黎又唔會硬到咀下次可以再試埋其他牛扒👍
同妃爸撐檯腳,食好西慶祝生日
牛扒食得多,今次試下吉列左既靚牛扒
估唔到又幾有驚喜😋

叫套餐就可以半價加配幾款肉
叫飲品又送小食,所以真係幾抵食
講返套餐選擇,有牛有魚有羊
配左前菜,沙律同飯,大愛飯上面既拌料😍
吉列炸牛扒會先處理到1-2成熟
然後上菜時,自己可以再係鐵板上連同牛油加熱
自己鍾意幾成熟就幾成熟
外脆內軟呢個口感好特別,唔係淨係油脂係口內融化既感覺
加配既豚肉燒都好好食,薄切得黎仲有咬口但又唔會好韌

其他小食都好食
蜜糖雞翼超多蜜糖
雞軟骨餃子好脆
紫菜薯條鬆脆得黎又唔會硬到咀

下次可以再試埋其他牛扒👍

2020-11-02 50 浏览
有人最近話心情唔好,想食肉我就比較鍾意燒烤嘅肉銅鑼灣都好多選擇今次就揀左Steak Bar叫左Set仲可以半價加配其他肉實行樣樣試下Set H 羊架 - $248羊架酥軟香滑,點左七成熟都唔覺韌,纖維比較少,所以有好嫩嘅口感。而且羊騷味比較輕,所以就算唔食羊嘅人應該都接受到。石燒牛舌薄切牛拼盤 - $94 (半價) 一個set可以點一份半價食品,就以半價選了這個。呢個半價拼盤分量唔算少,牛舌非常之有牛味,口感好爽,自己燒可以控制熟度,薄牛肉肉味唔算好濃,但係肉質好滑,都算不過不失嘅選擇。豚肉燒 - $110 (正價)因為只叫左一個set,又想試埋其他肉類,就用正價再試下豚肉。豚肉新鮮薄切,份量都都夠兩個人食。因為油花多,燒起上黎炸炸聲特別吸引。柚子梳打 - $35熱情果茶 - $38飲品是單點的,無特別設計,但每杯飲品奉送小食一客,可選原味薯條/和風紫菜薯條/蜜糖蒜香雞翼2隻。個人認為雞翼一定要試,充滿蜜糖嘅雞翼又香又脆無得頂。📍Steak Bar銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
有人最近話心情唔好,想食肉
我就比較鍾意燒烤嘅肉
銅鑼灣都好多選擇
今次就揀左Steak Bar

叫左Set
仲可以半價加配其他肉
實行樣樣試下

Set H 羊架 - $248

石燒牛舌薄切牛拼盤 - $94 (半價)

豚肉燒 - $110 (正價)

柚子梳打 - $35
熱情果茶 - $38

📍Steak Bar
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2020-11-01 31 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️喺銅鑼灣旺區入邊嘅一間石燒店🇯🇵入店前仲會有口罩套送比客人~❶吉列炸和牛 $278🐮全碟夾埋有10件牛肉同平時食開嘅好唔同餐廳係選用左和牛🐮比平時食開嘅更加有咬口而且牛肉柔嫩啱晒食肉獸👻每個套餐都跟前菜、沙律🥗白飯🍚飯上面加咗大量嘅飯素令到平時唔鍾意食飯嘅我都食咗一大碗飯❷石燒薄切牛肉及牛舌(跟餐+$94 )見到呢個餐只係跟餐加$94真係好抵💰份量都相當大 而且同樣都係跟前菜、沙律🥗白飯🍚薄切牛同牛舌嘅份量各佔一半個人比較鍾意食牛舌 因為比較爽口👄$94來講真係冇乜挑剔👍🏻❸和風紫菜薯條 + 洋甘菊茶 $35 🥃原本諗住叫椰青水然後店員同我哋介紹部份嘢飲會送小食又唔想飲甜野 所以就揀咗洋甘菊茶個茶冇乜特別🌝不過薯條就好抵讚👍🏻熱辣辣而且脆卜卜🍟
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

