2024-01-17
🍹🍸呢間餐廳一直都見到好多人嚟食見到樓上有個rooftop bar勁有feel 趁星期五晚同朋友Happy Friday 嚟呢度食嘢♡ Every Day Feels Like A Monday! 💰$128純粹跟心情去揀一杯Cocktail用咗藍色做主調中間有Gin同埋柚子係一杯好fresh嘅Cocktail🍹♡ If Not Now, When? 💰$128加咗斑斕Gin 嘅Cocktail無論係視覺上同埋味覺上都係好新穎嘅味道🍸好鍾意呢間餐廳將Cocktail變成主打有種感覺好似係好似一間Cocktail圖書館📚即使係Bartender都有四至五個♡ KABOOM Sharing Platter (for 2-3 persons)💰$248泰式小食拼盤🇹🇭除咗飲酒都唔可以忽略食嘢呢間餐廳係泰國fusion菜,所以食嘅嘢都會偏向東南亞味道呢個拼盤嘅份量都好多分別有炸單骨雞翼、炸春卷、泰式香腸嘅小食配咗三種醬食落去都幾惹味開胃🤍♡ Mango & Green Papaya Beef Salad 💰$148芒果青木瓜牛肉沙律🥗因為唔想食太多肉就叫咗一個青木瓜沙律估唔到個調味又做得幾好,
趁星期五晚同朋友Happy Friday 嚟呢度食嘢
純粹跟心情去揀一杯Cocktail
♡ If Not Now, When? 💰$128
好鍾意呢間餐廳將Cocktail變成主打
有種感覺好似係好似一間Cocktail圖書館📚
即使係Bartender都有四至五個
泰式小食拼盤🇹🇭
除咗飲酒都唔可以忽略食嘢
呢間餐廳係泰國fusion菜,所以食嘅嘢都會偏向東南亞味道
芒果青木瓜牛肉沙律🥗
因為唔想食太多肉就叫咗一個青木瓜沙律
估唔到個調味又做得幾好,本身有啲怕辣,但係呢一個沙律就一啲都唔辣,加埋嫩滑嘅牛肉又幾夾🐮
♡ Curry Duck Confit 💰$258
主菜第一款叫咗個咖喱鴨🐤
啲鴨係炆到好腍甜配埋咖喱汁又幾好
睇得出係放咗好多心思係一道主菜入面絕對識呢個價錢🤍
Sambal Stingray 💰$258
本身完全睇唔明係咩菜式上網睇返先知原來係魔鬼魚😳
人生都從來冇食過魔鬼魚🤔估唔到個口感有啲似雞肉🤍但係又有好多骨膠原同埋油脂
平時食西餐最怕就係食魚好嚡又好鹹
但係今次呢款完全冇 仲要配咗啲配菜又幾好食有蘆筍同埋其他配料夾埋薯仔都幾正