KABOOM

2023-06-25 314 浏览
喺OpenRice訂咗枱,嚟到早咗,佢唔俾人入,叫我坐側邊等,話一定要準時先可以,好啦到準時,要問佢先俾枱我,重點係嗰張枱由我上嚟嘅時候到我坐低都係冇人坐過,咁點解唔一早俾我坐呢?好辣到嘢食,個湯係唔知咩味嘅湯,頭盤嗌咗牛肉他他,有巾架,要好似食藥咁吞落喉嚨,個唔知乜嘢沙律,個紅莓汁甜到阿媽都唔認得,到主菜,所謂嘅rip eyes薄我個大家樂嗰塊,大家樂仲好食過佢,個魚完全冇味,但又冇汁俾,慘過去茶餐廳食個粟米魚柳。。。。。我哋已經放棄咗,嗌埋單,佢完全冇問仲有餐飲,佢係唔會理你有咩未叫嘅。。。。最後落返樓下立刻過對面麥記食嘢,突然之間覺得麥記好好味
2023-06-25
今次呢一間係泰國餐廳,仲有連埋天台嘅室外花園。當晚有啲想落雨,所以坐下一層嘅bar枱位置,冷氣滿滿嘅室內望住落地大玻璃出面嘅大海景~ 當晚係星期一都座無虛席,仲見到唔少人慶生,可見呢間餐廳chill得嚟又有氣氛~💡 Who Doesn’t Love Fries (Cajun Coated) $68點咗個香辣薯條做前菜,辣辣地都幾好味又開胃。💡 Meat Feast Skewer (Chicken) $68去到泰國餐廳點少得食串燒,色水幾靚,最鍾意邊位少燶先夠香,雞肉入面都有嫩滑。 💡 Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti $258西班牙八爪魚腳配墨汁意粉,🐙八爪魚唔止夠吸睛,食落仲夠腍同入味。墨汁滲晒入意粉,冇多餘嘅墨汁,相對地食落都唔知好狼狽,起碼唔會搞到嘴唇都變晒黑色。 💡 Go Big Go KABOOM! $278用香料醃過嘅春雞,燒得外皮香脆,內裏都好juicy。雞胸位置仲好貼心起咗骨,用刀叉食落都好方便。 🍸Tonight is gonna be a good night $128呢杯Vodka底嘅酒,酒味唔算濃,配上清香嘅接骨
點咗個香辣薯條做前菜,辣辣地都幾好味又開胃。

💡 Go Big Go KABOOM! $278
用香料醃過嘅春雞,燒得外皮香脆,內裏都好juicy。
雞胸位置仲好貼心起咗骨,用刀叉食落都好方便。

呢杯Vodka底嘅酒,酒味唔算濃,配上清香嘅接骨木花,花香陣陣。味道酸酸甜甜,比較易入口。

🍸I Just Want to Go Home $128
呢杯都係Gin 底,配上日本酒、青瓜汁,味道清新,青瓜自然嘅甜味都令呢杯更好飲!

2023-06-12
如果講起尖沙咀打咭餐廳,Kaboom都應該會被諗起既其中一間。充滿峇里度假氣息既天台花園,有木檯、籐椅、稻草傘,望住維港景色用餐,愜意🥰但近排連連大雨,本身都諗住未必坐到rooftop,點知佢地係有特大帳篷可以遮蓋整個戶外位置,入面仲有波波燈裝飾,少少都唔馬虎💖加埋啲員工又好nice,成個用餐體驗都好好同chill✨✧ Kaboom Sharing Platter (for 2-3 persons) $248單骨雞翼、雞尾酒大蝦、沙嗲串燒雞、春卷、薯條。大蝦爽口;春卷炸得脆而不油膩,仲跟埋三個幾香既醬汁。✧ Go Big Go Kaboom $278濃濃香草味既原隻烤雞加上焦香外皮,惹味✧ Stone Grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358好香炭燒味,唔算係厚,但冇過熟,依然控制到係medium啱啱好✧ Damn Pissed Off! $128女仔見到都會心心眼既cocktail, 🐥鴨仔🌹鮮花瓣🫧泡泡🛀🏻浴缸(ok, 其實我知隻emoji係雞黎😂), 勁打咭able. 神奇既係啲泡泡俾我影左勁耐相都冇乜散到。重果味同偏甜,少酒味

