KABOOM

KABOOM (尖沙咀)Go Big Go kaboom!廿四小時醃製燒春雞🍗長時間的醃製和烤制的❤️讓雞肉更加入味和嫩滑😋😋 口感非常柔軟,雞肉非常嫩,配上南瓜、蕃茄仔和醬汁,非常美味😍😍Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak美國肋眼牛排🥩這款牛扒使用的是美國USDA Prime等級的牛肉🥰🥰肉質極爲優質,肉質鮮嫩,口感極佳😊😊牛肉的脂肪分布非常均勻,口感更加豐富👍👍配上了薯仔、南瓜和蕃茄仔,配菜都好惹味😋😋Enough Is Enough!🍻梅斯卡酒、Prosecco氣泡酒、西瓜、梳打和青檸汁飲品非常清爽,酒精度數適中😋😋西瓜香甜🥰Damn Pissed off🍹伏特加酒、熱情果和菠蘿汁飲品非常醇厚,熱情果的甜味和菠蘿的酸味完美融合,加上伏特加🍻🍻好好飲😊😊仲有擺設好吸引,有浴缸同鴨仔,打卡一流👍Organic farmer’s salad沙律🥗🥗南瓜、新鮮沙律菜、蕃茄、胡桃和石榴粒沙律的配料非常豐富❤️❤️南瓜的甜味和胡桃的香味非常搭配😋😋石榴粒的酸酸甜甜好開胃😆😆而且沙律菜好新鮮,健康之選😋Corn! Corn! Corn!燒粟
KABOOM (尖沙咀)

Go Big Go kaboom!廿四小時醃製燒春雞🍗

Enough Is Enough!🍻
梅斯卡酒、Prosecco氣泡酒、西瓜、梳打和青檸汁
飲品非常清爽,酒精度數適中😋😋西瓜香甜🥰

Damn Pissed off🍹
伏特加酒、熱情果和菠蘿汁

Organic farmer’s salad沙律🥗🥗
南瓜、新鮮沙律菜、蕃茄、胡桃和石榴粒

Corn! Corn! Corn!燒粟米
口感非常香脆,外層烤得金黃色,粟米粒很嫩,烤得剛剛好🥰🥰

餐廳的環境🏖️🏖️餐廳的裝修非常精致,座位也非常寬敞和舒適,非常適合與朋友聚會或浪漫拍拖👫從餐廳的窗戶可以欣賞的維港景色,非常美麗❤️❤️

地址:尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5

2023-07-21 93 浏览
🔹️與朋友仔到位於尖沙咀太子集團中心20/F "Kaboom" 人氣Chill級餐廳宵夜😍 餐廳以渡假風設計🏖以竹子天花 、色調以柔和為主, 有落地玻璃. 室內也可以遠眺維港景色🌆 感覺輕鬆寫意🎶侍應服務貼心及有效率👨‍💼👩‍💼🔹️每晚9:30pm後有Snacks Menu📖 可靜靜地飲杯嘢、嘆住小食, 傾吓計Chill 一 Chill ☺️🔎我們選擇了兩款小食🍽和兩杯Cocktail 🍹🔸️Kaboom Snacks Combo🥘Kaboom小食拼盤十分豐富👇*雞尾酒蝦🦐蝦身厚肉, 口感彈牙😁*雞肉串燒🍢肉質嫩滑, 點上沙嗲醬,十分惹味👻*單骨雞翼🐔單骨較為方便, 雞肉幼滑👍*網絲春卷🌯外脆內軟, 十分鬆化, 點上甜酸醬, 好開胃🍴*薯條🍟金黃香脆, 充滿薯香😚🔸️Dessert🍰每天也有不同款式甜品供應➡️是日甜品以朱古力蛋糕🍫🍰濃郁朱古力味, 甜而不膩, 加以紅、藍梅、果仁粒🥜So Yummy🤤🤤🔸️Damn Pissed Off 🛁以鴨仔泡泡浴造型, 泡泡上還有玫瑰花瓣🌹十分吸引😍以Vodka酒底, 把百香果🧆和菠蘿🍍薑🫚打成泡沫, 味道清甜, 好Fresh 👍💕🔸️No More OT Pl