喺銅鑼灣旺區入邊嘅一間石燒店🇯🇵
入店前仲會有口罩套送比客人~

❶吉列炸和牛 $278🐮
全碟夾埋有10件牛肉
同平時食開嘅好唔同
餐廳係選用左和牛🐮
比平時食開嘅更加有咬口而且牛肉柔嫩
啱晒食肉獸👻
每個套餐都跟前菜、沙律🥗白飯🍚
飯上面加咗大量嘅飯素
令到平時唔鍾意食飯嘅我都食咗一大碗飯

❷石燒薄切牛肉及牛舌(跟餐+$94 )
見到呢個餐只係跟餐加$94
真係好抵💰
份量都相當大 而且同樣都係跟前菜、沙律🥗白飯🍚
薄切牛同牛舌嘅份量各佔一半

不過薯條就好抵讚👍🏻
熱辣辣而且脆卜卜🍟
1K
2020-11-01 31 浏览
同同事傾開因為疫情關係好多餐廳都頂唔住, 講講下原來STEAKBAR係中環分店都冇左啦, 以前仲成日食! 好彩仲有CWB分店!原來Steak Bar做緊好多優惠, 指定飲品送小食優惠, 又有半價牛舌+牛肉盤優惠, 好抵食喎!即刻叫番一人一杯野飲, 就有兩個小食, 好抵!紫菜薯條+APPLE JUICE超多紫菜碎, 熱辣香脆, 唔洗點茄汁都好好味。蜜糖蒜香雞翼+LYCHEE SODA甜甜地不錯~頂級板腱牛扒定食 (每日限量)其實佢既西冷, 肉眼都好吸引, 但係見到佢既板腱牛仲係限量既就寧舍吸引! 冇揀錯, 牛扒非常厚身, 切開係超靚5成熟粉嫩色, 板腱牛既特點係中間有條筋, 同埋佢好厚身所以切既時候會比較費勁, 但係入口就完全另一回事, 超軟腍兼JUICY, 而且筋既部份煙韌帶脆, 口感豐富, 肉味仲好濃香, 有跟醬汁但個人覺得點少少鹽吊一吊味已經好足夠, 好中意!羊架三舊羊架, 亦係5成熟, 煮得岩岩好肉質細嫩, 有羊香又唔會過於酥, 點少少MUSTARD食刺激下味覺仲正。

即刻叫番一人一杯野飲, 就有兩個小食, 好抵!

紫菜薯條+APPLE JUICE
超多紫菜碎, 熱辣香脆, 唔洗點茄汁都好好味。

蜜糖蒜香雞翼+LYCHEE SODA
甜甜地不錯~

頂級板腱牛扒定食 (每日限量)

羊架

2020-10-31 160 浏览
星期五,諗住同老公開開心心食餐好嘅。見到佢食評唔差,於是Walk in入去,要求我40分鐘交枱(6:20pm入去,佢問我可唔可以7:00pm交枱)。咁星期五多客我哋都明,餐廳都係想盡量做多啲客,而我又真係好想試下新野,所以都冇所謂,照入去。開開心心叫咗個二人餐($59x),首先個吉列牛嚟到,其實係見到個樣已經唔係太想食,色水差。夾左兩舊牛上去個鐵板加熱,再放入口⋯首先外層個皮一啲都唔好食,吉列牛冇肉味。其實食咗頭兩件,已經好失望。好啦咁同老公食另一件牛扒,希望可以補足到⋯咁另外嗰件個樣就靚好多嘅,不過一放入口,口感好硬。加熱左好少少嘅,但係一樣係冇肉味。全個餐最好食嘅,係個薯條⋯⋯其實我係唔介意俾錢食好嘢,但係連加一收到六百幾蚊,而係呢啲質素(我同老公都覺得,大家樂牛扒都好食過佢), 我肯定講一句唔會再黎。又或者嚟到呢度只可以order平嘅餐咁就唔會有任何期望食完之後完全冇開心嘅感覺仲要搵地方食個甜品先覺得係冇浪費星期五嘅晚上