✧ Go Big Go Kaboom $278
濃濃香草味既原隻烤雞加上焦香外皮,惹味

✧ Damn Pissed Off! $128
女仔見到都會心心眼既cocktail, 🐥鴨仔🌹鮮花瓣🫧泡泡🛀🏻浴缸(ok, 其實我知隻emoji係雞黎😂), 勁打咭able. 神奇既係啲泡泡俾我影左勁耐相都冇乜散到。重果味同偏甜,少酒味,都幾岩女仔飲架

✧ If Not Now, When? $128
斑蘭味cocktail,綠色勁吸睛,上面放左食用花,杯上夾左條孔雀羽毛,造型100分!

2023-06-22 106 浏览
之前嚟過飲嘢同埋食lunch 感覺唔錯 今日就嚟食夜晚今次被安排坐吧枱Kaboom Sharing Platter $248(Chicken wings, Satay Skewers, cocktail shrimps, netted spring rolls, plain fries) 好有東南亞feel嘅擺盤😆全部都係香口嘅小食 啱晒食住嚟配酒Bone-in Canadian Pork Chop with Fried Rice $208(Canadian pork chop, sweet and buttery tomato-based curry and baked mix cheese crisps on golden fried rice)好好食嘅豬好厚身 但仍然好嫩好juicy 一啲都唔會乾/ 嚡 覺得比牛牛更出色蕃茄咖喱汁酸酸哋 開胃得嚟又惹味配飯/ 肉/ 烤芝士都夾Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358(Grilled grass-fed USDA Prime ribeye steak served wi
之前嚟過飲嘢同埋食lunch
全部都係香口嘅小食 啱晒食住嚟配酒

好好食嘅豬
蕃茄咖喱汁酸酸哋 開胃得嚟又惹味
配飯/ 肉/ 烤芝士都夾
(Grilled grass-fed USDA Prime ribeye steak served with roasted potatoes, pumpkin, grilled greens and gravy sauce)
肉味好濃嘅草飼肉眼扒
Tonight Is Gonna Be A Good Night! $108
(Vodka, Prosecco, Elderflower Liqueur, Lemon Juice with Elderflower Flavour)
好甜 好易飲口
It’s really a good night 👏🏻
If Not Now, When? $108
(Gin, Sour Apple Liqueur, Japanese Yuzu Juice with Pandan Flavour)
好滿足嘅一晚
2023-06-21 112 浏览
Happy Friday!又到星期五又要放毒🤣🤣尖沙咀呢間kaboom 非常打卡able裝修環境不在話下(室外望維港景)仲有多層係頂樓有得chill 兩種style我中意佢個墨魚汁意粉🍝 八爪魚腳驚喜唔韌😍😍呢個必點! $258Ribeye 超大塊 juicy又滿足 $358好似每個黎都必點 jealous is killing me $128泡泡鴨仔🐣個個都黎打卡🤭Share plate冇茄汁差少少外 整體都幾好feel 推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️以下menu
Happy Friday!
又到星期五又要放毒🤣🤣
尖沙咀呢間kaboom 非常打卡able

裝修環境不在話下(室外望維港景)
仲有多層係頂樓有得chill 兩種style

Share plate冇茄汁差少少外 整體都幾好feel

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
以下menu
2023-06-21 93 浏览
最近去了一家餐廳享用午餐,這家餐廳的網上評價非常好,環境也很適合拍照。從餐廳的位置可以俯瞰到維港的美麗景色,讓我們感到非常愉快。這家餐廳提供的套餐非常多樣化,我們最終選擇了南瓜意大利飯和西冷牛扒。份量比我們想像中的要多。南瓜Risotto 的味道非常濃郁但並不會太甜米飯的口感非常Q彈,配料也非常豐富。西冷牛扒也非常出色,肉質非常嫩滑,配料的搭配也非常不錯。總體而言,這家餐廳的餐點味道非常不錯,環境非常優美,是拍照的好地方。