🔎我們選擇了兩款小食🍽和兩杯Cocktail 🍹

🔸️Kaboom Snacks Combo🥘
Kaboom小食拼盤十分豐富👇

*雞尾酒蝦🦐蝦身厚肉, 口感彈牙😁

*雞肉串燒🍢肉質嫩滑, 點上沙嗲醬,十分惹味👻

*單骨雞翼🐔單骨較為方便, 雞肉幼滑👍

*網絲春卷🌯外脆內軟, 十分鬆化, 點上甜酸醬, 好開胃🍴

*薯條🍟金黃香脆, 充滿薯香😚

🔸️Dessert🍰
每天也有不同款式甜品供應➡️

🔸️Damn Pissed Off 🛁

🔸️No More OT Please 🍹
以Vodka酒底, 紅石榴汁和檸檬汁🍋混合而成, 味道酸酸甜甜, 外型以花花裝飾🌺吸引別緻😍

宵夜
2023-07-20 101 浏览
朋友仔完成左個大project搵個靚地方同佢慶祝chill下先果然無揀錯地方呀呢度睇到好靚嘅維港景色餐廳環境好舒服好天如果坐室外應該仲正食物仲好好味添🤩🤩🤩💚Tuna Cups🐟細細個嘅tuna cups都好多吞拿魚仲有個酥皮脆脆撻底好適合做appetiser💚Deep Sea Tacos🍤有好多大蝦喺入面,仲要好彈牙配埋個醬好好味💚Pan Seared Fresh Salmon Fillet🐠三文魚煎到外脆內軟,仲有魚油香味食完都唔會覺得油膩💚Go Big GO KABOOMI🐔不得了嘅燒春雞,一黎到就好香香草味燒得啱唔好,啲雞肉又唔會好鞋口💚I Need To Keep Fit🍸有Rum, Lime Juice, Matcha, Avocado Cream等等飲落唔會太甜幾好味💚Every Day Feels Like A Monday!🍹有Gin, Japanese Yuzu Juice, Green Apple等等幾甜幾易入口,啱女仔飲
朋友仔完成左個大project

細細個嘅tuna cups都好多吞拿魚
仲有個酥皮脆脆撻底
好適合做appetiser

💚Deep Sea Tacos🍤
有好多大蝦喺入面,仲要好彈牙
配埋個醬好好味

三文魚煎到外脆內軟,仲有魚油香味
食完都唔會覺得油膩

💚Go Big GO KABOOMI🐔
不得了嘅燒春雞,一黎到就好香香草味
燒得啱唔好,啲雞肉又唔會好鞋口

💚I Need To Keep Fit🍸
飲落唔會太甜幾好味

幾甜幾易入口,啱女仔飲
  • Deep Sea Tacos
  • Tuna Cups
  • Go Big Go Kaboom!
2023-07-20 122 浏览
【香港🇭🇰尖沙咀】呢間位於尖沙咀嘅bar and restaurant真係好岩慶生去,出天台望到維港景,環境好chill🥹🥹KABOOM Sharing Platter有單骨雞翼、春捲、凍蝦同薯條🍟,全部都好惹味,係泰式嘅調味,而且份量仲要超大,食完已經飽飽地🤣Bone-in Canadian Pork Chop with Fried Rice高質豬扒炒飯,豬扒煎到好多汁juicy, 炒飯炒到金黃粒粒分明🤪🤪Go Big Go KABOOM!呢個燒雞原隻上,燒到好香口,一咬落去好juicy有雞味,正!Tonight Is Gonna Be A Good Night!好岩女仔飲嘅cocktail~面頭有玫瑰🌹花瓣,飲落有啖啖鮮花💐加蘋果味,甜甜地超易入口Jealousy Is Killing Me!威士忌🥃加西柚加檸檬汁嘅cocktail, 飲落好fruity同清新
【香港🇭🇰尖沙咀】

KABOOM Sharing Platter

Go Big Go KABOOM!

