2018-07-28
最怕放假食飯周街都係人,特登搵間比較寧靜特別的餐廳食飯,喺 Openrice 見到呢間裝修幾靚,就打去 book 食晚餐˜ 入到黎裝修真係好有心思,坐位都好寬敞,好舒服!每幅牆都有D飾物做點綴!第一次食咁正宗嘅印度菜,望到 Menu 眼花撩亂,而且有D term真係唔識睇,就算 Google 完 D好Specific嘅香料名都有點一頭濛水,不過好彩 witress 好 nice,用用心同我地解釋同推薦,最後成功點到菜!!呢個Pani Puri,有兩種醬料可以點,味道唔錯,可以做前菜子食!適合3-4個人食!薄薄的脆皮面,包住少少素菜,唔錯!之前叫左兩個咖哩素拼薄餅,千祈唔好以為差唔多色,都係咖哩就差唔多味,係好唔同嫁!正宗咖哩用了不同香料 Combination,出黎味道都會不一樣,所以 4 個人的話都可以叫兩個咖哩食!唔錯唔錯˜呢個都好好食,有幾種味道揀!兩個咖哩可以叫兩款試試!!呢個好好食!(雖然唔記得左係邊個菜),但真心好好食!口感有D似薯仔蓉加D素菜!值得叫!整體黎講,呢個印度餐廳係我食過咁多間最正宗的一間,而其他食客都是印度人,可想而知,係幾咁值得黎食!而且環境超靚+舒適,會再
每幅牆都有D飾物做點綴!
薄薄的脆皮面,包住少少素菜,唔錯!
呢個都好好食,有幾種味道揀!兩個咖哩可以叫兩款試試!!
整體黎講,呢個印度餐廳係我食過咁多間最正宗的一間,而其他食客都是印度人,可想而知,係幾咁值得黎食!而且環境超靚+舒適,會再黎幫襯!!