2018-08-06
一直都好想搵間正統d ge印度餐廳食番餐印度菜,但係好多時d fd推介ge都係重慶大廈,而我見到重慶大廈硬係有d怯。今次係OpenRice 有緣搵到呢間,又見佢係世界各地都有分店,一於試下呢間。D員工目測大多數都係印度人,而周圍ge食客都起碼佔左一半係印度人。我地睇完menu都無咩頭緒食咩好,因為字面睇完都唔係好理解到係咩黎🙈。於是我地搵左個員工問下有咩推介,員工都好友善同我地逐一介紹番。最後我地揀左呢幾樣:Masala Cheese Naan 餅入面好重芝士味,夾埋d咖哩食好yummyPaneer Tikka Lababdar Kofta - e - Dilbahar 其實我都唔係好分到呢兩碟咖哩有咩分別,但係兩碟都幾惹味Pani Puri 呢個係小食,一口一件,好脆。佢本身配左兩隻醬,一酸一甜,兩隻都唔錯。Mango Lassi 呢杯係類似芒果乳酪,入面有d香茅味,唔太岩我飲Bombay Cutting Chai 呢杯佢上ge時候配左一碟糖,我淨係落左些少,我估傳統印度風味應該落晒(?!),但係唔想飲太甜,適可而止😂
Masala Cheese Naan
餅入面好重芝士味,夾埋d咖哩食好yummy
Paneer Tikka Lababdar
Kofta - e - Dilbahar
其實我都唔係好分到呢兩碟咖哩有咩分別,但係兩碟都幾惹味
Pani Puri
Mango Lassi
呢杯係類似芒果乳酪,入面有d香茅味,唔太岩我飲
Bombay Cutting Chai