KABOOM

見呢期好多人都有講呢間新開既餐廳,就預早兩星期前去左訂位尼朝聖( 要記住要特別要求坐”rooftop”先有機會坐室外,如果唔係就只會被安排坐室內!)Book左夜晚八點,7:55pm已到達,8:05pm安排入座。上到上層天台,環境的而且確設計得幾靚,好適合打卡📸 可惜被安排到既位置同隔離枱只得5cm既距離,雖然有塊板擋住,但係感覺都係好近,全程聽到晒隔離傾咩🫠有問到可唔可以轉坐窗邊位兩次,都遭到拒絕終於諗好食咩就叫野食了,而Cocktail既名全部都好特別,有一點期待。Damn Pissed Off! ($128)呢杯Cocktail由泡泡浴缸呈上,而且隔離有隻鴨仔,好得意🐥 Vodka & 熱情果Puree & 薑味菠蘿汁混合而成,甜甜地好易入口,好適合女仔飲。Life Sucks, Let’s Get Drunk ! ($128)用左椰子做杯尼呈上,幾得意🥥Rum & Melon Purée & 少少椰子味混合而成,但係呢杯Cocktail比較淡,冇乜酒味等咗45分鐘,終於上第一道菜🥹。Typhoon Shelter Style Crab Pasta ($188)避風塘炒意粉,感覺幾

。Damn Pissed Off! ($128)

等咗45分鐘,終於上第一道菜🥹

避風塘炒意粉,感覺幾得意,屬於小小辣,唔食辣既我都接受到👍🏻 旁邊嘅蟹係軟殼蟹,味道可以,但外皮唔夠脆,而意粉份量好少

🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠🫠
以為其餘兩項食物製作中,便一邊傾一邊等,足足等左兩個鐘,去到10:00pm (入座時間係8:05pm),但眼見其他新來既枱都已經有我地叫既食物,便詢問侍應

👦🏻男侍應回應: “由於廚房人手唔夠,不如你個兩個菜都取消”

。。。 我叫三個菜,而等左兩個鐘之後,叫我取消其餘兩個菜。。。 而且已經夜晚10點,外面餐廳好多都閂左,餐廳既回應合理嗎?🤔😖

最終叫左另一個女侍應,佢在立即安排食物俾我地。30分鐘後(10:30pm),野食終於到了

。Crab Bao Bao ($118)
外型似中東嗰啲包,而肉汁都幾多,包同餡料都熱,融合起來幾好食,但份量都係比較少

。Deep Sea Tacos ($118)
外皮好脆口,而且裏面既汁都幾醒胃,蝦肉彈牙👍🏻
其實佢屬於前菜,理應第一道餸尼既。。。可惜佢係最尾一個餸先到

總括環境係好靚,但係員工禮貌真係好一般,遇到野食遲尼問題既時候,唔係好識得處理事情,而且回應同態度都令人反感。唔係要得到任何補償,但係應該要係去解決問題,而唔係叫個客人你取消個野食,可以去其他餐廳食。。。

餐廳屬於泰國菜,但個人感覺似墨西哥野食比較多🤔

尼呢到飲酒係可以,但係唔建議嚟呢到食晚餐。。。
應該短期內都唔會再光臨呢間餐廳,除非佢地之後得到好好既改善。。。的確有點失望

回頭指數: ⭐️
食物質素: 🌮🌮
服務質素: ☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$340)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

• KABOOM (尖沙咀)

尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

2022-09-28