2025-05-27
放咁多日假梗係要搵吓好餐廳,今次就發現咗呢間幾抵食又有儀式感,打卡一流仲有好多嘢食選擇嘅餐廳,位於威靈頓街嘅M88, 雲集咗唔同嘅高級餐廳響入面,響頂樓嘅呢一間真係除咗食嘢都必須要嚟打卡,因為佢除咗室內,仲有天台座位可以一覽半山景色,又chill又舒服,不過星期六日同埋公眾假期建議坐返樓下,因為有live Music表演,如果生日嘅話仲可以叫佢唱埋生日歌,好有儀式感黎到西班牙餐廳好多時候都係想食Tapa, 今日我睇緊個lunch set嘅時候仲響度揀要咩Tapas好,原來已經all included, 真心正,呢度除咗有lunch set可以揀之外,仲有無限任添drinks 選擇 [$228/pp 2hr free flow]真係想有幾chill 有幾chillTapas 有Plate of Spanish HamCrystal Tomato BreadScallop Ceviche, Avocado Mousse, Lemongrass-Vinaigrette Gambas, Garlic-Chilli PrawnsBroken Eggs with ChorizoTruffle &
Tapas 有
Plate of Spanish Ham
Crystal Tomato Bread
Broken Eggs with Chorizo
Truffle & Cheese Bikini
另外我仲加左Fresh Fine de Claire Oyster (2pcs) (+78)
其實食Tapas已經飽飽地,一路嘆Tapas同嘢飲,仲有現場音樂手拉琴,佢仲現場唱埋歌,仲識唱中文歌添,真係可以嘆足成個晏晝
main dish 就揀左Signature Suckling Pig [Pumpkin Puree, Rosemary Potatoes, Jus] 同埋Dry-Aged Wagyu Bavette, Mashed Potato, Sauteed Spinach (+48)
甜品揀左Churros with Chocolate Dip 同Crema Catalana, 喺我食甜品嘅時候遇上小插曲,因為當時我有啲tipsy, 隨口問咗個店員話,你啲甜品好好食,如果有雪糕可以點churros就更加好啦,大癲佢竟然真係即刻拎咗俾我,呢度嘅服務真係冇得彈
如果大家唔加錢飲嘢同埋唔加額外嘢食,其實二百幾蚊就已經嘆到半山景同埋現場音樂同埋咁多嘢食真係抵到爆