2023-06-19 85 浏览
有日同朋友仔黎咗呢間好好feel嘅bar chill 😎 佢分別有室內同室外位置 我哋揀咗坐室內 但都無阻我哋望住個靚靚維港景🌃✨ .嘢食我哋揀咗個snack combo 有薯條 沙嗲雞串 春卷 雞翼同prawn cocktail 另外仲有個甜品芝士奶茶mousse cake 🍰 小食拼盤嘅份量都唔細呀 個人最鍾意個沙嗲雞串 雞肉夠juicy 沙嗲醬又好食😋 春卷炸到好脆 點埋個泰式辣醬食真係好正🤤 雞翼係單骨嘅 啱晒我呢啲唔鍾意”論”骨🦴嘅人😆 個蛋糕都唔錯呀 食落都算light 一啲都唔漏 👍🏻 嘢飲我哋叫咗 cocktail 🍹 Damn Pissed Off同I Just Want To Go Home🤣 聽個名已經覺得盞鬼👻 Damn Pissed Off係浴缸🛁造型😆 佢入面有passion fruit purée 同pinepapple juice🍍 飲落酸酸甜甜咁 唔錯唔錯👍🏻 朋友仔飲I Just Want To Go Home 賣相都靚 有gin同柚子汁 飲埋都幾fresh 又係一個唔錯嘅選擇☺️

2023-06-11
宵夜
自從開業以來,便以泰式度假風的環境氣氛和超美夕陽 虜獲不少粉絲( ੭˙ᗜ˙)੭Bookmarked 了很久,終於約到朋友一起試!可惜到訪當天剛好下雨,不能到超美的戶外位置打卡૮ o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ ა但是室內位置同樣有氣氛餐廳內更加有玻璃房位置,適合多人聚會店員也都非常friendly (especially Brian ჱ̒¯‎‪꒳¯)⟡Snacks menu 裡的款式非常抵食最適合宵夜時段chill一chill!!坐在像在resort的藤椅上 看着超美的維港夜景 來一場東南亞偽旅行𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Satay Skewers (Chicken) $98雞肉沙嗲串燒$98竟然有三串.ᐟ.ᐟ而且每一場都非常足料 啖啖肉葉他非常入味之餘,沙嗲醬也非常香口帶有濃郁的花生香𓈒 𓂂𓏸𓋪‪꙳ ⋆ 𓈒𓏸 Netted Vietnamese Spring Rolls $78炸得酥脆的越南春卷 加上酸辣醬酸酸甜甜非常開胃⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝♡$78竟然有六件 比起尖沙咀同類餐廳慷慨得多( 通常這個價錢也只有四件)即是在拍照微微放涼之後也沒有變腍食物質素令人驚喜₍₍ (ง •ᴗ• )ว‪ ⁾⁾‬𐀑 𓈒
Bookmarked 了很久,終於約到朋友一起試!
但是室內位置同樣有氣氛
餐廳內更加有玻璃房位置,適合多人聚會
Snacks menu 裡的款式非常抵食
最適合宵夜時段chill一chill!!
坐在像在resort的藤椅上
看着超美的維港夜景 來一場東南亞偽旅行𖤣𖥧𖥣。𖤣𖥧𖥣。

雞肉沙嗲串燒$98竟然有三串.ᐟ.ᐟ
而且每一場都非常足料 啖啖肉
葉他非常入味之餘,沙嗲醬也非常香口
帶有濃郁的花生香𓈒 𓂂𓏸𓋪‪
Satay  skewers

炸得酥脆的越南春卷 加上酸辣醬
酸酸甜甜非常開胃⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝♡
即是在拍照微微放涼之後也沒有變腍
食物質素令人驚喜₍₍ (ง •ᴗ• )ว‪ ⁾⁾‬
Netted  Vietnamese  spring  rolls

𐀑 𓈒𓏸 Kaboom $118 (HH)/ $138
(Whiskey, Brulee Liqueur, Homemade Darjeeling Milk Tea, Condensed Milk with Vanilla Flavour)
在菠蘿造型的杯裡 加上大吉嶺奶茶
雲呢拿的香氣,加上焦糖布丁甜酒和威士忌
富有奶香之餘也非常滑溜𓆸⋆*
Kaboom

