2018-07-27
今日同朋友食飯,佢介紹去呢間印度餐廳,一入到去都幾驚喜!因為裝修好young好fresh!同平時去既唔同!期待佢既食物第一次食素菜印度菜,睇左餐牌,花多眼亂,好彩有店員細心介紹!Paneer Tikka Lababdar 印度芝士蕃茄紅咖哩一開始就點左個印度咖哩,因為係印度菜必點架嘛!呢個咖哩唔太辣,有蕃茄又香帶酸既味道。而入面既印度芝士更特別!第一次食印度芝士感覺好新鮮,口感唔算好腍,但好香濃,好味!食咖哩一定要配埋薄餅Naan我地叫左Garlic Naan,淡淡蒜香配上咖哩,好正!Punjabi Samosa呢個餡餅上枱時已覺得好驚喜!因為係用一架玩具貨車上枱,好有趣!三角餡餅裡面係辣薯仔,外皮炸得鬆化,熱辣辣,好新鮮!另一款餡餅上枱時都係熱辣辣,外皮好脆好香口,又係以一架木頭車上菜。別緻既裝飾更顯心思!KP Chaat Platter 小食拼盤由四款印度小食組成既拼盤,可能係第一次食既關係,每一款都好驚喜!酸酸甜甜既口味,配上帶咸味既脆脆,好味!呢一餐好滿足,第一次喺咁舒適既環境食印度素菜。見到有唔少印度人一家大細黎食,相信呢度既口味係正宗、好味!值得一試!
食咖哩一定要配埋薄餅Naan
我地叫左Garlic Naan,淡淡蒜香配上咖哩,好正!
Punjabi Samosa
KP Chaat Platter 小食拼盤