2023-07-12
呢間位於尖沙咀人氣極高、經常爆場嘅西泰fusion餐廳,大家記得要預早book位呀!今次同朋友揀咗坐rooftop,我地傍晚時間嚟可以睇到日落加夜景😍 呢度主打泰國fusion菜,仲有好多特色cocktails,cocktails啲名仲好搞鬼😜⚞ 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 $𝟐𝟒𝟖 ⚟沙嗲雞串燒、單骨雞翼、雞尾酒大蝦、泰式春卷、薯條。泰式春卷個皮超香脆,大蝦好爽口彈牙👍🏼雞串配埋沙嗲醬好惹味!⚞ 𝐆𝐨 𝐁𝐢𝐠 𝐆𝐨 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌! $𝟐𝟕𝟖 ⚟24小時腌制嘅烤春雞,配各種烤蔬菜。個烤春雞好入味,好香香草味,伴碟嘅烤蔬菜都好出色,個南瓜超甜、茄子、椰菜都烤得好好味😋⚞ 𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞-𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬-𝐟𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 $𝟑𝟓𝟖 ⚟塊扒好大塊🤤我地叫左medium rare,熟度都整得啱啱好👍🏼 肉質嫩滑多汁,油脂均勻,配埋秘製肉汁,好味!Drinks🍹 ⚞ 𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟑𝟖 ⚟⚞ 𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮! $𝟏𝟐𝟖 ⚟佢地啲cocktails必叫,因為全部都好特別同埋好igable📸 仲要好飲🤤cocktails d
⚞ 𝐆𝐨 𝐁𝐢𝐠 𝐆𝐨 𝐊𝐀𝐁𝐎𝐎𝐌! $𝟐𝟕𝟖 ⚟
Drinks🍹
⚞ 𝐊𝐚𝐛𝐨𝐨𝐦 $𝟏𝟑𝟖 ⚟
⚞ 𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮! $𝟏𝟐𝟖 ⚟
佢地啲cocktails必叫,因為全部都好特別同埋好igable📸 仲要好飲🤤cocktails d名仲好搞笑,好似有 “Damn Pissed Off“, “Life sucks, Let’s get drunk”
呢間餐廳室內環境都好靚,望到維港景色,真係好啱約埋朋友嚟chill一chill。