𐀑 𓈒𓏸 If Not Now, When? $108(HH)/ $128
一款非常有東南亞風情的雞尾酒
酸甜的青蘋果和日式柚子香氣
配上斑蘭的香味立即很有feel𖤣𖥧𖥣。𓈒 𓂂𓏸𓋪‪
If  not  now,    When?
2023-06-15
$240 (宵夜)
  • Netted  Vietnamese  spring rolls
2023-06-19 226 浏览
今日啱啱落機🛬🤭,休息左一陣間就同朋友去尖東catch up 一下近況!呢度有Chill 爆維港海景,有種休閒度假嘅感覺,猶如置身峇里島。氣氛啱晒朋友聚會一人一杯Cocktail,再叫一份小食,一邊欣賞住夜景,一邊吹水飲番杯!🥳打卡用當然要叫Cocktail其實我哋未食晚餐,所以叫咗最大份嘅snack combo,一人一份!Kaboom 🍹🤭呢度嘅招牌Cocktail,賣相一流,呃like又得!朋友揀咗signature Cocktail ,我就揀近排大熱嘅浴缸黃色小鴨。signature Cocktail有一種椰汁撞奶茶風味,中和左Whisky嘅味道,欣賞佢嗰種奶茶鳳梨甜甜地嘅夏日滋味。Damn Pissed Off! 🐤🛁🍹我自己個杯浴缸黃色小鴨Cocktail有獨特嘅香甜味道,感覺似飲緊香水。Kaboom Snacks Combo至於個小食,一人一份combo。雞串有種燒烤嘅味道本身比較淡,搭配三種醬汁,包括沙嗲,甜酸醬,千島醬就會好惹味。薯條都OK正常發揮。欣賞佢個網絲春卷,真係好好食。🤭Welcoming drink嘅味道就似涼茶加Gin!

打卡用當然要叫Cocktail

Kaboom

🍹🤭呢度嘅招牌Cocktail,賣相一流,呃like又得!

Damn Pissed Off! 🐤🛁🍹
Damn  Pissed  Off!

Kaboom Snacks Combo
Kaboom  Snacks  Combo

欣賞佢個網絲春卷,真係好好食。🤭

Welcoming drink嘅味道就似涼茶加Gin!

Kaboom
Damn  Pissed  Off!
Kaboom  Snacks  Combo
  • Damn Pissed Off!
2023-06-18 56 浏览
一直都好想來呢間kaboom打卡☺️今次真係book咗食晚餐因為天氣炎熱所以book咗indoor餐廳職員係全英文服務態度友善,有種出咗國嘅感覺店內裝修喺峇里島風環境好舒服仲望到維港景添(絕對唔係小罅景)🤣🤣🤣好chill嘅感覺❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️今晚係坐喺吧枱位,望住哥哥仔整Cocktail好有feel🤣🤣,不過今晚帶住亞仔就唔飲酒啦~嗌咗兩份小食~兩份主食~仲有兩杯嘢飲~有顏值有實力絕對係可以再去嘅餐廳💕
一直都好想來呢間kaboom打卡☺️
今次真係book咗食晚餐
因為天氣炎熱
所以book咗indoor
餐廳職員係全英文服務
態度友善,有種出咗國嘅感覺
店內裝修喺峇里島風
環境好舒服
仲望到維港景添(絕對唔係小罅景)🤣🤣🤣
好chill嘅感覺
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

今晚係坐喺吧枱位,望住哥哥仔整Cocktail
好有feel🤣🤣,不過今晚帶住亞仔就唔飲酒啦~
嗌咗兩份小食~
兩份主食~
仲有兩杯嘢飲~
有顏值有實力
絕對係可以再去嘅餐廳💕
各位為食朋友應該都留意到🌴Kaboom🌴一直係OpenRice排名中名列前茅。今次舊同事食過讚好,話要帶我地去威,當然卻之不恭。😛Friday night需要chill chill,一入餐廳就見到落地玻璃外的維港夜景,真的意想不到咁靚。Table for 3️⃣:- Starter🦐KABOOM Special Prawns似避風塘炒蝦,少少辣配埋炸蒜好香口!🌮Deep Sea Tacos明明同第一道菜係同一種蝦,但配上Taco卻食到不同的爽和清新。Chef 真係有啲堅。- Main🍛Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore係港女最愛的一道菜,首先賣相一流,幫靚靚的軟殼蟹打完卡後揭開,居然仲有兩隻大帶子和大蝦!咁足料仲要咁好食,得唔得嫁🙈🐟Pan Seared Fresh Salmon Fillet大大塊三文魚嫩口又唔乾,配埋沙律菜,三個人share綽綽有餘。- Drinks🍌Kaboom打卡大菠蘿!飲落去比較重香蕉cream既味。🌙Tonight Is Gonna Be A Good Night酸酸甜甜,又贏得港女的芳心了。- 🪇🪇Kaboom的食
今次舊同事食過讚好,話要帶我地去威,當然卻之不恭。😛