Jealousy Is Killing Me!
2023-07-20 82 浏览
一直想試試去年開業的人氣酒吧,今天終於成功訂座餐廳位於一食廈的頂層連空中花園,炎炎夏日,於室內用餐區進餐再到天台打卡最理想佈置走東南亞的度假風,落地大玻璃窗可欣賞到日落及維港夜景天台層有稻草傘及舒適藤椅,環境非常寫意坐於吧枱更可近距離欣賞調酒師的手藝,享受絃目的視覺饗宴招牌雞尾酒以「How’re You Feeling Today 」作主題!泡泡浴缸造型的Damn Pissed Off! 鬼馬有趣無酒精雞尾酒Jambi有檸檬汁、蘋果汁及青瓜梳打,清新開胃小食拼盤Kamboom Sharing Platter可以一次過試盡單骨雞翼、雞尾酒大蝦、沙嗲雞肉串燒、春卷及薯條,份量足夠兩至三個人分享Tuna Cups為吞拿魚酥皮杯,魚蓉嫩滑鮮味主菜原隻烤雞Go Big Go Kaboom!配搭清新香草,味道香濃Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak石燒草飼美國美國頂級原條肉眼有濃濃的炭香味空中酒吧可瘋狂拍照,完全滿足到打卡的願望
一直想試試去年開業的人氣酒吧,今天終於成功訂座

佈置走東南亞的度假風,落地大玻璃窗可欣賞到日落及維港夜景
天台層有稻草傘及舒適藤椅,環境非常寫意
坐於吧枱更可近距離欣賞調酒師的手藝,享受絃目的視覺饗宴
Damn Pissed Off!
Jambi
無酒精雞尾酒Jambi有檸檬汁、蘋果汁及青瓜梳打,清新開胃
Kamboom Sharing Platter
Tuna Cups
Tuna Cups為吞拿魚酥皮杯,魚蓉嫩滑鮮味
Go Big Go Kaboom!
空中酒吧可瘋狂拍照,完全滿足到打卡的願望
2023-07-10
Damn Pissed Off!
Jambi
Kamboom Sharing Platter
Tuna Cups
Go Big Go Kaboom!
餐廳位於太子集團中心20-21樓,一入餐廳已經盡覽維港景色🌃約會一流😍🐟Tuna Cups $98相信吞拿魚他他都係一款人氣既前菜,Kaboom既tuna cups就將吞拿魚粒放上餅底上面,增加左唔同層次既口感同時帶出魚既鮮味,個人覺得幾出色既👍🏼-🦀Crab Bao Bao $128由於W小姐最鐘意食🦀,每逢有🦀既菜式都會想試試佢🤣鬆軟既台式刈包夾住軟殼蟹,再配上特別既醬汁,fusion得黎,又好開胃。軟殼蟹既炸漿比例岩岩好,厚度適中炸得酥脆,好味🤤-🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358呢塊Ribeye牛排嗌左medium,火候控制到位,出到黎無血水唔會太生,肉質同脂肪比例都上乘。烹調方法可能係stone-grilled既關係,個種焦香好香好特別👍🏼-🐙Spanish Octopus Legs & Squid Ink Spaghetti $258今次呢款pasta個focus去左條八爪魚🐙,事關佢個size大過平時既好多,而且食落口感好淋,雖然唔係彈牙個種,但係好好食😋墨汁意粉個味道同個🐙好夾,值得一試👌🏼-🍹Ka

🐟Tuna Cups $98
Tuna  Cups

🦀Crab Bao Bao $128
Crab  Bao  Bao

Stone-grilled  Grass-fed  USDA  Prime  Ribeye  Steak

Spanish  Octopus  Leg  &  Squid Ink  Spaghetti

🍹Kaboom $138
Kaboom

餐廳既signature cocktail🍹whiskey🥃加埋brulee酒同Darjeeling奶茶,好特別,值得試🤩
🛁Damn Pisses Off ! $128
Damn  Pissed  Off!

