KABOOM

2023-07-14 77 浏览
Happy Friday同朋友一齊食晚飯再嚟食宵夜飲品杯cocktail 喺尖沙咀上層有間東南亞菜酒吧餐廳,友人推介呢間環境舒適,就同朋友一齊嚟到要有返杯Cocktail同Snacks 先😌🥰ღ KABOOM Snacks Combo 小食拼盤原來都好豐富,有越式嘅炸春卷沙嗲雞肉串同埋炸單骨雞翼,唔少得仲有薯條🍟,同朋友share啱啱好😌炸雞翼好脆一點不油膩,沙嗲醬配上雞肉串,味道好似泰式風味,仲有薯條超級脆唔會過腍💯ღ Netted Vietnamese Spring Rolls 小食拼盤裏面炸越式春卷好好味,我哋再order咗一碟,外層炸得鬆脆,餡料有雜菜同粉絲點上越式甜酸醬,果然係絕配😉ღ Damn Pissed Off! Vodka 、薑味,加上百香果仲有菠蘿汁打成泡沫,味道夾埋一齊好新鮮,百香果同菠蘿比較重味偏淡啱晒我飲😆可愛小鴨子同浴缸灑上花瓣,真係要相機食先😊ღ Tonight Is Gonna Be A Good Night! 好濃郁Vodka,酸酸甜甜嘅感覺係好清新唔會好甜,粉紅色好吸眼球😊

ღ KABOOM Snacks Combo

ღ Damn Pissed Off!
可愛小鴨子同浴缸灑上花瓣,真係要相機食先😊

2023-06-28
宵夜
  • Damn Pissed Off!
2023-07-12 64 浏览
到訪過多次的這泰國餐廳是我聚會跟慶祝的好地方,主要是位置便利重點是餐廳的環境真是非常好!餐廳是分了室內跟室外兩個空間,天台室外位置的佈置簡直是令人覺得置身於泰國,而遠處還能眺望整個維多利亞港,所以坐一整天是絕對可以😎1️⃣ KABOOM SNACKs COMBO $198有齊晒KABOOM人氣既小食係入面,包括咗串燒、枝豆、蒜蓉包、單骨雞翼、沙律醬蝦,黎HIGH TEA必點2️⃣Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358網紋很吸引的肉眼,用了USDA Prime grade的牛扒,選擇了medium熟度肉質剛剛好,牛扒有預先調味有黑椒很香口3️⃣Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore $258本人很喜歡冬陰功湯,當看到這個用冬陰功味來做的Ridotto就忍不住點了,是濃濃的酸辣味面頭更有多種海鮮煎帶子、炸軟殼蟹、大蝦飲品是這家一直做得很出色的東西,來了幾次都試了不同的cocktail,每款都各有特色,而且取的飲品名也很風趣 4️⃣ Every Day Feels Like A Monday! $12

1️⃣ KABOOM SNACKs COMBO $198

4️⃣ Every Day Feels Like A Monday! $128
比較清新的味道,主要加入了GIN、日本柚子汁與青蘋果

5️⃣Tonight Is Gonna Be A Good Night! $128
味道偏甜沒有太重酒精味,更適合女士
呢間位於尖沙咀人氣極高、經常爆場嘅西泰fusion餐廳,大家記得要預早book位呀!今次同朋友揀咗坐rooftop,我地傍晚時間嚟可以睇到日落加夜景😍 呢度主打泰國fusion菜,仲有好多特色cocktails,cocktails啲名仲好搞鬼😜⚞ 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 $𝟐𝟒𝟖 ⚟沙嗲雞串燒、單骨雞翼、雞尾酒大蝦、泰式春卷、薯條。泰式春卷個皮超香脆,大蝦好爽口彈牙👍🏼雞串配埋沙嗲醬好惹味!⚞ 𝐆𝐨 𝐁𝐢𝐠 𝐆𝐨 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌! $𝟐𝟕𝟖 ⚟24小時腌制嘅烤春雞,配各種烤蔬菜。個烤春雞好入味,好香香草味,伴碟嘅烤蔬菜都好出色,個南瓜超甜、茄子、椰菜都烤得好好味😋⚞ 𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞-𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬-𝐟𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 $𝟑𝟓𝟖 ⚟塊扒好大塊🤤我地叫左medium rare,熟度都整得啱啱好👍🏼 肉質嫩滑多汁,油脂均勻,配埋秘製肉汁,好味!Drinks🍹 ⚞ 𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟑𝟖 ⚟⚞ 𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮! $𝟏𝟐𝟖 ⚟佢地啲cocktails必叫,因為全部都好特別同埋好igable📸 仲要好飲🤤cocktails d