Table for 3️⃣:

- Starter

🦐KABOOM Special Prawns
似避風塘炒蝦,少少辣配埋炸蒜好香口!

🌮Deep Sea Tacos

- Main

- Drinks

🍌Kaboom
打卡大菠蘿!飲落去比較重香蕉cream既味。

酸酸甜甜,又贏得港女的芳心了。

🪇🪇Kaboom的食物、飲品、同服務都超值回票價。最驚喜係佢地會問”How”s the food?”,令我覺得比同類餐廳更注重食客既感受。
(想像下你係係希慎果間食😂)

🫶🫶食完正餐上Rooftop 睇下環境,見咁靚就決定留低飲多兩杯,真的一樂也。

2023-06-15 101 浏览
📍 KABOOM in Tsim Sha TsuiWesternFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $700Favourite:💖 Damn pissed off!------------------------------✅ Located at Prince tower, only take 3 minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of signature cocktails, mocktails and spirits.✅ Western restaurant with a romantic indoor and rooftop outdoor seating.✅ Their cocktail selection is stunning. Authentic decoration one✅ All fresh ingredients ✅ Ov
📍 KABOOM in Tsim Sha Tsui
Western

Food: 💛💛💛💛🤍
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $700
Favourite:💖 Damn pissed off!

✅ All fresh ingredients
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Portions are generous
✅ Stunning Victoria Harbour view
✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool.
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends
✅ Very nice food. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

2023-06-14 138 浏览
KABOOM🍽️-▫️絕佳打卡餐廳▫️FUSION泰菜▫️設有室內室外坐位-呢間餐廳又係BOOKMARK咗一段時間,今次一行四人嚟慶祝生日🎂無諗過熱辣辣天氣,我地被安排坐室外,但係竟然有驚喜🥰室外位置有個CAMPSITE嘅帳篷🏕️遮住,感覺比較焗促,但係餐廳都好貼心整咗好多把風扇。而且超有氣氛👍🏻咁啱當日去嘅天空都粉粉藍藍好靚🩵-🔹Deep Sea Tacos🌮 $138ORDER咗3款小食,第一款係tacos,入面夾住cocktail shrimps再加魚子,再夾小小生菜,都幾fresh,不過比較難同人share,只可以咬完一半再比對方。入面夾住嘅蝦都好新鮮,而且好足料,不過食到好狼狽😂~🔹Crab Bao Bao $128軟殼蟹嘅灲包,超大隻軟殼蟹,食落都有小小蟹膏,配有小小mayo醬,包入面夾咗墨西哥辣椒圈,怕辣嘅就要小心!~🔹Tuna Cups $98一個迷你小撻仔,最好食嘅small bites🤤吞拿魚應該有用小小醬油醃製過,但係都好突出到佢嘅鮮味,可能係真係好足料😂滿滿嘅吞拿魚,好幸福🥰-🔹Tom Yum Gong Carbonara $198一試菜就覺得同平時食嘅carbonar
KABOOM🍽️
▫️絕佳打卡餐廳
▫️FUSION泰菜
▫️設有室內室外坐位

🔹Deep Sea Tacos🌮 $138

🔹Crab Bao Bao $128

🔹Tuna Cups $98

🔹Tom Yum Gong Carbonara $198
一試菜就覺得同平時食嘅carbonara無咩分別,顏色亦無特別深色,食落第一啖都唔覺有咩特別,但係慢慢就有股辣係喉嚨攻出嚟,真係估唔到!辣味就係冬蔭公嘅味,不過整體都唔太特別。

