2021-03-30
好唔容易, 終於可以放鬆心情出街食晚飯, 當然要搵一間值得好好享受既。知道尖沙咀lee間Lab Eat restaurant & bar 環境同食物都好唔錯。 今次終於有機會黎食。一黎到, 環境同服務真係好周到, 侍應解釋得好清楚。點餐後都會有餐前飽。 佢地用既法包都幾特別, 唔係一般厚實個種, 而係好鬆脆既口感。 非常好味。今次推介lee支白酒比我地, 紐西蘭幾清爽既白酒, 同今晚既食物幾配。首先黎既前菜, 法式焗田螺。 攞盤好靚, 想唔到紫薯片配綠色薯蓉幾靚, 食落都好搭。 一個唔小心就會食晒。 只係田螺味道就濃左d. 不過都好唔錯。主菜之一, 海膽黑松露芝士意粉, 睇落以為會好膩好飽, 但冇諗過咁既配搭超好食。 海膽夠新鮮, 加上黑松露同意粉完全有提鮮既效果。然後係黑毛豬扒。 煮得熟成剛剛好。 肉質夠嫰夠juicy. 好難得咁好味。最後甜品係粟米意大利雪糕配雲朵蛋糕。 一上枱已聞到超香粟米味。 雲朵蛋糕好似棉花糖咁好味。今晚真係享受到久違既晚餐美味。
一黎到, 環境同服務真係好周到, 侍應解釋得好清楚。
今晚真係享受到久違既晚餐美味。