⚞ 𝐆𝐨 𝐁𝐢𝐠 𝐆𝐨 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌! $𝟐𝟕𝟖 ⚟

Drinks🍹
⚞ 𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟑𝟖 ⚟
⚞ 𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮! $𝟏𝟐𝟖 ⚟

佢地啲cocktails必叫,因為全部都好特別同埋好igable📸 仲要好飲🤤cocktails d名仲好搞笑,好似有 “Damn Pissed Off“, “Life sucks, Let’s get drunk”

呢間餐廳室內環境都好靚,望到維港景色,真係好啱約埋朋友嚟chill一chill。
2023-07-12 50 浏览
【𝕂𝔸𝔹𝕆𝕆𝕄】超靚泰國度假風餐廳😍ᴋᴀʙᴏᴏᴍ sɴᴀᴄᴋs ᴄᴏᴍʙᴏ 💰$𝟸𝟺𝟾 佢個沙嗲醬超好食😋😋呢個sᴇᴛ好岩配ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ飲 雞肉串燒燒到表面焦焦地 好香炭燒味 仲有幾隻沙律滑蝦ʀᴇғʀᴇsʜ 下 而炸薯條,炸雞翼,炸春卷全部炸到脆卜卜 配埋佢地既醬一齊食 ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ~~ ᴅᴇssᴇʀᴛ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ 💰$𝟼𝟾 一份小蛋糕中間係夾心 甜甜地 配埋士多啤梨 紅莓 藍莓 好食得黎好岩打卡 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 🍹🧉ᴋᴀʙᴏᴏᴍ 💰$𝟷𝟹𝟾 鍾意甜底既朋友應該都會幾鍾意 夾左好香既雲尼拿味 雖然有加少少ᴡʜɪsᴋᴇʏ 但係唔會話好濃 非常容易入口!! ᴇᴠᴇʀʏ ᴅᴀʏ ғᴇᴇʟs ʟɪᴋᴇ ᴀ ᴍᴏɴᴅᴀʏ! 💰$𝟷𝟸𝟾 藍藍地既顏色 飲落個ғᴇᴇʟ有小小椰子味 仲會有少少青蘋果味 配埋ɢɪɴ底 都幾好飲
【𝕂𝔸𝔹𝕆𝕆𝕄】

超靚泰國度假風餐廳😍

ᴋᴀʙᴏᴏᴍ sɴᴀᴄᴋs ᴄᴏᴍʙᴏ 💰$𝟸𝟺𝟾

佢個沙嗲醬超好食😋😋

ᴅᴇssᴇʀᴛ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ 💰$𝟼𝟾

ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 🍹🧉
ᴋᴀʙᴏᴏᴍ 💰$𝟷𝟹𝟾

$320 (宵夜)
終於來到了網紅打卡熱點,題外話記得一定要𝐫𝐞𝐦𝐚𝐫𝐤窗邊位置🥹才可以打卡以及看到無敵海景🌊這次我們在有𝐛𝐨𝐨𝐤位的情況下剛好坐了靠近門口的座位,比較熱少少🤏——— ✤ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐚𝐨 𝐁𝐚𝐨|$𝟏𝟐𝟖刈包相信沒有人不知道!刈包質地柔軟,是一款以長橢圓扁形麵糰皮對折起來包覆餡料的食物,這次打破傳統,夾雜軟殼蟹🦀️配上𝐦𝐚𝐲𝐨以及墨西哥辣椒,鬆軟口感搭配酥脆內餡,整體口感層次豐富!✤ 𝐂𝐨𝐫𝐧! 𝐂𝐨𝐫𝐧! 𝐂𝐨𝐫𝐧|$𝟖𝟖🤢這道菜難吃死了!總共有𝟔個半塊的粟米,口味分別是𝐡𝐞𝐫𝐛𝐬、𝐜𝐡𝐢𝐥𝐢 以及𝐠𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 & 𝐬𝐩𝐢𝐜𝐞𝐬,沒有絲毫味道,粟米簡單清蒸而已絲毫不酥脆,味粉也沒有味道😐✤ 𝐕𝐢𝐞𝐭𝐧𝐚𝐦𝐚𝐬𝐞 𝐍𝐞𝐭𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐨𝐥𝐥𝐬|$𝟕𝟖這是打卡送的網狀炸春捲!想不到這麼大份!酥脆的外層包裹住芫荽、香茅配料🔥✤ 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐆𝐨𝐧𝐠 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚|$𝟏𝟗𝟖冬陰功卡邦尼意粉還真的是頭一次聽到。美中不足的是醬料頗為淡口,醬汁也不夠濃稠如果味道濃郁點,配料豐富(現在只有煙肉少量)🥴✤ 𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞-𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬-𝐟𝐫𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞
———
✤ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐁𝐚𝐨 𝐁𝐚𝐨|$𝟏𝟐𝟖