🔹Go Big Go KABOOM! $278
之後叫咗個同店名一樣嘅燒春雞,我諗都算係signature dish?!一上枱都好濃嘅香料味,而且都配有好多配菜,有車厘茄、南瓜、秋葵、紅椒黃椒等,令整體唔會好齋,雞肉都算嫩滑,而且入味。

當然唔少得就係ORDER佢嘅COCKTAIL,真係每款都好吸睛🤩

🔸If Not Now, When? $128
(ɢɪɴ, sᴏᴜʀ ᴀᴘᴘʟᴇ ʟɪǫᴜᴇᴜʀ, ᴊᴀᴘᴀɴᴇsᴇ ʏᴜᴢᴜ ᴊᴜɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴘᴀɴᴅᴀɴ ғʟᴀᴠᴏᴜʀ)
呢款飲落蘋果味唔突出,班蘭味反而搶曬。如果鍾意蘋果味cocktail嘅可能會失望。

🔸Jealousy is Killing me! $128
(ᴡʜɪsᴋᴇʏ, ᴘᴀᴍᴘᴇʟʟᴇ, ᴘɪɴᴋ ɢʀᴀᴘᴇғʀᴜɪᴛ ᴊᴜɪᴄᴇ, ʟᴇᴍᴏɴ ᴊᴜɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ʜɪʙɪsᴄᴜs ғʟᴀᴠᴏᴜʀ)
呢款酒味比較濃,果汁味相對無咁突出,而且唔算好fruity。如果鍾意飲濃烈啲酒味嘅就可以叫呢款。

🔸Tonight is Gonna be A Good Night! $128
(ᴠᴏᴅᴋᴀ, ᴘʀᴏsᴇᴄᴄᴏ, ᴇʟᴅᴇʀғʟᴏᴡᴇʀ ʟɪǫᴜᴇᴜʀ, ʟᴇᴍᴏɴ ᴊᴜɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ᴇʟᴅᴇʀғʟᴏᴡᴇʀ ғʟᴀᴠᴏᴜʀ)
呢款係咁多杯最清新最易入口,味道清清甜甜,又唔會太重酒精味,如果唔鍾意飲咁濃烈嘅可以試呢款。

🔸Damn Pissed Off! $128
(ᴠᴏᴅᴋᴀ, ᴘᴀssɪᴏɴ ғʀᴜɪᴛ ᴘᴜʀᴇ́ᴇ, ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ᴊᴜɪᴄᴇ ᴡɪᴛʜ ɢɪɴɢᴇʀ ғʟᴀᴠᴏᴜʀ)
呢款真係打卡一流🤣味道酸酸地,飲耐咗其實薑味都好出。鍾意飲酸味重嘅就可以叫呢款!