泡泡浴外貌既cocktail,真係超級igable,創意十足😃味道方面係vodka做base加埋熱情果蓉、菠蘿汁同薑汁,個人覺得幾適合女仔飲🍸
由於我地今次坐正bartender前面,留意到佢地整cocktail非常pro,而且仲整得好靚🥰佢地仲好nice☺️忙完都會同我地傾下計,好friendly😊
Tuna  Cups
Crab  Bao  Bao
Kaboom
Damn  Pissed  Off!
2023-07-18 90 浏览
講到人氣高級靚人靚景泰國🇹🇭酒吧餐廳🍴,一定要來尖沙嘴Kaboom🇹🇭 , 未來過既朋友仔真係要來試下。呢度分兩層,室內係富有泰式傳統裝潢,帶有高檔次的設計,適合正式聚餐聚會,仲可以看到維港景色。我更為喜歡頂層露天的酒吧🍷🍺餐廳氣氛,適合浪漫約會,維港夜景更加迷人入聖🌃,輕鬆飲杯兼打卡,環境超舒服,真係快樂極了😍。呢度除左午餐晚餐,原來仲有serve 埋night meal,特定的night meal 套餐真係又好食,就係一定要點既kaboom snacks combo 😜😝🤪有沙嗲,雞翅,薯條,每樣都有D又咩都可以試下,好豐富🤩,岩曬送酒啊😋講開送酒,就一定要點呢度的特色cocktail ,名字已經夠有意思,可愛的浴缸🛁🐣Damn pissed off 同埋海洋blue 的every night feels like a Monday 🤪🤪🤪好好飲之餘,真係好特別,打卡一流靚到不得了🥳🤩🥰拿著杯酒打卡,欣賞都已經超級開心啦😍🥰😘最後再來多個甜品🍮Boom!Kaboom! 超級鍾意朱古力mousse, 又靚又甜又好味😋特別一提,夜晚還是很多年輕靚仔靚女過來飲杯食宵夜,靚人靚景十分享受啊
特別一提,夜晚還是很多年輕靚仔靚女過來飲杯食宵夜,靚人靚景十分享受啊😎🤩😋
2023-06-25
$300 (宵夜)
2023-07-18 100 浏览
kaboomhk 網紅餐廳一定要再一次去打打卡啦,上次選擇坐室外,今次輪到坐室內,室內都可以嘆住冷氣欣賞維港景色、餐廳都有落地大玻璃窗,看維港景絕對不欣室外😌😌這裡的 cocktail 是非常吸引,美妮們都搶著order😍😍🔹Damn Pissed Off $ 128 signature cocktails, 基本上係必點之選,鴨仔浴缸再加泡泡浴造型,超可愛啊🤩🤩🤩🔹No More OT Please $128,淨係個酒名已經代表我心聲,花花造型配一個小酒瓶,我好喜歡💕🔹KABOOM Sharing Platter $248,泰式風味併盤,份量好多,可以2-3人 開心share, 有單骨雞翼、春卷、串燒、沙拉蝦等等😄😄🔹Crab Bao Bao $128,炸軟殼蟹夾膜包,軟殻蟹超大件,非常脆口再加入惹味辣醬,超開胃😍😍😍🔹Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak $358,燒肉眼排,size 都唔細,入口軟腍又多肉汁,可口美味😉😉🔹Go Big Go KABOOM! $278,用二十四小時既腌制燒春雞,好入味而且雞肉嫩滑,仲有大量烤

🔹Go Big Go KABOOM! $278,用二十四小時既腌制燒春雞,好入味而且雞肉嫩滑,仲有大量烤蔬菜🥬

KABOOM(尖沙咀)
地址:尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
2023-07-18 152 浏览
餐廳係尖沙咀Isquare旁邊, 位於太子大集團中心既20樓頂層。柔和燈光與木系座位營造到一個非常放鬆既氛圍。落地大玻璃可以飽覽成個維港海景,黃昏時候仲有柔和太陽光照射入餐廳內。一邊係吧檯享受特色雞尾酒,一邊享受醉人維港海景,Chill到爆!食物同服務質素都比滿分!我地坐住吧檯,bartender 都好 friendly 會同我地交流下,成個體驗真係好chill好relax!~ 雞尾酒 Cocktail ~I need to keep fit! $128一放低杯,第一感覺係抹茶粉香味撲鼻而來!然後飲落又甜又 fresh,仲有啲香甜嘅桃味添!再溝混頂層嘅 cream,令飲落更香更順滑。係好適合女仔嘅 cocktail!Everyday feels like a Monday $128成杯酒係好靚嘅藍色,有“blue Monday”嘅寓意。飲落冇I need to keep fit 咁甜,但都係偏甜嘅酒,仲有蘋果嘅清新味道,好 fresh!Damn pissed off! $128外形超特別超出眾,好啱打卡呀!泡泡浴缸仲有隻小黃鴨係隔離好cute!味道上好甜好適合女仔,有啲薑味所以有少少s