✤ 𝐂𝐨𝐫𝐧! 𝐂𝐨𝐫𝐧! 𝐂𝐨𝐫𝐧|$𝟖𝟖

✤ 𝐓𝐨𝐦 𝐘𝐮𝐦 𝐆𝐨𝐧𝐠 𝐂𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚|$𝟏𝟗𝟖

✤ 𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞-𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬-𝐟𝐫𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤|$𝟑𝟓𝟖
不好吃🤢不建議點𝐬𝐭𝐞𝐚𝐤!肉質超級鬆散,沒有絲毫牛味,血水滲透的很誇張,估計是解凍時候沒有處理好🥴配料的烤南瓜很香甜非常不錯🎃

✤ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬|$𝟏𝟑𝟖
𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 𝐬𝐡𝐫𝐢𝐦𝐩酸辣鋪在𝐭𝐚𝐜𝐨上,整體很開胃🦐題外話𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 𝐬𝐡𝐫𝐢𝐦𝐩之所以有如此稱呼,取名雞尾酒是因為沾醬油多種調味料組合,酷似𝐜𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹
🇭🇰 Kaboom Lounge🌸 (尖沙咀)-好早已經聽聞依間主打東南亞fusion菜既餐廳有一個超靚嘅維港景,但之前一路未有時間去, 今次咁啱去開尖沙咀就即刻book定黎試下😝我地咁啱book左6點半仲可以一次過睇晒日與夜嘅景🏙️✨😎-佢地總共有2層,都睇到晒維港個景,室內主要以木色調同埋藤椅做搭配,成個環境都幾chill下🌿🌿樓上就以度假feel為主嘅roof top,鍾意打卡嘅朋友建議可以去影下相📸佢另外仲有提供創意cocktail添~-🍴KABOOM Sharing Platter $248小食拼盤入面有雞翼,沙爹雞串,雞尾酒蝦,春卷同薯條,全部水準都唔錯,適合2-3朋友去share👭🏻-🍝Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti $258墨汁意粉好香蒜味,上面條八爪魚腳十分足料,大大條都幾彈牙同埋幾juicy🐙-🐣Go Big Go KABOOM! $278係一隻醃咗二十四小時嘅春雞,香料味十分濃厚,配菜都幾鮮甜,細食嘅朋友其實都可以兩個人share-🍹Lift Sucks, Let’s Get Drunk! $128Cocktail
🇭🇰 Kaboom Lounge🌸 (尖沙咀)
🍴KABOOM Sharing Platter $248
🐣Go Big Go KABOOM! $278
Cocktail係一個椰子造型🥥,十分符合餐廳主題,味道係以四季橘同蜜瓜為主,after taste則帶有微微嘅椰子味,適合鍾意light d嘅朋友
🍸Every Day Feels Like A Monday! $128
係一杯以柚子味為主嘅cocktail,味道酸甜酸甜咁,相對另一杯就比較酒精濃度較重🦋🍴
見呢期好多人都有講呢間新開既餐廳,就預早兩星期前去左訂位尼朝聖( 要記住要特別要求坐”rooftop”先有機會坐室外,如果唔係就只會被安排坐室內!)Book左夜晚八點,7:55pm已到達,8:05pm安排入座。上到上層天台,環境的而且確設計得幾靚,好適合打卡📸 可惜被安排到既位置同隔離枱只得5cm既距離,雖然有塊板擋住,但係感覺都係好近,全程聽到晒隔離傾咩🫠有問到可唔可以轉坐窗邊位兩次,都遭到拒絕終於諗好食咩就叫野食了,而Cocktail既名全部都好特別,有一點期待。Damn Pissed Off! ($128)呢杯Cocktail由泡泡浴缸呈上,而且隔離有隻鴨仔,好得意🐥 Vodka & 熱情果Puree & 薑味菠蘿汁混合而成,甜甜地好易入口,好適合女仔飲。Life Sucks, Let’s Get Drunk ! ($128)用左椰子做杯尼呈上,幾得意🥥Rum & Melon Purée & 少少椰子味混合而成,但係呢杯Cocktail比較淡,冇乜酒味等咗45分鐘,終於上第一道菜🥹。Typhoon Shelter Style Crab Pasta ($188)避風塘炒意粉,感覺幾