全個餐最好食嘅,係個薯條⋯⋯

又或者嚟到呢度只可以order平嘅餐
咁就唔會有任何期望

食完之後完全冇開心嘅感覺
仲要搵地方食個甜品
先覺得係冇浪費星期五嘅晚上

二人餐
  • 和風紫菜薯條
Steak Bar❤️銅鑼灣登龍街都係一條好多野食既食街黎,唔知你地幫襯過幾多間呢?一入黎佢地超貼心地提供左口罩夾,之後職員有黎介紹唔同既食物,態度同服務都好好。menu💡午市免收加一服務費💁‍♀️板腱牛扒定食($158)👍"每日限量供應嫁 落單前要問問仲有冇喔""今次叫左三成熟 好juicy咬落好有肉汁 牛板腱食落都幾有牛味"💁‍♀️吉列炸牛扒定食($188)👍"炸牛扒煮到1成熟之後 跟埋個爐上 等牛油燒一陣先放牛扒落去自己煎""牛扒油脂分佈均勻 吉列外層炸到脆卜卜 食落口感超正"💡可以優惠價$25加配飲品及小食一款(和風紫菜薯條/蜜糖蒜香雞翼2隻)
Steak Bar❤️

menu
💡午市免收加一服務費

💁‍♀️板腱牛扒定食($158)👍
"每日限量供應嫁 落單前要問問仲有冇喔"

💁‍♀️吉列炸牛扒定食($188)👍
"牛扒油脂分佈均勻 吉列外層炸到脆卜卜 食落口感超正"

• 吉列炸和牛扒
  • 頂級板腱牛扒
我勁鍾意食吉列牛!係炸得酥脆嘅吉列皮下,係油脂豐富嘅嫩口牛肉,仲可以按個人喜好,喺熱石上燒至鍾意嘅生熟程度,成個食嘅過程都係一種享受!最近同 朋友係銅鑼灣食 Steak Bar~試咗店家主打嘅吉列和牛、澳洲黑毛安格斯西冷扒、豚肉燒... 整體食物量多,餵飽晒我哋兩個大食積,感覺都幾爽。吉列炸和牛扒 套餐有前菜、沙律及飯,整體份量都比想像中多。出面一般吉列牛都係用普通牛扒,但店家用嘅係高級嘅美國和牛,雪花紋豐富,肉味濃郁,燒到香香脆脆咁食,好有嚼勁,味道唔錯!澳洲黑毛安格斯西冷扒呢度嘅西冷份量極大,足足有300g!分明為牛魔王而設!厚切煎香咁上,淨係陣香味都令人流晒口水!我揀咗5成熟,切開中間有好靚嘅粉紅色澤!牛肉味好濃,食上口好Juicy!唔錯!唯獨邊沿位有少許根,扣少少分。豚肉片(半價追加)揀套餐可以半價追加豚肉或雞肉之類嘅肉食燒盤。今次我哋加咗豚肉比較肥,不過放上石燒,逼咗啲油脂出嚟,香香脆脆,感覺都ok,性價比高。紫菜薯條(跟飲品附送)薯條係用紫菜粉,幾香,可惜同炸魷魚一樣,好似炸咗好耐咁,咬上口幾硬下。蜜糖蒜香雞翼(跟飲品附送)呢款小食都唔錯,蒜味同蜜糖味好濃,咬落脆脆地,雞翼
我勁鍾意食吉列牛!
豚肉片(半價追加)
紫菜薯條(跟飲品附送)
紫菜薯條(跟飲品附送)
蜜糖蒜香雞翼(跟飲品附送)
蜜糖蒜香雞翼(跟飲品附送)
呢款小食都唔錯,蒜味同蜜糖味好濃,咬落脆脆地,雞翼中心又夠Juicy。

Peach Soda ;Orange Juice
兩款飲品屬正常發揮,唔算話好特別,但勝在抵食,點飲品會附送薯條/雞翼。
2020-10-29