~ 雞尾酒 Cocktail ~

I need to keep fit! $128

Damn pissed off! $128
外形超特別超出眾,好啱打卡呀!泡泡浴缸仲有隻小黃鴨係隔離好cute!味道上好甜好適合女仔,有啲薑味所以有少少spicy 嘅感覺,好似真係傳達緊“pissed off!”嘅feel!
Everyday feels like a Monday & I need to keep fit!

Damn pissed off!

~ 前菜 Appetizer ~

Deep Sea Tacos $138
賣相已經好吸引,食落一樣咁正!外皮係好香脆可口嘅taco 皮,內面就有鋪滿沙律醬又大粒又彈牙嘅蝦!沙律醬味道都好正,似係有好微辣嘅海鮮千島醬。好好食!

Tuna cups $98
係裝滿吞拿魚嘅撻。外皮有好多層好薄嘅脆皮,食落口感好特別好香脆!而內餡嘅吞拿魚粒就有超濃郁嘅麻油香同魚香,好正!
Deep Sea Tacos & Tuna Cups

~ 主菜 Main ~

Go Big Go Kaboom! $278
係超大份嘅燒春雞!醃得好好,唔止外皮,連肉都好入味。雞肉肉質結實,味道上帶少許酸味,食落有超香濃香草味道添!好食!

USDA Prime Rib-eye Steak $358
又係超大份!牛排我地點左5成熟,外層煎至焦香而又保留到肉汁,肉質嫩滑無筋,好食!令我驚訝嘅係連每個側邊嘅配菜都好好食,感覺成個餐點嘅烹調都好用心!南瓜超香甜酥軟,薯仔入口即溶,有濃濃嘅薯香!
Go Big Go Kaboom!

USDA Prime Rib-eye Steak

Damn pissed off!
Deep Sea Tacos & Tuna Cups
Go Big Go Kaboom!
USDA Prime Rib-eye Steak
  • TunaCups
  • DamnPissedOff
  • DeepSeaTacos
  • Stone-grilledGrass-fedUSDAPrimeRibeyeSteak
  • DamnPissedOff!
  • Ineedtokeepfit!
  • EverydayfeelslikeaMonday
  • USDAPrimeRib-eyeSteak
  • GoBigGoKaboom!
  • DeepSeaTacos&TunaCups
  • Damnpissedoff!
  • EverydayfeelslikeaMonday&Ineedtokeepfit!
.🌃 餐廳位於尖沙咀太子集團中心20樓, 鄰近於尖東港鐵站H出口,係一間走泰式風情嘅酒吧,佔地20樓全層 及樓上天台花園,小編選擇坐20樓室內位置,有全落地玻璃,一樣可以遠眺維港海景,餐廳採用天然木材設計,以渡假風為題, 讓大家有一個遠離煩囂、舒適寫意嘅感覺。.🤠 小編於晚上九點半後入座, 餐廳特設宵夜時段的小食menu, 好適合宵夜靜靜地飲返杯野chill一chill🍸, 欣賞一下維港醉人嘅景色🏙.🍟 Kaboom Snack Cambo💲 248👉 係一個伴酒小食嘅拼盤, 最欣賞嘅係雞尾酒大蝦,食落爽口彈牙, 配以清新嘅雞尾酒醬汁調味, 沙嗲雞肉串燒同埋單骨雞翼都好惹味, 加上酥脆嘅網絲春卷同埋薯條, 仲配以三款 醬汁,適合兩三個朋友share。.🍢 沙嗲雞串💲 98👉 有三串足料厚肉嘅雞串, 仲加上滿滿花生香嘅沙爹醬😍, 食完仲想叫多一份😋.🤠 叫咗咁多伴酒小食, 當然要叫番兩杯cocktail 盡情chill一下🍸.🦆 Damn Pissed Off 💲 128👉 以膠鴨仔泡泡浴嘅造型十分吸引😍 , 成份用咗Vodka 、 熱情果泥 、 菠蘿薑汁等,配搭好有夏日風情嘅feel