。Damn Pissed Off! ($128)

等咗45分鐘,終於上第一道菜🥹

避風塘炒意粉,感覺幾得意,屬於小小辣,唔食辣既我都接受到👍🏻 旁邊嘅蟹係軟殼蟹,味道可以,但外皮唔夠脆,而意粉份量好少

🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠
以為其餘兩項食物製作中,便一邊傾一邊等,足足等左兩個鐘,去到10:00pm (入座時間係8:05pm),但眼見其他新來既枱都已經有我地叫既食物,便詢問侍應

👦🏻男侍應回應: “由於廚房人手唔夠,不如你個兩個菜都取消”

。。。 我叫三個菜,而等左兩個鐘之後,叫我取消其餘兩個菜。。。 而且已經夜晚10點,外面餐廳好多都閂左,餐廳既回應合理嗎?🤔😖

最終叫左另一個女侍應,佢在立即安排食物俾我地。30分鐘後(10:30pm),野食終於到了

。Crab Bao Bao ($118)
外型似中東嗰啲包,而肉汁都幾多,包同餡料都熱,融合起來幾好食,但份量都係比較少

。Deep Sea Tacos ($118)
外皮好脆口,而且裏面既汁都幾醒胃,蝦肉彈牙👍🏻
其實佢屬於前菜,理應第一道餸尼既。。。可惜佢係最尾一個餸先到

總括環境係好靚,但係員工禮貌真係好一般,遇到野食遲尼問題既時候,唔係好識得處理事情,而且回應同態度都令人反感。唔係要得到任何補償,但係應該要係去解決問題,而唔係叫個客人你取消個野食,可以去其他餐廳食。。。

餐廳屬於泰國菜,但個人感覺似墨西哥野食比較多🤔

尼呢到飲酒係可以,但係唔建議嚟呢到食晚餐。。。
應該短期內都唔會再光臨呢間餐廳,除非佢地之後得到好好既改善。。。的確有點失望

回頭指數: ⭐️
食物質素: 🌮🌮
服務質素: ☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$340)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

• KABOOM (尖沙咀)

尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

2022-09-28
2023-07-10 92 浏览
周末同耐無見既朋友食下late lunch 吹下水,見呢間環境幾好就訂左。是日氣溫33度,上到去的確有WOW一聲既感覺:強勁既冷氣、藍天白雲既維港、同⋯一齊黑面既侍應們。weekend lunch set 有湯、前菜、主菜同餐飲,係呢個地段同海景258,都係唔錯既選擇。雖然佢話限時2個鐘,但食物上菜速度都幾有效率,唔驚等好耐都無野食。首先餐湯係蕃茄湯,重茄膏,偏酸,但好在佢唔太咸。前菜不約而同order左tuna, 一人前黎講都幾多件,無筋 都算鮮甜,但出面既芝麻無芝麻香,正體係靠炸蒜同「橋頭」吊味,建議多加一款汁邊上。主菜我既燒春雞中規中矩,唔係肥美既春雞,好處係食得clean d..但feel到係翻焗既雞,d鮫位偏乾,肉開始痴骨,好似我自己係屋企翻焗既咁😅 但好在旁邊多燒蔬菜,三色椒、菠蘿、西蕃花都好甜,呢個先似係成餐飯既主菜雖然唔係行高級路線,但都叫做尖咀高層維港靚景,但侍應們黑面到好似欠佢地錢咁,由入門攞位到走人都無greeting, 無笑容,無正眼望下你,可能天氣太熱個人燥底? 除非上天台飲野,如果唔係應無下次