店員再送咗呢SHOT比我地,味道有小小菠蘿+椰子味,但又不似PINA COLADA,都幾好飲~
由於我地坐ROOFTOP室外坐位,如果要ORDER酒精飲品就要落返去室內嗰層ORDER同即場比錢先,之後就會有人SERVE飲品。
▪️呢間餐廳絕對好適合打卡,食物飲品都係正常水準。而且環境搭救,位置20樓,又望到維港景,即使室內室外一樣望到。不過夏天坐室外真係比較熱少少,如果無咗帳篷會更好。但整體都好舒服,同一班朋友吹下水都不失為一個好地方。越夜就見到好多人上ROOFTOP飲嘢,成個環境都好CHILL🤍
▪️職員都好好,由於我地慶祝生日,佢地都好熱心幫我地合照同埋SERVE蛋糕👍🏻收碟速度就可以再加強。
庆祝纪念
生日
2023-06-12 122 浏览
餐廳位於最頂樓,有兩層,上層天台係渡假feel戶外用餐區,遠眺維港海景,黃昏來到看著夕陽晚霞飲酒食下野,真是不得了!! 驚太熱可以落返去下一層室內都仍然可以透過玻璃大窗欣賞海景嘆美食。是晚帶左媽子來呢度享受💕我地既晚餐叫左:.🌮Deep Sea Tacos比想像中有驚喜的Tacos! 脆卜卜既Tacos裡面包裹住以Cocktails調味既超爽甜大蝦、三文魚籽同椰菜絲,加上醬汁,十分惹味,口感好豐富! 係必食既前菜!!!.🥧Tuna Cups一開始以為都係就咁普通吞拿魚沙律餡料既撻仔,點知原來係吞拿魚刺身切成粒再以自家制芝麻醬調味整成既撻仔,賣相精緻,一口形狀正好合女士可以不失儀態享用! 吞拿魚好新鮮,配芝麻醬好香!.🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak石燒草飼肉眼牛扒超好食,唔駛點醬都已經好惹味,好大塊,肉味超濃郁,肉質軟,每一口都好好味! 旁伴大量烤南瓜、烤翠玉瓜同烤車厘茄,好香,味道很不錯!.🐟Pan Seared Fresh Salmon Fillet一大片煎三文魚,勁厚勁大,未食已經聞到煎得好香! 肉質好飽滿好好味!
🌮Deep Sea Tacos
🥧Tuna Cups
一大片煎三文魚,勁厚勁大,未食已經聞到煎得好香! 肉質好飽滿好好味! 旁伴有檸檬可擠汁提鮮魚肉,另有沙律菜,好fresh!
🍸Miss You!
呢杯Cocktail賣相超靚,粉紅色配櫻花裝飾超浪漫! 以Vodka、櫻花酒、日本柚子汁同玫瑰調製而成,味道好香甜!
🍹Mandalay
呢杯以芒果蓉、菠蘿汁、檸檬汁同薑味梳打調製而成既Mocktail一樣不輸蝕! 放在椰子造型既杯身極有熱帶樹林既感覺! 味道好清新,芒果味幾出幾香,有埋汽超解渴!
是晚都幾多客人,好受歡迎! 我地食完晚餐後上左天台,都差不多7成滿,又唔會話好熱因為餐廳好貼心安放有大型風扇,望住出面五光十色既燈飾同海景真係好有feel! 無論係情侶、知己好友、家人同一大班朋友來都好適合!
2023-05-31
  • Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak
  • Deep Sea Tacos
  • Miss  You!
.超級有feel既一間酒吧餐廳🤍,bookmark想試好耐㗎喇🙈 但係佢哋太好生意啦 長期都full Booking 好彩今次朋友book到💯雖然今日落雨我哋坐咗室內位置,不過原來室內嘅位都依然咁靚,飽覽成個維港嘅景色💯,仲有啲好度假嘅吊燈裝修,環境非常之chill👍🏻-Deep sea tacos🌮 一邊滿滿都係蝦肉同埋椰菜絲 食落非常之清新, 蝦肉口感爽彈,Tacos 口感非常之香脆❤️-Organic farmer’s salad 🥗 沙律菜係用有機既,非常之新鮮翠綠爽口,仲配上好多nuts 感覺上非常之健康 我仲好鍾意佢面頭烤南瓜😍,甜甜地好棉👍🏻-Tom yum gong risotto with seafood galore好少地方有得食冬陰功risotto🙈,我哋即刻叫咗嚟食,個飯酸酸辣辣,非常之開胃💯,仲有大大隻嘅帶子,軟殼蟹,大蝦等等嘅海鮮,非常之豐富,而且個飯嘅口感非常之煙靭好食😋-Stone-grilled ribeye steak 🥩 牛扒我哋揀咗五成熟,一上枱香氣撲鼻,好濃厚嘅牛肉味,肉質鮮嫩,切開pink pink咁,一啲都唔行靭 吾單止賣相吸引味道💯-Dam
Deep sea tacos🌮
Organic farmer’s salad 🥗
沙律菜係用有機既,非常之新鮮翠綠爽口,
Stone-grilled ribeye steak 🥩
Damn pissed off 🛁
嘩,好靚呀,佢係成個浴缸 🛁泡泡浴咁
打卡必叫🙈,呢杯嘢入邊嘅材料有伏特加 百香果生薑菠蘿汁等等 佢唔單止得個樣 而且好好飲,好開胃💯
Canloocan🍸
呢杯係冇酒精嘅雞尾酒,調味依然好出眾,酸酸甜甜果味好香 柚子味非常之清新💯
2023-06-06
  • Damn Pissed Off!
  • Deep  Sea  Tacos