2022-09-21
每次經過見到佢個Avocado色門面 外面已經聞到陣陣pastries嘅香味 都一定忍唔住要入去買個amann今日喺PP睇完戲 路過終於決定入去dine in 只可以話喺嗰度新鮮食 真係仲好食過買走難得堂食 嗌咗超多嘢😝逐樣逐樣講Sour Dough Croque Monsieur with Rucola Salad - $102中文其實即係傳統法式火腿三文治面頭鋪滿cheese 咬落去嘅時候d cheese仲有流到落我隻手度 加埋火腿 同埋熱辣辣嘅包 勁襯 各位放心 佢個火腿絕對唔會係死鹹嗰種 on side 嘅salad 不容忽視有rocket就是王道 連個dressing 都好配合 有橄欖油同埋胡椒 我食到一條菜都冇剩Smoked Salmon on Sour Dough - $108煙三文魚向來係我最鍾意用嚟配麵包嘅配料 呢度嘅三文魚感覺比平時喺其他地方食嘅新鮮 嗰個溫度同埋味道都係剛剛好 唔似大部份地方個三文魚好似未解凍有雪味咁嘅感覺 成個咬落去個口感 係濕潤嘅 唔會好乾食到個口鞋左我覺得非常之出色佢旁邊個沙律同Croque Monsieur 個個唔一樣 無rocket 不
今日喺PP睇完戲 路過終於決定入去dine in
有rocket就是王道
煙三文魚向來係我最鍾意用嚟配麵包嘅配料
成個咬落去個口感 係濕潤嘅 唔會好乾食到個口鞋左
我覺得非常之出色
佢旁邊個沙律同Croque Monsieur 個個唔一樣 無rocket 不過啲生菜一樣好新鮮
Scone with Raspberry Rhubarb Compate & cream - $42
我覺得最有驚喜嘅項目
如果會考慮飲酒嘅朋友
唔好錯過
佢呢個脆片烘到脆卜卜
一路飲酒一路食好過癮
Mille Feuille with Tahiti Vanilla Cream - $82
喂我想講呢個都係我意料之外
姐其實唔係太鍾意食酥皮
但呢個又食到我停唔到口
佢係好多層 超薄 一咬落去就首先有”chak” 一聲 鬆化感
然後就好似係你個口到溶咗
個cream都係不得了