除非上天台飲野,如果唔係應無下次

之前喺網上見到一張呢間餐廳嘅室外露天座位相,望住維港景,勁chill,已經想同朋友過嚟聚餐,但係好難book,今次終於book到!近排天氣唔穩定,選擇咗坐室內位置,感覺一樣咁chill,一入到餐廳就望到兩大塊落地玻璃對出嘅維港景,坐吧枱對住水吧後面嘅一大片發光酒牆,感覺好似去咗渡假咁!氣氛咁好,同朋友點咗Cocktail,又叫咗好多嘢食,好滿足!Damn Pissed Off!$108調酒師推介呢款人氣Cocktail,外型確實好可愛又吸睛,用浴缸造型器皿裝住由伏特加、百香果泥、姜味菠蘿製成嘅雞尾酒,上面有好多泡泡,隔離仲有隻小黃鴨公仔!絕對係打卡之選!味道都幾清新,女仔飲好Ok!Kaboom$118主要由威士忌、特選奶茶、香草味煉奶調成,朋友話有淡淡地嘅奶味!KABOOM Sharing Platter$248呢個小食分享拼盤,適合兩至三個人share,自己非常推介!入面有五種小食:炸春卷、炸雞翼、薯條、凍蝦、串燒雞肉,都好香脆爽口、又惹味,送酒食好適合,或者三五知己邊傾偈邊食都好啱!點埋三款醬汁:沙律醬、泰式辣醬、燒烤汁,更加好味!Organic Farmer's Salad $1

Damn Pissed Off!$108

Kaboom$118

KABOOM Sharing Platter$248

Organic Farmer's Salad $148
呢個沙律用咗有機蔬菜,新鮮清爽,且營養豐富。搭配甜甜哋嘅醬汁,令人喺炎炎夏日都好有胃口,非常適合作為健康輕食嘅選擇!

Pan Seared Fresh Salmon Fillet $238
呢個菜式望落去好精緻,三文魚片煎得恰到好處,保持咗魚肉嘅鮮嫩口感,搭配的配菜也好豐富,整體味道唔錯!

Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak$358
石烤嘅方式令牛扒保持原汁原味,火喉掌握得唔錯,7成熟都好juicy, 口感好好,而且味道好濃郁,個人覺得係必食!

10% Service Charge
2023-07-10 63 浏览
朋友一直叫我去一間叫Kaboom嘅餐廳 話夜晚打卡好靚😂好啦咁我訂咗一日夜晚時段同朋友去飲杯嘢餐廳位係尖沙咀北京道太子集團中心嘅頂樓 位置非常方便喺地鐵站iSquare出口行過隔離就到 一開映入眼簾就已經係非常吸引嘅維港夜景🤩餐廳有兩層 下層就係主餐廳位置 裝修係現代簡約嘅泰國風 優雅得嚟感覺好cozy☺️而上層就係佢地嘅rooftop bar 今日店員安排我地坐正係打卡窗口位😍食飯飲嘢望住維港夜景真係好舒服我地今晚叫咗兩杯嘢飲 分別係左邊嘅If Not Now, When? 同埋右邊嘅 Damn Pissed Off! 依杯浴缸造型嘅cocktail一放低已經非常吸睛👀之前係IG都見過幾次 今日第一次見真身真係好壯觀😂非常多嘅泡泡 再配以幾塊玫瑰花瓣🌹浴缸側邊仲有一隻鴨仔添🐥入口好香熱情果同菠蘿味 Vodka嘅酒味唔會好重 絕對係一杯內外都適合女孩子嘅cocktail🤣至於另外一杯個造型都唔輸蝕㗎 有一條好靚嘅孔雀羽毛夾住喺隻杯度 增添咗幾分東南亞嘅氣息 呢一杯嘅味道朋友話好重青蘋果味 仲帶有幾分斑蘭味嘅Aftertaste 同樣都係好易入口😋飲飲吓有啲肚餓 就叫咗佢地嘅Snacks

