2023-07-17
呢間餐廳成日都full booking 終於都俾我book倒喇 今次坐indoor bar枱位置 可以近距離欣賞調酒師製作唔同嘅signature drinks 仲有落地大玻璃可以望倒維港景Damn Pissed Off! ($108)佢地嘅cocktail非常有睇頭 我豪不猶豫地咗最可愛嘅鴨仔浴缸 🛁 打卡一流之餘亦好易入口Life Sucks, Let’s Get Drunk ($108)呢杯用上椰殻造型嘅杯裝住 味道清新 有齊滿滿嘅果香同接骨木花嘅獨特香味Kaboom Sharing Platter ($248)心大心細下揀咗咩都有嘅sharing platter 兩至三人份量果然好大堆頭 我最鍾意係雞肉串燒配上充滿花生味嘅沙嗲醬Crab Bao Bao ($128)呢個係台式刈包配上軟殻蟹 軟殻蟹大大隻幾厚肉 調味方面加入咁微辣嘅青椒 成個配搭幾開胃Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore ($258)第一次嘗試咁樣配搭嘅意大利飯 原來兩者係可以咁夾 每一粒米都索滿冬陰公味 而海鮮亦絕不馬夫 大大粒鮮甜帶子仲有軟殻蟹Stone-grill
Kaboom Sharing Platter ($248)
Crab Bao Bao ($128)
呢個係台式刈包配上軟殻蟹
Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)
牛排熟度完全做倒Medium rare 肉質係軟嫩而且重牛味 配菜亦係一大亮點 薯仔外層炸過做到外脆內軟嘅口感