🍟 Kaboom Snack Cambo
💲 248

🍢 沙嗲雞串
💲 98

🦆 Damn Pissed Off
💲 128
👉 以膠鴨仔泡泡浴嘅造型十分吸引😍 , 成份用咗Vodka 、 熱情果泥 、 菠蘿薑汁等,配搭好有夏日風情嘅feel, 都幾易入口。

🍍 Kaboom
💲 138
👉 呢一杯係signature嘅cocktail, 用咗原個菠蘿造型嘅杯, 成分用咗whisky、大吉嶺紅茶加埋奶同埋雲呢拿等調味,加埋曬就等於一杯奶茶cocktail,我覺得都幾特別😋

📍 KABOOM
尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
宵夜
❤️尖沙咀 Kᴀʙᴏᴏᴍ Kᴀʙᴏᴏᴍ位於尖沙咀北京道太子集團20樓,主打泰國Fusion 菜💕 今次我地坐係Bar枱前,可以欣賞每位Bartender 用心製作每一杯特色Cocktail🍸 室內環境優雅,晚上時分氣氛特別浪漫☺️ 身後有落地玻璃,可以飽覽維港景色😍 真心係一個情侶慶祝節日或者閨蜜談心既好地方🥰 👅𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟🐣 $108<𝐕𝐨𝐝𝐤𝐚, 𝐏𝐚𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐏𝐮𝐫𝐞𝐞, 𝐏𝐢𝐧𝐞𝐚𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫>▪︎好可愛嘅鴨仔泡泡浴,啲泡泡飲到最後都仍然仲喺度🤭 百香果味道非常出眾,加埋菠蘿汁,酸酸甜甜,衹有微微薑味,所以整體味道都比較清新~👅𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮💓 $108<𝐕𝐨𝐝𝐤𝐚, 𝐒𝐚𝐤𝐮𝐫𝐚 𝐋𝐢𝐪𝐮𝐞𝐮𝐫, 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐘𝐮𝐳𝐮 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫>▪︎賣相好Elegant ,有幾塊玫瑰花瓣好靚靚🌹呢杯Cocktail 以柚子汁作Base🍋 ,整體味道甜甜地,好易入口🧡👅𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐮𝐩𝐬🐟 $98▪︎新鮮吞拿魚蓉,拌入芝麻油,放入酥脆撻皮,最後再灑
❤️尖沙咀 Kᴀʙᴏᴏᴍ

👅𝐃𝐚𝐦𝐧 𝐏𝐢𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐎𝐟𝐟🐣 $108

👅𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐘𝐨𝐮💓 $108

👅𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐮𝐩𝐬🐟 $98
▪︎新鮮吞拿魚蓉,拌入芝麻油,放入酥脆撻皮,最後再灑上黑白芝麻,無論係味道定賣相都非常出色☺️😋

👅𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐒𝐞𝐚 𝐓𝐚𝐜𝐨𝐬🦐 $138

▪︎好有驚喜嘅一個小食💯 外層粟米片好Crsipy,饀料非常豐富‼️雞尾酒蝦(Cocktail Shrimps)口感爽彈,以蛋黃醬同Tabasco 拌勻而成,惹味又開胃🤤 配上爽脆生菜絲🌱同鮮味三文魚籽,味道口感100分😆

👅𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 𝐋𝐞𝐠 & 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢🐙 $258

▪︎賣相非常澎湃有特別🤩 有原條八爪魚腳好吸引,口感好有嚼勁🤣 墨汁意粉口感Al dente,好香口辣辣的,帶點泰式風味😇🏖 意粉上面仲有大量鹹蛋黃碎,拌勻後剛剛好唔會太鹹☺️🍳

👅𝐒𝐭𝐨𝐧𝐞-𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬- 𝐅𝐞𝐝 𝐔𝐒𝐃𝐀 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐞 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 (𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐑𝐚𝐫𝐞)🐮 $358