飲飲吓有啲肚餓 就叫咗佢地嘅Snacks Combo
個拼盤好豐富😋有薯條,單骨雞翼,網紙春卷,雞肉串燒仲有雞尾酒大蝦🍤雞肉串燒比我想像中出色 香口得嚟入面仲好Juicy💦雞尾酒大蝦好大隻同新鮮 食落口鮮甜爽彈 而最令我有驚喜係個沙嗲汁 好濃郁好香花生味 將個薯條點落個沙嗲醬度一齊食 不知不覺就食晒😂
2023-07-09 56 浏览
太子集團出名排𨋢大廈,一般等5分鐘先入𨋢好閒,星期日更唔洗講。呢間嘢定咗位6:30上到去6:42居然話枱留10分鐘所以而家只俾你吧枱。同佢講要等𨋢喎居然耷低頭都廢事回應你。Sorry我係嚟幫襯唔係嚟睇你面色。咁嘅態度唔通講英文就飽?除咗以後永不錄用,一定要提示開飯同路人避免踩坑!大家要上20樓就準備貼錢買難受吧!
2023-07-09
2023-07-09 61 浏览
The lift lobby was so crowded and we were delayed by the prolonged waiting.The table was gone with 12 minutes late.Won’t recommend it.The two receptionists were rude in communicating with it and totally ignored you. Just a meal on Sunday night, we need to be treated like human beings, not begging for food.Poor presentation, good view means nothing 🤦🏻‍♀️
Won’t recommend it.

2023-07-09 55 浏览
今次係第二次黎啦~試咗啲新嘢啲cocktail好特別🤣出面都唔會有Mandalay $78Enough Is Enough $128啲cocktail好特別🤣出面都唔會有KABOOM Sharing Platter $248份量都幾多😂😂味道都唔錯有薯條、單骨雞翼、春卷、蝦、串燒飲酒叫呢個小食盤盤一流👍🏻Crab Bao Bao $128呢款係Encore嘅,之前試過好特別👍🏻辣辣地,個餡係軟殼蟹,出面食唔到🤣Spanish Octopus Leg & Squid Ink Spaghetti $258好靚好打卡able😍😍八爪魚🐙腳煮得啱啱好,有少少口感👍🏻意粉係本身用墨汁整,唔會食到啲牙黑曬🤣放心Go Big Go KABOOM!原隻烤雞都好大份😂雞肉都幾入味
今次係第二次黎啦~
試咗啲新嘢

Enough Is Enough $128
啲cocktail好特別🤣出面都唔會有

KABOOM Sharing Platter $248
份量都幾多😂😂味道都唔錯
有薯條、單骨雞翼、春卷、蝦、串燒
飲酒叫呢個小食盤盤一流👍🏻

Crab Bao Bao $128
呢款係Encore嘅,之前試過好特別👍🏻
辣辣地,個餡係軟殼蟹,出面食唔到🤣

好靚好打卡able😍😍
八爪魚🐙腳煮得啱啱好,有少少口感👍🏻
意粉係本身用墨汁整,唔會食到啲牙黑曬🤣放心

Go Big Go KABOOM!
原隻烤雞都好大份😂
雞肉都幾入味
  • Crab Bao Bao
  • Deep  Sea  Tacos
  • Tom Yum Gong Risotto
[#kwfoodie泰國菜]🍽Kaboom原來香港🇭🇰也有充滿外國氛圍感的餐廳🍴小編在說的就是位於尖沙咀的Kaboom了!餐應除了有室內位置以外,更設有露天天台的位置💕可以直接飽覽維港景色😚而且也有打卡一流的吧枱位置,餐廳🍴有多款精心設計的雞尾酒,同樣十分適合打卡📸#DeepSeaTacos $138色彩繽紛而且材料豐富的小吃,內裡有大蝦🍤,外層則是香脆的Taco脆餅💓味道充滿了鮮味~味道小評分:😋😋😋😋😋/5#TomYumGongRisottoWithSeafoodGalore $258拍照📷和味道👅同樣一流的意大利飯~頂部放有香炸軟殼蟹、大蝦🍤和帶子,全部也十分新鮮,十分特別的冬陰公味意大利飯,味道濃厚並帶有鮮味味道小評分:😋😋😋😋😋/5#USDAPrimeRibeyeSteak $358炭燒味道超級重的肉眼排,小編點了5成熟度,軟硬剛剛好,而且有煙燻味,喜歡💕外國燒烤🍖的朋友必點~味道小評分:😋😋😋😋/5#DamnPissedOff $128(Vodka, Passion Fruit Purée, Pineapple Juice with Ginger Flavour)由侍應哥哥
[#kwfoodie泰國菜]
🍽Kaboom