▪︎肉眼扒係我中意既部位,因為油脂感較高又不失肉感🤭😈 三成熟剛剛好🤎 牛扒炭烤味十足,肉質軟嫩,肉味濃郁又Juicy💕 唔洗點醬汁已經好夠味,食牛扒嘅原汁原味先係最正🥰😍 伴碟既薯仔🥔南瓜、車厘茄🍅同翠玉瓜🥒烤得都幾好,一啲都唔馬虎😉

呢間餐廳成日都full booking 終於都俾我book倒喇 今次坐indoor bar枱位置 可以近距離欣賞調酒師製作唔同嘅signature drinks 仲有落地大玻璃可以望倒維港景Damn Pissed Off! ($108)佢地嘅cocktail非常有睇頭 我豪不猶豫地咗最可愛嘅鴨仔浴缸 🛁 打卡一流之餘亦好易入口Life Sucks, Let’s Get Drunk ($108)呢杯用上椰殻造型嘅杯裝住 味道清新 有齊滿滿嘅果香同接骨木花嘅獨特香味Kaboom Sharing Platter ($248)心大心細下揀咗咩都有嘅sharing platter 兩至三人份量果然好大堆頭 我最鍾意係雞肉串燒配上充滿花生味嘅沙嗲醬Crab Bao Bao ($128)呢個係台式刈包配上軟殻蟹 軟殻蟹大大隻幾厚肉 調味方面加入咁微辣嘅青椒 成個配搭幾開胃Tom Yum Gong Risotto with Seafood Galore ($258)第一次嘗試咁樣配搭嘅意大利飯 原來兩者係可以咁夾 每一粒米都索滿冬陰公味 而海鮮亦絕不馬夫 大大粒鮮甜帶子仲有軟殻蟹Stone-grill
Damn Pissed Off! ($108)

Kaboom Sharing Platter ($248)

Crab Bao Bao ($128)
呢個係台式刈包配上軟殻蟹

牛排熟度完全做倒Medium rare 肉質係軟嫩而且重牛味 配菜亦係一大亮點 薯仔外層炸過做到外脆內軟嘅口感
臨走前調酒師調左一shot水蜜桃酒俾我地飲 坐bar枱嘅好處就係有多啲互動 仲可以同佢開心cheers!
2023-07-15 83 浏览
🥰飽覽維港夜景打卡熱店·🍢Kaboom Sharing Platter ($248) 超豐富小食拼盤,有沙嗲雞串、炸春卷、單骨雞翼、雞尾酒凍被同埋薯條🤤配沙嗲醬、泰式辣醬、千島醬汁,非常惹味!·🐖Jucilious Bao Bao ($128) 因為我唔食得蟹,如果唔係都想試軟殼蟹果款~但手撕豬肉包都唔錯👍🏻醬汁唔太咸,加埋jalapeno 辣辣地唔覺膩.好味🤤·🥩Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358) 補鐵之選🤰🏼煎得勁靚!食落juicy.濃濃炭烤味岩哂大食仔🤣·🐖Bone-in Canadian Pork Chop with Fried Rice ($208) 厚厚豬鞍,食肉獸必愛🤤咖喱帶微甜味道唔嗆,最鍾意最鍾意佢塊cheese crisp!!!!!!停唔到口·🍹Canloocan ($78) 打卡之選🥰入口清新淡淡柚子香,透出微微接骨木花香甜.蘋果汁就唔係太飲得出.不過整體唔錯.少甜會更好·🧉Mandalay ($78) 通常大食仔都會選擇有soda既飲~呢款望落好似椰子😆以芒果蓉、菠蘿汁、檸檬汁、薑味梳打調
🥰飽覽維港夜景打卡熱店

🧉Mandalay ($78) 通常大食仔都會選擇有soda既飲~呢款望落好似椰子😆以芒果蓉、菠蘿汁、檸檬汁、薑味梳打調配既mocktail. 冰涼refreshing😆
📍Kaboom
尖沙咀北京道12A太子集團中心20樓
【尖沙咀·人氣海景餐廳】 🍽 Kaboom📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓今天要介紹小編口袋裏已bookmarked很久的餐廳!位於尖沙咀的「KABOOM」選址在頂層連空中花園餐廳室內設計充滿東南亞度假風情 環境非常寫意👒這次午市到訪品嘗Weekend Lunch Set 十分豐富🥰午市套餐附送的栗米湯加入了泰式香料 口味挺特別前菜我們分別選了Tuna Tartare和Pancake Skewers蛋卷裏面包著蔬菜、牛油果醬、大啡菇 味道很有層次主食推薦平常比較少見的Thai All Day Breakfast🌞包括泰式肉碎包、泰式米腸、泰式炒蛋、新鮮芒果等最有驚喜的是Seafood Risotto 雜錦海鮮的份量很多小編被鄰桌的浴缸吸引了眼球 原來是一杯cocktail😆這杯「Damn Piss Off 」喝下去真的很refreshing🛁另一杯與餐廳同名的Kaboom味道偏甜 賣相打卡一流⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ Weekend Lunch Menu $258 p.p.⋄ Soup of th
【尖沙咀·人氣海景餐廳】
🍽 Kaboom
📍尖沙咀北京道12A號太子集團中心20樓

今天要介紹小編口袋裏已bookmarked很久的餐廳!
位於尖沙咀的「KABOOM」選址在頂層連空中花園
餐廳室內設計充滿東南亞度假風情 環境非常寫意👒
午市套餐附送的栗米湯加入了泰式香料 口味挺特別
蛋卷裏面包著蔬菜、牛油果醬、大啡菇 味道很有層次
包括泰式肉碎包、泰式米腸、泰式炒蛋、新鮮芒果等
小編被鄰桌的浴缸吸引了眼球 原來是一杯cocktail😆

另一杯與餐廳同名的Kaboom味道偏甜 賣相打卡一流
❝我地食咗咩? ت ❞
Weekend Lunch Menu $258 p.p.
⋄ Soup of the Day

⋄ Hand Cut Tuna Tartare

⋄ Home-made Pancake Skewers

⋄ Thai All Day Breakfast

⋄ Seafood Risotto with Lobster Bisque

⋄ Coffee / Tea / Juice
☞ Damn Piss Off $108
☞ Kaboom $118
⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
2023-07-14 79 浏览
bookmark 左呢間東南亞fusion餐廳好耐 室內都望到維港景 真係好chill 😆Cocktail damn pissed off ($108)用左泡泡浴缸同埋鴨仔 賣相好得意cocktail有熱情果同埋菠蘿 果味比較重tonight is gonna be a good night ($108)上面有色彩繽紛嘅花瓣做裝飾 🌸 呢款cocktail 用左vodka做base 配埋接骨木花酒同埋檸檬汁 口感甜甜地 好易入口🥰Appetizertuna cup ($98)吞拿魚蓉撻仔好脆口🥹 調左味嘅吞拿魚蓉一啲都唔腥 食落仲好彈牙🤭KABOOM Special Prawns ($118)蝦肉質爽口 有啲似避風塘嘅煮法 味道小小辣不過好香口☺️MainGo Big Go KABOOM! ($278)燒春雞好大份😂 外皮香脆 雞肉鮮嫩 Stone-grilled Grass-fed USDA Prime Ribeye Steak ($358)牛扒好大塊 份量好夠🤤我地叫左medium 肉質一啲都唔韌又好多汁😙

Cocktail
damn pissed off ($108)
用左泡泡浴缸同埋鴨仔 賣相好得意
cocktail有熱情果同埋菠蘿 果味比較重
上面有色彩繽紛嘅花瓣做裝飾 🌸

Appetizer
tuna cup ($98)
吞拿魚蓉撻仔好脆口🥹
調左味嘅吞拿魚蓉一啲都唔腥 食落仲好彈牙🤭
KABOOM Special Prawns ($118)
蝦肉質爽口 有啲似避風塘嘅煮法 味道小小辣不過好香口☺️

Main
Go Big Go KABOOM! ($278)
燒春雞好大份😂 外皮香脆 雞肉鮮嫩
牛扒好大塊 份量好夠🤤