#DeepSeaTacos $138
味道小評分:😋😋😋😋😋/5

味道小評分:😋😋😋😋😋/5

#USDAPrimeRibeyeSteak $358

#DamnPissedOff $128
侍應哥哥🧍‍♂️推薦的Cocktail😚是以泡泡浴缸🛁來承載cocktail! 旁邊更有洗澡膠鴨,十分可愛😻而味道則帶有薑味,頗為特別
味道小評分:😋😋😋😋/5

#TonightIsGonnaBeAGoodNight $128
Prosecco絕對是女士最愛之一~使用Prosecco作為主調酒,容易入口而且帶有花香味👍🏻
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸📸/5
˙˚ 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌 ˚˙主打東南亞𝗳𝘂𝘀𝗵𝗶𝗼𝗻菜的𝗞𝗔𝗕𝗢𝗢𝗠一直人氣高企,裝修偏峇里島渡假風,有室內及頂層天台花園的室外位,兩邊景觀非常開揚,可以飽覽維港靚景🌃食物質素亦幾高,特別推介𝗰𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀,每款都玩味好重,好有心思🍸望住維港夜景咁食飯、飲嘢,真係超級𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹呢🥰࿐🐥𝐆𝐨 𝐁𝐈𝐆 𝐆𝐨 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌 $𝟮𝟳𝟴💫烤雞肉質嫩滑,香草味非常濃郁,加埋外皮烤得微焦,食落好香口,整體份量頗大,𝟮個人食都好滿足🤰🏻🦀𝐓𝐲𝐩𝐡𝐨𝐨𝐧 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 $𝟭𝟵𝟴💫原隻軟殼蟹好厚肉,炸得香脆,仲要有𝟮隻好足料~意粉味道香辣,配上大量乾蒜粒蒜味特別濃,好惹味🌶️🌽𝐂𝐨𝐫𝐧 𝐂𝐨𝐫𝐧 𝐂𝐨𝐫𝐧 $𝟴𝟴 有𝗵𝗲𝗿𝗯𝘀、𝗰𝗵𝗶𝗹𝗶 & 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰及𝘀𝗽𝗶𝗰𝗲𝘀 𝟯種不同味道的烤粟米,各款味道都好濃,好彩都食到栗米的甜味,係比較𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁嘅前菜之選!🍤𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 $𝟭𝟯𝟴內餡的千島醬大蝦肉好大粒又彈牙,𝗧𝗮𝗰𝗼皮非常香脆,隔咗陣食都keep到唔會被醬汁浸淋,加埋面層的三文魚籽口感更豐富👍🏻🛁𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟 $𝟭𝟮𝟴💫裝扮成泡泡浴的浴缸再加埋隻
˙˚ 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌 ˚˙

Corn  Corn  Corn
🍤𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬 $𝟭𝟯𝟴
Deep  Sea  Tacos
🛁𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟 $𝟭𝟮𝟴💫
裝扮成泡泡浴的浴缸再加埋隻鴨仔,非常可愛~由𝘃𝗼𝗱𝗸𝗮做底,配上熱情果、菠蘿汁等,果味偏濃,甜甜地都幾易入口🍬
Damn  Pissed  Off
🐳𝐄𝐯𝐞𝐫𝐲 𝐃𝐚𝐲 𝐅𝐞𝐞𝐥𝐬 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐀 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐚𝐲 $𝟭𝟮𝟴
湖水綠色好似海水咁,好靚~呢杯由𝗚𝗶𝗻、𝗣𝗿𝗼𝘀𝗲𝗰𝗰𝗼、藍橙酒、柚子、青蘋果調成,相對冇鴨仔嗰款咁甜,酒味更濃🫶🏻
Every  Day  Feels  Like  A  Monday
2023-06-28
Go  BIG  Go  KABOOM
Typhoon  Shelter  Crab  Pasta
Deep  Sea  Tacos
Damn  Pissed  Off
  • Damn Pissed Off!
  • Go Big Go Kaboom!
  • Typhoon Shelter style Crab Pasta